לונדון

לונדון

באמת שלא חשבתי שאפשר לאכול כל כך הרבה ב4 ימים וקצת.
מהרגע שהגענו ללונדון ועד הרגע שעזבנו הפעילות העיקרית שעסקנו בה הייתה אכילה- לשמחתי גם אחרי הביקור הנוכחי שהתווסף ל8 ימים לפני שנתיים אני לא מרגיש קרוב כלל למיצוי מה שיש לעיר להציע.
בהודעה הזו אכתוב בכלליות על מקומות בהם אכלנו ארוחות לא משמעותיות ולאחר מכן אוסיף הודעות נפרדות לארוחות ומסעדות משמעותיות יותר. יש לציין שישנו בחדר קטן במעין הוסטל- בית מרכז לונדוני טיפוסי של 3-4 קומות+מרתף כאשר כל קומה מכילה חדר ובקומת הכניסה פינת ישיבה ומטבחון קטן (לא מתאים לבישול) עם מצרכים לא. בוקר בסיסית ביותר. היתרון הגדול היה במיקום ששכן בנקודת האמצע בין הלסטר סקוור לקובנט גארדן- ועכשיו לאוכל עצמו (ללא סדר כרונולוגי):
jamies wine bar & restaurant- בר מסעדה ששכן מאוד מאוד קרוב להוסטל ובו אכלנו בלילה בו הגענו. אכלנו מרק קרם תרד וכן שתיים מצלחות הבית- אחת שנקראת הצלחת של ג'יימי וכללה שיפודי עוף, צ'יפס בטטה, שרימפס בטמפורה וקצת קלמארי מטוגן. הצלחת השנייה כללה 4 סוגי נקניקיות לא מוצלחות מדי עם 3 סוגי חרדל מוצלחים יותר. סה"כ הייתה ארוחה סבירה עם מרק מאוד טעים ושתי צלחות מטוגנות. החלק המוצלח יותר בעיני היה היין- שתינו 2 כוסות- הראשונה Pinot Noir Pierre Ponnelle Rosé 2010 שהיה קליל וטעים עם טעמים שונים יחסית ליינות רוזה שאני מכיר- אולי משום שמדובר שענב ובאזור (שמפיין) שלרב אינם משמשים לרוזה. היין השני היה Pinot Noir Valmoissine 2009 מפרובאנס. נתן מורכבות ועניין ביחס לגילו ולכך שמגיע מאזור שלא נודע ביינות הפינו שלו. הכתובת של המסעדה: 63-66 St Martins Lane
קניון westfield- בגלל שהיה קר ורצינו לעשות קניות נאלצנו לעשות אותן בקניון שם בדוכן מזון מהיר ויאטנמי אכלתי מרק פו נהדר, ביקשתי את הגרסה החריפה ביותר וכך גם קיבלתי. הלוואי עלינו כזה אוכל בקניונים.
polpo- רשת טאפאס ברים אופנתית- אנחנו אכלנו צהריים קליל בסניף בסוהו. אכלנו קרוקטים של תפוח אדמה ופרמזאן שהיה טעים מאוד, ארנצ'יני סתמי, גראטן רותח של כרובית וגבינת פונטינה ופיסות עוף במילוי פנצ'טה שאם היו מגיעות חמות היה טוב יותר. סה"כ ענה על המטרה של לשבת קצת באמצע יום עמוס שבחלקו הראשון אכלנו רק בעמידה.
