לונדון

OriHal

New member
לונדון

שלום לכולם.

אשתי ואני שוקלים מעבר ללונדון.
יש לנו 2 ילדים ( 4 ו 1.5).
אנחנו שועים המון שמועות והסברים וכבר קצת נלחצנו.
היינו שמחים לשמוע מכם, שנמצאים שם היום.

האם נכון שמצב האנטישמיות מורגש מאוד ושאנשים שהולכים ברחובות לונדון, שלא בשכונות היהודית בעיקר, מסתירים את זהותם ושלא כדאי לעבור לשם עם ילדים?
האם החורף ככ קשה ומדכא ואפור?
האם נכון שמערכת הבריאות גרועה ושחייבים ביטוח בריאות פרטי?
האם נכון כי המסגרות החינוך הציבוריות האוכל הינו גאנק פוד ואין תזונה ביראה וירקות?
האם מומלץ להירשם רק לחינוך פרטי? מה העלויות של דבר כזה?

האם מישהו יכול להגיד מה הן בערך עליות המחייה לנו, המעוניינים לגור בפינצלי/הנדון.. דירה 2 /3 חדרים ( ע"פ השיטה שם). בדירהעם גינה קטנה, שנראית טוב אך לא כאלה ב 600 פאונד לחודש.
נניח עם לימודים פרטיים וביטוח בריאות פרטי. עם רכב אחד.

מה לגבי חצי משרה? האם ניתן לעבוד עד 13/14 ולהוציא כל יום את הילדים או חייבים בייביסטר?
האם יש אפשרות לחצי יום בגן ולהוציא אותם לארוחת צהרים בבית?

תודה רבה לכל משתפי הפעולה
:)

שבוע טוב

בקר12

New member
יש לכם אזרחות אירופית כשלהיא

ואיזה? במה אתם גם עוסקים?

OriHal

New member
אזרחות

לי יש אזרחות פולנית
לאישתי אין.

אדריכלים

tevel389

New member
תשובות

אין לי מושג עם מי דיברתם אבל לא דיברתם עם אנשים שחיים באנגליה או בלונדון!

1. אנטישמיות לא מורגשת בברחובות אנגליה או בלונדון (יש סטונדנטים בלונדון\אנגליה שיגידו שבקמפוסים המצב שונה בגלל כל עניין הפלסטינאים וישראל והתחושה שונה - אין לי מושג אני לא סטודנט). בנוגע לשטות להסתיר את הזהות בלונדון, בלונדון כמו בכל עיר אחרת יש אזורים יותר נעימים ופחות נעימים, יש אזורים שלא ארצה ללכת אליהם כמו שלא ארצה ללכת לדרום תל אביב, עם או בלי ילדים - מבחינת להסתיר את הזהות, בחיים לא הסרתי את זהותי (היותי יהודי וישראלי), יחד עם זאת, אני לא אתלה דגל של מדינת ישראל מחוץ לחלון או אלך ברחובות עם דגל ישראל ללא סיבה.
יש הבדל בין להרגיש חופשי להגיד מי אתה ומאיפה אתה לבין להכריז שאתה ישראלי\יהודי לכל העולם - יש אנשים ששונאים את ישראל ושונאים יהודים - אבל זה לא משהו שאני נתקלתי בו.

2. החורף מדכא, קר, גשום וחשוך - אבל אתה שורד, זה לא באמת כזה נורא.

3. מערכת הבריאות היא מערכת שדומה למערכת בישראל, היא לא גרועה אבל היא גם לא פנטסטית - יש תורים לניתוחים, יש תורים לmri וct, יש רופאי משפחה והם צריכים להפנות אותך למומחים, יש חדרי מיון - שממה שאני שמעתי הם באמת מעולים, האשפוז באנגליה הוא די בררה, יעני ברגע שאתה בריא מספיק ללכת הביתה משחררים אותך הביתה - יש עוד הרבה אנשים חולים שצריכים מיטה - המערכת באנגליה בשום אופן לא במצב הקטסטרופלי של ישראל - יש המון שינויים במערכת (ולא כולם שמחים לגבי זה), המון כסף מוזרם למערכת, רופאים לא מאושרים ממה שקורה במערכת ויש המון דיונים על המצב - אבל בשורה התחתונה המערכת מתפקדת, ואם אתה צריך טיפול אתה תקבל אותו בסופו של יום.
יחד עם זאת, המערכת דומה לישראל ככה שאם אתה צריך סריקה תצטרך להמתין ככה שאם יש לך כסף ביטוח בריאות פרטי זו אחלה אלטרנטיבה.
קח בחשבון שגם עם ביטוח פרטי אין תחליף לחדרי מיון באנגליה ולבתי החולים הממשלתיים במקרים רפואיים דחופים.

