לוח מודעות

R a c h e

New member
נועם, אין מה לעשות!

מי שלא מדבר ולא עוסק ביידיש, גם לא ידע יידיש! ואולי בשבילך אוכל לתרגם כמה מילים, מה שלא בטוח שיהיה אפשר להבין, אני מבינה מילה אחת מארבע, אתה תרכיב את השאר.... זה המקסימום שאפשר.... מה נשמע? רחל

היה כיף.

תודה, רבותינו הקדושים מצפון העיר, תודה, רבותינו הטהורים מדרומהּ. בואו ירושלימה בהמוניכם. החותם בדם ובדמע, יונה (יונה'לע) בהר"ר מיכאל שליט"א.

אבזץ

New member
לכבוד הוא לנו להטביע אותך בים...

אילו רק היית מודיע לנו קודם היינו מביאים את הים עד אליך- לי-ם.

שלום וברכה לאחינו היוצאים בשאלה

הרבה אני חושב עליכם ואין לי מנוחה אני דואג על הטעות הקשה שאתם עושים ואני מתפלא איך ניתן עם כל החקירות שלכם שלא מובלים לשום מקום להגיע למסקנה חס ישלום ההיפך של האמת כאילו חלילה יש בורא עולם?(בלשון סגי נאור) הרי מן המפורסמות הן כל האותות והמופתים, אשר רבותינו הקדושים בני קרושים, גדולי הדור שליט"א וכן גדולי ישראל בדור הקודם וככה עד מתן תורה בהר סיני, עשו ועושים אותות ומופתים שלא לפי דרך הטבע. חולים שהרופאים נואשו מהם הבריאו והיו כאחד האדם, עקרות שלא נתנו להם סיכוי לפי דרך הטבע ילדו בנים ובנות, נבואות שהשמיעו אותם צדיקים וקדושי עליון התקימו באופן מפליא דבר לא נפל! איך אפשר להכחיש את זה? הרי זה לא משהוא שקרה לפני אלפי שנים - זה קרה בימינו אנו! לכן, אני פונה אליכם אחים יקרים בקריאה נרגשת, בלב קרוע ומרותח: חוסו ורחמו על נשמותיכם ואל תתנו לסיטרא אחרא ולכח ההרגל וההעצלות(עצלות המחשבה) לבלבל אתכם, וחלילה לטרוד אותכם מן העולם הזה והעולם הבא. וליהות מפסידים, רחמנא ליצלן, חיי נצח! בעבור קצת הנאות זמניות ביותר. החותם בדמע ובציפיה לישועה וגאולה שלמה: הק' שמעון(שימעל'ה) כ"ץ בן הרה"צ נפתלי זצ"ל

הממ... (!)

אני לא חושבת שיש לך את הזכות לבוא ולהגיד לנו שההחלטות שאנחנו עושים, אחרי מחשבות רבות וקשות, הם מוטעות. אנשים פה עברו בזמן ההתלבטויות שלהם גיהינום שלם (אצלי לפחות), וישנם שיום יום נאבקים מול החברה או המשפחה להראות להם את דרכם שלהם, ולנסות לגרום לאחרים להבין כי זאת הדרך הנכונה להם וזאת בחירתם, בלי שאנשים כמוך יבואו ויגידו להם שהם טועים. אין לך את הזכות לכתוב עלינו שאנחנו מכחישים את קיומו של הקב"ה, כשאין פה הודעות כאלו, הטוענות שהניסים שכתבת לא התרחשו. מי שחוזר בשאלה הוא לא בהכרח מפסיק להאמין בה'. אני נמצאת פה אמנם רק מ"ס ימים, אבל בינתיים לא ראיתי אף הודעה ששוללת את קיומו של הקב"ה. אני מציעה לך להפסיק להיות מוטרד מן הענין ולמצוא לעצמך חיים משלך. בין כה וכה הודעות כאלו רק עושות את הפעולה ההפוכה לה ציפית. אנשים כמוך, שקיימים אצלי במציאות רק מחזקים אותי, ונותנים לי יותר ביטחון לחיות בדרך בה בחרתי לחיות.

שלום לך בת ישראל יקרה וחשובה

מדברייך ניכר שקיבלת חינוך טהור כיאה לבת מלך. ולמרות שיצאת לשאלה, עדיין ניכר בך התכונות האופיניות לבת ישראל כשרה. לכן, וגם מכיון שדברי יצאו מן הלב הם יפעלו את פעולתם בעזה"י. ולעצם הטענה שלך כאילו אין לי זכות וכו' אכן אין כאן זכות כי אם חובה! חובה חשובה ומצווה: "לא תעמוד על דם רעיך". איך אני יכול להחריש כשאני רואה נשמות ישראל הקדושים הולכים לאבדון רח"ל. השכינה הקדושה בוכה בכי רב על כל יוצא ויוצאת. הרי כל יהודי הוא חלק א-לוה ממעל. לכן, כביכול, השם יתברך ויתעלה נעשה חסר ע"י האובדן של נשמות ישראל היקרים והקדושים.

אתה כנראה לא קולט...

