לונג'

gideonh2

New member
לונג'../images/Emo131.gif

היום, אחרי פציעה שמנעה ממלודי כמעט חודש של פעילות עשינו קצת חזרה לכושר לקחתי אותה לשטח ורציתי לעשות לה לונג' בשני הכיוונים התחלנו צד צד שמאל- היה אחלה הכל עם קיליקים ונשיקות צד ימין- שום דבר!!! מסתובבת, הולכת אחורה עקשנית... לא מוכנה לרוץ לונג' ימין לא ויתרתי לה ובסוף היא רצה אבל היא חטפה בשביל זה יש למישהו מושג מה הסיפור שלה?

הורסמאן

New member
לסוסים

כמו לבני אדם, יש צד חלש ולד חזק. לפעמים גם יש פציעה שמפריע/מכאיבה להם להסתובב לכיוון מסויים. אתה בטח תמצא שגם ברכיבה היא מסתובבת לצד אחד פחות טוב. אתה צריך, בעדינות, להפעיל אותה בצד שקשה לה, מפני שבמשך הזמן, בגלל שקשה לה, באופן טיבעי היא חוסכת את הצד הזה והוא נחלש יותר. ככל שהוא נחלש יותר ביחס לצד השני, כך היא תחסוך אותו יותר ויותר. נסה לוודא, שאין מצב שהצד הקשה לה, מכאיב לה בצורה כלשהי. כעיקרון אתה תמצא שאם יש כאבים היא תסרב יותר ויותר עם הזמן, ואילו אם אין לה כאבים, עבודה בכיוון הזה תשפר אותה. ברור שאם יש לה כאבים (יכולים להיות בגב, כתף, או רגליים, לא בהכרח תהיה צליעה אך סביר שהיא לא תזוז בצורה שווה) כדאי מאוד להביא רופא.

gideonh2

New member
היה רופא והיא קיבלה טיפול

הבעייה הייתה ברגל שמאל קדמית כך שאין לה סיבה של כאב להתעקש לא להסתובב ימינה וכשהיא כן הסתובבה היה לה צעד יפה אולי אני לא יודע "להפעיל" אותה....

הורסמאן

New member
זה נכון שלדעת יותר

"להפעיל" אותה יעזור לך, אבל זה לא משנה את העובדה שלצדהשני אתה מצליח כן, ולכן סביר שלא אתה ה"אשם". הבעיה שאולי גורמת לה כאבים, לא חייבת להיות קשורה לפציעה שבגללה היא עמדה. בכל מקרה, אם אתה לא מזהה כאבים, תמשיך להתאמץ והיא תשתפר. כמו כל דבר, בלי להגזים אבל עם השקעה.

gideonh2

New member
יודע מה ננצל אותך לעוד שאלה

באיזה סוג משטח עדיף לאמן אותה. יש לי שתי אופציות: 1. ארגז חול ים ענק וטובעני במקצת 2. משטח קרקע חמרה שעכשיו קשה כי קיץ- למעשה זה מגרש כדורגל "מושקע" של המועצה

כמה דברים:

לונג' הוא עבודה קשה לסוס. בחרה מפציעה - אני לא יודעת מה היה למלודי - בד"כ מתחילים מהולכה. עם ראשיית בית. על משטח קשה. עשר דקות ביום, עשרים דקות ביום. אח"כ אפשר לעבור ללונג'. הלונג' הוא עבודה מאומצת, כי מעגל הוא תנועה המפעילה עומד על השרירים. חשוב לעשות אותו בהדרגה. חימום בהליכה טובה לשני הכיוונים, טרוט משוחרר, ומעט קנטר. הכל כאמור, בהדרגה. שוב - תלוי מה היתה הפציעה, אבל בבחירה בין שני סוגי המשטחים שאתה מדבר עליהם, סוס חלש עדיף שיעבוד על משטח קשה, אבל ישר ואחיד (אחרת הוא ימעד ועלול להיפצע שוב). חול טובעני - ממש לא. אחרי שהיא מתחזקת, אם יש לך אפשרות להשקות איזור חול ולהפוך אותו אחיד יותר וקשה יותר - אז כן (אף כי חול עמוק מדי תמיד גורם למאמץ יתר שיכול להתנקם ברגליים). אם היא מתנגדת לצד אחד - זה בהחלט יכול להעיד על כאב, אולי כאב שלא ידעת עליו, ולא דווקא כזה הנובע מהפציעה. שווה בדיקת רופא. שוט לונג' הוא כלי עבודה חשוב ובטיחותי. הוא לא משמש להצלפה, אלא לסימון קצב (כולל הצפה באוויר על הרעש שלה, או נגיעה בחלק האחורי של הסוס), והא משמש לדחיםה של הסוס החוצה ממך, שזה גם חשוב. הייתי מציעה שני דברים: שהוטרינר יראה אותה שוב וייתן לך תוכנית עבודה של חזרה הדרגתית לפעילות (גם משטחים וגם כמה זמן עבודה ודרגת מאמץ - זה בהחלט תפקידו כי זה חלק מתהליך השיקום). שנית, שתזמין מישהו מקצועי שיעשה איתך לונג' כהלכתו, והוא יוכל לבחון איתך אם זה עניין משמעת או משהו אחר ולשפר את המיומנות שלך ושלה בסוג הזה של העבודה.