4. אין לי מושג לגבי זה
5. אין לי מושג.

בקר12

New member
למרות שאתה עובד בביטוחי בריאות - אתה טועה

ומטעה. אישפוז ובתי חולים (וגם שם לא בטוח שאנגליה טובה יותר מישראל) זה רק מרכיב אחד במערכת הבריאות.
לגבי רוב האנשים במרכז המדינה ובמיוחד כאלה עם ילדים מה שקובע זה היכולת לקבוע תור אצל רופא מומחה כמו רופא ילדים.
המערכת החינמית באנגליה מחייבת אותך לעבור דרך ה GP ורק הוא יכול להפנות אותך וגם אז התורים מאוד ארוכים.
בארץ הגישה לרופאים מומחים דרך הקופות הרבה יותר מהירה וקלה.

tevel389

New member
מה מטרת התגובה שלך?

אין באמת מטרה לתגובה שלך.
הרי חוץ מלהגיד שכדי לראות רופאה מומחה חייבים ללכת לרופא משפחה לא באמת אמרת כלום ולא באמת סתרת את התגובה שלי.
אז חדל להיות חמום מוח ולנסות לעקוץ, אני לא מומחה למערכת הבריאות הישראלית או האנגלית ושזה שאני עובד בביטוח בריאות לא מעיד כלום, אני יכול לתת מידע, לא את כל המידע שאתה שואף שאתן בדיוק של 100 אחוז.
אני יכול לתת מידע, יש דברים חיוביים למערכת האנגלית ויש דברים שלילים - אחרת אנשים לא היו רוכשים ביטוחים פרטיים.
הבנאדם שאל אם המערכת גרועה, ואני אמרתי שהיא לא גרועה ושביטוח פרטי אף פעם לא מזיק.
בשורה התחתונה אם מישהו מעורב בתאונת דרכים קשה יקחו אותו לבית חולים ציבורי - והבנאדם יקבל טיפול רפואי מעולה, אם אתה צריך לעבור בדיקה רפואית או ניתוח לא דחוף המערכת לא שונה מישראל - יש המון אנשים ויש תורים.
ואם אתה רוצה לראות מומחה אז למזלך אתה גר בישראל ויכול לראות מומחה ואם באנגליה לך לרופא משפחה ואז אולי תזכה לראות מומחה.
אם אתה חושב שב10 שורות האלה אני מתיימר לסכם את מערכת הבריאות אז תחשוב שנית.

בקר12

New member
אתה עוד צעיר וגם אין לך ילדים.

תשאל כל משפחה שהייתה בלונדון איך רמת השירות הרפואי ביום יום מול זמינות המומחים ורמת התורים שיש בקופות החולים במרכז הארץ והם יענו לך כמוני.
אתה פשוט טועה לגבי "יש המון אנשים והמון תורים" - זה שונה בשני המקומות.
ניסית פעם לקבוע תור בלונדון לרופא ילדים, לרופא עור, לאורלוג, לרופא נשים וכו וכו' דרך ה GP?
אני מדבר מתוך ידיעה אישית שלי וגם של הסובבים אותי אז תכיר בזה שהמידע שלך לא עומד במבחן המציאות.
לא התייחסתי לגבי אישפוז בתאונה, כם בלונדון וגם בארץ יטפלו בך טוב.

tevel389

New member
.