אנשים כמוך יש לי בשפע בחיי היומיום שלי. אני אוכלת אותם לארוחת בוקר בלי ברכה, והאמת, שבעתי מהם. כנראה לא הבנת, אז אני אחזור בשנית על מה שאמרתי קודם- אנשים כמוך, שמנסים להעמיד אותי על הטעות הזוועתית שאני עושה, בסופו של דבר עושים את הפעולה ההפוכה, ורק מחזקים אותי יותר ללכת בדרך בה בחרתי, אחרי שטעמתי מהחיים בכל צד. שוב, עצה קטנה וידידותית, תמצא לעצמך חיים... כאן לא תמצא אותם ולא תגיע למבוקשך.

העיקשות שלך מוצאת חן בעיני

אכן ניתן לראות בחוש כמה התכונה היהודית הזאת ניכרת בך, ואני בטוח שבסיעתא דשמיא תוכלי לנצל זאת לדברים טובים. העיקר להתפלל. להתפלל לה' יתברך כמו תינוק שמתחטא לפני אביו.(או אימו) רק ככה אפשר להגיע לאמונה זכה וטהורה. צריך להתחנן בדמעות, לפני הקב"ה, שיפתח לנו את העיניים, בבחינת הכתוב:"גל עיני ואביטה נפלאות בתורותך"(תהילים קי"ט)

snatgra

New member
troll

ואגב אני בטוח שיש כאן אנשים שלא מאמינים בריבונו של עולם ובטוח יש עוד שאינם מאמינים בתורה מסיני. (כמוני למשל) ואם אתה בטוח לגבי ניסים, אז תבקר www.randi.org שם תוכל להרוויח מיליון דולר! על הוכחה שאכן קרה נס בימינו.

Le Fay

New member
../images/Emo12.gifשבתאי???

חמורו? אבנר? ת'מין לי: עקרות שילדו זה עז לעומת כל הקטינות שסומכות על ניסין והם נעשים להן כמעט מעשה יום ביומו!

נו ומה הרבותא בכך?

הרי ניסים נעשים לכולם: "על ניסיך שבכל יום", כל נשימה ונשימה שאדם נושם זה נס.

Le Fay

New member
יותר לי אפוא להניח, שקטינים שעוסקין

בתשמיש, לרצונו הם מכוונין?

שמעון התמים...

אתה מביא לנו הוכחות מסיפורי צדיקים? עוד מעט תביא לנו הוכחות מסיפורי סבתא... לאדם תמים ואומלל שכמוך שמאמין לכל הסיפורי מעשיות לא נותר לי אלא לאחל בהצלחה!!! אגב לאחר מותך כשתחפש בקבר את גן עדן ולא תמצא, תתנחם בכך שעוד אלפי תמימים כמוך מחפשים את זה...

את והחבר טובעים בים ואפשר להציל אחד

את והחבר טובעים בים ואפשר להציל רק אחד מכם מה עושים??? לרב אבינר יש פתרון (מופיע היום במעריב) להציל את הגבר זה הכי חשוב ורק אם ישאר זמן להציל גם את הבחורה. זה אולי נשמע לכם תסריט דמיוני, אבל מציאות זו מתרחשת כמעט בכל יום בכבישי הארץ כאשר נפצעים קשה בחור ובחורה. לפי ההלכה הגבר הוא זה שחשוב והאישה בעדיפות שנייה. אגב הרב מבקש לא להפיץ את הדבר ברבים. שיקום אחד שחושב שהתורה היא הומנית ולא מפלה בין גבר לאישה.

פוץ מי שאומר ככה,

אבל הלכה למעשה - זה נפקא מינהּ לקִדושין. כי תאר לעצמך שאתה איש מד"א שהגיע לזירת הארוע. אז ממה נפשך: אם אתה יכול לטפל בשניהם - אתה לא נזקק לפסק הזה בכלל. אם אתה יכול לטפל רק באחד מהם - אז מישהו מהם ימות (נניח שכך). אתה עומד על כך שזה יהיה הגבר, שאז זה יהיה יותר שִוְיוני? נניח שכן. השמוק הזה, לעומתך, טוען שעדיף שזאת תהיה האשּה, כי אז זה יהיה יענטו יותר הלכה'דיק אויסגעהאַלטן. אדם שאיננו מחֻיּב אף לא לאחד מכּם יעשה את בחירתו, כנראה, באֹפן שרירותי. אבל ברגע שאחד משניהם מת - זה כבר לא משנה מי זה היה. מבחינתך, כמובן.

יום רביעי הגדול!!!

ביום רביעי הקרוב 20/08/2003 מתחילה המהפכה במדינת ישראל. משפחות מרובות ילדים לא יקבלו עוד קצבאות מיוחדות עבור הילד החמישי השישי והשביעי אלא סכום קבוע עבור כל ילד (בהליך מדורג). מי יתן ויום זה ירשם בהיסטוריה של העם היהודי כיום בו הפסיקו יהודים להביא לעולם ילדים מטעמים מסחריים ויחזרו לקיים את דברי בית הלל-בן ובת או אפילו את דברי בית שמאי-שני בנים ושתי בנות. תחי המהפכה!!!

למעלה