לום לכולם!

shanyz

New member
לום לכולם!

היי אני שני! אני רוצה להתחיל ללמוד רכיבה על סוסים ורציתי לשאול אותכם אם אתם מכירים חוות סוסים בסביבת ת"א? ואם מישהו כן מכיר, אז אם הוא לומד שם ויכול להסביר לי איך זה בדיוק הולך... בקבוצה, ביחידים...כמה בערך זה אמור לעלות... וסתם מידע על שיעורי רכיבה, אם אתם יודעים=) תודבה רבה! שני

שלום!!!! וברוכה הבאה לפורום!!!!!!!|

אני לא מכירה את האזור שלך מבחינת חוות כל כך אז אני לא ממש יכולה לעזור לך אבל מבחינת עלויות שיעור רכיבה יכול לנוע ממחיר של 45 ש"ח לשעה לבין 100 ש"ח לשעה אצלנו לוקחים 75 וזה בעצם המחיר הכי סטנגרטי והגיוני רוב החוות הם במחירים כאלה את רוכבת לפי דעתי בהתחלה עם קבוצה אבל אני בטוחה שאת יכולה לבקש לעשות שיעור פרטי שהוא טיפה יותר קצר ועולה אותו הדבר.... אני אישית רוכבת בחווה בקיסריה! איפה את גרה בידיוק??

shanyz

New member
היי=)

אהה.... אני גרה בת"א... בקשר לשיעור, אז הכוונה שלי הייתה לא לעשות רכיבה סתם לכיף, אלא להתחיל ללמוד באופן קבוע.. אז אין איזה תשלום כזה של איזה 2000 פחות או יטותר שמשלמים על כל השנה? או שמשלמים כל חודש? או כל שיעור..?

ברוכה הבאה! ../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif../images/Emo39.gif../images/Emo65.gif../images/Emo108.gif

ברוכה הבאה! טוב אני גרה בירושלים אז אני לא ממש יודעת על חוות....
התמכרות נעימה!

shanyz

New member
חחה=) תודה!

אהה מה השם שלך? נ.ב- מישהו פה רואה זינה?:) חחהה אני גם שפורום ההוא, ובגלל התוכנית האהבה שלי לסוסים מאוד גברה:)

shanyz

New member
אגב

לא לצחוק עלי אבל..מישהו יכול להסביר יל קצת על המושגים שיש בעולם הרכיבה?:) חחה מה זה לונג´...? ו...מה סוג הסוס שכאילו בחוות סוסים האנשים שבאים לרכב עליהם? ו... גם מהם סוסי התחרויות שיש? כאילו, אני ידועת על תחרות ריצה כזאת, אחד עם מכשולים כאלה..ומה עוד יש..? ו.. יש למישהו סיפורים מענייינים לספר שקרו להם עם סוס? אני יכולה לדוגמא לספר על חברה שלי שיש לה חברה שגם לה יש חברה (חיחי) שהסוס נשך לה את האוזן והוריד לה חצי אוזן! אמאלה.. ולאח של החברה שלי (זאת ממקודם...) אז סוס דרך לו על הרגל..אאוצ´! ועוד סיפור ממש מצחיק! הוא קצלת ארוך אבל ממש מצחיק:) אני אחותי וחבר שלה הלכנו לרכב על סוסים בחווה שפעם לפני איזה שנתיים היינו כל שבת הולכות.. בקיצר לא היינו מלא זמן והתחשק לנו ללכת אז הלכנו, והחבר של אחותי בחיים שלו לא רכב על סוס! עכשיו ירדנו כזה לחוץ ים כמו תמיד ורכבנו ובשלב מסויים חילקו את הקבוצה לאלה שימשיכו בהליכה מהירה כזאת ואלו שידהרו מהר. אני ואחותי פחדנו כי הרבה זמן לא רכבנו על סוס אז הלכנו עם הקבוצה שממשיכה ללכת, והסוס של החבר של אחותי משום מה החליט שהוא נשאר בקבוצה של הדהירה!!! ואז הוא צעק למדריכים שהוא לא אמור להיות פה, אז הם נתנו לסוס מכה, או משהו כזה, כדי שהוא יתקדם לקבוצה שלנו, שהיינו יותר בהמשך.. ואז הסוס שלו נתן את ה-דהירה של החיים!!! שמעתי את המדריכים אומרים שהיה לנו מופע רודאו!!=) החבר של אחותי כמעט עף מהסוס! ממש ראינו אותו מחוץ לסוס!! אין לנו מושג איך הוא הצליח להישאר על הסוססס!!! זאת הפעם הראשונה שהוא היה על סוס והוא נתן את הדהירה של החיים והוא כמעט עף ונפל!! זה היה כ-ז-ה מצחיק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בסוף האו הגיע אלינו, ועד היום יש לו טראומה!! חחה=) מסכן! טוב אני ממש מצטערת שזה היה כזה ארוך..:) אגב בתמונה, איזה חמוד הסוס הקטנצ´יק הזה=)

