לוח מודעות

yyzz

New member
הכל עניינים כלכליים...

מזעור הסבל של בע"ח בתעשיית הבשר = פחות בע"ח המוקצות לאכילה = עלות גבוהה יותר פר קילו בשר = עוד משפחות עניות בדימונה שאין להם כסף לבשר בערב שבת. מזעור הסבל של בע"ח בניסויים רפואיים = זמן ארוך יותר עד למציאת תרופה מסוימת = עלות גובהה יותר של פיתוח התרופה = עלות תרופה גבוהה = אנשים שלא מסוגלים להשיג לעצמם מתים. בנוסף לזה זמן ארוך יותר עד למציאת תרופה מסוימת = אנשים מתים מחוסר תרופה.
 
למה לא?

כי אתה חושב שבשר זה טעים..ואתה עוד כותב את זה? בשר זה ר-צ-ח כנראה אין לך מושג מה בכלל עובר על אותו בשר לפני שהוא מגיע לצלחת שלך..ואגב, אז למה יוסי שריד הבטיח לי אישית כי הוא יטפל בנושא הזה וזה נושא חשוב והוא בהחלט מתנגד לו? אהה סליחה..כמו שהוא פעל נגד כביש חוצה ישראל.. ואתה יודע מה? לא מדובר על העצרת לא מדובר גם על כביש חוצה ישראל מדובר שמה שמעניין אותכם זה הנושא המדיני עוד מעט ה1 במאי מישהו באמת חשב להרים פעולה (חוץ ממאור)? אני בטוחה שלא..ועם כלה כבוד שיש לי (ויש לי) אלכם..אני באמת חושבת שצריך לרענן טיפשה את התנועה שלו.. גלי
 

Deathatred

New member
בקשר לאכילת בשר

באותו אופן שאכילת בשר זה רצח גם אכילת צמחים זה רצח. מבחינה מדעית, צמח הוא לא פחות חי מתרנגולת או פרה. הוא לכאורה אולי פחות מפותח (באמת? פרה לא יכולה בלי צמח אבל צמח יכול בלי פרה) ובטח שהוא פחות אנושי מפרה (לפרה יש עיניים, פה, היא צורחת) ולכן הרבה יותר קל להזדהות עם הכאב של הפרה (שמסתיים מיד אחרי שהיא מתה) מאשר עם הכאב של הצמח (שכואב לו גם אחרי שקוטפים/הורגים אותו). בסופו של דבר, כל אוכל מעצם הגדרתו הוא אורגני ומקורו בייצורים חיים. בשביל לחיות אתה חייב לאכול, בשביל לאכול אתה חייב להרוג יצורים חיים (בע"ח או צמחים). מבחינה מוסרית אינני רואה שום הבדל בין אכילת בשר לאכילת צמחים. לעומת זאת, אני מתנגד לאכילת בני האדם, גם בגלל שהרעיון נראה לי מגעיל ודוחה מעצם טבעו, וגם בגלל שמותר האדם מן הבהמה.
 