gideonh2

New member
אני עובד לפי ההנחיות של הוטרינר

בהתחלה הייתי יוצא איתה לריצות בשדות ככה כשהיא לידי עם חבל הולכה- היה נראה קצת מצחיק כי זה לא מחזה נפוץ שמישהו יוצא לריצה עם סוסה..... אח"כ יצאנו להליכות ברכיבה ועכשיו הגענו לריצות- בינתים היא נראית מצויין והוטרינר, אלוקים ישמור עליו ועל כל החיילים. במילואים עכשיו. וקיבלתי, אני אלך לחווה שהייתי רוכב בה שיראה לי איך עושים לונג' כ"הלכתו"

gideonh2

New member
זה כלום לעומת הכושר שעושים לי

ארבעת הצוציקים והמפקדת שלנו

סוני DSCH1

New member
חחחח זה לא מצחיק אני היתי עושה

זאת כול יום פעמיים עם הסוסה הפצוע שלי היתי רצה איתה לפחות חצי שעה ואחרי זה עשב וגם היתי מריצה אותה בלונג

הורסמאן

New member
אוריגמי כתבה לך

נכון, שני המשטחים לא אידיאלים, אך אם אתה צריך לבחור ביניהם, בחר במשטח הקשה ובסוג עבודה לא מהירה. (הליכה וטרוט לא מהיר). מאחר שהיא בעייתית מעט, רצוי להשתמש במקום מותחם, כמו מנז' או ראונד פאן. אתה תמצא שבמקום כזה כל בעיה שהיא עושה תפתר כמעט מעצמה. קראתי בהמשך על האבנים וכו (אני מבין שאתה לא משתמש) וזאת גם יכולה להיות סיבה לבעיות. עבודה בלונג' צריכה להיות עבודה מסודרת, ללא "הפתעות". שימוש בשוט הוא מאוד יעיל אך חשוב להשתמש בו נכון. אכן הרעיון לבקש הדרכה מעשית הוא הרעיון הטוב ביותר, שים לב בין השאר לעמידה נכונה של "עושה הלונג'" על עקב הרגל הפנימית. זה גורם לכך שהמעגל נשאר קבוע ומונע "יצירה" של פניות חדות. במעגל קבוע הסוס יכול להכנס לקצב, להתעגל ולפתח גמישות ושיווי משקל, הוא יקבל את הלנוג' כסוג עבודה מרגיעה ובונה.

PinkHorse

New member
בודקת אותך.

כמו כל דבר עם סוסים לונג' זה משהו שצריך לתרגל.. ככה שתעשה את זה יותר בצורה נכונה ולא תוותר לה על השטויות שלה בעתיד זה יהיה הרבה יותר פשוט. חייבת לשאול, אתה משתמש בשוט לונג' כשאתה עושה לונג' נכון?

gideonh2

New member
לא, כי לא הייתי צריך

הייתי נותן לה מכה קטנה עם הקצה שני של החבל קליק והיא הייתה עובדת ונכון, לא תירגלתי את זה איתה כי למעשה לא היה צורך הייתי פשוט יוצא לרכיבה וזהו

gideonh2

New member
מאיפה שקניתי אותה

היו משתמשים באבנים לפי דעתי כי גיליתי שכשאני מתכופף היא נדרכת ורצה יותר מהר. פשוט היו זורקים עליה אבן או משהו כזה

PinkHorse

New member
בלונג' נכון נעזרים בשוט לונג'.