shanyz

New member
תיקון

מהם סוסי התחרויות שיש הכוונה זה מהם סוגי התחרויות שיש:)

zohark

New member
בקשר לשאלות-הנה כמה תשובות

לונג´ זה חבל ארוך יחסית שקושרים לראשייה של הסוס. ככה המדריך עומד והסוס מסתובב סביבו במעגלים כשהתלמיד עליו. לונג´ נועד בעיקר לתלמידים מתחילים שעוד לא שולטים בסוס אבל גם לאילוף ולהוצאה של המרץ של הסוס. יש מספר סוגים של תחרויות: קפיצות ראווה- מסלול מכשולים שלפי הטעויות שלך נותנים לך נקודות חובה וככה נקבע/ים המנצח/ים. (זה מה שאני עושה - הדבר הכי שוווווה) דרסז´- רכיבה אומנותית , תרגילים מתקדמים עם הסוס, אני בטוח שיסבירו לך על זה כשתתקדמי ברכיבה...עכשיו זה קצת קשה להסביר על זה. קרוס קאנטרי- אין את זה בארץ אבל עדיין- מסלול מכשולי שדה (עפ"י זמן) המכשולים במסלול זה בנויים כך שאם הסוס פוגע במכשול הוא נופל ולא המכשול. תחרויות ווסטרן- צר לי אך אני רוכב אינגליש ולא מבין יותר מידי בתחום, יש בו הרבה מאוד ענפים ואני לא יודע עפ"י מה הניקוד. בקשר לגזעים וסוגים של סוסים יש הרבה, כל סוג משמש למטרות שונות. הרבה סוסים הם מקומיים- מעורבים ולא גזעיים(זה לא אומר שהם לא טובים!!!).

shanyz

New member
חההה=)

בסוס נופל ולא המכשול! חההה=) באמת? כאילו במסלול מכשולי שדה... חחהה=) בעקרון זה לא מצחיק, אבל עכשיו כשקראתי את זה זה ממש הצחיק אותי! אממ... אני ידועת שכתבת שאתה לא ממש מבין ברכיבה אומנותית אבל מה בעקרון לומדים בזה? כאילו זה סוג של רכיבה? קפיצה? יש לך מושג קטנצ´יק או שבכלל לא? אני בעקרון לא רוצה בכלל ללכת לתחרויות אני פשוט רוצה לדעת לרכב ולקפוץ, בשביל הכיף1 אני אוהבת סוסים ואוהבת לרכב על סוסים (בינתיים עשיתי את זה סתם פעם בשבוע עם קבוצה, לא משהו קבוע, אני לא יודעת מקצועי) =)

אצלנו זה לא הולך ככה

את עושה נגיד שפעם או פעמיים בשבוע ובסוף כל חודש את משלמת על כל השיעורים שעשית!

zohark

New member
אוקי אז ככה...החוות באיזור שלך:

(שאני מכיר)...חוות בועז יגור בקריית שאול, חוות הפארק ברמת גן, יש טיפה יותר באיזור נתניה את אודים ובצרה שהן חוות מעולות וסביר להניח שתוכלי להגיע דרכן לרמה גבוהה...ויש את רשפון שזה גם יותר קרוב לנתניה...תתחילי לברר בקשר לחוות האלה..אני בטוח שאחת מהן תתאים לך.....

shanyz

New member
תודה רבה!

