לולי חופש

amy3373

New member
לולי חופש

שלום אנשים יקרים. אני חדשה בתחום הטבעונות, כרגע בעיקר בניסיון לאסוף מידע ולהבין. במשך זמן רב קניתי ביצי חופש, עד שאמרו לי שגם שם התרנגולות כלואות, רק על שטח טיפה יותר גדול. נכנסתי לוויקפדיה וקיבלתי את התמונה והטקסט הזה

"לולי חופש, מאפיינים רבים של לול ביתי: זהו לול עם תאים פתוחים ומרווחים יחסית. הלול פתוח לשדה, בו גדלים עשבים מהם התרנגולות ניזונות. צואת העופות, הנחשבת לדשן משובח במיוחד, מדשנת את השדה וכך הוא ממשיך לצמוח ולגדול. בנוסף לכך התרנגולות מקבלות לעתים תערובת עם מעט הורמונים המזרזת את הטלת הביצים. לול אורגני הוא לול חופש שבו התרנגולות לא מקבלות תוספות מזון מלאכותיות כגון הורמונים.
בהתאם להחלטת החקלאי, ללול חופש עשויות להיות פונקציות משולבות: הטלה, רבייה, פיטום, ופרגייה גם יחד. עם זאת, לרוב נהוג להפריד בין פונקציות שונות של הלול, מסיבות שונות. כך, למשל, אפרוחים מופרדים מתרנגולים זכרים בוגרים, משום שלזכרים מסוימים יש נטייה לפגוע באפרוחים. דוגמה נוספת, לול הטלה מופרד מלול רבייה, מסיבות כשרות".

מתחת לתמונה כתוב: תרנגולות משוטטות חופשי בחצר לול חופש. התרנגולות חופשיות ללקט זרעונים, לצוד חרקים, וללחך עשב.

אני רוצה לדעת האם כך נראים לולי חופש בארץ? בעולם? מישהו ראה אי פעם לול חופש? איפה הם ממוקמים בארץ? כמה יש? מי מפקח על תו התקן שלהם? מה בדיוק התנאים שם? אני רוצה לראות תמונה של לול חופש...

yifatyona2107

New member
העלת שאלות מצוינות!

קיים הבדל מהותי בין לולי חופש לבין כלובי סוללה מבחינת המשטח עליו עומדות התרנגולות ומבחינת הגודל:
בלולי סוללה אין משטח יציב והן נאלצות להיאחז ברגליהן ברצפת כלובי המתכת. הצפיפות גבוהה כך שאין באפשרותן לעמוד בכנפיים פרוסות.
הצפיפות ומשטח העמידה יוצרות בעיות בריאות וניקור הדדי עד פציעות קשות ומוות.
אמנם לא ראיתי את כל לולי החופש בארץ אבל, למיטב ידיעתי התמונה מתארת פסטורליה שיש לשאוף אליה: בלולי חופש בארץ מספקים משטח יציב בכלובים, כלובים גדולים דיים בכדי שלתרנגולות יתאפשר לעמוד בכנפיים פרוסות בכלוב ויש כלובים שמאפשרים גישה לחצר מרווחת יותר.
בשני המקרים קוטמים להם את המקור וממיתים את האפרוחים ה"פגומים" לשימוש התעשייה.
אעלה בהמשך תמונות בנושא.

wolfeyes30

New member
רוב לולי החופש בארץ הם פיקציה

חבורה של מטילות מוחזקות בצפיפות ללא הרבה יותר מרחב מאשר סוללה...
יש כמה יוצאי דופן קטנים ששם זה בערך כמו בתמונה, אבל צריך לחפש כאלה (שם לא קוטמים מקורים)
בנוסף, יש כאלה שמגדלים בחצר מטילות לצריכה ביתית של ביצים, רובם גם בתנאים סבבה.
בכל מקרה בתעשיית הביצים מחסלים את רוב האפרוחים הזכרים

זה מבוסס על בדיקה של הלולים?

כי כל לולי החופש בהם ביקרתי היו לולים שבהם התרנגולות הסתובבו בהאנגר בחופשיות, הייתה להם בחירה איפה להטיל ובימים נעימים הייתה להם גישה לחצר.
&nbsp

wolfeyes30

New member
כן, ביקרתי בכמה

מצאתי אחד בלבד שהיה סבבה בניר צבי, ושמעתי על אחד נוסף איפשהו בשרון...
אשמח לשמוע על עוד כאלה, ובכלל על משקים שמקפידים על איכות חיים טובה לחיות המשק

wolfeyes30

New member
תודה רבה

בדיוק הסופר הקרוב התחיל להביא מהם ביצים, ואני מחפש חוות דעת על הלולים שם, באת בדיוק בזמן...

בלולי החופש והאורגנים בארץ התרנגולות מסתובבות חופשיות בתוך

מתחם, יש להן גישה לחצר ובחירה איפה להטיל. יש להן חיים יחסית נוחים, כל זמן שהן חיות... לעומת לולי סוללה אין בלולי חופש "הנשרה", שזה יופימיזם להרעבה של התרנגולות במשך כשבועיים.
&nbsp
האפרוחים מגיעים מאותם מדגרות בהן הורגים את הזכרים. אחרי כשנה וחצי עד שנתיים הורגים את כל התרנגולות ("משמידים") ומביאים תרנגולות חדשות.
&nbsp
הנה תמונות שצילמתי בלול חופש בארץ.
https://www.facebook.com/photo.php?...014849923466.117094.1010346633&type=3&theater
&nbsp
&nbsp

yifatyona2107

New member
בהמשך לדיון החשוב

והשאלות שהועלו בנושא לולי חופש, הנה סרטון של עמותת "חי משק".
את העמותה הקים אבי פנקס לפני 19 שנים במטרה לפעול לרווחת חיות המשק וקידום לולי חופש בישראל.
אז נכון, גם בלולי החופש מדובר בתרנגולות מאותן מדגרות בהן ממתיתים אפרוחים זכרים ו"פגומים" וקוטמים את המקור.
גם בלולי חופש ממתיתים את התרנגולות המטילות לאחר כשנתיים כשתפוקתן יורדת.
המציאות היא שבארץ, כמו בעולם, אנשים צורכים ביצים ומוצרים מן החי ככלל.
שינוי נטמע מתחיל בהדרגתיות.
להתחיל בתנאים נאותים כחלק מהכרה בסיסית בעובדה שמדובר ביצורים חיים ולא במוצרים זו התחלה טובה!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0eeSk6QFB98

למעלה