לוח זמנים ל - NIF

Philip Jr

New member
אני לא הגשתי לברקלי

כי הייתה להם חבילת מימון מביכה. למחלקה לפסיכולוגיה שם כנראה יבשו מקורות הכסף..

עידוdee

New member
או שאין להם מקורות מימון

או שהם יודעים שיהיה ביקוש גם עם מימון מביך בגלל הבראנד-ניים.

Philip Jr

New member
Brand name זה לא מה שחשוב בדוקטורט

לפחות אם ממשיכים אחר כך לאקדמיה ולא לתעשייה. אנחנו מדברים על כך לא מעט גם פה, על איך דירוגים הם לא חזות הכל, ואפילו לא מרכיב חשוב במיוחד כדי להחליט איפה לעשות דוקטורט. מי שהולך לברקלי לדוקטורט בגלל המותג, אבל מוותר על המימון ואולי דברים אחרים - לא עושה מעשה נבון במיוחד בעיניי (וזה באמריקאית..)

עידוdee

New member
מסכים

אבל לדעתי הרבה אנשים עושים את זה - מוותרים על הצעה יותר אטרקטיבית כדי לומר שהם לומדים בברקלי (במיוחד האמריקאים לדעתי). אבל אתה צודק שהדירוג לא משפיע בדוקטורט, למרות שלפעמים נראה לי שהתחום שלי קצת יוצא דופן - רוב מוחלט של מרצים בוגרי הרווארד/ייל בכל אוניברסיטה מובילה פחות או יותר.

אור302

New member
אני חושב שאתה טועה פה.

ליוקרתו הכללית של המוסד ישנה חשיבות מכרעת במציאת עבודה אקדמית לאחר מכן. נכון שכל מנחה יאמר לך שמה חשוב שזה המנחה ובעיקר שהוא יהיה מוכר ומוצלח בתת-תחום שלך, אבל בסופו של דבר יוקרתו של המוסד, בעיקר במוסדות העילית, היא משקל אדיר במציאת עבודה לאחר מכן. לא רק שמוסדות עילית הם בעלי משאבים גדולים יתר בדרך כלל והבוגרים שלהם מרושתים היטב. העניין הפשוט הוא שישנם מעט מוסדות אשר באמת יחפשו מישהו בתת-תחום שלך ובכלל יטרחו לקרוא את המחקר שלך לעומק. הרוב המכריע של המוסדות בארה"ב, מבחינה מספרית, הם מוסדות בינוניים יותר, המון מכללות, ועבורם יוקרת המוסד היא חשובה יותר מהעובדה שעבדת עם מנחה ידוע בתת-תחום שלך פשוט שבכל מקרה המוסד השוכר לא נמצא בחזית המחקר. אם גם כך אין להם מעבדות משוכללות להציע לך וכספי מענקים וכן הלאה - מה זה עוזר להם שלמדת אצל השפיץ של השפיץ? הרי בעמוד הבית שלך במוסד לא יהיה כתוב "תראו אותי, קיבלתי הכשרה אצל המומחה הכי גדול (שאיש מחוץ לקהילת המחקר לא מכיר)." לא, מה שיהיה כתוב זה איפה סיימת דוקטורט וזה חשוב לצרכי פרסום ויוקרה. כשמרצה סיים בפרינסטון אז אולי יהיה לו קל להכניס בוגרים שלהם לפרינסטון שלא לומר שהוא לימד שם כדוקטורנט ולכן יכול להביא עימו את שיטות הלימוד שלהם. בקיצור, יוקרת המוסד היא לא הכול, אבל היא גורם מרכזי בשיווק המועמד למקומות עבודה.

Gidi Shemer

New member
עניין של תחום

במדעי הטבע, הפרסומים, היכולת לקבל גרנטים, והמחקר שאתה מביא יהיו גורמים חשובים פי כמה וכמה מהמוסד שבו עשית פוסט או דוקטורט.

Gidi Shemer

New member
בביולוגיה? בהכללה כן

לא רוצה לטעון שזה נכון לכל מחלקה ומחלקה בכל אוניברסיטה שהיא, אבל שם המוסד של הדוקטורט/פוסט יהיה בטל בשישים לעומת כל השיקולים האחרים.

