לוח זמנים ל - NIF

corrigenda

New member
לוח זמנים ל - NIF

בשעה טובה התחלתי לאסוף את כל המסמכים שצריך בשביל להגיש את ה - NIF (דוקטורט בברקלי)

מישהו שעבר את זה יכול לתת לי קנה מידה על לוח הזמנים הצפוי?
עד כמה שאני מבין אני אוסף את המסמכים ושולח אליהם, והם מחזירים לי בדואר את מה שצריך כדי לקבוע ראיון בשגרירות לקבלת הויזה. מה הדדליין שבו המסמכים צריכים להיות אצלם?
נציגי ה - international office של ברקלי לא נתנו לי שום קנה מידה של זמן חוץ מתשובה לקונית וסטנדרטית "ברגע שהמסמכים אצלנו יקח לנו 10 ימי עבודה לעבד אותם, יותר אם יתגלו חוסרים בחומר שתשלח".

אני שואל בין היתר כדי לדעת אם אני חייב לשלוח את המסמכים בפדקס הכי מהיר (ויקר...) או שאפשר לבחור באופציית משלוח איטית יותר

תודה לעונים!

Philip Jr

New member
ה - NIF זו המצאה של ברקלי

אז אל תצפה שיושבי הפורום ידעו מה זה בהכרח..

בהנחה שאתה מתחיל בסוף אוגוסט / תחילת ספטמבר, יש לך המון זמן.. אם תשלח את המסמכים הנדרשים בדואר רגיל, הם יגיעו תוך פחות משבוע כנראה. משם זה כבר יהיה תלוי בהם, אבל נראה לי סביר שתקבל את המסמכים שאתה צריך (ספציפית I-20 או DS2019) עד אמצע-סוף יוני. אז תוכל לקבוע ראיון בשגרירות ולעשות את כל הצעדים הנדרשים, שזה עניין של ימים ספורים. תוכל להיות עם הדרכון בחזרה אצלך באמצע יולי בכיף, אם לא לפני. רק אל תפשל עם המסמכים שאתה שולח אליהם, אחרת באמת תצטרך להשלים דברים ב - FEDEX יקר..

corrigenda

New member
זו המצאה של ברקלי? ברצינות?

כבר קלטתי שזו אוניברסיטה סופר-בירוקרטית, אני מגלה עכשיו ש - I didn't know the half of it

אבל תודה על התשובה. אתה בטוח בנוגע לדואר מהארץ שמגיע תוך שבוע? ב - international office אמרו שסדרי הגודל הם 3 שבועות ושלפעמים הדברים הולכים לאיבוד, אבל לי באמת אין ניסיון בדואר לחו"ל

Psych97019

New member
EMS

תשלח בדואר EMS דרך הדואר הרגיל, זה עולה 82 ש״ח וזה תוך 3 ימי עסקים וגם רשום. עדיף תמיד רשום בעיקר אם אתה שולח מסמכים מקוריים. בהצלחה!

Philip Jr

New member
אענה לך בסעיפים כמו שאני אוהב

1. כן, ראשי התיבות NIF זו המצאה של ברקלי, וגם חלק מהמהות של השלב הזה. עם זאת, גם באוניברסיטאות אחרות צריך לספק מסמכים כן?

2. למה לעזעזל אי אפשר לסרוק ולשלוח במייל את הדברים האלו? הרי זה הכל העתקים של מסמכים גם כך. עד מתי?

3. כמו הרבה מיושבי הפורום, אני גר בארה"ב (דוקטורט..) מקבל דברי דואר מישראל תוך שבוע בממוצע. אבל עזוב, הניסיון האישי שלי לא חשוב, זה גם סדר הגודל שמופיע באתר של דואר ישראל..