palm court brasserie- לאחר שנתקלנו בתורים ארוכים בכניסה לכמה מסעדות שחשבנו לשבת בהן הסתובבנו ברחוב וחשבנו שניכנס למסעדה בה יהיה מקום לשבת. בראסרי זה ממוקם כמעט בצמידות לקובנט גארדן עם תפריט בראסרי קלאסי. לראשונות הוזמנו פיסת ברי אפויה במעטפת פילו שהוגשה בתוספת ריבת פרי יער וכן פרפה כבד אווז ועוף שהיה יותר פטה מפרפה אבל היה מעולה בכל מקרה, הוגש עם ריבת בצל וטוסטים. לעיקרית שאותה חלקנו הוזמנה מנת מולים מרינייר שריחה עלה באוויר מהרגע שנכנסו למסעדה. קיבלנו סיר גדול ומלא מולים ברוטב שהיה מימי מדי ולא היה מזיק לו גם קצת שום נוסף. סה"כ ארוחה נחמדה ולא יותר. כתובת 39 King St, Covent Garden
pepe- פיצריה ששכנה בצמידות להוסטל ופעמיים לקחנו ממנה חתיכת פיצה על הדרך. פעם אחת עם האם ופטריות ופעם שני עם האם וארטישוק. פיצה נהדרת שלדעתי הייתה עדיפה על כל פיצות השף המסתובבות בתל אביב- חשוב לציין שלחלוטין דובר על מקום של מזון מהיר ולא מסעדה שמגישה פיצות. מחיר של חתיכת פיצה היה 4.2 פאונד (שער הפאונד נמוך ועמד על פחות מ5.6 ש"ח). כתובת St Martins Lane 54
borough market- בבורו בילינו שני בקרים בביקור הנוכחי, מדובר בשוק מזון הפעיל בסופי שבוע ומורכב מדוכני קבע גדולים ולצדם דוכנים קטנים שחלקם מתחלף בין הימים בהם השוק פעיל. קצת מזכיר שילוב בין שוק הנמל הפתוח והסגור בנמל תל אביב רק הרבה יותר גדול. מה שמייחד את השוק הזה גם ביחס לשווקים בפריס הוא שחלק גדול מהדוכנים בכל התחומים שייך ליצרנים/מגדלים עצמם וכך ישנם איטליזים השייכים לחווה מסויימת או דוכן של בשר ציד שכולו ניצוד באותה אחוזה בסקוטלנד (כך לטענתם) וגם דוכן דגים שמגיעים כולם מסירת דייג מסויימת. כמובן שישנן בשוק אפשרויות רבות לאכול, בין עם במסעדות או בדוכני רחוב. ביומיים שם אנחנו אכלנו לחמניית בייקון עם ביצת עין, לחמניית פרעצל, קרואסון חמאה מוצלח, עוגת גזר וכנראה עוד כמה דברים ששכחתי. קנינו הביתה פרמזאן מיושנת היטב לאחר שראינו את פתיחת הגלגל שלה וטעמנו ממנה, גבינה חצי קשה מפיאמונטה שמיושנת ביין ברולו וזה מורגש מאוד בטעמה, חומץ בלסמי בן 8 ו3 צנצנות ריבה וצ'אטני מאיזה בריטי חביב.
broadway market- שוק של יום שבת שמשלב בין דוכני אוכל של יצרנים מקומיים וקטנים לבין דוכני ביגוד קטנים ואמנים קטנים סטייל נחלת בנימין. אכלנו שם בייגל עם גבינת שמנת וסלמון מעושן, בדוכן השכן אכלנו סלמון מעושן על פרוסת לחם מלא עם מעט קרם פרש ושמיר מעליו, כדור ארנצ'יני עם עגבניות מיובשות ופיקורינו, עוגת לימון וכנראה עוד כמה דברים שאיני זוכר.
חוץ מכל מה שפורט עד כה היו כמה ארוחות עליהן ארחיב בהודעות נפרדות ועוד אינספור דברים שאכלנו ברחוב וקשה לי לשחזר.

