לוח הודעות/שונות

החרדים נגד תיקון חוק האימוץ../images/Emo88.gif

המפלגות החרדיות מתנגדות לתיקון חוק האימוץ על פי הצעת החוק של ארגון משפחה חדשה שהוגשה באמצעות יו"ר שינוי, ח"כ יוסף (טומי) לפיד, במקרים מסוימים יתאפשר להורים בני דת אחת לאמץ ילדים בני דת אחרת. החרדים טוענים כי הצעת החוק מנוגדת לקווי היסוד של הממשלה ולסטטוס קוו. על פי הצעת החוק שצפוי לפיד להציג מחר (ד`) בכנסת, בית המשפט יוכל להורות על צו אימוץ גם במקרים בהם אחד ההורים הוא בן דת שונה מזו של המאומץ. זאת, כאשר בן זוגו של המאמץ הוא ההורה הביולוגי של הילד המאומץ, או כאשר הורי המאומץ נפטרו, והמאמץ הוא קרוב משפחה. עם זאת, לפיד לא דורש בחוק לממש את הפתרון האידיאלי לדעתו - "ביטול כל שיקולי הדת בנושאי האימוץ". יו"ר ארגון משפחה חדשה עו"ד אירית רוזנבלום טוענת כי מדובר בניסיון לפתור בעיות של משפחות מעורבות בהן בני הזוג הם בני דתות שונות ואינם יכולים לאמץ האחד את ילדיו של השני. ח"כ לפיד אמר כי מדובר "בשאלה משפחתית ולא בשאלה דתית". האתר עודכן לאחרונה - www.newfamily.org.il

טל קר

New member
שיפור במצב הנשים בטורקיה

"היום נכנס לתוקפו השינוי בחוק הטורקי, שקבע כי הגבר הוא ראש המשפחה; המשמעות: הנשים יכולות לצאת לעבודה וזכאיות לחלק שווה מהנכסים במקרה של גירושין; הנשים דורשות פיצוי בדיעבד" המשך הידיעה בקישור המצורף

soulbird

New member
גישה חינוכית קצת ../images/Emo32.gif

התיחסתי לזה באחת ההודעות שלי הכתבה נקראת why our kids are out of control

אני בהלם../images/Emo12.gif

טלפנתי לחברה חד הורית להזמין את ילדיה ליומולדת של עומר....למי שבקרו אותי בבי"ח אחרי הלידה, זו ההיא עם הבלונד הקצוץ והבגדים הפריקיים-חושפניים...מסתבר שבשלושה חודשים האחרונים היא הפכה לחרדית. כזו שמספרת לי שאני חיה בבורות מוחלטת והאמת היא אחת ומוחלטת ואין שניה לה ובעצם כל מה שהיא רוצה זה להנשא לאברך ולהקים בית יהודי טוב בישראל עם עוד 2-3 ילדים והיהדות מאדירה את נשותיה כי האשה היא הכלי שבלעדיו אין לגבר קיום (מי יפרנס אותו, יענה לצרכיו המיניים, יגדל את ילדיו ויטפח את ביתו ? צודקת
). הייתי חייבת לחלוק אתכם את העניין.

ספיר ק

New member
זה הלוח שלנו?

כתבה מעניינת בזמן הורוד... נדמה לי שאי אפשר לתת לינק ישירות לכתבה, בכל אופן התכוונתי ל"אל תיקח את זה אישי, אבל אתה קצת נשי".

hunky@dory

New member
../images/Emo41.gif אנורקסיה כתוצר דיכוי נשים ../images/Emo41.gif

הי
אז ככה בפורום שלי סול בירד העלתה את נושא נערות אנורקטיות- האם ניתן לכפות עליהן את הטיפול? אני הגבתי שעדיף לכפות על תאגידי ענק כלכלים להפסיק ליצר דפוסי צריכה חולניים של סגידה לרזון הרבה יותר קל לכבול ידיה של נערה שברירית ששוקלת 30 קילוגרמים מאשר לכפות על תאגידי ענק לא לשווק סגידה לרזון האישי הוא הפוליטי הקשר בין בעיות חברתיות שנובעות מהסדרים שוביניסטים לבעיות נפשיות של נשים אז הצטרפו לפורומי להגיב על ההודעה הבאה שקשורה רבות לפמיניזם ענבל

soulbird

New member
האמאמר נמצא ב features

ולזה התכוונתי לאמרתי חיזוק חיובי להתנהגות טובה וחיזוק שלילי להתנהגות "רעה"

אמיר.

