pollen street social
לקראת כל טיול לחו"ל אני מקפיד לעשות שיעורי בית בנושא האוכל. בכל פעם יש לא מעט מקומות אותם אני מסמן מראש ומקום אחד או שניים אליהם אני גם מזמין מקום מראש בכדי לא לפספס- בפעם הנוכחית הזמנו מקום מראש לשני מקומות אולם אחד מהם ביטלנו טלפונית יום לפני הארוחה המתוכננת ולpollen הגענו כמתוכנן.
ביחס למסעדות בעלות כוכב מישלן קודמות בהן אכלתי מדובר במסעדה גדולה- בחלל הכניסה יש בר ישיבה לא קטן, פינות הסבה וגם בהן ישבו סועדים וכן כמה שולחנות רגילים. בחדר האוכל המרכזי היו עוד לא מעט שולחנות, חלקם לאורך ספת ישיבה ארוכה מקובעת לקיר וחלקם מפוזרים בחלל מסביב לשולחן עבודה די גדול של המלצרים ובו עמדת היינות הפתוחים לכוסות וגם שאר הציוד הדרוש למלצרים. הגענו דקות ספורות לפני השעה לה הזמנו ולאחר שנלקחו מאתנו המעילים ואנו סירבנו למסור גם את התיקים הושבנו מיד לשולחן שהיה מוכן עבורנו- המסעדה הייתה מלאה כמעט לחלוטין בסועדים שבחרו מבין תפריט הצהריים היומי (בכל פעם שנכנסתי לאתר התפריט היה שונה וכשאנו סעדנו התפריט היה זהה לזה שראינו באתר באותו הבוקר) לבין תפריט האה-לה-קרט שנקרא מפתה גם כן.
לאחר שהושבנו בחרנו בהתייעצות את המנות לארוחה והזמנו, בזמן שאשתי הייתה בשירותים, פנתה אליי הסומלייה הראשית (כך לפי הסיכה הגדולה יותר משל שלושת מלצרי היין הנוספים שהיו במשמרת) שראתה שאני מעיין בתפריט היין. לאור החלטה מוקדמת שלא להוציא סכום גדול על יין בארוחה זו הזמנתי בעבורנו שתי כוסות של יין הבית- לבן בשבילי ואדום לחלוקה בינינו (מאז הלידה היא שכחה איך שותים)- שניהם מיוצרים במיוחד עבור המסעדה ב, Anjou, Clos de l’Elu, Loire Valley הלבן מענבי שנין בלאן ואיני זוכר מאילו ענבים האדום אבל שניהם היו מעולים.
מיד לאחר שנמזג עבורנו היין ליד השולחן ולאחר טעימה ביוזמת מלצר היין, כל יין בכוס רידל הייעודית לו, ניגש מלצר והניח על השולחן קרש קטן ועליו פיסת חמאה שצוין במיוחד שאינה מומלחת. החמאה לא נותרה מיותמת ורגע לאחר מכן חזר המלצר עם מגש גדול ועליו פרוסות לחם כהה ופינות של בגט מבגט עלים הנאפה במקום. כל אחד מאתנו בחר לעצמו מהסוג שהוא רצה ולקח- סממן לאווירה הפחות פורמאלית יחסית למסעדות מכוכבות (כשאכלנו בגורדון ראמזי במצב דומה נדרשנו לבחור את סוג הלחם והוא הוגש בעזרת מלקחיים מכסף). לאחר דקה נוספת הונחו על השולחן שני מגשוני עץ- על הראשון היו שני ביסקוויטים פריכים עשויים חזיר שטעמו הורגש בעדינות ופנכה עם חרדל מעורבב בפירה תפוחים שנוגב עד הטיפה האחרונה. במגש השני הייתה קערה אחת עם ממרח דג מעושן וקערה שנייה עם זיתים ירוקים מסיציליה. כל הפתיחים היו טעימים מאוד וחוסלו עוד לפני שהגיעו המנות הראשונות שהיו:
- סלט סרטנים- סלט של בשר סרטנים עם פרוסות צנונית, אספרגוס ים (סליקורניה) וקרוטונים ששכב בקרם סרטנים- אני רק טעמתי אבל היה טעים מאוד, אשתי הייתה עצובה שזה מקום בו לא נהוג ללקק את הצלחת.