מיתר44

New member
תודה על הדיווח. הערכתי על ההספק

מסכים בהחלט כי לונדון דהיום הייתה
למרכז קולינארי.
היא, לטעמי ראויה לשהייה ארוכה.
ממתין להמשך הדיווח.

יויו13

New member
תודה תום ,כל הלחמניות הללו היו כשרות לפסח

dean street townhouse

בבוקר הראשון אכלנו ארוחת בוקר במסעדה הממוקמת בתחתית מלון קטן בסוהו.
האווירה הייתה מוזרה שכן היה מדובר בשילוב בין מסעדה שמעוצבת בסגנון של פאב אנגלי טיפוסי לבין כלי אוכל וגינונים אירופיים קלאסיים.
הזמנו את סלסלת המאפייה ולהפתעתנו לא היה בה לחם כלל אלא 3 מאפי בוקר- קרואסונים עם חמאה ושוקולד ודניש צימוקים. המאפים היו טובים אולם היינו שמחים יותר לקבל סלסלת לחם טובה עם מעט מאפים קטנים.
בנוסף הזמנו מנה של לביבה עבה של סלק ותפוחי אדמה ועליה ביצת עין של ברווז. יחס החלמון מול חלבון בביצה היה גדול יותר מאשר בביצת תרנגולת והביצה הייתה טעימה מאוד, המנה הוגשה עם טוסטים.
סה"כ מדובר במקום בו האווירה היא שעושה את העניין ופחות הטעמים- דבר שחזר על עצמו בארוחות הבוקר שכן יש הבדלים רבים בהרגלי ארוחת הבוקר של האנגלים לבין אלו שלנו- במובן זה הביקור הקודם בו התגוררנו בדירה היה עדיף שכן יכלנו להכין לעצמנו ארוחת בוקר שכללה ירקות טריים כפי שאנו אוהבים.

RandS

New member
המקום הזה זוכה פעם אחר פעם

לככב ברשימות ״עשרת ארוחות הבוקר הטובות ביותר״ באתרי אוכל שונים. נחמד לשמוע דעה ישראלית בעניין.

The Crown & Two Chairmen

פאב בסוהו בו אכלנו ארוחת צהריים אחת ונהנינו עד מאוד. עוד לפני שהתיישבנו בפאב זה ישבנו כבר בפאב אחר ומאוד קרוב ולאחר עיון של מספר דקות בתפריט הוא היה נראה לי מעט סתמי וקמנו. כשהגענו לפאב הזה עיינו בתפריט התלוי בחוץ והוא היה נראה לנו עדיף- כמקובל בפאבים המקומיים ישנה חלוקה כאשר בקומת הקרקע בעיקר עומדים ושותים בירה ומי שמעוניין לאכול עולה קומה לחדר האוכל.
הזמנו 2 מנות:
- עוף מטוגן בסגנון דרומי- הגיע חצי עוף מפורק ומטוגן כל חלק בנפרד בציפוי קריספי. כל חלקי העוף- כולל החזה- היו עסיסיים לגמרי ונאכלו עד העצם. העוף הוגש עם צ'יפס דקים, סלט תפוחים במיונז (apple slow) ומטבל מחמצים. העדפתי לטבול במיונז שהוגש גם כן.
- פיש אנד צ'יפס- פילה לא קטן בכלל של דג קוד בציפוי שהכיל סיידר וטרגון טוגן בצורה מושלמת, הוגש עם ציפס עבים על קליפתם וגם הוא הועלם לחלוטין.
שתי המנות היו גדולות מאוד ויצאנו מארוחה זו מפוצצים לחלוטין.
אני ליוויתי את הארוחה בכוס בירה Camden Lager כהמלצת המלצרית והיא התאימה מאוד לליווי האוכל.
כתובת: 31-32 Dean Street, London

kopapa

במסעדה זו ביקרנו בשני ערבים שונים- הפעם הראשונה מתוכננת והשניה משום שלא היה מקום במסעדה בה תכננו לאכול ומשום שנהנינו בה מאוד בפעם הראשונה- אכתוב על כל המנות ללא חלוקה לארוחות.
מדובר במסעדה ששייכת לשף ניו זילנדי בשם פיטר גורדון שלו מסעדות נוספות בלונדון- מוצאו של השף מורגש היטב בתפריט היין במקום שמורכב בעיקר מיינות אוסטרלים וניו זילנדים.
מנות שאכלנו-
מוצרלה בוראטה עם פלחי דלעת ערמונים, ותמרי מג'הול בויניגרט חומץ שחור- גבינה מדהימה במנה מדהימה. את המנה הזו אכלנו בשני הביקורים שלנו במסעדה כאשר בפעם הראשונה טעינו לחשוב שדלעת הערמונים היא פרי בשל המתיקות העסיסית.
קונוס קטן עם סלמון מעושן קצוץ, ממרח גבינת עיזים וסלסת עגבניות- חטיף קטן לפתיחת התאבון וזה בדיוק מה שהוא נתן.
סלט סיזר- סלט סיזר די קלאסי עם חזה עוף צלוי ועסיסי, פילטים של אנשובי טרי, בייקון מזוגג במייפל, קרוטונים ועלים מלב החסה, היה טעים אם כי פחות מיוחד משאר המנות ובכל זאת עשה שירות נהדר בתור מנה מרעננת.
חזה טלה בזיגוג רימונים שהוגש על יוגורט תורכי- איני יודע מה זה יוגורט תורכי אבל היוגורט במנה זו היה מדהים, היה לו מרקם של בין לבנה ליוגורט וחמיצות מעודנת. הבשר היה מעולה, התפורר והיה מאוד מאוזן הן בשמנוניות שבו והן בטעמי הכבש שבו.
אגרול מטוגן במילוי תבשיל חזיר טום יאם (כך בתפריט) עם כוסברה וwombok (כרוב סיני לפי התמונות בגוגל) וכל זה על מיונז ליים. מנה מעולה
כדורי אינארי ממולאים בתבשיל דאל מטוגנים בציפוי טאמפורה. הוגש עם סלט של פלנטיין ופפאיה ירוקה ברוטב על בסיס קוקוס מקורמל. עוד עמנה מעולה שנתנה לי מענה לרצון שלי באוכל הודי באותו ערב שלא נענה כי לא היה מקום במסעדה המתוכננת.
קינוח- גנאש של שוקולד לבן ווניל, הוגש עם תפוז דם, סורבה אשכולית (אני לא בטוח לגבי טעם הסורבה והקינוח לא מופיע בתפריט באתר המסעדה) וחישוק של פילו מזוגג- קינוח מרענן וכיפי.

