לוחות סולריים.

פנסטרה

New member
מספיק להשמיץ מבני בטון. זה אווילי.

פיקוד העורף דווקא דפק אותנו בבידוד. אני מכיר ביתרונות הממ"ד ובניגוד אליך אני אוהב בטון. לא נולדתי עם זה אבל זה בא לי במשך הלימודים ובמשך העבודה... אבל יש דבר אחד שכואב לי בממ"ד. אפשר לבודד את הקירות מבחוץ ואפשר להגיע לתנאי אקלים פנטסטיים בממ"ד, אבל אין פיתרון לגשרי הקור שפיקוד העורף כפו עלינו בצינור האיוורור המיותר ממילא ובמסגרת המגולוונת של החלון. אנחנו מתקינים בממדי"ם חלונות פולימרים מבודדים אבל המשקוף מוליך את הקור / חום פנימה מעבר לחלון והייתרון האנרגטי של החלון הפולימרי בממ"ד - אבד. ובקשר לקידום העץ אין לי בעיה. אבל לטעון שבית עץ הוא עדיף על בטון בגלל בידוד זה שטות. כל אירופה בנויה בטון ולא בגלל שאין שם עץ... הכל תלוי איך מתכננים את המבנה. העץ נותן גם חוזק, גם בידוד וגם אסתטיקה. אבל במבנה בטון יש לכל חומר תפקיד משלו. הבטון - חוזק, הפוליסטירן - בידוד, חיפוי חיצוני - אסתטיקה. ההשמצות של הבטון אולי מלהיבות כמה גולשים תמימים שסובלים בבתי בטון לא מבודדים, אבל גולש נבון יודע להבדיל בין דברי טעם לסיסמאות ריקות.

fireman

New member
הייתי מציע לנהוג בהססנות מסויימת

לפני שאתה מתייג כ"גולשים תמימים" גולשים בפורום שאתה בכלל לא מכיר, לא יודע מה תחום עיסוקם, מה עשו, למדו או בנו. מכתיבתך נוצר הרושם שככל הנראה יש מניעים עסקיים מאחוריך שקשורים בתחום החלונות או הבידוד ולכן אתה יורד לפרטים מינוריים וחסרי משמעות כמו גשרי הקור של צינור האיוורור.....נו באמת!

binabeetz

New member
בידוד מבני בטון

נכון שניתן לבודד מבני בטון, יש טיח טרמי, פוליאוריטן מוקצף ,קלקרים ,קירות כפולים ופתרונות אחרים . כל אלו מאפיינים מפרטי בניה שהם מעל הממוצע, ככלל לא תמצא אותם בבניה מרוכזת של קבלנים או אצל קבלני מפתח ממוצעים. לפתרונות האלו יש עלות נוספת, בבתי עץ זה מובנה ונובע משיטה.. לא בדקתי אבל אני כמעט משוכנע שאם תקח מבנה בטון ותרצה להגיע לרמת בידוד כמו מבנה עץ מבנה הבטון יצא יקר משמעותית ממבנה העץ

צימעס

New member
אפשר להפוך את המשפט

ולדבר על מבנה עץ שרוצים להוסיף לו מסה תרמית. אם רוצים שבבית עץ יהיה נעים בקיץ בלי מזגן, חייבים שתהיה בו מסה תרמית גבוהה, שקירות העץ אינם מספקים.

פנסטרה

New member
לא בדקתי... כמעט משוכנע...

החוק מחייב בידוד תרמי על פי תקן 1045 וגם אצל הקבלן הכי הכי מעפן וגם בבניה הכי הכי חסכונית אסור לבנות ללא בידוד תרמי. כמובן יש בידוד ויש בידוד, יש מינימום הכרחי ויש שידרוגים, אבל בית ללא בידוד אסור לבנות. והעלויות הנוספות של הבידוד המובחר ביותר (רונדופן בקירות, גג הפוך, בין זכוכיות) הן בקירות (רונדופן 3 ס"מ), הן בגג (גג הפוך) והן בחלונות (חלונות פולימרים עם זכוכית כפולה במרווח 16 מ"מ) יחדיו יגיעו בין 50-80 ש' לכל מ"ר שטח בנוי. בסביבות 2% מעלות הבניה... שןב אגיד שאין לי משהו נגד בניה בעץ. רק נגד הפצת שמועות כוזבות על בניה קונוונציונאלית.

