לומד סינית.......קשה!!!!!!!

GnomeBubble

New member
זה לא רק רגשות

בכל שפה קיימת אינטונציה של משפט שמביעה עוד דברים מעבר לרגשות. למשל משפט שאלה או הדגשה של חלקים במשפט. למשל: "זה בדיוק מה שהוא רצה" לעומת "זה בדיוק מה שהוא רצה" - אין פה רגשות, רק הדגשה. אבל ראוי לציין שהאינטונציה הזאת היא בהחלט חלק משפה. כמו ש-happydog אמר, באנגלית פחות מקובל לציין שאלות באינטונציה, ובסוואהילי, למשל, יש תבנית אינטונציה שונה לגמרי לשאלות שנשמעת יותר כמו ילד מתלהב שבלע גיהוק לקראת סוף המשפט בעברית... ההבדל שאתה חותר אליו (אני מניח), הוא שהטונים בסינית לא מקיימים רק הבחנות ברמת המשפט (מבנה המסר, הדגשות, הבטעת רגשות, שאלה, הפתעה וכיו"ב) אלא שהטון יוצר הבחנות בתוך המילה עצמה. לכן אותה המילה יכולה להיות "לקנות" או "למכור" בהבדל של טון בלבד. בזה הטונים בסינית באמת דומים יותר לטעם בעברית ובשפות אחרות, רק שיש הרבה יותר ניגודים של טון בסינית מאשר ניגודים של הטעמה בעברית.

neko

New member
ממליץ בחום על הערכה של PIMSLEUR

ללימוד סינית. הספקתי רק 11 שיעורים מתוך 90, אבל הגעתי לסין והם אשכרה הבינו אותי. בערכה שלהם לא מתעסקים בלזכור טונים (גם אין כתיבה) - רק מתרכזים בצורה שהמשפטים מתנגנים. אמנם בסופו של דבר צריך ללמוד את הטונים, אבל בתור התחלה זה לדעתי מצויין. קצב הלימוד כשאתה בסין, אם אתה מתייחס לזה כמשרה מלאה, הוא אדיר. בחודש שם עקפתי בסינית את הרמה שהיתה לי בכל שפה זרה אחרת שאי פעם למדתי בארץ בשביל הכיף, כולל יפנית שהשקעתי בה די הרבה (ויש כאן כמה שיעידו בנושא...) - למעשה אני מעריך שעוד 3 חודשים כאלו בסין ואני כבר מסוגל לנהל שיחות. עדיין קשה לי לשמוע את הטונים בדיבור שוטף, אבל אני מסוגל לדבר ולהיות מובן, וכשמדברים איתי כמו לילד סיני מפגר בן 3 אני לפעמים גם מבין משהו

למעלה