לומדים ומלמדים תנ"ך

שרה95

New member
תנך

ב"ה אפה אני יכולה למצוא על ממלכת ישראל מידע על הנביאים, נבואתם, אירועים שהתרחשו בימיו , שם המלך ומקום מלכותו. זה לגבי מלכים. אשמח עם תענו לי במהרה.

adi4adi

New member
פירוש רש"י

שלום, האם קיים אתר ברשת המאגד את פירושי רש"י לתנ"ך? תודה.

udi1978

New member
פעילות להיכרות התנ"ך לכיתות ט'

מישהו מכיר? שמע? יכול לשלוח קובץ? עוד מורה שמנסה לגוון.

האם מישהו למד בבר אילן על ראב"ע ורלב"ג?

אם כן, יש למישהו חומר או זכורות לו שאלות מהמבחן??? תודה רבה

היי.. הסתבכתי קצת בשאלה ../images/Emo9.gif

קיבלתי שאלה היום, וככל שניסיתי להתעמק בה יותר כך הסתבכתי יותר. אני לא מסתדרת כ"כ עם תנ"ך מקווה שאולי תוכלו לעזור לי עם שתי שאלות
מלכים ב' פרק ב'... 1. החוקר זקוביץ' אומר:" משתקפת כאן המגמה לדמות את יורשמו של אליהו ליורשו של משה". בססו טענה זו על שמות י"ד פס' 21, יהושע ג' פס' 16-17, מלכים ב' פר' ב' פסוק 21. .2 קראו מלכים ב' פרק ב' פס' 21. במה פעולה זו של אלישע מעלה אותו למדרגתו של משה? בססו תשובכתם על פרק ט"ו פס' 23-25. אני כ"כ גרועה בתנ"ך
מקווה שתוכלו לעזור לי

../images/Emo197.gifצדיקים וצדיקות, בבקשה עיזרו לי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שלום, קוראים לי אור (בת) ואני צריכה את עזרתכם. פניתי לפורום הזה כי אני יודעת שיש פה אנשים טובי לב, חכמים ושרוצים לעזור. יש לי מחר מבחן בנביא ואני לומדת כמו משוגעת!!! אבל יש לי גם שיעורים בתורה. אז חשבתי אם תוכלו לעזור לי בחלק קטן מהשיעורים, זה מאוד יקל עלי. (ובאמת שזה רק חלק קטן). אני צריכה לרשום נושאים למס' פרקים בספר ויקרא: (ממש בכלליות)... פרקים: א'-ז' : .... פרקים: ח'-י' : .... פרקים: י"א-ט"ו : .... פרקים: ט"ז : .... פרקים: י"ח-כ"ז : .... אחים ואחיות שלי, אני אף-פעם לא עשיתי דבר כזה ואני גם לא מתכוונת לעשות, אבל אני פשוט חייבת להצליח במבחן בנביא. זה המתכונת שלי לתיקון בגרות. אז בבקשה ממכם. אני גם לא מתכוונת להגיד שאני עשיתי את זה בעצמי. פשוט אף-פעם לא קרה לי שבאתי בלי שיעורים לשיעור תנ"ך. תבינו אותי, אני רוצה לעשות בגרות בתנ"ך 5 יחידות.

סוריאל

New member
עברית

שרה היקרה, כפי שבודאי שמת לב, זהו פורום תנ"ך. לא קריפטוגרפיה. אנא נסחי מחדש את שאלתך על מנת שגם גולשים שאינם אמונים על תשבץ ההגיון של 'הארץ' יוכלו לקרוא אותה.

eyalnadav

New member
אני גם לא יודע את התשובה

שאלות חסרות שחר של חוסר קשר או דמיון בלבד של דמויות שחיו בזמנים שונים ומציאות שונה, איזה אחד קופץ בראש והתלמידים צריכים לענות . אולי התשובה צריכה להיות , אולי תשאל שאלה שאפשר לענות עליה ללא התפלספות ודמיונות וספרות מקראית?

shushu10

New member
שלחתי לך מסר , אשלח שוב

שבע ברכות = במשך 7 ערבים, לאחר החתונה, מוזמנים בני הזוג לקרובי משפחה או חברים לארוחה מסורתית הכוללת תפילה ומיועדת בעיקר לשמח את החתן-כלה ולחזק אותם בתחילת דרכם המשותפת.

RamiNir1

New member
גם הקישור אל אתר הניווט בתנ"ך מוביל אל סנונית

קישור אל...אתר הנווט בתנ"ך...

למעלה