לוחות סולריים.

פיטנגו4

New member
דוקא לא. "רוח המקום" מאד דומיננטית בשכונה הזו

אבי אולי מקטר, כי מבחינתו הסוביקטיבית זה מטרד, וזה לא בסדר שלא ידעו אותו מראש על הכל, אבל השכונה המדוברת היא "מרכז המושבה של זכרון יעקב" שכונה עם צביון מאד מאד מסויים, מקום שמשתדלים לחזק בתור אזור תיירות של הסטוריה-יין-אומנות. אני דוקא מאד שמחה שמישהו שומר על הצביון הזה, על "רוח מקום" מאד ספציפית, ושמחזיקים חזק שזה לא יראה כמו "בנה ביתך". מי שרוצה לבנות בלי הגבלות, יכול לבנות במקום אחר. היום הייתי בהרחבה במקום מסוים. הייתי בבית מרוקאי (מדהים! עם נוף שלא מהעולם הזה!) לידו היו בתים בקוים מודרניים, ברחוב השני היתה בקתת עץ, ולידה בית עם אלמנטים בוניים באדום בוהק... ברור שערבובויה חופשית כזו לא מתאימה למרכז המושבה של זכרון.

צימעס

New member
התיחסתי רק למשקפיים.

הרעיון של שכונה עם תכנון-על כן מוצא חן בעיני.

goanin

New member
תשובות לפי מיטב ידיעתי ונסיוני

תראה התחלתי את התכנונים ואמרתי לעצמי שאייצר חשמל על הגג והבית שלי יהא ירוק וזול לתחזוקה. אז העניין של פנלים סולריים הוא כזה: כיום, הטכנולוגיה הזמינה לפנלים סולריים היא טכנולוגיה פוטו וולטאית, אשר נצילותה נמוכה מאד. כל מטר מרובע נותן בערך 100W (אני לא בטוח שזה בדיוק) בתנאי קרינה רגילים, למרות שעוצמת האנרגיה שבאמת "נופלת" על מטר מרובע היא 900W ככה. כשחקרתי כמה יעלה לי להתקין 10 מ"ר פנלים פוטו וולטאים נתנו לי בשתי הצעות שונות מחיר של 50,000 שקל. חברת החשמל מוכנה לקזז לך חשמל פי ארבע ממה שהיא מוכרת (כלומר היא תקנה ממך כל קוט"ש ב-2 שקלים, בעוד שאתה קונה ממנה קוט"ש בחצי שקל). בקיצור: 10 מ"ר פנלים יקזזו לי את צריכת החשמל כמעט ל-0, ויחזירו לי את ההשקעה אחרי 6 שנים. אז: אני החלטתי לחכות שהטכנולוגיה תתפתח (והיא תתפתח, זה קורה כל הזמן), וייצרו פנלים עם נצילות גבוהה יותר שמשתלמים הרבה יותר. המציאות גם תכפה את זה עלינו, ולכן לא עדיף להשקיע כעת.

azaria

New member
להשקיע בקולטים - נכון. אבל להשקיע בתשתית?

גם אני בשלבי תיכנון בית. אני חושב כמוך למרות שעוד לא הכנתי שיעורי בית על המספרים המדוייקים. הטכנולוגיה לדעתי צעירה מדי ונראה לי שבעוד כמה שנים בודדות המחירים של מערכות כאלה יהיו נמוכים יותר ואילו היעילות שלהם תשתפר ככל שיחקרו יותר וייצרו יותר. לכן אני מסכים איתך שכרגע אולי לא כדאי להשקיע בקולטים עצמם. אבל מי שמתכנן עכשיו בית נראה לי שכדאי לו לתכנן כבר כך שהבית יהיה מוכן להתקנת מערכת שכזו. - זה אומר מן הסתם להגדיר מראש היכן יהיו הקולטים (אגב, הם צריכים להיות שוכבים בצורה שטוחה על הגג או לעמוד באלכסון כמו קולטים של דוד שמש?) - זה אומר גם להכין צינור שביוביל מלוח החשמל המרכזי של הבית אל המקום המתוכננן למערכת. בצינור יוכלו להשחיל כבלי חשמל אם וכאשר תותקן מערכת. - זה אומר כנראה גם להכין נקודת מים בסביבה, כי אולי יהיו מערכות הצורכות מים (קיטור, ייצור חשמל משולב דוד-שמש, לך תדע מה ימציאו) וגם יתכן שצריך יהיה לנקות את הקולטים מדי פעם. אלה דברים שלא עולים הרבה כשעושים אותם בזמן בניית הבית. אבל להוסיף אותם אחרי שהבית קיים - זה סיפור יקר וגם יכול להיות מכוער בגלל חציבות, צינורות גלויים, וכו.

goanin

New member
בקשר להכנה אני לא זוכר כל כך מה נאמר לי

אבל הרושם שקבלתי הוא שזה לא כזה מסובך. כולה מביאים לך מיני לוח ומחברים אותו. זה לא כרוך בחציבת נקודות חשמל בבית. הפנלים שוכבים בהטיה לכוון דרום, בדיוק כמו בדוד שמש. אז אם יש לך גג רעפים הוא חייב להיות משופע צפון-דרום, ולא מזרח-מערב. אם יש לך גג בטון שטוח זה סבבה, ובעתיד תעמיד את הפנלים עם הטיה. לא נראה לי שנייצר חשמל עם קיטור על הגגות, אלא שהמערכות הפוטו-וולטאיות יקחו את השוק. הפיתוח וההשקעה נעשים בתחום הזה ועל זה נמצא הדגש, וגם שם יש כל הזמן השתפרות.

למעלה