השימוש בשוט הוא לא הצפה בסוס, בעצם במהלך הלונג' השוט לא נוגע בסוס... הוא דואג שהמעגל יפה והסוס לא חותך, הוא שומר על קצב (בלי להצליף בסוס!!) רק להתלוות מאחורי הסוס... הוא זה שמוודא שהסוס מחליף כיון וכ'ו.. השימוש בשוט לונג' זה לא משהו שלילי.. אני חושבת שאפילו חיוני.

gideonh2

New member
קיבלתי וזה מה שאני אעשה

אקנה לי שוט לונג' ואראה מישהו מקצועי עושה את זה תודה

"חיוני"

זו הגדרה קצת גורפת. זה עניין של אסכולה ושל צורת אילוף. יש כאלה שעושים עבודה מעגלית רק בראונדפן בלי חבל בכלל, לא כל שכן בלי שוט. חיפשתי תמונות בגוגל עם הביטוי horse longeing, ויש כמובן גם מאמרי הנחיות. יש שעושים בלי, יש שעושים עם. בכל המקומות בהם הייתי השתמשו בשוט הלונג', ואני רואה בו כלי עבודה נוח מאוד. כאמור - להנסות עם מישהו מיומן ולראות מה מתאים לכם ולמה היא מגיבה הכי בקלות (היא לא סייחה, אז צריך לראות למה היא הורגלה להגיב, אם היא לא מכירה את השוט, היא יכולה או להצתעלם ממנו או להילחץ)- הכיטוב

dixie chick

New member
מנסיוני נוכחתי למשל...

שככל שהאדם בקיא יותר בלונג' ובקיא יותר בסוסים ובדרך ההתנהגות והחשיבה שלהם, ככה הוא גם צריך פחות עזרים חיצוניים (שוט, קצה של חבל) ופחות שפת גוף (נפנופי ידיים וכן הלאה). אבל כמובן במקרה הזה העזרים נועדו לעזור לנו לעשות עבודה נכונה, ולכן כל עוד אנחנו צריכים אותם אנחנו כמובן נשתמש בהם... עבודת לונג' נכונה אינה כלל קלה וזה לא סתם "לעמוד באמצע של ראונדפן ולנפנף בשוט" כמו שסבורים מס' אנשים. בעבודה נכונה הסוס נרגע, לומד לקבל מרות, עושה TUNE IN עם האדם, מחמם ומפעיל את השרירים ומתכונן או לפעמים אפילו מחליף לחלוטין רכיבה.

זה מעניין מאוד גם לראות

כיצד הסוס מגיב לפקודות מהקרקע. כתרגיל למידה, באחד השיעורים, המאמנת שלי, ביקשה שנתחיל שיעור בלונג' לסוסה. היא התחילה. הסוסה (שבד"כ מאוד כבדה) היתה מאוד צייתנית ובמדרישה להרחבת גודל הצעד, היא הגיבה בפרץ אנרגיה שלא היה מבייש את צעיר הסייחים
. היא מסרה לידי סוסה ערנית ואנרגטית. טרם הספיקותי להרים השוט מהרצפה ולהגיד "ה-ליכה", והסוסה נרדמה. הלכה לישון. האנרגיה התמוססה והמבט נהיה זגוגי. נדרשו ממני פקודות הרבה יותר חזקות, הפלקות עם השוט באוויר, וחזרה עליהן, בשביל להשיג את אותה התוצאה שהשיגה המאמנת ללא מאמץ. זה היה שיעור מעולה בהעברת פקודות, וההבהרה, שככל שהפקודה נחושה ואסרטיבית יותר, כך היא יכולה להיות קטנה יותר. שאי-הבהירות או ההססנות - מאלצת את הרוכב להשתמש באמצעים הולכים וגדלים. מדהימה רמת הקשב של הסוס ויכולתו לקלוט סימנים לא מילוליים, אינטונציות, תנועות גוף ואפילו כוונות שבלב.

למעלה