אדווה ג

New member
"צמח לא פחות חי מתרנגולת"- לא נכון

אומנם זה לא פורום צמחונות- אבל אתה כותב דברים שגויים.אני רוצה להעמיד אותך על טעותך. לא הוכח מעולם מדעית דבר כזה! אומנם מישהו טען פעם אחת שהוכיח שצמחים חשים כאב, אך לא הצליחו לחזור על כך ולהגיע למסקנה זאת, להפך. הגיעו למסקנות הפוכות. מה שכן הוכח מדעית, זה שלצמחים את יכולת- חושה ואין להם מערכת עצבים, משמע, הם נטולי נודעות וחסרי יכולת להרגיש כאב. מכאן שלצמח לא כואב כשקוטפים אותו. עכשיו תוכל לישון טוב יותר בלילות. אבל נניח שאכן כואב להם- בתעשית הבשר נהרגם הרבה יותר צמחים מאשר מאכילתן באופן ישיר. אתה יודע כמה צמחים צורכות הפרות בתעשית הבשר? אל תשכח שהמטרה היא שהן יהיו מפוטמות ושמנות מהנורמל. עוד מסקנה מופכרת אליה הגעת- "באמת? פרה לא יכולה בלי צמח, אבל צמח יכול בלי פרה". דבר זה לא מעיד על כך שהוא מפותח יותר. צמח אומנם לא זקוק לפרה באופן ישיר, אך הפרה שאוכלת אותו תורמת לאיזון הטבע באוכלה אותו. מה גם שהצמח צריך עוד שלל גורמים אחרים כדי לשרוד. "מותר האדם מהבהמה"- משפט שגוי ולא נכון, מה גם שברור בתור בן אדם מאוד נוח לחשוב שאתה נעלה מאחרים עקב היותך אדם. ואם כבר, אני לא רואה הבדל מוסרי בין לאכול בעלי חיים מזן אחד (פרות למשל) לבין לאכול בעלי חיים מזן אחר (בני אדם למשל, למקרה ששכחת אתה בעל חיים). אתה אכן חייב לאכול, אבל לא חייב לקחת בחלק בתעשית הבשר לשם כך. בני אדם לא אוכלים כדי לשרוד, הם אוכלים כי זה טעים להם, הם אוכלים כדי לחגוג ולהנות, הם אוכלים בשר בכמויות אדירות ולא מאוזנות, הבשר שהם אוכלים עשוי מבעלי חיים שנולדו לשם היותם אוכל, וסבלו מהרגע הראשון שנולדו. אבל זה בסדר, אתה יכול להמשיך לאכול בשר ולתרץ זאת על ידי עובדות לא נכונות, משפטים גזענים לטעמי, ודעות שסותרות את עצמן. כי כמו שאומרים, "איש באמונתו יחיה", גם אם אין לאמונתו שום בסיס, והיא פוגעת בבעלי חיים שלא לצורך. בתקווה לחיים טובים יותר לכולנו.
 

אדווה ג

New member
הערה קטנה

הגדרתך לדבר "חי" היא ביולוגית, כוונתי הייתה שלא הוכח מדעית שצמח יכול חוש כאב. הוא יצור חי ביולוגית, אךחס יכולת-חישה.
 

אדווה ג

New member
טעויות מקלדת.

הודעה ראשונה- הוכח שלצמחים *אין* את יכולת החישה. נודעות=מודעות. במילה מופרכת, בפסקה השנייה, התבלבל סדר האותיות. הודעה שנייה- חוש= לחוש. אך חסר יכולת-חישה.
 

