לוחצים להתחתן

Dream007

New member
לוחצים להתחתן

שלום רב יש לי בעיה שמפריעה לי יש לי חברה כבר חצי שנה הכל היה טוב ויפה, עד שההורים שלה התחילו להתערב אני גרוזיני וידוע שהעדה הזו מאוד פרמטיבית מסתבר שהעדה הזו לא למדה להיות מודרנית ולתת לילדים להחליט חברה שלי בת 21 ואני בן 26 ואצלי אין בעיה ההורים לא לוחצים ומבינים אותי אבל ההורים של החברה מתעקשים שנתחתן בחצי שנה הקרובה ולא נותנים לנו אפילו לחשוב על זה אמרתי שאני לא מוכן לתנאים האלה אז ההורים שלה ביקשו שאני לא יתקשר ולא יהיה בקשר עם הבת שלהם ההורים שלה מחזיקים אותה ממש קצר והיא מפחדת מהם אנחנו רוצים להיות ביחד אך אין לנו פתרון והיא מפחדת להסתיר מהם שאנחנו עדין בקשר מה אני יכול לעשות ?

chenby

New member
תגיד לי אתה

אילו אופציות יש לכם גם להיות ביחד, וגם להיות בשקט מכל הסובבים? אלו רעיונות עולים לך?

chenby

New member
אני למדתי

שכשהראש שלי ריק מרעיונות, אז לבקש מהיקום רעיון. תמתין בסבלנות, רעיון יופיע. כל עצה שאני אתן ממילא לא תהיה רלוונטית כי אני לא חיה את החיים שלך. כך לגבי כל אחד אחר שהוא לא אתה - רק אתה תתמודד עם זה בסופו של דבר. ורק לך יש את התשובות. תבקש רעיון ותראה שבאיזה רגע בלי שתשים לב, אולי במקלחת, אולי בשניה לפני שאתה נרדם, אולי באמצע ביס מהטוסט, פתאום צצה לה מחשבה, רעיון.. פתאום יש אפשרות נוספת. זה תמיד עובד. וכשזה בא ממך - זה גם הרעיון הכי טוב. והיחיד שנכון לך באמת.

Dream007

New member
אני חושב על פתרון

כבר מספיק זמן אבל אין לי אני מנסה לראות מחוץ לקופסא שלי מה אתם הייתם עושים במצב שלי?

הבעיה לא שלך (למרות שההשלכות הן עליך)

הבעיה היא שלה מול הוריה ולך אין שום סיבה לנהל איתם דו שיח משום סוג שהוא. זה הזמן שלה להחליט אם היא ילדה או אישה. אם היא ילדה היא צריכה לעשות מה שההורים אומרים לה, אם היא אישה היא יכולה לנהל את החיים שלה באופן עצמאי, לצאת לעבוד, לגור מחוץ לבית ולדבר עם מי שהיא רוצה מתי שהיא רוצה. אתה יכול רק לתת לה את התמיכה שלך להיות עצמאית, כלומר אם היא מבקשת את עזרתך בלהסתדר בעולם הגדול, תעזור לה (למצוא עבודה, למצוא דירה וכו'). וסתם שאלה... איך הוריך מתייחסים ליחסים של אחיותיך עם גברים?

Dream007

New member
אני יודע

שהבעיה לא אצלי אבל אני לא רוצה לוותר עליה ממה שאני יודע נמאס לה מההורים שלה והיא יודעת שהם מגזימים והיא מוכנה ללכת נגדם היא בוגרת עובדת ועצמאית אבל היא לא יכולה סתם ככה לצאת מהבית ולגור עם מישהו בלי להתחתן זה לא מקובל בעדה המפגרת הזו פרמטיבים!!! אין לי אחים אז אני לא יודע לענות לך על השאלה אבל בעיקרון הם יותר גמישים בכל הקטע הזה הם מבינים שהעולם משתנה