לסיכום- אחת משתי המסעדות הטובות בהן אכלנו בביקור זה. מומלץ בחום.
כתובת 32-34 Monmouth Street
Seven Dials, Covent Garden

החתולית

New member
איירן אינו יוגורט תורכי

אלא משקה דליל שמרכיביו יוגורט ומי סודה. המרקם אינו דומה ליוגורט שתום תיאר.

מחירים שאני זוכר

kopapa- ארוחה של 3-4 מנות ראשונות לא גדולות + 2 כוסות יין עלתה סביב 50 פאונד (כולל טיפ)
the crown & two chairmen- בערך 30 פאונד כולל טיפ
dean street- המנות שתוארו בנוסף לתה וקפה עלה בערך 28 פאונד (לא בטוח בזה)

החתולית

New member
על הדיווחים

גם אחרי 9 ביקורים בלונדון, אני עדיין לא קרובה למיצוי העיר הזו.

אפשר לקבל פרטים נוספים על המלון / הוסטל בו ישנתם - שם, תעריפים, כתובת ?

לא אכלתם בבודה בר ?

פרטים נוספים

להוסטל לא כל כך יש שם. יש לי מייל שלהם במידת הצורך. ל5 לילות המחיר היה 415 פאונד בחלוקה לא אחידה בין הלילות. בחדר מיטה זוגית, שולחנון ו2 ארונות קיר אישיים עם שום דבר מעבר (טלוויזיה וכו'), ווי פיי בחדר. אמבטיה לא מאוד מוצלחת וכיור קטנטן בשירותים. סה"כ שווה את הכסף ביחס לכך שהיה קשה למצוא חדר בסופ"ש של האיסטר.
בבודהה בר לא אכלנו כי נציגתנו בתפוצות כבר לא עובדת שם.
בערב אעלה דיווח על pollen street social שהייתה המסעדה הטובה ביותר בה אכלנו בביקור זה

החתולית

New member
לא מספרים לי דבר בבית הזה

בלי טלביזיה ואמבטיה נורמאלית, אין מצב שאקח שם חדר.

טלוויזיה לא בשיקולים שלנו

וייתכן שאם הייתי רואה קודם את האמבטיה גם אני הייתי מוותר.
גם גרם המדרגות התלול והצפוף לא היה תענוג אבל מבחינתנו המיקום ביחס למחיר היה השיקול המרכזי

ו שתי

New member
איפה אוכלים עם ילדים בערב?

אני נוסעת עם הבכורה (בת 9) שהיא בררנית לא קטנה, אבל מתנהגת מאד יפה. כל עוד יהיו מוצרי בצק, היא תהיה מרוצה.
אני, כזכור לך, אוכלת הכל. ורואים את זה.

עוד פרטים

באיזה איזור? מה טווח המחירים רצוי?
אם היא בקטע של בצקים אז יש המון מסעדות איטלקיות שנראות טוב בכל פינה בעיר

למעלה