לוותר על משפטים?

שוקי156

New member
לוותר על משפטים?

הסכם שלי מספיק רק ללימודי משפטים(משולב כלכלה) במכללה למנהל.
שווה לי ללכת על זה בכל זאת(בשל משיכתי למקצוע) או לוותר על זה וללכת לתחום אחר כמו חשבונאות באוניברסיטה?

lol65

New member
הדרישות לחשבונאות

באוניברסיטה הן יותר גבוהות מהדרישות למשפטים, אז לא ברור לי איך אתה חושב שזו האלטרנטיבה שלך.
המכללה למנהל זו מכללה טובה, ומבין המכללות היא בין המובילות בארץ במשפטים. אם אתה ממש מתעניין במקצוע, וממש לא בא לך לשפר את הנתונים שלך, אז לדעתי, תלך על משפטים במכללה למנהל.

natilousky

New member
לא נכון

תנאי הקבלה למשפטים יותר גבוהים מהתנאי קבלה לחשבונאות.

lol65

New member
וואלה?

אז כנראה שדברים השתנו מאז שאני בדקתי את העניין.

natilousky

New member
לפחות בעברית ובאת"א

בעברית זה הרבה יותר מורגש מאשר באת"א

בכל השאר לא יודע מה קורה.

בפעם אחרונה שבדקתי וזה לפני שנה

יש נתונים יותר גבוהים באת"א לחשבנואות מאשר למשפטים, בבר אילן נראה לי זה שונה.

natilousky

New member
לא נכון

לפני שנה חשבונאות היה 650 ומשפטים היה 651

חשבונאות מצורף עם משפטים באתא היה 675

בעברית זה הבדל משמעותי בין התנאי קבלה של חשבונאות למשפטים

natilousky

New member
אני לא יודע מה זה משיכה למקצוע

אני חשבתי שאני נמשך למקצוע (בעיקר מה שאנשים אמרו עלי ומה שהרגשתי) אבל אתה תיווכח לדעת מהר מאוד שאין ממש קשר, ולא באמת יודעים אם אוהבים את זה עד שבאמת נכנסים לזה.

B L I M P

New member
בוא נתחיל ממה אתה חושב שאתה רוצה להיות

כשתהיה גדול. אני הייתי עושה שתי רשימות - האחת דברים שאתה נהנה לעשות וחושב שאתה טוב בהם (מתמטיקה, כתיבה, שכנוע, מכירות וכו') והשניה מקצועות שנראה לך שתרצה לעסוק בהם (מאוד ממליצה לעבור על אתרי דרושים ולראות איזה תפקידים יש בכלל בשוק - זה לא כזה טריוויאלי כמו שזה נראה). על בסיס זה תבחר מה ללמוד. לא על בסיס סכם וקבלה למוסד לימודים.

Myrath

New member
משפטים וכלכלה במכללה למנהל זה שילוב נחמד

סך הכל, השוק בחשבונאות הוא כמו השוק במשפטים עד כמה שידוע לי, כך שאלו מקצועות די דומים במאפיינים התעסוקתיים.
כמו שאמרו, זה תלוי במה שאתה רוצה ואני מקווה שתגיע תשובה מצד מישהו שאולי למד את שניהם.

בכל מקרה, זה משתלב די טוב ותשקול לשלב משפטים וכלכלה או משפטים וחשבונאות כי זה יתרון משמעותי בהרבה מקומות.

moonshade

New member
אם מעניין אותך אל תוותר...

אתה יכול להתחיל ללמוד במכללה למנהל ולנסות לעבור לאוניברסיטה על סמך ציונים (אבל כנראה שתצטרך לסיים את שנה א' בתור מצטיין- וזה לא פשוט בכלל!), או לחלופין להתחיל באוניברסיטה חשבונאות ו/או כלכלה ולהוסיף משפטים בשנה ב', גם על סמך ציונים- אבל גם זה לא הכי קל. אני לדוגמה התחלתי לימודי מזרח אסיה/ב"א כללי והחלפתי את הב"א הכללי למשפטים בשנה ב' שלי באוניברסיטה. אפשרות שלישית היא מכינה.

בכול מקרה בהצלחה!

Myrath

New member
עד כמה שידוע לי לא ניתן לעבור ללא תנאים

לדוגמה, כשהלכתי לבר אלין כשרציתי לעבור מהמכללה, אז השיבו שצריך למוד בתנאי הקבלה הרשמיים + 87. מצד שני, יש מקומות שמתפשרים. אם יש לך את התנאים לאפיק מעבר באוניברסיטה תלמד אפילו במכללה בסיסית [אונו, רמת גן..] - אני מכיר מישהו שעבר מקריית אונו לאוניברסיטת תל אביב:)

למעלה