4. לגבי "הולכים לאיבוד" וכאלה, יש לדואר ישראל שירותים מאד דומים לשל FEDEX אבל במחיר נמוך הרבה יותר. EMS, ECO.. יש אפשרויות למעקב אחר המסמכים שלך עד ליעד, ומשלוח מהיר יותר מהרגיל. מקסימום אם לא מגיע תוך כמה ימים, שולחים FEDEX וגומרים עניין, אבל חבל על הכסף בעיניי.. בכלל, מוזר לי שהאוניברסיטאות מתייחסות לאנשים כמו חברות הביטוח, עם ההפחדות האלו.. אני חושב שזה מאד נדיר שדברים פשוט "הולכים לאיבוד" בימינו, בטח אם עשית את החלק שלך נכון.

Philip Jr

New member
אני גם מבין (תקן אם אני טועה)

שחלק מה - NIF בכלל ONLINE.. אז למה אי אפשר לעשות UPLOAD למסמכים מהבנק לתוך המערכת הזו? ניירת.. אחד הנושאים שמעצבנים אותי ממש.

corrigenda

New member
אתה צודק ואפילו מעבר

רוב המימון שלי הוא, מן הסתם, המלגה שהוצעה לי ע"י המחלקה.

התהליך הוא שאני מקבל מהמחלקה הצעת מימון ומצרף את זה לחבילה של ה - NIF. לא ברור לי למה כזה דבר חייב לעבור דרכי ואי אפשר להעביר את המידע הזה ישירות מהמחלקה ל - International office

Philip Jr

New member
אתה יודע, מה שמפריע לי

זה לא רק כל הניירת, שזה כבר דבר נוראי לכל הצדדים. זה העובדה שאני פוגש, מדבר עם ועובד עם כל כך הרבה אנשי אדמיניסטרציה שלא ממש מראים שום רצון או מוטיבציה לשנות את פני הדברים, למרות שבחלק מהמקרים זה די פשוט..

במקרה בשבוע הבא אני עובר לתפקיד חדש במחלקה שלי, במקום תפקיד ההוראה שהיה לי עד כה. דבר ראשון שאני מתכנן לעשות זה להעיף את כל הניירת ששוכבת שם במשרד למחזור, אלא אם מדובר במשהו קריטי שאסור לי להיפטר ממנו בלי שיפטרו ממני. אחר כך אני הולך לשלוח מייל לאנשי מפתח במחלקה, כדי לנסות להבין איפה אפשר לייעל תהליכים ולצמצם ניירת מיותרת. לסיום, אני שוקל להתקין מבער קטן בתיבה מחוץ למשרד, כך שכל נייר שיוכנס לשם מיד ישרף.

קוראים לזה job security

קצת בצחוק וקצת לא.
וגם- הפחד משינויים הוא די רציני במקומות האלה....

corrigenda

New member
תודה פיליפ ו - Psych!

הם דורשים מסמכים מקוריים אז באמת אבדוק את האופציות היקרות של דואר ישראל

עידוdee

New member
המלצה חמה בנוגע ל-NIF

בזמנו גם אני הייתי צריך לשלוח מסמכים, אבל לא היה לי הגיוני שהם צריכים להגיע אליהם בדואר רגיל, אז בסופו של דבר כששאלתי הם אמרו שאפשר לשלוח להם ב-PDF. כדאי לך לעשות את אותו הדבר, רק תוודא שבמקרה שלך אפשר גם לשלוח PDF וזה יהיה בסדר כמו שהיה במקרה שלי.

ובנוגע לבירוקרטיה בברקלי - לא הייתי דווקא ממהר להסיק את זה. הINTERNATIONAL OFFICE הוא אחד העמוסים בארה"ב, יש כל כך הרבה סטודנטים זרים בברקלי שהמשרד הזה מטפל בהם, אז תבין גם את הצד שלהם, הם נורא נורא נורא עמוסים. לזכותם יאמר שכשהשנה מתיחלה הם ממש אדיבים וממש לא בירוקרטים, ועוזרים לרוב על המקום.

בהצלחה!

corrigenda

New member

רעיון מעניין - אולי באמת אשלח להם מייל "שלום שלחתי בדואר, אבל הנה pdf בכל מקרה" ונראה מה יעשו עם זה.