טרין חזיר- המנה הראשונה שלי, פרוסה של טרין חזיר אשר הוגשה עם פיסות של פטריה לא מזוהה, אוזני חזיר פריכות, פודינג שחור ונגיעות חרדל תפוחים בצלחת, לצד המנה הוגשה פרוסת טוסט בכיס עשוי בד עדין. אולי הטרין הטוב שאכלתי בחיי- לבטח עדיך של זה של רובושון שאכלתי בפריז לפני מספר שנים. מנה שבבסיסה היא גסה והצליחה להיות גם מעודנת באותו הזמן.
מנות עיקריות:
- בטן חזיר בקראסט תבלינים על פירה שום, עם ממרח תפוחים, מעט פירה פטרוזיליה ועלי כרוב בר- המנה היחידה בארוחה שלא הייתה מושלמת בעיני וזאת משום שהנתח היה שמוני מאוד גם ביחס לבטן חזיר. למרות זאת סיימתי מהצלחת כל מה שאשתי לא סיימה.
- פילה צבי במידת עשייה מדיום רייר שהוגש על פירה עם פלחי סלק אפויים, גלדי בצל ושוב עלי כרוב בר- גם על מנה זו כמו על הקודמת נמזג רוטב ליד השולחן. בשר מעט סיבי (כצפוי) ומלא טעם במידת עשייה מושלמת.
לאחר סיום המנות העיקריות הוצע לנו לעבור לבר הקינוחים- זהו בר קטן בחדר האוכל המרכזי שמאחוריו עובדים הקונדיטורים וממנו גם נשקף מבט טוב אל המטבח הפתוח מאחורי קיר זכוכית. כמובן שהסכמנו וזה התבררה כהחלטה מוצלחת.
מיד כשהתיישבנו הציגה עצמה הקונדיטורית הצעירה שבחבורה והגישה לנו מעמד גביעי גלידה ובו שני גביעים קטנים עם כיפת שוקולד עליהם, מתחת לציפוי השוקולד היה כדור קטן של גלידת וניל, מתחתיו קרם שוקולד ומתחת גנאש שוקולד (כמו בטילונים מושקעים). בזמן שהתלבטנו איזה קינוח להזמין קיבלנו כל אחד כוס ובה סורבה אגסים ועליו קציפה שאין לי דרך לתאר את הטעם שלה אלא כמקסים ומעל הקול אבקת אגוזים. אשתי כמעט ויתרה על קינוח כדי לסיים עם הטעם הזה בפה.
בזכות המעבר לבר הקינוחים נחשפנו גם לתפריט הקינוחים המלא ולא רק זה של העסקית וממנו נבחרה מנה של גנאש שוקולד לבן ולימון שהוגש עם פיסות של עוגת גזר, סורבה עוגת גזר ומשטחי מרנג ובו אפר בזיליקום. מעל הכל הוזלף מעט רוטב וניל. אני בחרתי לסיים עם גבינות אשר בחרתי מתוך קרש גבינות גדול שהוצג לפניי- הגבינות הוגשו עם 4 סוגי קרקרים, צ'אטני תפוחים ומעין מחמצים ברוטב חרדל, בנוסף הוצע לי לחם וסירבתי.
אין ספק שארוחה זו הייתה גולת הכותרת הקולינארית של החופשה. היה משהו נעים באווירה הפחות פורמאלית שלוותה באוכל מוקפד ברמות הגבוהות ביותר.
הארוחה כולה לאחר טיפ עלתה 100 פאונד.
כתובת:10 Pollen Street