לונדון כן מחכה לי

tch111

New member
גבינת פטה זו גבינה מאוד דומה לבולגרית

פה בספרד גבינת פטה נמכרת בקופסאות די קטנות חתוכה לקוביות ובמים, טעמה הוא בדיוק כמו הבולגרית, אך מאוד יקרה.
לאחרונה מצאנו פה ליד הבית חנות מזון של רומנים שמקבלים גבינה בולגרית מקורית בפח עם מים, והם מוכרים אותה מאוד בזול.
הקוביה הלבנה שנראית בתמונה זו הפטה.

rona73

New member
ברוכה הבאה!

אני צוחקת,למה? כי אני גרה בבולגריה

תבואי לכאן יש כאן המון סוגים של גבינה בולגרית.כל הסוגים יותר רכים ויותר קשים,אחוזי שומן שונים .....רק לבחור.

רק שכאן היא נקראת רק גבינה
וגבינה צהובה נקראת קשקבל.

אני מצאתי שניצל תירס!

בצפון לונדון, באחת המכולות היהודיות. היה שם גם קוטג' של תנובה, אבל לא גבינה לבנה

בטסקו גדול באזור מצאנו גם שימורים של מלפפונים חמוצים במלח! זה עשה לי את היום.

אנחנו לא גרים בצפון, אז אנחנו שומרים את הקניות המיוחדות לזמנים שאנחנו הולכים לבקר חברים שכן גרים שם, אבל נחמד מאוד לדעת שיש.
טוב שהזכרת לי, אני הולכת לנשנש לי שניצל תירס לצהריים. אחזור עם רשמים!

broken mirror

New member
למה לא לזרות מלח על הפצעים באמת?

(או על המלפפון אם כבר
)

בתאבון!

shemesh7079

New member
מה באמת נסגר עם המלפפונים ביבשת הזאת??

מלפפון (חמוץ?) מתוק ורך זה איכסה. קרנץ' ומלח אנשים!!

tch111

New member
מלפפונים במלח זה אחד הדברים היחידים

שאי אפשר להשיג בספרד, כאן הכל הולך על חומץ, וריח חומץ מוציא לי את התיאבון.
אני מתנחם בזיתים ירוקים מעולים שיש פה, ממש טעם כמו בישראל.

חולקת עליך - אפשר גם אפשר

בכל החנויות הקטנות שמייבאות מזון מגרמניה אפשר למצוא מלפפונים במלח בגודל "רגיל" או קורנישונים. ב-לידל גם מצאתי קוטג', גבינה לבנה, קרמבואים, גליליות ויוגורטים במרקם שהכי מזכיר את אלה שבארץ ולא בלוק הג'לטין שמוכרים פה בדרך כלל. פעם היה גם קוטג' בקראפור אבל לא יצא לי לראות כבר הרבה זמן.

tch111

New member
גם ב Mercadona יש קוטג'

בהשוואת מחירים אחרונה, מלפני שבוע שערכנו אישתי ואני עלה שבקארפור מאוד יקר.
בלידל אני דווקא מבקר הרבה, וניתן למצוא שם, וזה חדש אצלנו, בייגל'ה ממש טעים, זה נקרא Prezel, דגים כבושים מעולים וכן גם קוטג', מלפפונים במלח אף פעם לא ראיתי פה אצלנו בלידל.

במרקדונה יש גם חומוס לא רע בכלל

וכן, קראפור בד"כ רשת יחסית יקרה אבל יש בה מבחר יחסית גדול ומגוון מרחבי אירופה בהשוואה לסופרים מקומיים קטנים. אני אחפש את הפרעצעל! אנחנו מכורים אליו
את המלפפונים במלח חפש בחנויות לממכר מזון גרמני (כמו החנויות של הרוסים בארץ - רק של גרמנים) אם יש אצלכם.

tch111

New member
חומוס במרקדונה??

את לא מתכוונת לגרעיני חומוס משומרים, אני מבין.
אין אצלנו חנויות מזון של גרמנים, התיירים הגרמניים כולם קונים פה בלידל, שלאחרונה התרחב פה ומאוד השתפר.
עם חומוס אין לי בעיה וגם לא עם כדורי פלאפל, אני מכין לבד, ולפעמים מפתיע את אישתי עם ארוחה מזרחית, פלאפל, חומוס, טחינה, פיתות לניגוב ושווארמה.
אם תרצי, כתבי לי ואתן לך מתכון מעולה לבייגל, קל להכנה.

כן, סלט חומוס כמו של צבר או אחלה

ולא נופל בטעמו (טוב, לא קשה להתעלות על החומוס של אחלה). אבל כמובן שאין על חומוס ביתי ונשמע שאתם חיים טוב בכל מה שקשור לאוכל מהארץ
אני לא בורכתי בכישורי מטבח ועל הבישולים אמון הצד הספרדי. אשמח למתכון של הבייגל!

tch111

New member
הנה מתכון לבייגל

בייגלס - מתכון בסיסי
עפ"י דורעם גונט, הארץ
מצרכים:
חומרים ל- 10 יחידות:

1 כפית מלח
2 כפות שמן צמחי
1 כף שמרים יבשים
¼ כוס דבש
כוס ורבע מים
4 וחצי כוסות קמח לבן, רצוי קמח ללחם
3 כפות סוכר

לציפוי:
1 ביצה, טרופה
מלח ים גס
שומשום, פרג, זעתר או כל ציפוי אהוב
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים עם הקמח, הסוכר, המלח, השמן והשמרים, עד ליצירת בצק גמיש. לשים באופן נמרץ במשך כ-7 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים אותו ל-10 חתיכות שוות.
2. בעזרת הידיים מגלגלים חתיכת בצק לנקניק באורך של כ-40 ס"מ. מקפלים את הנקניק לשניים ומסובבים את אחד הקצוות כמה פעמים כדי ליצור מעין צמה. את הצמה שנוצרה סוגרים לגלגל ומהדקים את החיבור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. מניחים בצד לכרבע שעה.
3. בסיר רחב מביאים כ-4 ליטרים מים לרתיחה מתונה, וממתיקים בדבש. מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (שתיים-שלוש טבעות בכל פעם), עד שהבייגלס תופחים (כדקה מכל צד). מוציאים בכף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מפזרים על הבייגלס המבושלים, בעודם רטובים, מעט מלח גס, וטובלים בצלחת עם שומשום, פרג או זעתר. אופים בחום של 250 מעלות, עד שהבייגלס שחומים מעט (17-20 דקות).

הקמח המומלץ המתאים הוא Harina de Fuerza, ניתן להשיג במרקדונה. זה קמח שמתאים במיוחד ללחם.

המלפפונים החמוצים מיובאים מישראל כמובן,

חלילה שיעשו כאן מלפפונים חמוצים טעימים

סעי לצפון לונדון!

הבטחתי דיווח - שניצל תירס די סבבה, של טבעול. חבילה של 4 שניצלים שעולה הון עתק.

למעלה