לוקוס עם אבק

shlomtzi1

New member
לוקוס עם אבק

התפיסה הזו היתה לפני כשבועיים אבל בזמנו שכחתי להעלות דו"ח ומיעוט הדוחות בפורום עשה לי חשק לכתוב אותו למרות שהוא קצת ישן. הגענו למזח לים שקט מאוד (גובה הגלים היה בין 5 ל 6 ס"מ וגם זה רק כשעבר איזה קייאק באזור) עם ראות טובה מדי. בים כזה פינטזנו על איזה פלמידה, קיווינו שתצא איזה ברקודה וריאלית חשבנו שנחזור בידיים ריקות. למרות זאת הים הפתיע לטובה וכמות ה ACTION שהיתה באותו היום הכניסה בי הרבה מאוד אנדרנלין. רוב האקשן היה מרדפים מגניבים למדי של חניתנים על טופ ווטרים למינהם, חלקם ניתפסו ושוחררו וחלקם תקפו ולא ניתפסו. ג'רג'ור חניתנים זה עסק כיפי למדי , אם הם באזור הם יתקפו כמעט כל דבר שזז מהר ולמרות שלא מדובר בדג טעים אני מעדיף את הדייג הזה על הרבה מאוד סגנונות אחרים. לראות את החניתנים רודפים\תוקפים\מפספסים ניקל שאתה מטיס על המים זה חוויה לא רעה בכלל. אחרי המשחקים עם החניתנים התחילו משחקים עם לוקוסונים רעבים כשכל פעם שקירבתי את הסיליקון לאזור השובר עלה לו איזה לוקוסון חוצפן שהחליט לתקוף דמוי שלא קטן ממנו בהרבה. כנראה שהילדדודס הלכו וקראו להורים ואחד מהם החליט לתקוף את הסיליקון בחמת זעם. מכיוון שהייתי עם קלאץ' פתוח (טעות...) הוא גם הצליח לקחת אותי לסלעים. בהתחלה חשבתי שנתקעתי בסלע אבל כשהשארתי את החכה מתוחה הרגשתי תנודות בקצה שלה. לאחר כ-10 דקות שהלוקוס יושב בסלע ומסרב לצאת החלטתי להוריד עליו משקולת עם סיכה שתרד על החוט כמו אומגה ותדפוק על הלוקוס בראש. הרעיון הביזארי הזה עבד ואחרי כמה שניות יצא לו לוקוס יפה מאוד שסיים יום דייג מהנה במיוחד. מסקנות מהיום: * ים שטוח וצלול לא בהכרח אומר שאין דייג. * אם לוקוס יורד לכם לסלעים נסו את השיטה הזו , תקשרו משהו כבד (ניקל למשל) לסיכה ותורידו אותה על החוט כמו אומגה, כשזה יגיע לקצה תנענעו את החכה מה שיגרום למשקולת שלכם לדפוק ללוקוס על האף ויעצבן אותכם נורא. * אם יש לוקוסים באיזור תמיד תסגרו את הקלאץ', תמיד ! * דייג חניתנים זה כיף ציוד : חכה : שימנו קטאנה TELESPIN רולר : DAIWA SOL חוט: POWER PRO 0.10 דמוי: megabait charlie 4

avihai23

New member
דו"ח יפה!האמת שהרעיון של המשקולת

שתיגע בזימים של הדג,לא ממש את המצאת...בספר של מרקו דהן,מסופר על כל שדייגי החוטים בעיקר,ברגע שלוקוס מתחבא בסלעים כשהוא תפוס עם הקרס וחוט הדיג,משחילים צינור חלול באורך של 10 ס"מ בערך ובמשקל של חצי קילו.....ברגע שהצינור נוגע בזימים,הדג משחרר את עצמו ומהלחץ הוא עף לכיוון הדייג

shlomtzi1

New member
לא התיימרתי להוציא פטנט על השיטה

אני בטוח שיש פה כאלה שלא מכירים את השיטה ולכן רציתי לשתף.

avihai23

New member
כמובן..לא היה לי ספק שרצית לשתף!וכל הכבוד שחש

שחשבת על זה לבד....אחד מהדברים החשובים בדיג זה לאלתר לפעמים.... וסליחה אם יצא הרושם רציתי לפגוע...סולח?

shragam

New member
דו"ח יפה שלומי ../images/Emo45.gif וזה די מפתיע בים שמן כזה

שיהיה אקשן וגם לוקוסים. אני מחכה כבר שהצ'ארלי שלי יביא איזה לוקוס חביב

gaichuk

New member
יופי של דוח!

שמעתי על לוקוסים בים עובד אבל היחידים שיצא לי להוציא יצאו בים פלטה עם מים צלולים. השיטה עם האומגה יכולה לעזור אבל עלולה לעלות גם בתוספת שנשלחת לחילוץ... יש תמונה של צ'רלי?

דוח יפה ומלמד ../images/Emo45.gif למרות שהמון דייגים יודעים

מה לעשות יש המון כאלה שלא יודעים אז תודה שהעלית את הנושא ואת המסקנות דייג החניתנים באמת כייפי ....לא ניסיתם את שיטת הקשת הפתוחה? לוקוס יפה ולא רואה שום אבק עליו ( למרות שזה לפני שבועיים
) העיקר שהדוח מלמד! בהצלחה בבאות

Trade69

New member
דוח יפה.

דוח יפה. יש למישהו עדכון לגבי מזג האויר בימים הקרובים? מה יהיה בשבת? גובה גלים....

למעלה