aristophaness

New member
קצת לפשט מושגים

בניה קלה, קרי בניה בעץ, בניה בשיטה אמריקאית/אוסטרלית וכו' הינה בניה טובה, ירוקה מבחינת הלכלוך ופחת שהורס את הטבע. בנושא חום/קור (שמירה על) יש בעיה: בתים אלו, מאחר והבידוד שלהם הוא טוב ואפילו מאוד ביחס לבטון/בלוקים, משמש כטרמוס...כן כן ההוא מהקפה. וטרמוס כמו שאתם יודעים שומר על משקה קר שנכנס אליו או על משקה חם שנכנס אליו. ר"ל (רוצה לאמר) שאם קררתם את הבית, הקור לא "יברח" כמו בבית בלוקים, אלא ישאר הרבה יותר זמן.כנל לגבי חימום. בבית בלוקים או בטון, ישנה הסעה טבעית של חום. מבחוץ פנימה במשך היום בקיץ. ומבפנים החוצה בערב. כלומר בבוקר לפני שהולכים לעבודה מאוד נעים בבית כי קר מהלילה, אבל חם בערב. יש לציין כי בערב הקירות גם מתקררים כלפי חוץ לא רק כלפי פנים. אי לכך, מבחינת ניצול משאבי הטבע לחימום/קירור, בניה קלה פחות יעילה מבלוקים, לכן הקטע ה"ירוק" לא תופס בנושא הזה. מקווה שהבהרתי ועזרתי במשהו. אשר

binabeetz

New member
מה זה בידוד - הסבר פשוט

בידוד - כשמו כן הוא, מטרתו ליצור בתוך הבית, באמצעות השקעה של מינימום אנרגיה, אקלים השונה מהאקלים השורר בחוץ. בקייץ אנחנו מחפשים קרירות ובחורף חום כשבחוץ יש בדיוק את ההפך. בליל קייץ יפה אפשר לישון באוהל ללא בידוד כיוון שהטמפרטורה בחוץ היא גם הטמפרטורה הרצויה בפנים. בבית מבודד, הקרירות הנעימה של בוקר קיצי אינה חודרת , לשם כך המציאו את החלונות - לאפשר לאקלים בחוץ ובפנים להתמזג. לענינינו - בידוד המבנה הוא רק מרכיב אחד הדרוש ליצירה של אקלים טוב בבית, גודל הפתחים, כיווני אויר, הצללה על הפתחים החיצוניים, ההפניה של המבנה איכות החלונות ( בידודית או לא) לכל אלו משקל בקביעת רמת הבידוד של המבנה, אלו הם גם הפרמטרים לבניה ירוקה מקווה שלא סיבכתי עוד יותר

פיטנגו4

New member
אבי, מתי יומולדת שלך?

אני קונה לך משקפיים ורודות נראה לי שאתה צריך בדחיפות

binbal3011

New member
לוחות סולריים

בדקתי קצת את הנושא: מערכת סולארית יכולה לספק 1-15 קילווואט. הרעיון הוא להפוך ליצרן חשמל ולמכור את החשמל לחברת החשמל על פי התקנה החדשה מ 1 ביולי כאשר מחיר קילוואט לצריכה הוא 0.48 והמחיר שיצרן פרטי ימכור לחברת חשמל הוא 2.01 ש"ח כלומר פי 4. התקנה תופסת ל 20 שנה והמחיר צמוד לעליית מחירי החשמל ומדד. יצור עצמי עד 4 קילוואט פטור ממס הכנסה ויותר מזה מחוייב במס.. כל קילוואט צורך 9 מ"ר כלומר 4 קילוואט = 36 מ"ר גג ואפשר לייצר ולמכור חשמל בכ 13,000 ש"ח. מחיר מערכת כ 130 אלף ש"ח. בחישוב של משפחה שצורכת סביב כ 6000 ש"ח לשנה ומייצרת 13,000 ההחזר על ההשקעה הוא 10 שנים ונתחיל "להנות" מהרווח ולקזז את התשלום על צריכת החשמל הביתית ב 10 שנים הבאות. זה מעבר ליתרונות הירוקים כמובן.

berberon

New member
וכל כמה שנים צריך להחליף את הלוחות?

ואיזה טיפול/תחזוקה הם דורשים? ומה קורה אם ברד חזק או קרה שוברים את הלוחות? אנ לא מכיר אנשי עסקים שעושים השקעות שמחזירות את עצמן אחרי 10 שנים.... לך תדע אם נהיה פה בכלל. אם המדינה רוצה ירוק שתממן את זה או שתכיר לפחות לצרכי מס ב-100%.

binbal3011

New member
טיפול

לפי החברה יש אחריות ל 20 שנה ואין צורך בשום טיפול. שוב, לא בדקתי את זה, רק ממה שקיבלתי מהם. אין פה רק החזר השקעה כי תאורטית ההחזר הוא כ 10% בשנה ואתה יכול לקחת משכנתא בתנאים היום על 3% ולהרויח.. אבל אם אתה רוצה למכור אחרי 10 שנים? אתה למעשה לא נהנה מההשקעה..

berberon

New member
אחריות לא תעזור אם ברד שבר את הלוחות.