ולעניין המנחה, רק שיהיה ברור, גם שם המנחה הוא לא גורם משמעותי (למרות שהוא בהחלט יכול להיות גורם, בוודאי חשוב יותר משם האוניברסיטה). החשיבות בבחירת המנחה היא בסיכוי להצליח בפוסט או בדוקטורט מבחינת השגים מקצועיים שגם מתבטאים בפרסום. בביולוגיה, כימיה וכו׳ יש לזהות המנחה ולאופיו חשיבות גדולה בהצלחה. השם יכול לפעמים לעזור.

ההסתייגות היחידה שלי היא ביחס לאקדמיה בישראל. גם פה שם האוניברסיטה הוא מרכיב מינורי, אבל כבר שמעתי על אנשים מסויימים שהשם ״עושה להם את זה״

Philip Jr

New member
גם אצלנו

קיבלנו אנשי סגל מברקלי ומוסדות עילית אחרים, וקיבלנו גם ממוסדות שה - ״מותג״ שלהם פחות חזק. הקריטריונים מאד ברורים - פרסומים (כמה, איפה עם מי), המלצות חזקות (וממי הן..), גרנטים. זה אולי נותן קצת נקודות בונוס אם באת מאוניברסיטה מובילה, אך זה זניח לעומת מה שאתה מביא לשולחן.

אור302

New member
אבל מה קורה ספציפית.

כמה חברי סגל מכל אחת מן הקטגוריות ועד כמה השם משחק תפקיד ביחס להישגים בכל אחת מן הקטגוריות.

Philip Jr

New member
זו שאלה?

כי אם כן אני לא בטוח שהבנתי אותה.. אבל לצורך העניין יש לנו חברת סגל שהגיעה מהרווארד שלא קיבלה קביעות (דבר די חריג אצלנו), ולעומת זאת שני חברי הסגל המובילים שלנו הגיעו מאוניברסיטאות ללא "מותג" חזק אבל עם רקורד מאד מרשים. אחד מהם הוא המנחה שלי. בסוף צריך To deliver.. בטח אם אתה מעוניין בתפקיד באוניברסיטת מחקר מובילה.

אור302

New member
טוב, זה שהיא לא קיבלה זה סיפור אחר.

השאלה היא איזה תפקיד משחקת יוקרת המוסד בקבלת המשרה מלכתחילה. אחר כך כבר מסתדרים בתוך התפקיד.

Philip Jr

New member
קשה לכמת את זה הרי, נכון?

מה שאני כן יודע זה מהו ״האלגוריתם״ שועדת הקבלה אצלנו משתמשת בו כדי לבחון מועמדים, והוא לא כולל פרמטר של ״מותג״ או דירוג המוסד. אני גם יודע שזה כך באופן כללי בתחום שלנו. מבין אלו שמגיעים לרשימה הסופית, סביר להניח שגם יוקרת המוסד משנה.

corrigenda

New member
המצב הכלכלי של ברקלי - סיפור קצר

כשהייתי ביום של ה - admitted students במחלקה, ההרצאה של ראש המחלקה נפתחה בשקופית של אסלה עם הכיתוב
so the California economy is down the drain או משהו בסגנון

הוא הקדיש כמה דקות מההרצאה כדי לשכנע אותנו שלמרות המשבר הכלכלי בקליפורניה למחלקה יש תקציבים חיצוניים גדולים וכו'.
אני הסקתי מכך שהוא העלה את זה שזו נקודה שמטרידה הרבה סטודנטים. מצד שני, חבילת המימון שהם הציעו לי שקולה לגמרי לזו שהציעו המחלקות האחרות, בניגוד למה שפיליפ מתאר בתחום שלו.

Philip Jr

New member
שמח לשמוע

תבין - לא רק שהמימון היה פתטי, גם עלויות המחיה הרבה יותר גבוהות מאשר מקומות אחרים שהתקבלתי בהם, אז זה היה קנס כפול אם הייתי מגיש, מתקבל והולך לברקלי.. אזור נפלא שמאד הייתי רוצה לחיות בו, אבל אם אעשה זאת זה יהיה כשתהיה לי עבודה "אמיתית", וכסף בחשבון הבנק..

כנ״ל

נכון במיוחד לסטונדטים בינלאומיים. חברה שלי שהגישה אמרה שהפרופ׳ אמר לה מפורשות להגיש דרך התוכנית לנוירו כי יהיה לה קצת יותר סיכוי לקבל מימון מאשר דרך פסיכולוגיה.

למעלה