אני נתתי מידע אינפורמטיבי, לא לקחתי עמדה אם המערכת באנגליה טובה או גרועה.
"יש רופאי משפחה והם צריכים להפנות אותך למומחים" - זה המשפט בתגובה הראשונה שלי, מה אתה מבין מהמשפט הזה? שהמערכת טובה, גרועה? טובה יותר\גרועה יותר מישראל?
אתה קראת את המשפט והחלטת לתרגם אותו למשהו אחר, כאילו לקחתי עמדה ואמרתי המערכת באנגליה מעולה.
אם יש לך נסיון אתה מוזמן לחלוק אותו ולהגיד שהמערכת בנויה בצורה גרועה, אני כתבתי שכדי לראות מומחה צריך לראות רופאה משפחה (gp), לא אמרתי שהמערכת טובה יותר או גרועה יותר מישראל.

תעשה לי טובה בבקשה, בעתיד, תקרא את התגובות שלי ותגיב למה שכתבתי בלי להסיק מסקנות ממה שלא כתבתי, תודה.

בקר12

New member
השואל המקורי שאל איך מערכת הבריאות.

ואתה בגדול ענית ב:
"מערכת הבריאות היא מערכת שדומה למערכת בישראל, היא לא גרועה אבל היא גם לא פנטסטית" ואחר כך גם ב: "אם אתה צריך לעבור בדיקה רפואית או ניתוח לא דחוף המערכת לא שונה מישראל - יש המון אנשים ויש תורים"
בקיצור אתה נותן את הרושם שהמערכות דומות. החמצתי את כוונתך?
אמנם לא תמות בארץ ולא תמות בלונדון אבל הנסיון/חוויה רפואית של הישראלי הממוצע ממרכז הארץ שמבוטח בקופת חולים (וכולם מבוטחים) הוא יותר טוב כמעט בכל פרמטר.
זה לא בושה ללמוד מנסיון של אחרים ולא צריך להתעצבן. שיהיה לך לילה טוב

בקר12

New member
ואגב, יכול להיות שמערכת הבריאות בארץ בזבזנית

יותר ופחות יעילה במונחים פיננסים אבל כרגע לאזרח יש נגישות הרבה יותר טובה למומחים מאשר מקבילו האנגלי שאין לו ביטוח פרטי.

tevel389

New member
מכתב

הבנאדם רוצה לדעת אם המערכת גרועה, נתתי לו מידע - אין לי את הנסיון ואני לא מתיימר לדעת אם המערכת באנגליה גרועה או אם המערכת בארה"ב גרועה או אם המערכת בישראל גרועה - יש ויש, אם יש לך נסיון אתה מוזמן לחלוק אותו, אם אתה מתיימר לדעת אם המערכת גרועה אז בבקשה.
בנאדם שהמערכת הציבורית הצילה את חייו יחשוב שהמערכת מעולה בזמן שבנאדם שבן משפחתו נפטר בגלל שגילו את מחלת הסרטן באיחור יחשוב שהיא גרועה - אני לא מתיימר לדעת, נתתי פרטים, אתה מוזמן לקבוע אם המערכת גרועה מנסיונך האישי. מצטער שאני לא רואה פסול בשיתוף מידע מאשר לצאת בהצהרות.

ואני לא מתעצבן מזה שיש לך מידע לחלוק, יש לי המון להפנים ולהחכים, אבל כאשר זה נעשה בהתנשאות ובציניות אני לא מתעצבן מהנסיון לחלוק מידע אלא מהדרך.

בקר12

New member
דיברתי על החויה היומיומית. נגיד שאתה רוצה

לראות רופא עור. באנגליה אתה צריך לשרוף שעות בבוקר או אחר צהרייים אצל מרפאת ה GP ואז הוא יכול להחליט שהוא בכלל מטפל בך (והמומחיות שלו היא בכלל לא עור) או שהוא יפנה אותך לרופא עור. תמתין בתור חודשיים והתור יהיה בבית חולים (כי זה NHS) מה שאומר שהתור יהיה בשעות היום על חשבון העבודה ושוב תשרוף הרבה זמן.
בארץ (במרכז) מרימים טלפון ויש לך גישה לרופא עור מומחה תוך מספר ימים עד שבוע וגם לפעמים בשעות הערב (כי לא מדובר בפגישה בבית החולים אלא במרפאה שלו).
על רופאי ילדים אני בכלל לא מדבר. בארץ אני משיג תור אצל הרופאה תוך יום-יומיים לכל היותר. איפה זה ואיפה אנגליה.
תעשה לי טובה. במקום לדבר גבוהה גבוהה פשוט תפנים מהנסיון של אנשים אחרים.

tevel389

New member
תודה רבה לך

אתה פשוט בלתי נסבל. תראה איך אני כותב - אני מנסה לצאת הכי סבבה שאפשר - לכתוב בצורה הכי לא צינית, הכי לא פוגענית, הכי לא מתנשאת והכי סבבה שאפשר, תראה איך אתה מסיים את התגובה שלך "תעשה לי טובה. במקום לדבר גבוהה גבוהה פשוט תפנים מהנסיון של אנשים אחרים."