בכל מקרה, צריך להיות מטורף לשים היום 130K ולקוות שבעתיד זה יחזיר את ההשקעה. לךתדע בעוד כמה שנים כבר לא ישלמו פי ארבע אלא רגיל...

gevayu

New member
כולם שוכחים דבר חשוב בעניין הזה

המערכת מחוברת לחשמל בבית. רק אם יהיה מצב שלא תהיה צריכת חשמל בבית - רק אז החשמל "נמכר" לחברת חשמל. 4-3 קילוואט זה לא הרבה בצריכה היומית הרגילה. רוב היממה אתם משתמשים בחשמל של ח"ח ובחלקו הקטן החשמל מגיע מהלוחות בגג. כלומר, רק כשאין שימוש כלל מהבית, רק אז החשמל חוזר לחברת חשמל ואז מקבלים את הזיכוי הנכסף. אז חסכתם בעלות של חשמל מח"ח = חצי שקל לקילו וואט. כמובן שאם לא מחברים את המערכת לבית אלא ישירות להעביר את כל החשמל לח"ח (ואין לי מושג אם זה קביל עליהם או אפשרי) רק אז תקבלו את ההחזר הנכסף. בהצלחה לכולם. אני כרגע בבנייה ולא פוסל את המערכת לגמרי אך לא מתכוון לבצע יותר מ"הכנה" לעניין הזה בדמות מקום נדרש בלוח הראשי וצינור פנוי להעברת כבלים מהגג ללוח. כשאני אשתכנע שזה נכון וגם כשיהיה לי כסף זמין לעניין (בכל זאת.. בונה בית) אני אולי אעשה גם את זה. אם כבר קיימות - אני חושב שמיחזור מים אפורים הרבה יותר משתלם ואקולוגי.

avi5199

New member
הכי טוס שתיקני משקפיים ירוקות לוועדה בזיכרון

ועכשיו אחרי שעברתי את כל מדורי הגהנום שלהם , הם רוצים שאצבע את הפרופיל הבלגי של החלונות מבחוץ בירוק ...

איריסג

New member
חשבתי ששרונים הכי גרועים....

אני רואה שזיכרון מתחילים לשים אותם בכיס הקטן.... הם לא יכלו להזכר בזה מראש, לפני שבחרת אצל סמי ראת הצבעים? (ואפרופו סמיר - איך יצא? איך היה השירות? הוא המועמד המועדף עלינו כרגע)

avi5199

New member
סמיר בסדר גמור , בכל זאת

היו לו כמה פישולים קטנים , והוא תיקן אותם . למשל בויטרינה הגדולה, הסגירה לא היתה מספיק הרמטית, והוא הוסיף לנו עוד סוגר למעלה... פתרון שאני לא אוהב. לעומת זאת יש לו פטנט אחר שסוגר כמו בריח למעלה ולמטה בסיבוב אחד, וזה מצויין. זה בריח כזה שאת רואה רק ידית קטנה עגולה באמצע הפרופיל וכשמסובבים אותה עולה בריח נסתר לשני הצדדים למעלה ולמטה ונועל את החלון . חבל שלא דרשתי את זה בכל החלונות. אני מציע לך לדרוש ממנו רק את הסוגר הזה בכל החלונות. בכל אופן תבקשי ממנו לראות את הסוגרים והפירזולים של החלונות מכל הסוגים לפני שאת בוחרת. בחלונות שנפתחים על הקיר תוודאי שהציר מספיק ארוך כדי שהחלון לא ידפוק את הקיר בפתיחה, אצלנו הוא נאלץ להחליף צירים באחד החלונות בגלל שהיו בהתחלה צירים קצרים מידי.

איריסג

New member
אבל מעבר לעניינים האלה - הכל התנהל כשורה?

מבחינת עמידה בלוחות זמנים, איכות הפרופילים (אני יודעת שהמבחן האמיתי הוא אחרי חורף, אבל בכל זאת) וכו'? כי מדובר על הפרש של איזה 40 אחוז בינו לבין ההצעה הבאה - אבל אני לא רוצה ליפול לבור הידוע של זול עולה ביוקר...

avi5199

New member
יש לו אמינות ועמידה בזמנים מעולה.

והכל התנהל למופת. לא יודע מה זה איכות פרופילים בברזל, כל המסגרים קונים את הפרופילים מיצרנים, ורק חותכים ומרתכים. בכל אופן העבודה שהו עשה לדעתי מדויקת ועדינה ויפה. הכי טוב זה לראות בתים שהוא עשה ולהשוות למה שאחרים עושים. ההתקנה אצלי היתה די בתחילת החורף, כך שהחלונות עברו חורף די קשה. כפי שנראה לי נקודות התורפה של בלגי ברזל זו אטימות של ויטרינות גדולות בקצוות, ועל זה אפשר להתגבר בעזרת סוגרים טובים כמו שכתבתי קודם. בדיעבד אולי כדאי יותר לעשות ויטרינות גדולות מאלומיניום... כי הוא הרבה יותר מדוייק , ובגלל המפתח הגדול הגישום של האלומיניום לא בולט כל כך.

איריסג

New member
אחלה. תודה.

לא מתוכננות אצלנו ויטרינות עם מפתחי ענק. וגם אם יש לי חלונות רחבים יחסית (נניח באזור ה 2 מר') - אז הם תמיד מורכבים משני חלקים קבועים - ושני חלקים על ציר - זה פותר את הבעיה? אלומיניום אני לא עשה, גם אם יתהפך העולם.... וראינו בית אחד שלו - בפרדס חנה - ומאד התרשמנו.

למעלה