אני משמ רוצה להתחיל ללמוד, אבל אני מזה מפחדת שיקרה לי משהו:) אני מפחדת שאני אפול, או שהסוס יתן לי ביס, או יבעט בי..:) חחהה

אממממ כנסי............

שלום.. קוראים לי דרור ואני בת 15..אני רוכבת בחוות הפארק שנמאת ברמת גן.. שמעת על הפארק הלאומי?? הוא צמוד לספארי!! אם כן אז החווה שמה... אמ... הנה טלפון לבירורים: 6312623-03 אני אוהבת את החווה הזאתי.. ואת משלמת משהו כמו 2100 ש"ח לקורס שקורס כולל בתוכו 26 שעורים.. כאשר את עושה את ה-26 שעורים האלו את משלמת לקורס נוסף.. אותו מחיר... יש שעור פעם אחת בשבוע... ו..ה-14-16 שעורים ראשונים את עושה בשעורים פרטיים עם מדריך ואורך השעור הוא חצי שעה.. אחרי שאת כבר מסתדרת די לבד עם הסוס יעבירו אותך לקבוצת מתחילים.. ואורך השעור יהייה שעה... מקווה שעזרתי.. תהני בפורום!

shanyz

New member
היי דרור!

החווה שבאמת אני חשבתי ללכת אליה היא החווה הזאת שברמת גן:) אבל... כאילו, אם אני לא רוצה להיות בקבוצת מתחילים? אם אני רוצה להמשיך לבד? וגם, המתחילים, אז מה עושים? כאילו איך מתנהל השיעור? סתם הולכים ורצים במגרש? או שמלמדים כל מיני? כי אני רוצה לדעת פשוט לרכב על סוסים מהר, כלומר לדהור מהר וגם לדעת קפיצות.... וכמה אנשים יש בקבוצה..? ומה את עושה? כאילו את עושה את התוכנית הזאת של 26 שיעורים? מצטערת על המלא שאלות, זה פשוט נורא מסקרן אותי לדעת, לפני שאני מתחילה וזה:)

אממ שמעי.....

קודם כל זה שאת סקרנית זה בסדר גמור..... אממ את יכולה להמשיך להיות כל הקורסים שתהיי בהם עם מדריך או מדריכה לבד.. אבל זה עולה יותר כסף... וגם השעור הוא חצי שעה.. אבל מצד שני את לא מתעכבת על שאר הקבוצה אם קורה בעייה.. ולכן השעור הפרטי יהייה רציף וכל תשומת הלב תהייה רק אליך... עכשיו בהתחלה שאת עוברת לקבוצה של המתחילים אז ישפרו לך יותר את הרכיבה.. ולאט לאט ילמדו אותך קפיצות.. ומה עושים בקפיצה.. ויעשו לך כל מיני תרגילים... ה-14-16 שעורים הראשונים שאת עושה בהתחלה אז מלמדים אותך איך לקום ולשבת בטרוט... ולאט לאט קאנטר.. קודם ילמדו אותך את כל התרגילים האלו עם חבל לונג´ שזה חבל ארוך שהמדריך מחזיק והוא מחובר למתג של הסוס ואת פשוט עסוקה בתרגילים ואת לא מחזיקה את הסוס.. אחרי כמה שעורים משהו כמו 8 אז את תתחילי לעשות את התרגילים האלו לבד עם הסוס אבל בהשגחת המדריך... עכשיו את לא תצאי לטיולים בחוץ.. מכיוון שהחווה ממוקמת בעיר.. ולכן את לא יכולה לקחת סוס החוצה לכביש זה מסוכן ולא אחריותי!!.. אבל יש מדריך אחד שלוקח לפעמים את הקבוצה שהוא מדריך באותו זמן לטייל בפארק.. בין העצים... אבל זה אחרי שתשלטי בסוס באופן מוחלט... אין לך את המרחב בחווה בשביל לדהור על סוס וממש לרוץ איתו... לקצב הזה של הדהירה הכי מהירה של הסוס קוראים גלופ.. וגלופ עושים בעיקר ברכיבה מערבית (ווסטרן).. כי בדר"כ ברכיבה הזאתי לוקחים את התלמידים החוצה לשטח ושם יש כמה מקום שאת רוצה בשביל לרוץ עם הסוס... אני רוכבת בחווה כבר 5 שנים ואני כבר קופצת מעל מכשולים והכול.. ואני גם עושה את התוכנית הזאתי של ה-26 שעורים אבל אני רוכבת פעמיים בשבוע ולכן המחיר הוא כפליים מה-2000 ש"ח ל-26 שעורים.. כי זה כאילו שאני עושה 2 קורסים כאלו במקביל במשך השבוע... את גם יכולה לעשות את זה וככה תתקדמי יותר מהר ברכיבה... אבל קחי בחשבון שזה נורא יקר!!!... אממ יש לך עוד שאלות אני ישמח לענות...
...

