לונדון

Nobilis

New member
האמת ש...

אם אתה רוצה להסתכל על תוחלת החיים כמדד, הרי שבישראל היא גבוהה יותר.

אני גר בבריטניה כבר שנים רבות ויש הרבה דברים שאני אוהב בה. מערכת הבריאות היא לא אחד מהדברים הללו. כמו שאמר בקר12 - אולי זה פשוט מתחדד יותר כשיש לך ילדים ופתאום אי אפשר לראות רופא מומחה בלי לחכות חודשים ארוכים, וכו'.

ברור שמסתדרים (גם בלי ביטוח פרטי - שדווקא יש לי אבל לא השתמשתי בו), אבל לא בושה להודות שהמערכת נותנת שירות נחות לעומת המערכת הישראלית.

mish07

New member

Woking

New member
אולי ניתן למומחים להעיד על עיסתם

http://www.themarker.com/consumer/health/1.1636542

והנה התקציר:
לנצברג ועוד חמישה מתמחים ממקצועות רפואה שונים מבתי החולים תל השומר, וולפסון ומאיר, וסטודנט לרפואה מאוניברסיטת תל אביב הגישו בשבוע שעבר תביעה תקדימית לבית הדין הארצי לעבודה נגד מדינת ישראל, שירותי בריאות כללית וההסתדרות הרפואית - בדרישה לשים סוף לנוהג של תורנויות שנמשכות 26 שעות רצופות ויותר. הנוהג, לטענתם, לא רק פוגע בתנאי עבודתם ורווחתם האישית ומנוגד לחוק שעות עבודה ומנוחה - אלא גם פוגע ישירות בביטחונם, בריאותם ואף מסכן את חייהם של החולים שתחת טיפולם.
...
בשנים האחרונות עובר העולם המערבי כולו תהליך של קיצור תורנויות המתמחים. באירופה כבר כיום קיימת דירקטיבה שמגבילה את שעות העבודה הרצופות של מתמחה ל-13 שעות. הדירקטיבה כבר מיושמת בחלק ניכר ממדינות אירופה, כשנגד מדינות שלא מצליחות לעמוד בה, כמו יוון, נפתחים הליכים משפטיים של האיחוד. בארה"ב המליצה ועדה ציבורית על הגבלת התורנויות ל-16 שעות - המלצה שכבר אומצה על ידי חלק ניכר מהמדינות, אם כי יישום ההחלטה נעשה באופן הדרגתי ברוב המדינות.

airdene

New member
צודק, אבל לא כ"כ קשור.

הכתבה מדברת על מצבם, המקומם לכל הדעות, של המתמחים בבתי החולים. המומחים, אשר הגישה אל מרפאותיהם מתבצעת בתיווך קופות החולים, כבר גמרו מזמן את תקופת העבדות. ולא רק שהם זמינים כמעט מידית, אלא שהם גם ישנו טוב בלילה הקודם.

יש צדדים רעים ברפואה הציונית. הזקנה במסדרון עוד מחכה שהנפוליאון ממגדלי אקירוב יסיים לארגן מחדש את בריאותם של האירנים. אבל יש גם צדדים ראויים לשבח. ונגישות קלה ומהירה למומחים היא אחת מהן. כמעט כל אחד שאני מכיר בישראל יודע לספר על חיים שניצלו או סבל שנמנע הודות לכך.

Woking

New member
נו

ויש אנשים שישבעו ב"רפואה" הומאופטית. מאנקדוטות על ההוא או ההיא אי אפשר ללמוד הרבה. משביתת הרופאים דווקא כן.

וגם לא ברור איך זמינות רופאים מומחים מעידה על איכות הרפואה. אולי יותר חשוב להסתכל מה כלול בסל הבריאות?