Deathatred

New member
אין כל רע באכילת בשר

[צטט]אומנם זה לא פורום צמחונות- אבל אתה כותב דברים שגויים.אני רוצה להעמיד אותך על טעותך. לא הוכח מעולם מדעית דבר כזה! אומנם מישהו טען פעם אחת שהוכיח שצמחים חשים כאב, אך לא הצליחו לחזור על כך ולהגיע למסקנה זאת, להפך. הגיעו למסקנות הפוכות. מה שכן הוכח מדעית, זה שלצמחים את יכולת- חושה ואין להם מערכת עצבים, משמע, הם נטולי נודעות וחסרי יכולת להרגיש כאב.[/צטט] מה המקורות שלך? אני מתבסס על מחקר שקרטתי בעיתון. לצמחים יש כן חושים - יש צמחים שרגישים לאור ויש צמחים למשל שיכולים למשש (למשל הצמח שלוכד זבובים חש בהם כשהם במלכודת באמצעות שערות זעירות). ולצמח כואב. עכשיו בקשר לכך שלא כואב לצמחים ולחיות כן - כשאתה אוכל פרה כל חייה היא רק נחלבה ואכלה וילדה ובילתה בפאנן בסתלבט כל החיים שלה. לעת זקנתה הרדימו אותה, הרגו אותה ואז שחטו אותה - ללא שום כאב. הנה, לפרה לא כאב. בכל מקרה, אכילת צמחים אינה מוסרית יותר מאכילת בשר. [צטט]"באמת? פרה לא יכולה בלי צמח, אבל צמח יכול בלי פרה". דבר זה לא מעיד על כך שהוא מפותח יותר. צמח אומנם לא זקוק לפרה באופן ישיר, אך הפרה שאוכלת אותו תורמת לאיזון הטבע באוכלה אותו. מה גם שהצמח צריך עוד שלל גורמים אחרים כדי לשרוד. [/צטט] לצמח יש יכולת פוטוסינתזה ובאמצעותה הוא יכול להכין לעצמו מזון. זהו תהליך מדהים שעדיין לא הובן במלואו. מצד שני, המערכת העצבית של הפרה יותר מפותחת. [צטט]"מותר האדם מהבהמה"- משפט שגוי ולא נכון, מה גם שברור בתור בן אדם מאוד נוח לחשוב שאתה נעלה מאחרים עקב היותך אדם. ואם כבר, אני לא רואה הבדל מוסרי בין לאכול בעלי חיים מזן אחד (פרות למשל) לבין לאכול בעלי חיים מזן אחר (בני אדם למשל, למקרה ששכחת אתה בעל חיים). [/צטט] לאדם יש נשמה - הוא נברא בצלם אלוהים, מה שאין לבע"ח. [צטט]אתה אכן חייב לאכול, אבל לא חייב לקחת בחלק בתעשית הבשר לשם כך. בני אדם לא אוכלים כדי לשרוד, הם אוכלים כי זה טעים להם, הם אוכלים כדי לחגוג ולהנות, הם אוכלים בשר בכמויות אדירות ולא מאוזנות, [/צטט] יש גרגרנים ויש כאלה שלא. בכל מקרה, תפריט בריא ומאוזן כולל גם בשר. [צטט]וסבלו מהרגע הראשון שנולדו.[/צטט] איך סבלו? הם רק נחו ואכלו כל היום. הם חופשיים מדאגות השרדות. לא את כולם מפטמים בגסות. והערה אחרונה, בשאלת המזון זה או הם או אני. ואני בוחר בי. סורי. בן אדם הוא יצור טורף ובשר זה חלק מהארוחה שלו. האם מחר תלכי להפגין נגד האריות אוכלי הבשר, הדובים שאוכלי בשר, הכרישים הטורפים וכו?
 

אדווה ג

New member
התגובה שלך נובעת כנראה מבורות

וחוסר ידע בנושא. אם אתה חושב שהפרות נהנות לפני שחיטתן, אתה כנראה לי יודע באיזה תנאים הן מגודלות. הן לא מגיעות לזקנה (שמונה חודשים), והן לא מורדמות לפני שחיטתן. יש בארץ שחיטה כשרה. וכמו שכבר כתבתי, אתה כנראה לא יודע איזו אכזרית התעשיה הזאת. אין לי שום דבר נגד העיקרון של אכילת בשר, אלא נגד התעשיה שלה- הסבל במהלך הגידול, הרעיון שהם נולדים רק בשביל שיאכלו אותם, היחס אליהם כאילו הם זבל. תיכנס לאתר של אנונימוס- שם תוכל לראות איך הפרות ושאר בעלי חיים נהנים במהלך גידולם לפני שהם נמצאים בהמבורגר שלך. חשוב מאוד שתיכנס, כי אתה ממש לא יודע דבר בנושא ואתה כותב שטויות ודברים שלא היו ולא נבראו.
 
חוסר ידע בולט...

דיברת על ה1 במאי, טעות בידך, אני לא יודע אם יצא לך לקרוא את המצע הכלכלי של המפלגה אבל לא אנחנו ולא הפלגה גופים סוציאליסטים (ברוך השם!) אנו מוגדרים כתנועה סוציאל דמוקרטית, במידה ואת רוצה לפעול בתחומים אחרים שאינם קשורים לתנוע זה מבורך אבל אל תערבי בהם אותנו!
 

Deathatred

New member
חבל

חסרה לנו בארץ מפלגה סוציאליסטית ציונית אמיתית. דרך אגב, להנהלת הפורומים: יוסף סמל המגל-והפטיש לאלתר!!!
 

holy_sheep

New member
לא מסכימה (קרניבורית!!!)