shanyz

New member
אוקי:)

תודה רבה! אממ אז רגע, אם אני רוצה לדהור, אז בעצם אני לא יכולה לעשות את זה שם... אז איך לומדים בחווה הזאת לדהור מהר? ואם אני רוצה לדעת לקפוץ מעל מכשולים זה עולה יותר כסף? וכל המתחילים לומדים לקפוץ? כאילו אחרי שמצרפים אותי למתחילים אז מה כולם עושים? לומדים קפיצות?

zohark

New member
לשני...

היי מה המצב? אני זוהר , בן 14.5. בקשר לשאלות שלך..אמנם אני לא רוכב בפארק אבל אני יכול להגיד לך בקשר לדברים כללים: אני יודע שעכשיו נראה לך שכל מה שיש לעשות עם הסוס זה לדהור מהר ולקפוץ גבוה, עם הזמן את תביני שיש דברים יותר קשים וגם דברים יותר מהנים, המטרה היא לא המהירות או הגובה אלא האיכות של התרגילים. אם תתחילי לרכב, אחרי קורס או חצי קורס את כבר תתחילי להבין למה אני מתכוון...

shanyz

New member
חיחי:)

היי זוהר! אני ידועת שסוס זה לא רק לרוץ ולדהור, ואם אפשר, אז אתה או מישהו אחר, יכולים לכתוב יל איזה דברים באמת יש ברכיבה? כאילו יש קפיצה מעל מכשולים, יש ריצה (בכל המהירויות..) מה עוד יש שכאילו אפשר להתחרות בזה? ו..איזה דברים יותר קשים ומהנים יש?

shaililo

New member
היי שני...../images/Emo25.gif

אני שי אני בת 15 ואני רוכבת במשמר העמק
אני אנסה להסביר... יש מלא דברים שאפשר לעשות ברכיבה עם הסוס, בטח שאני לא אוכל לציין הכל כאן, חוץ מקפיצות וריצות במהירויות שונות(?!) יש גם את הדרסאז´ שזה ללמוד לעבוד עם הסוס, לכנס אותו, וגם בזה אפשר להתחרות, לדעתי זה יותר קשה. ואני לא ממש יכולה להסביר מה עוד יש אבל אם תתחילי לרכב תראי שיש הרבה דברים... יותר קשים, יותר מהנים ממה שאת ציינת.

תשובות לשאלות שלך על הקפיצה...

אני לא יודעת מה קורה בחווה ההיא אבל כעיקרון לא משלמים עוד כסף כדי לקפוץ... זאת אומרת זה לא תלוי בכסף... לאחר זמן מה שהמדריך ירגיש שהקבוצה מספיק מאומנת ויודעת לשלוט בסוסים תתחילו קפיצות... אחרי שמצרפים לבוצה בדרך כלל מתחילים לעשות תרגילים ואני זוכרת שכשאני הצטרפתי לקבוצה המדריך שלנו עשה תחרויות נחמדות בין החברים בקבוצה.... בתמונה ---> ווילי סוס פוני (לא זוכרת את הסוג...) מהחווה אצלנו (חוות סוסי נועם...) נ.ב את יכולה גם לבוא לרכב אצלנו החווה נמצאת בקיבוץ נצר סירני זה ליד רחובות....

למעלה