בשום שלב לא שללתי מה שאתה כותב, בשום שלב לא התיימרתי לדעת הכי טוב, בכל שלב כתבתי לך שאם יש לך נסיון בבקשה תכתוב, תראה איך אתה ממשיך את הדיון.

אני לא בא לפורום בשביל להגעיל את זמני, אני בא להנעים את זמני ולחלוק מידע והחוויות, אז באמת שאני לא בא להתנצח איתך, סבבה יש לך נסיון - שיהיה לך לבריאות, מה אתה רוצה מהחיים שלי שאתה חייב להמשיך לכתוב בצורה כזו מגעילה? ואני לא נפגע, אני פשוט בהלם כמה מגעיל אפשר להיות בפורום שכל מטרתו היא לאפשר לאנשים לחלוק מידע וחוויות.

לא בא לחנך אותך כי באמת שקטונתי, אני כל כך צעיר וכל כך חסר נסיון, ואתה כל כך עשיר בנסיון (אחרי הכל יש לך ילדים), אבל לא יזיק לך ללמוד עדין בני אנוש מתקשרים בצורה נעימה ולא כוחנית.

מקווה שהתגובה הזאת בטון הכל כך עדין שכתבתי אותו לא יתפרש בשום צורה אחרת ופשוט תפנים שאני לא בא להתנצח איתך ומקווה שלהבא פשוט תלמד להביע את עצמך בצורה פשוט מגעילה ומתנשאת.

Woking

New member
לא שווה להתרגז

כתבת יפה וענית לעניין. כמו שאמרת, באת לתת אינפורמציה ולא להתנצח, אז הכי טוב להתעלם מהערות קטנוניות.

אני מסתכל על זה ככה - בבריטניה כמות ההרוגים בכבישים היא כמעט חצי מאשר בישראל (נפגעים ל-100,000 ק"מ נסועה). ככה שעם כל ה"אנטישמיות" (בווקינג יש פוגרום כל יום חמישי), ועם מערכת הבריאות הכושלת (צא לרחוב ותראה אנשים נופלים כמו זבובים), עדיין מצבנו לא כל-כך רע ביחס למדינת היהודים.

TrigATUSA

New member
אתה טועה ומטעה

הפוגרום בווקינג הוא בימי רביעי

צעיר חסר ניסיון! הקשב לוותיקים מימך (שיש להם חתולים במערכת החינוך)

בקר12

New member
אתב באמת בחור נחמד ולא רציתי לפגוע בך.

אם נפגעת אני מתנצל. הכול ברוח טובה.

TrigATUSA

New member
זה שכל אחד בישראל רוצה לראות רופא מומחה

כל פעם שכואבת לו הבטן קצת לא אומרת דבר וחצי דבר על איכות מערכת הבריאות

בבריטניה יש מערכת שמטרתה לסנן את הדברים הפשוטים שהרופא יכול לרפא בעצמו מבלי לבזבז זמן של מומחה
מי שהיכרתי באנגליה שבאמת היה לו מצב שאכן הצריך מומחה - קיבל אותו, ודי מהר

זה שישראלים רגילים לצרוך ים של שירותים רפואיים שבעולם נחשבים למיותרים לחלוטין (הידעת שבישראל בדיקות ההריון הם פי חמישים מכל מדינה מערבית אחרת?) בסך הכל אומר שישראלי שיעבור ללונדון יהיה כנראה מתוסכל ומרוגז שהוא לא מקבל מה שנראה לו ש"מגיע לו"
זה לא אומר שהוא יקבל רפואה פחות טובה.

תוחלת החיים בבריטניה, מצויינת, THANK YOU VERY MUCH

למעלה