לוחמי אב"כ

לוחמי אב"כ

מישהו פה מכיר את היחידה של לוחמי אב"כ בהנדסה? מה אתם חושבים עליה? חוץ מזה שסיכה שלהם חבל"ז... אני יודע שהאווירה שם ממש טובה של בנים ובנות יחד ופלוגות קטנות מאוד ומגובשות לאללה... גם אני יודע שזאת יחידה מטכל"ית... אבל זה פחות או יותר כל מה שאני יודע. חשבתי על להצטרף אליהם... זה באמת שווה?

נוב 00

New member
הם כבר לא...

יחידה מטכ"לית פעם הם היו ואז היה להם הקצאות חבל על הזמן עכשיו הם שייכים איפהשהו להנדסה

הם עדיין יחידה מטכל"ית

הם פעם היו בפיקוד העורף, אבל אז פתחו יחידה חדשה - לוחמי אב"כ. אב"כ קרבי וסיפחו אותה להנדסה (שנת 2000). היא עדיין מטכל"ית ומוסקת.

נוב 00

New member
אני הבנתי...

מלוחם אב"כ שפעם הם היו יחידה מטכל"ית ואז העבירו אותם ליחידה אחרת , הוא אמר לי את השם שלה אבל אני לא זוכר

just4fun

New member
יש לי חברה שלוחמת שם

היא כבר כמעט שנה במסלול,עוד מעט עולה למבצעית... היה לה קשה,אי אפשר להגיד שלא,היו רגעים של משברים וכדומה... בכל זאת,לרוץ עם מסכה וחליפה ששוקלת איזה טון,ובחום..זה לא הכי כיף! ההכשרה שהיא עברה היא 03,כשבאימון המתקדם לפי מה שאני זוכרת זה משתנה ל-05. האווירה מאוד טובה...היא נהנית למרות הקושי. [אבל לא הבטיחו גן של שושנים] זה שייך עכשיו להנדסה קרבית,זו יחידה בתוך הנדסה קרבית..יש את הגדודים,את צמ"ה,את יחס"פ וסיירת יעל,ואב"כ. זה מה שאני יודעת!

טרמפיסט

New member
אש אש אש 276

תראה; אב"כ היא יחידה השייכת להנדסה קרבית (גדוד 276) ורק אלוהים יודע למה דווקא לשם. היחידה הזו מתעסקת בעיקר בטיהור (בנוסף להכשרת "רובאי" מוכשרים גם כ-"מטהר"), אבל בבט"ש היא עושה קוי אבטחה על הכור בדימונה. המסלול מתחיל בטירונות ארבעה חודשים, בה החיילים (והחיילות) מוכשרים כרובאי וכמטהר, ממשיך באימון קצר של חודשיים, ומסתיים בקו של חודשיים נוספים. בסה"כ - מסלול של שמונה חודשים. יש לציין שהעובדה שהטירונות של אב"כ משולבת בתוך בט"ר הנדסה (בהל"צ) לא עושה טוב ללוחמים האלה ("כולם יודעים שאב"כ כוסיות" - במנגינת צוללת צהובה): החל בעובדה שדרישות היחידה הם פרופיל 72 ומעלה, וכלה בהימצאות בנות כחלק מהפלוגה (שתי מחלקות בנים, ומחלקת בנות אחת) ומסעות מקוצרים (מסע כומתה 35 ק"מ). אה..וואלה. בעניין הכוסיות - זה רק בשיר. לא במציאות. בכל אופן, האופציות במסלול ובסופו דיי דומות לשאר המסלולים הקרביים הרגילים - קורס חובשים בסוף טירונות, קורס מפקדים וקצינים בסוף מסלול, וכו´. ואם הסיכות הם הקריטריון שלך, אז תחשוב בכיוון אחר. מוהנדס, 603.

just4fun

New member
יאללה יאללה ../images/Emo6.gif

קוראים לכם כוסיות,לא בגלל הבנות. תהיה בטוח! קוראים לכם כוסיות,כי ההכשרה של אב"כ היא "קלה" יותר משל הגדודים [05/07],זה הכל......אז אתה אוכל קצת ירידות בחדר אוכל,מה קרה?!?! אבל לך-תאשים את הבנות שנותנות את הנשמה,כדי שאתה תצא גבר... לא נחמד מצידך...

just4fun

New member
סליחה,טעות שלי

אתה ב-603 זה עוד יותר מוכיח את הטענות שלי... תנו להם כבוד,אפילו שיש שם בנות,ואפילו שהם עושים הכשרה פחות ארוכה משלכם...

gruzini

New member
אני מקווה שאין לך בעיות עם 603!!!!

אמנם אין הקצאות, אבל יש את נחמני

just4fun

New member
לא...../images/Emo6.gif

אין לי בעיות עם הגדודים! אבל זה די באסה שאתם קיבלתם בורקסים,פחחח

למעלה