New member
הלם הקיצונות...

מפתה מאד להתבונן מהצד בשני קצוות של הקשת. קצוות מטיבם אינם מאוזנים. מפתה, מפני שממרום דעתך הממוצעת קל נורא לנוד בראש לחייך חיוך מתנשא ולחשוב "מזלי הטוב". החכמה היא לא להתפתות. מאד אופיני לעבור מקיצונות אחת לשניה. זה אולי טוב אם היעד הוא להגיע לשלמות של דרך הזהב. אבל מצד עצמו מאד בעיתי. מסתבר שה´אמת´ לא כל כך ידועה ואין לה יחצ"ן משופשף. בכל מקרה (ואני הרי לא מכיר את הנפשות הפועלות) רצוי לדעת כי אכן היהדות מאדירה את נשותיה (כגבריה) ואכן אין לגבר קיום בלי אישה כמו שאין קיום לאישה בלי גבר (קיום לא במובן הפיסי - כמובן). אני מרשה לעצמילאחל לאלמונית ההיא שתמצא אכן בחור ראוי לה ולילדיה (אלו שישנם ואלו שיהיו) ושתזכה (עם כולם) למצוא את דרך הישר והטוב (´אמת´ זה חריף מדי.. עולם האמת - כולם יודעים היכן נמצא)

אמיר.

New member
בשביל הקיצור - אתיחס רק להיבט

הפמינסטי... כפי שאת כתבת רבות, ישנן מספר דרכים להתבונן במעמד האישה ביהדות זמננו. יש כאלו המוצאים נקודות קיפוח רבות ותולים כל ענין סוציולוגי ביהדות עצמה. יש כאלו המתנערים מכל היבט קיפוחי וטוענים שזהו המצב הרצוי. אני מרשה לעצמי לסבור שאני נמצא במקום טוב באמצע. בנקודת משקל הרואה את המצב הנוכחי בצורה מאוזנת וגם את כיווני השינוי הקיימים. קיצונות (אנטי או פרו) - איננה טובה.