מה שבטוח שבכל מקרה הכי טוב בישראל. יש שם את מערכת הרפואה הכי טובה, את מערכת החינוך הכי מושקעת, את הצבא הכי מוסרי, ובעיקר ובעיקר את החו"ל הכי אטרקטיבי.

noa scotland

New member
באנגליה המצב היה יותר גרוע

עד שמתמחה צעיר התאבד, המשפחה שלו עשתה הרבה רעש, הנושא - בלחץ דעת הקהל - נבדק וגובשו הנחיות שהגבילו את שעות העבודה של המתמחים.
כשילדתי את בני הבכור הלידה הסתבכה וכמעט קרה אסון משום שהרופאה שהיתה אחראית על הטיפול בי עבדה כתורנית במשך כל הוויקאנד, המשיכה לעבוד ברציפות גם ביום שני ויילדה אותי בלילה שבין שני לשלישי. למזלנו הכל נגמר בשלום אבל החלטות חשובות שהתקבלו במשך הלידה היו אמורות להתקבל הרבה שעות קודם ולמזער את הסיכון.

בארץ עדיין לא הגיעו למצב שמתואר בכתבה וזה באמת לא בסדר.
מצד שני, ובהתייחסות-מה לנושא הדיון, רמת הידע המקצועי של רופאים בארץ היא הרבה יותר גדולה בגלל הגישה השונה להכשרת רופאים. בזמן שבבריטניה מצפים שרק המומחים ידעו דברים לעומק, בארץ העומק מתחיל כבר אצל הרופאים הצעירים.

גוזליה

New member
אתה אכן צודק, אבל זה בהחלט לא קשור.

מגיבה לך סתם כי אני מחבבת אותך
אבל ההגיגים הם כלליים.

המערכת הרפואית בארץ בהשוואה למערכת הרפואית בבריטניה נבדלת בעיקר בהתמחויות שיש בקהילה, ולאו דווקא בקופא מומחה זה או אחר.
למה הכוונה?
בישראל, אנשים סכרתיים יראו אנדוקרינולוג (לפחות בהתחלה)- שיתאים להם טיפול מיוחד (אחר כך יטופלו אצל רופא משפחה) וספציפי. כי הוא מבין היטב סוכרת ואת השפעתה על הגוף, הוא יודע איך לאזן חולה זכרתי (לא כזה פשוט מו שזה נשמע) ועוד.
ילדים, יטופלו אצל רופא שמומחה ברפואת ילדים (שהיא שונה לחלוטין מרפואת מבוגרים).
נשים שמתקשות הכנסה להריון יטופלו אצל רופא שמתעסק בפריון ומכיר היטב את התרופות השונות, את האינטראקציה ביניהן וההשפעה על המחזור החודשי ויצירת ביוץ
וכן הלאה.
בניגוד למה שטריג אמר, ההבדל הוא לא בריצה למומחה בכל שטות, אלא ביצירת רפואה מתמחה- אתה מטופל אצל אדם שאמור להיות מוכשר וממוקד במחלה או בבעיה הספציפית שלך. לשאר הדברים- יש רופא משפחה.

זה מבחינת ההבדלים באופי הרפואה.
אף אדם, מוכשר ככל שיהיה, לא יכול להבין בהכל. אי אפשר. ובבריטניה נוצר מצב בו באופן תיאורטי אותו אדם מטפל בילדים בני יום ובקשישים בני 80, במחלות כבד כרוניות, בסרטן, בסוכרת, בשבר בכתף, בלקיחת משטח צוואר רחם, ובייעוץ פריון. ולכן, נוצר מצב של ידע מאוד שטחי כביכול בהכל, וכולם יוצאים קרחים מכאן ומכאן.
נכון שכל רופא לומד בבית הספר לרפואה המון רפואה, אבל בשביל לעשות דברים בצורה יסודית ומעמיקה, צריך להיות ספציפי. ואת זה אני אומרת מהיכרות רבת שנים ומעמיקה עם מערכת הבריאות בשתי המדינות, לא רק כמטופלת.
ובכל זאת למה אתה צודק, ווקינג יקירי?
כי המערכת בישראל לא חפה מטעויות בניהול משאבי האנוש שלה. הרופאים והאחיות במערכת הזו עובדים הרבה יותר מדי קשה ומתוגמלים הרבה פחות מדי. אבל זה עדיין לא הופך את הרפואה בישראל לפחות טובה מזו של בריטניה.

