אין כל רע באכילת בשר
[צטט]אומנם זה לא פורום צמחונות- אבל אתה כותב דברים שגויים.אני רוצה להעמיד אותך על טעותך. לא הוכח מעולם מדעית דבר כזה! אומנם מישהו טען פעם אחת שהוכיח שצמחים חשים כאב, אך לא הצליחו לחזור על כך ולהגיע למסקנה זאת, להפך. הגיעו למסקנות הפוכות. מה שכן הוכח מדעית, זה שלצמחים את יכולת- חושה ואין להם מערכת עצבים, משמע, הם נטולי נודעות וחסרי יכולת להרגיש כאב.[/צטט] מה המקורות שלך? אני מתבסס על מחקר שקרטתי בעיתון. לצמחים יש כן חושים - יש צמחים שרגישים לאור ויש צמחים למשל שיכולים למשש (למשל הצמח שלוכד זבובים חש בהם כשהם במלכודת באמצעות שערות זעירות). ולצמח כואב. עכשיו בקשר לכך שלא כואב לצמחים ולחיות כן - כשאתה אוכל פרה כל חייה היא רק נחלבה ואכלה וילדה ובילתה בפאנן בסתלבט כל החיים שלה. לעת זקנתה הרדימו אותה, הרגו אותה ואז שחטו אותה - ללא שום כאב. הנה, לפרה לא כאב. בכל מקרה, אכילת צמחים אינה מוסרית יותר מאכילת בשר. [צטט]"באמת? פרה לא יכולה בלי צמח, אבל צמח יכול בלי פרה". דבר זה לא מעיד על כך שהוא מפותח יותר. צמח אומנם לא זקוק לפרה באופן ישיר, אך הפרה שאוכלת אותו תורמת לאיזון הטבע באוכלה אותו. מה גם שהצמח צריך עוד שלל גורמים אחרים כדי לשרוד. [/צטט] לצמח יש יכולת פוטוסינתזה ובאמצעותה הוא יכול להכין לעצמו מזון. זהו תהליך מדהים שעדיין לא הובן במלואו. מצד שני, המערכת העצבית של הפרה יותר מפותחת. [צטט]"מותר האדם מהבהמה"- משפט שגוי ולא נכון, מה גם שברור בתור בן אדם מאוד נוח לחשוב שאתה נעלה מאחרים עקב היותך אדם. ואם כבר, אני לא רואה הבדל מוסרי בין לאכול בעלי חיים מזן אחד (פרות למשל) לבין לאכול בעלי חיים מזן אחר (בני אדם למשל, למקרה ששכחת אתה בעל חיים). [/צטט] לאדם יש נשמה - הוא נברא בצלם אלוהים, מה שאין לבע"ח. [צטט]אתה אכן חייב לאכול, אבל לא חייב לקחת בחלק בתעשית הבשר לשם כך. בני אדם לא אוכלים כדי לשרוד, הם אוכלים כי זה טעים להם, הם אוכלים כדי לחגוג ולהנות, הם אוכלים בשר בכמויות אדירות ולא מאוזנות, [/צטט] יש גרגרנים ויש כאלה שלא. בכל מקרה, תפריט בריא ומאוזן כולל גם בשר. [צטט]וסבלו מהרגע הראשון שנולדו.[/צטט] איך סבלו? הם רק נחו ואכלו כל היום. הם חופשיים מדאגות השרדות. לא את כולם מפטמים בגסות. והערה אחרונה, בשאלת המזון זה או הם או אני. ואני בוחר בי. סורי. בן אדם הוא יצור טורף ובשר זה חלק מהארוחה שלו. האם מחר תלכי להפגין נגד האריות אוכלי הבשר, הדובים שאוכלי בשר, הכרישים הטורפים וכו?