אני חושבת שאתה לא יכול לומר או לבקש מנוער מרצ לא לצאת כנגד פיתום אווזים באופן מוצהר, או בעד כל העקרונות החולניים של אנונימוס. כי אנחנו תנועה פלורליסטית. ומכוון שאני לא חושבת שיש יותר מדי אנשים בנוער שיתנגדו להפגנה, דאת אומרת: יתמכו בפיתום אווזים (יש אבל מעט), העניין אכן יכול לעבור. ונוער מרצ יכולים לצאת כנגד פיתום אווזים וכו´. אני יודעת שבסניף שלי תלו שלט כנגד פיתום אווזים והוא הורד ע"י הנהלת הסניך- ובצדק! העיתון קטל אותנו! ובצדק! לשים בסניף של מרצ די לפיתום אווזים או כבד אווז זה רצח או לא שמנה איזו ססמא מפגרת יש להם, לשים את זה מעל לחנות שעברה פיגוע לא מזמן? לא נראה. במיוחד לא כשהשלט הסתיר את די לכיבוש. אני חושבת שהשלט הזה צריך להיות אי שם בסניף שלנו- אבל שלטים שמדברים על אקטואליה- במיוחד בירושלים- צריכים לבלוט יותר! כבשה ירושלמית
 

א.א.אפל

New member
לגלי...

-אני אהיה בהפגנה, כמו שהייתי ביום הזדהות הקודם, יחד עם עשרות פעילי נוער מרצ שהגיעו כתנועה. -לדעתי זה טוב שלא מגיבים להודעה שלך... ככה אנשים מסכימים איתך. לא? -נוער מרצ מתנגד לניסויים בבעלי חיים. ככה, שתדעי. אגב, גם לפיטום אווזים.
 

א.א.אפל

New member
כי לא זיהית אותם...

כן היו עשרות פעילים ואפילו חילקנו שם פלייר נחמד אבל לא כ"כ מתאים לאירוע
 
נו באמת....

וכן ראיתי את הפליר ממש לא קשור לארוע..אבל הי אחרי הכל גיוסים..פליר של הנושא המדיני יותר חשוב מפליר בנושא אתה צודק..
 
מצטער שאיני יבוא אבל.....

יש לי יום פתוח בתיכון שאני יעלה אליו שנה הבאה רק ביום ראשון אני יוכל לשאול שאלות
 

א.א.אפל

New member
נו באמת גלי...

אמרתי שהפלייר *לא התאים* לאירוע. הפלייר עסק בנושאים ירוקים שונים (איכ"ס, זב"ח, חוצה ישראל) שאני בטוח שדעת הנוכחים באירוע הייתה אחידה בנושאים אלו. אני לא רואה הגיון לחלק את הפלייר הזה באירוע כזה... וגלי- לדעתי זה קצת חוצפה "לשתול" למישהו דעות בלי לברר מה הן בנושאים מסויימים...
 

אדווה ג

New member
אני אהיה שם- ועוד רבים מקווה.

הרבה משתתפים מפורום צמחונות וטבעונות פה בתפוז יהיו שם, וגם הרבה משתתפים מפורום זכויות בע"ח בתפוז, וגם אותו פורום בוואלה. מקווה שיגיעו הרבה אנשים כדי להראות את תמיכתם.
 
וננסה את זה בשפה אחרת...

זה באמת נחמד נורא שהקמתם לכם כאן קהילה של שמאלנים אבל בכל זאת... אנחנו צריכים תתמיכה שלכם בפורומים אחרים בתפוז שיש בהם הרבה ימנים... אז בבקשה... צאו מהקהילה ותתעורר! לא כולם כמונו! ולמי שלא יודע, הפורומים המדוברים אני אנחש הם פורום אקטואליה, פורום די לכיבוש וכדומה... והערה לקנבל - בבקשה תשתדל לכתוב בשפה נורמלית ובלי השמצות וכינויי גנאי, להבא הודעה כזו תימחק!
 
למעלה