היא יכולה לשכור דירה עם שותפות

ואם היא מחליטה שלא, אז זה אומר שהיא בחרה צד (ולא את שלך). אגב, סתם נקודת מבט של ההורים שלה: יש להם ילדה, הדבר הכי חשוב מבחינתם זה שהיא תתחתן עם בחור טוב שאוהב אותה וידאג לה. אתה לא מביע נכונות להתחתן איתה ככה שמבחינתם אתה יכול רק להזיק לה, כלומר להוציא אותה לתרבות רעה ולהפחית את הסיכויים שלה להתחתן טוב או להתחתן בכלל בעתיד. אולי אם אתה בטוח לגמרי לגמרי שהיא האחת בשבילך, פשוט תלך על זה, תתארסו ותקבעו שתוך שנה מתחתנים.

Dream007

New member
על מה

את מדברת? אני לא מבין אותך שנינו סטודנטים ולשנינו אין כסף אנחנו יוצאים חצי שנה וההורים שלה רוצים תוך חצי שנה חתונה אני לא מרגיש שאני מכיר מספיק את הבחורה אז את חושבת שליפול ללחץ שלהם ולעשות "טעות" ולעשות את זה? אולי יש היבט שלא חשבת עליו בואי נגיד שאמרתי להם את זה והבטחתי,ואחרי שנה אני עוד לא מרגיש שאני מוכן או יותר גרועה אני לא מועניין בקשר כי למדתי להכיר אותה יותר... מה שאני מנסה להגיד זה שבטווח של חצי שנה שאנחנו סטודנטים ורואים אחד את השני בקושי פעם בשבוע אי אפשר להכיר את הצד השני מספיק טוב ולעשות מה שהם רוצים זה נראה לי לא חכם חשבתי ללכת נגד ההורים שלה אבל אם זה ככה בהתחלה מה יהיה בעתיד?

nate2000

New member
כנראה שגם היא חושבת ככה

בשביל מה ללכת נגד ההורים בגלל גבר? ואם לא יצליח? גברים באים והולכים, המשפחה נשארת תמיד. אולי יום אחד היא תעשה זאת בשביל עצמה, אבל כרגע היא לא מוכנה לזה עדיין.

Dream007

New member
זה ממש לא נכון

היא רוצה ללכת נגד ההורים שלה אבל אני חושב שזה פתרון לא טוב כי רק באלגן יצא מזה

seeyou

New member
"אני לא מרגיש שאני מכיר מספיק את הבחורה"

מבטיח לך שגם אחרי עשרות שנים לא תכיר אותה "ממש"
יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
עיסקת חבילה

תראה, אף אחד לא יכול להכריח אותך לעשוות משהו שאתה לא רוצה. אבל - אתה לא לבד בעסק. אם תישאר איתה, אתה הולך להתחתן לא רק עם החברה, אלא גם עם הוריה. כי אם היא לא עצמאית, כמו שאתה כותב, הוריה יתערבו בכל שלב של הקשר. אז אם אתה רוצה לחיות איתה, כדאי שתתרגל לזה כבר מעכשיו. אם החבילה לא מתאימה לך - תיאלץ בסופו של דבר לשחרר אותה.אבל

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא. אני ממליץ להכיר במציאות.

ובמציאות הזאת יש לך שתי אופציות עיקריות: 1. לוותר 2. לקבל את המשפחה ותכתיבי התרבות שלה, תוך כדי נסיון להגמיש אותם מעט.

seeyou

New member
מה אתה יכול לעשות ?../images/Emo12.gif?פשוט-להתחתן

לדעתי העדה לא אשמה-היא רוצה לשמור על השורשים אם אתם מסתדרים אז למה לא לעשות את זה כ"מקובל"? ההורים שלה מחזיקים אותה ממש קצר?- תלמד גם אתה
יוסי

Dream007

New member
מה אתה רוצה להגיד בזה

להחזיק את הבחורה קצר? מה זה יתן לי?

אם הם מצליחים להחזיק אותה קצר...