וזה לא רק המשרד לזרים... אני שופט בעיקר לפי התקנות של המחלקה שלי, לכל פיפס קטן במהלך הדוקטורט יש ועדות וטפסים וחוקים. במחלקות האחרות שהתקבלתי אליהן זה ממש לא היה ככה... אני חושב שאולי בגלל שזה state university והאחרות היו באוניברסיטאות פרטיות.

עידוdee

New member
זה לא State University

זה Public University, יש כמה הבדלים. בכל מקרה, גם בבתי ספר פרטיים יש לא מעט בירוקרטיה, אבל כן, ככה זה דוקטורט.

Gidi Shemer

New member
למה לא?

חשבתי שזו אחת (למעשה הראשונה) מה- uc system?

מעניין לדעת. מאיזו בחינה היא לא שייכת?

עידוdee

New member
אוקיי, הבהרה קטנה -

יכול להיות שאני טועה, אבל זה מבוסס על מה שאנשים שלמדו איתי אמרו לי.
כשמדברים על סטייס יוניברסיטי בקליפורניה בדרך כלל מתכוונים ל California State University, שזו קבוצה של אוניברסיטאות בפני עצמה, בעוד שה-University of California נחשב פאבליק, ובהתחלה כשהתייחסתי ל-UC כסטייס אנשים תיקנו אותי שזה פאבליק. מבירור קצר אנשים סיפרו לי שסטייס - סבסוד מלא של הסטייס + שכר לימוד נמוך בדרך כלל, פאבליק - מימון מהסטייס במידה מסוימת + שכר לימוד גבוה (למעט תושבי קליפורניה) + תרומות מגופים פרטיים וציבוריים.

יכול להיות שאני טועה פה לחלוטין, אבל מעולם לא שמעתי אף אחד שהתייחס לברקלי כסטייס יוניברסיטי, כל הזמן מדברים עליה כ-Public University. אם יש פה מישהו שבקיא בנושא יותר אני אשמח להבהרה/תיקון דבריי.

עידוdee

New member
מעולה!

יכול להיות אגב ששתיהן סטייס אבל אנשים מברקלי לא אוהבים להיקרא סטייט כי אז זה מעמיד אותם יחד עם CSU באותה רמה (לך תבין). בכל מקרה, בגלל הדגש המחקרי התקציבים של UC מטורפים הרבה יותר, וזה עוד לפני התרומות העצומות שבתי הספר המקצועיים מגייסים שם.

Gidi Shemer

New member
זה אכן נשמע הגיוני

היתה לי ידידה שעשתה פוסט בביולוגיה בברקלי (היא באה במקור מויסקונסין) וטענה שלעבוד עם החבר׳ה המקומיים היה בלתי נסבל כי כולם היו בטוחים שהם משתינים זהב כי הם סטודנטים מברקלי. אני מניח שזה מוגזם, אבל זה לפעמים קורה באוניברסיטאות היוקרתיות. יכול להיות שברקלי נושאת אופי של אוניברסיטה פרטית, למרות ציבוריותה?

מבחינתי, אין לי דבר בעד או נגד ברקלי. אבל הם תמיד ייזכרו לטובה בגלל the band is on the field

עידוdee

New member
שמע

הסטודנטים של ברקלי, ככל שמדובר ב-UNDERGRADS, רחוקים מלהשתין זהב. מנסיון והיכרות אישית עם רבים מהם.

לגבי אופי פרטי - מסכים לגמרי, ככל שמדובר בבתי ספר מקצועיים. בית הספר למשפטים מקבל תקציבים של בית ספר פרטי, עם תרומות של מאות מליוני דולרים בכלל סבב התרמות. הם עשירים מאוד (מאוד!) ולא כל כך נפגעים מהקיצוצים (למרות שתמיד מספרים שמקצצים תקציבים ל-UC).

למעלה