בהערת אגב - לי מאוד קשה לראות נשים בהריון שבאות לביקורת יושבות בחדר המתנה עם כל מיני חולים אחרים או תינוקות שבאים עם האמא שלהם לרופא ואותו כנ"ל.
אני גם לא ממש אוהבת את זה שמי שצריך לעשות לי בדיקות (כמו פאפס) זה ה GP ולא גניקולוג והם מתגאים בזה שזה חינם לנשים מגיל 25-49 כל פעם ב- 3 שנים! 3 שנים! נשים מגיל 35 צריכות לבצע את הבדיקה לפחות פעם בשנה.
נו שוין..

בקר12

New member
טריג, אני מצדיע לאומץ ליבך! אבל מה עם הילדים

שלך? גם אותם תקריב על מזבח הרפואה השיוויונית והנכונה?

TrigATUSA

New member
כהרגלך אתה לא מקשיב

ואם אתה מקשיב, אתה לא מבין

אני לא טוען שכדאי לקבל רפואה גרועה בשם ה"שיוויוניות"
אני טוען שמה שנדמה לך שהיא רפואה טובה, הוא לא בהכרח רפואה טובה

אם ה GP חושב שהמצב אינו דורש ביקור אצל רופא מומחה, הוא כנראה מבין יותר טוב מימך שחושב שאתה 1) חייב לראות מומחה 2) מגיע לך לראות מומחה
אני בסך הכל טוען שסביר שיש פער בין מה שאנשים רוצים לבין מה שבפועל מעניק להם בריאות טובה

קל לראות את זה בארה"ב בה, אם יש לך ביטוח טוב, יש לך גישה לה-כ-ל
אפשר לראות רופא גם 50 פעמים בשבוע ולעשות 60 בדיקות דם לקבל 100 מרשמים בחודש ולעשות CT כל שבוע אי זוגי
בפועל - זה מה שאמריקאים רבים עושים
אנשים באים לרופא שלהם, ודורשים לעשות פרוצדורה כזו וכזו שקראו עליה בפורום
הרופא נותן להם (אחרי הכל, הוא מרוויח מהם ישירות ורוצה שהם יהיו מרוצים)
הציבור "מרוצה" - הם קיבלו מה שהם רצו. המחיר - אסטרונומי.
האם האמריקאים בריאים יותר מהקנדים, שמתשמשים בשירותי הרפואה ב 70% פחות? (סתם מספר) על פי כל הסטטיסטיקות - לחלוטין לא
האם הקנדים יותר מקטרים - כן

אין קשר הכרחי בין מה שנדמה למישהו כ"נגישות" לבין איכות הטיפול הרפואי

forglemmigej

New member
עם כל מלה

אגב עשו מחקר פה בדנמרק והתברר שככל שהאדם יותר משכיל הוא הולך בכלל פחות לרופא מאחר והוא יודע למשל שיש דברים שהרופא לא יכול לעשות, במילים אחרות אין לו ציפיות בשמיים ולא רצים לחדר מיון כל פעם כשיש טמפרטורה מעל ל37°.
אנשים משכילים גם אוכלים פחות ג'אנק עוסקים יותר בספורט , שומרים על המשקל בקיצור מודעים לעצמם.

בקר12

New member
זה אומר שיש לך או אין לך?

ואגב לידיעתך, אנשים שהם יותר משכילים יודעים איזה רופא לבחור.

forglemmigej

New member
מה הילדים שלי קשורים לנושא

איך אתה בכלל מסיק מסקנות כאלו מהדברים שאמרתי ,אתה בטח רוצה שאשים גם תמונות שלהם

בקר12

New member
וכהרגלך תעשה הכול אבל הכול להתווכח

מה אתה מנסה להגיד? שהמערכת עושה לי טובה שהיא מערימה עלי קשיים אם אני רוצה לראות לרופא מומחה?
כבר כתבתי אפילו לפני שהתחלת בויכוח חסר התוחלת הזה שאולי השיטה בארץ פחות כלכלית מזאת של בריטניה - אז מה איכפת לי?
לי ולמשפחתי יש חופש בחירה ומי שבאנגליה חייב ללכת ל GP - אז אם אתה טוען שברמה האישית זה יותר טוב אתה פשוט מגוחך ובאמת אין לי כוח להמשיך.

למעלה