wasaby

New member
יש הרבה הבדלים בין מה שאמרת

לבין מה שכתוב פה. ראשית שימי לב שאין מדובר בתורה מסיני. כותבת המאמר לא חשפה את המתכון הסודי לפיו נבנים ילדים טובים. מדובר בסה"כ בעוד תיאוריה חינוכית. היא מתארת מספר case studies, והתיאוריה שלה נשמעת הגיונית בפני עצמה אך לא כל תיאוריה מתאימה לכל ילד בכל מצב. כותבת המאמר מדברת על ילדים בגיל הגן בלבד ועל יחס מצד המבוגרים המחנכים אותם, אין פה כל טענה כאילו היחס צריך להיות זהה בכל מערכת יחסים בין בני אדם. למעשה כותבת המאמר מסכימה עם התיאוריות החינוכיות המקובלות בנקודות הבאות: א. ילדים צריכים ורוצים הרבה תשומת לב. ב. הרבה ילדים כיום אינם מקבלים את תשומת הלב הזאת. ג. ילדים מתנהגים בצורה רעה על מנת להשיג תשומת לב ולכן התנהגות רעה היא פשוט זעקה לתשומת לב. המחלוקת שלה איתם היא רק בשאלה איך ומתי צריכה להנתן תשומת הלב. שימי לב כי בכל המקרים שהיא מתוארת מדובר בהתנהגות שלילית שמטרתה משיכת תשומת לב. זאת יכולה להיות התנהגות שאינה נעימה למבוגר אך לרוב גם בלתי מזיקה. אני לא חושבת שקיימת איזשהי תיאוריה פסיכולוגית שתייעץ למבוגרים להתעלם כאשר ילד מרביץ לאחרים או מסכן את עצמו. במציאות לא כל התנהגות שנתפסת בעינינו כשלילית מיועדת להשגת תשומת לב מהמבוגרים. נער שגונב מחנויות למשל יכול לעשות זאת כאמצעי להשגת תשומת לב אך הוא יכול גם לעשות זאת משום שהוא מקנא בחבריו העשירים יותר שיש להם דברים שאין לו או אפילו בגלל שהוא מכור לסמים. במקרה כזה התעלמות מהגניבה לא תשיג דבר. שימי לב שגם חיזוק חיובי יכול להביא לתוצאות שליליות. בספר שקראתי בעבר הוזהרו הורים מפני הבטחת פרסים ומתנות לילדים אם לדוגמה ילכו לישון בזמן. התוצאה של מתנות כאלה עלולה להיות שהילד ידרוש עוד ועוד מתנות כתנאי לביצוע כל בקשה. במקרה של תשומת לב, זה דבר חיובי באופן כללי אך ילד צריך לדעת לעשות את מה שנדרש ממנו גם בלי שההורה ימחא לו כפיים ויעודד אותו בכל רגע. גם התעלמות מפעוטות בוכים כאשר מפריזים בה עלולה להביא לתוצאות שליליות מאוד. זאת למעשה תסמונת בית היתומים הקלאסית. תינוקות בבתי יתומים לומדים בשלב מוקדם מאוד של חייהם לא לבכות משום שהבכי לא יזעיק את אמא אל מיטתם אבל התוצאה היא הירבה פעמים שהם גדלים לאנשים בעלי קשיים בפיתוח יחסים אנושיים עם אחרים ובמתן אמון משום שצרכיהם לא סופקו בילדותם.

../images/Emo46.gifגברת ציפור הנכבדת

חוץ מהיותך עסוקה בהטעית הציבור את עושה עוד משהו?? כמו שאמרה וואסבי יש ילדים שהתנהגותם נובעת מסיבות שונות, המאמר לא רק שלא מחזק את טענותייך אלא אף מטיל בהם ספק. ותרשי לי לערער את ה"קביעות" המוזרות שלך - ילדים עם הפרעות קשב ריכוז והיפראקטיביות מתנהגים כמו מייקל באופן יום יומי, לא מפאת הרצון לקבלת תשומת לב אלא מפאת בעייה נוירולוגית שלא מאפשרת להם התנהגות פיזית אחרת, וכמו כן אי יכולתם להתארגן פיזית ומחשבתית כתוצאה מההפרעה הנוירולוגית. התעלמות מהתנהגות כזו במקרים שלהם, מחמירה את הבעיה ומשאירה אותם כלואים במצב של אי היכולת והתפזרות, הורים מחויבים במצב כזה להתערב ולהפסיק את ההתנהגות לפעמים על ידי דבר שנקרא "אחיזה מכילה" שהוא התערבות פיזית. מעבר לכל זה את מוזמנת לפנות לספרו של ד"ר עומר "שיקום הסמכות ההורית" וללמוד כמה דברים. את מעיזה להטיף על חינוך ילדים בעוד לך כזכור לכולנו אין ילדים ומכיון שלא סיימת אפילו את לימודייך עדיין - את רחוקה מלהיות אוטוריטה חינוכית! אפרת

soulbird

New member
אני לא מדברת כאן על ילדים עם צרכים

מיוחדים (ילדים עם ליקויי למידה ובעיות קשב)

soulbird

New member
BTW אני לא טענתי שאני

אוטוריטה לעינייני חינוך וכו . אני הבאתי מאמר שנכתב על ידי פסיכולוים התפתחותיים. ב) בכל תאיוריה אפשר תמיד להביא את היוצאים מהכלל במיוחד לתיאוריות פסיכולוגיות . פסיכולוגיה איננה מדע מדויק .

למעלה