לונג'

הזכיר לי משהו -לא יודע כמה קשור

לפני כשנה בערך רכבתי בשיעור על סוסה וכל ניסיון שלי לגרום לה לבצע צעד טו-טראק נכון לא הצליח. המדריך ניסה להסביר ובסוף עלה להדגים, הדבר הראשון שיצא לו מהפה היה "בייגל,קרסו רוכב עליך".זה כלכך הצחיק אותי שעקצתי אותו בעניין והוא ענה שהוא עושה את זה לכמעט כל סוס שהוא רוכב עליו.בצורה לא מפתיעה כלל הסוסה ביצעה טו-טראק מושלם וכדי לדרוך על האגו הרמוס שלי הוא חזר וביצע ציר קדמי,אחורי וסייד פס (תרגיל שהסוסה רק החלה לתרגל).כל זה כמעט ללא תנועה נראית לעין מצד הרוכב. כשירד מהסוסה והגיש לי את המושכות אמר לי בחצי צחוק-חצי רצינות שסוס קולט הרבה יותר מתנוחת הרוכב מאשר מהפקודה עצמה,ושהשליטה בשפת הגוף מתחילה קודם כל מהבהרה לסוס שאתה הבוס ואתה יושב עליו עכשיו.

הורסמאן

New member
בחור נחמד קרסו

אבל נשמע כמו שהוא אמר את זה בשביל עצמו יותר מאשר בשביל ביגל. :)

fliperit

New member
זה מאוד קשור לשפת גוף.

נתתי לתלמידים שלי להריץ את הסוסים קצת, וממש ראו איך שפת הגוף שלם משפיעה בצורה בוטה מאוד על התגובות ש הסוס. זה היה ממש יפה לראות את זה. לפני זה לא ממש הייתי חושבת על שפת הגוף שלי בלונג'..זה פשוט היה פועל לי, כי לימדו אותי..ומאז אני ממש מתרכזת בשפת גוף שלי והרבה יותר קל לי..

הורסמאן

New member
נדמה לי

שמילה יותר נכונה היא גישה. כי זה לא רק שפת גוף אלא התנהגות באופן כללי. מי שמתעסק עם סוסים מספיק זמן, יכול לפתח את הגישה הנכונה ואז הוא בעצם מה שנקרא Horseman. וברור שזה כולל גם נשים. :)

אני מודה בצער

שאני לא שם עדיין. אני תוהה אם זה מולד או נרכש. אבל לפחות אני people person

הורסמאן

New member
אני לא חושב

שזה מולד, אבל גם נדמה לי שלא כל אחד יכול לרכוש את זה. :) אני גם לא חושב שאפשר ל"הרכיש" את זה, אבל אני משוכנע שזה נלמד ויש צורך ב"מלמדים" שונים. אולי אפילו כמה שיותר יותר טוב.

הורסמאן

New member
סתם דוגמה

אם יוצא לך להחזיק סוס בזמן שאת, נגיד, מדברת עם מישהו, ובלי שתשימי לב לכך הפרסה שלו מתייצבת במקום ששניה לפני זה היתה הבוהן שלך. כנראה שרכשת את היכולת להרגיש שהכתף שלו זזה מבלי שתתני לכך תשומת לב. אם רכשת את זה, הרכישה עלתה לך במספר פעמים של "אויש כואב", אבל בטח שלא נולדת עם זה, ואף אחד לא יוכל ללמד אותך את זה. :)

dixie chick

New member
שניהם

התמדה ומחשבה יכולים להוביל אותך, ראיתי כבר הרבה אנשים שהצליחו למרות שהם לא היו כשרוניים- רק כי הם רצו רצו רצו אבל יש גם אנשים שזה בא להם טיבעי (ואפילו טיבעי מאוד)- שזה לא אני גם. מצד שני יש עוד הגבלה גבוהה וזה גם גיל (כשמתחילים קשישים כמוני למשל... ואז יותר קשה).

fliperit

New member
זה הזכיר לי משהו ממש מעניין

שלא קשור לסוסים באופן ישיר, אבל באופן עקיף הוא קשור. ראיתי בנשיונל ג'אוגרפיק תוכנית שנקראת "כלבים עובדים" וסופר שם על כלב רועים שלא יכול לעבוד התור רועה בגלל פציעה, אז הבעלים שלו הפכו אותו לכלב שמלמד ילדים להשתמש נכון בשפת גוף שלהם. הם לימדו את הכלב להגיב פקודות מאוד מסויימות, והילדים היו צריכים להקפיד לעשות תנועות מדוייקות כדיע שיצליחו לעבוד עם הכלב. זה דומה מאוד לסוסים.. ואגב נשיונל ג'אוגרפיק...יש פה מישו שראה את הסרט שלהם על מאריו לוראשי? מומלץ מאוד!

fliperit

New member
על רוב הסוסים

הקצה של החבל משמש תחליף מצויין לשוט. על סוסים שלא יודעים לונג', או שהם עצלנים מאוד, השוט הוא כלי עזר מצויין.

למעלה