זה אומר... או: 1. היא תלויה בהם... אז היא צריכה לעשות מה שהם דורשים ממנה... (נגיד) 2. היא נורא מכבדת אותם וזה יכול להפריע לה ובעיקר לך... היה איזה בחור גרוזיני מאוד מוצלח שמעתי שהייתה לו אמא בעייתית... כל בחורה שהבחור הזה התארס לה... האמא הייתה פונה אל אשתו לעתיד והייתה אומרת לה... "את מתחתנת עם הבן שלי... עכשיו את תשימי איזה בגדים שאגיד לך לשים" ועוד ועוד... בקיצור.. פשוט משתלטת עליה... ככה קרה עם שלוש בחורות מדהימות ושלושתן למרבה ה"פלא" עזבו אותו... האמת? אני לא מאשימה את האמא... יש לה את הסיבוב שלה.. יש להרבה אנשים סיבובים בעולם הזה... אני מאשימה את הבחור! הבן של האמא שנתן לזה לקרות.. שנתן לאימו להשתלט כך על הבחורות שאהב... לפעמים צריך לקחת צד... הבחור לקח את הצד של אמא... הוא מכבד את האמא ועל ידי כך הבחורות שלו סבלו אחת אחרי השניה... אותו הדבר החברה שלך.. .שנדמה לי שעברה את גיל 18... זה שהם ההורים שלה זה לא אומר שהיא צריכה להגיד קדוש על כל מה שהם אומרים... היא פשוט גרה בבית שלהם אז היא צריכה כביכול לעשות מה שהם רוצים אחרת היא "בושה למשפחה"... נראה לי שהדבר הזה יגרום לה רגשות אשם... ה"בושה למשפחה" אם היא לא תעשה מה שהם אומרים... אני איפשהו הייתי מציעה לך לעזוב אותה... הרי אם היא יודעת שהמשפחה שלה כזו בעייתית היא הייתה צריכה מזמן לעשות מאמצים לברוח מהבית הזה...!!! הם מממנים לה ת'לימודים(אולי)? הם מאכילים אותה? הם נותנים לה קורת גג? כל זה נפלא.... אבל היא לוקחת את זה על חשבון החופש שלה... וזה פוגע בך... היא ידעה מההתחלה שהמשפחה שלה היא כזו? היא התחילה קשר איתך בידיעה שהמשפחה שלה תהיה כזו? אם כן... אז היא הייתה צריכה לבחור לחפש עצמאות לפני לימודים אפילו... כי בלי עצמאות מה שווים החיים? בקיצור... החברה שלך אם היה אכפת לה מעצמה ואולי מזה שהיא מתחילה קשר איתו... היא הייתה מחפשת עצמאות קודם בגלל שמשפחתה היא כזו... אם היא לא חיפשה... אז יש לה בעיה... וגם לך יש בעיה... אבל נשמע שהם מאוד פרימיטיבים... אז כמו שאמר מריוס... אתה מתחתן עם הבחורה? אתה מתחתן גם עם המשפחה הפרימיטיבית שלה... זה בעיה... אל תוותר על עצמך כי הבחורה הזו בוחרת להיות כפופה לפרימיטיביות הזו... אל תשכח שזו הבחירה שלה... וזה ממש לא בא לטובתך...

אני למשל.. עם הורים כאלה לא הייתי שורדת

הייתי בורחת... כן אפשר להפסיד מזה הרבה... אולי עושר... אולי משפחה.... אולי נוחות... (אולי בטוח) ואפשר להרוויח מזה... : משפחה שמרכלת עלייך כמה את יצאת הדפוקה של המשפחה: אותו לחץ שבטח משאיר אותה שם בין היתר... היא רוצה להיות הגאווה (משפט חזק אצל הגרוזינים) של המשפחה... בקיצור... כן... בהחלט הייתי בורחת כי אני חושבת שחופש בדירה עלובה עדיף מכלא של זהב...

Dream007

New member
את חושבת

שכדי לי לדבר איתה שתחשוב לעזוב את הבית? זה לא יוביל להשלכות יותר גדולות אם היא תעשה את זה?

למעלה