לוותר על חלומות?

nms24

New member
לוותר על חלומות?

הייתי כותב כאן הרבה בפורום חלקכם אוליי זוכרים אותי כמי שרצה להיות פוליטיקאי... פוליטיקאי אומנם עדיין לא נהייתי אבל כן הבנתי כמה דברים בחיים. אז רציתי לשאול אותכם משהוא ...איך מוותרים על חלומות? משחר ילדותי הייתי בטוח שאני ילמד מקצוע מכובד ויצליח בחיים.אבל בינתיים החיים הראו לי אחרת. באתי ממשפחה מאוד ענייה ולא תומכת ובתחילת דרכי בבית הספר הייתי תלמיד גרוע. כשאחת המורות שמה לב לפוטנציאל שלי קיבלתי חונך ובזכותו נהייתי אחד התלמידים הטובים בכיתה. סיימתי את התיכון בכיתת מצטיינים אחד התלמידים הכי טובים.הלימודים וההשכלה הפכו למה שבנה את הביטחון העצמי שלי. לאחר הצבא עשיתי פסיכומטרי וקיבלתי ציון די טוב . אחריי שחזרתי מהצבא החיים בבית הפכו לבלתי ניסבלים,אמא שלי היא אישה מאוד בודדה אם בעיות נפשיות רבות, היא העיפה את אחותי מהבית וגם לי היא כל הזמן אומרת לעוף ואפילו פעם אחת זרקה את הדברים שלי מהבית. בפעם הראשונה יצאתי מהבית חצי שנה אחריי השחרור ,ההתחלה הייתה קשה אבל אחרי חצי שנה המצב התייצב חזרתי לקיים חיים חברתיים והייה לי טוב,החלטתי ללכת ללמוד . אומנם הייתי יכול להתקבל כמעט לכל מקום אבל ההורים שלי לחצו עליי ללכת לפקולטה מאוד יוקרתית , כאן אני חייב לציין שהיחסים שלי אם אמא הם מאוד דו צדדיים כשהיא במצב נפשי בסדר היא אמא מאוד תומכת ומבינה, כשהמצב הנפשי שלה לא בסדר היא לא מסוגלת לדבר אם אף אחד רק צורחת ומקללת אותי כשאני חוזר הביתה, לפני שבועיים היא שוב התחילה לצעוק לי לעוף מהבית. בכל מקרה הדרך היחידה להגיע לפקולטה הזאת הייתה דרך מכינה או שיפור בגרויות, האמת היא שיכלתי לשפר בגרויות אבל העדפתי מכינה פשוט כי הייתי מקבל גם מגורים במעונות של האוניברסיטה. באותה תקופה בדיוק נגמר חוזה השכירות שלי וגם חידשתי את הקשר אם אמא אחריי שהרבה זמן לא היינו בקשר, בהתחלה כמובן היא הייתה ממש טובה אליי ,הייתי צריך שהיא תביא לי מסמכים שמעידים על מצב כלכלי כדי ללכת למכינה. חזרתי הביתה והייתי בטוח שזה זמני עד שאני יעבור למעונות.אבל..אמא שלי התנגדה לתכניות שלי בטענה שמכינה זה רק לעולים חדשים ולכן לא קבילתי את המסמכים.בהתחלה הייה לי די טוב בבית אז לא עזבתי נשארתי עוד חצי שנה ,ואז היא העיפה אותי שוב מהבית.שוב שכרתי דירה עם שותפים זה הייה מאוד קשה אבל אחריי זמן מה הייה בסדר ושמחת החיים התחילה לחזור אליי. אבל שוב הרגשתי לחץ מאוד גדול ללכת ללמוד.הפעם התחלתי לימודים בפקולטה די טובה אבל בעיר מאוד מרוחקת. המעבר לאותה עיר הייה מאוד קשה ,לא הכרתי שם אף אחד ולמרות זאת פגשתי חברים מהצבא העברתי איתם את הזמן, אבל בסופי שבוע הייתי נשאר שם לבד וזה הייה ממש קשה.גם הלימודים עצמם היו מאוד קשים בעיקר כי לא הייתה לי תמיכה של אף אחד ובשיחות שלי אם אמא קיבלתי רק ביקורת וצעקות. הייה לי ממש קשה להמשיך ככה וגם לא הייתי סגור על המקצוע שלמדתי, החלטתי שוב לעשות פסיכומטרי כדי ללכת ללמוד משהוא אחר זאת הייתה טעות נוראית. כאן גם סבא שלי שגר עם אמא ,נכנס לסיפור איתו יש לי יחסים מצוינים, והוא שיכנע אותי לחזור לגור אם אמא.זה נראה כמו צעד ממש מטומטם לחזור למקום שמתעללים בך רק כדי ללמוד שם לפסיכומטרי ,אבל פשוט ככה זה יצא.לי יש שעיפות ענקיות בחיים.והמשפחה יודעת לנצל את זה ממש טוב, כי קשה להגשים שעיפות בלי לקבל תמיכה כלשהיא.ככה יוצא שכל פעם שאני רוצה להגשית את השעיפות שלי אני חוזר למשפחה להתעללות לצעקות היום יומיות. עכשיו הבנתי שהדרך היחידה לצאת מזה היא פשוט לוותר על הלימודים לתקופה הקרובה או פשוט ללמוד באוניברסיטה הפתוחה בהתחלה.אבל זה פשוט קשה רצח.הרעיון שאני חייב ללמוד תואר כל כך חזק אצלי בתודעה שממש קשה לי להילחם בו. אז איך מתמודדים אם זה איך מוותרים על חלומות?

nms24

New member
רק בקשה קטנה...

אם אפשר אז לא להזכיר את הכינוי הקודם שלי בבקשה...

שירשולי

New member
../images/Emo13.gifשלום לך למה בכלל לוותר על החלום....

כי למישהוא אחר,זה לא מתאים??? סליחה אבל אתה צריך לחשוב רק על,טובתך הפרטית. אתה כבר ילד גדול,ואני בטוחה שאמא שלך,גם כבר בנאדם עצמאי. ולא הבנתי אם לא טוב,לך בבית,למה אתה כל הזמן חוזר???? כל אחד יכל להגשים חלום. והחלום שלך לא כל כך בשמיים..... תעזוב את ביית אמא. תיגש לפסיכומטרי ,תשכיר דירה עם שותפים,כמו כולם, ותמשיך בחייך. אני בטוחה שזה יעשה לך טוב. בהצלחה בכל מה שתיבחר.

nms24

New member
זהוא שנראה לי שהפעם אני יצטרך לוותר

זה לא שלמישהוא זה לא מתאים ,זה פשוט כנראה לא מתאים לי לפחות לא בתקופה הקרובה. לימודים זה דבר מאוד קשה ומלחיץ וקשה שבעתיים כשאין אפילו אם מי לדבר בטלפון בסוף היום ,בשביל לבקש עצה או כל דבר אחר. לא שאין לי חברים,מה שאין לי זה משפחה חברים באים והולכים ולא תמיד יכולים להוות תחליף למשפחה תומכת. אני חושב שנראה לי שניסחתי את השאלה לא נכון, זה לא איך מוותרים על חלומות,אלא איך מוותרים על ציפיות גבוהות מידי ?איך שמחים אם מה שכן השגנו ולא מה שלא השגנו? איך מקבלים את מה שיש ולא מה שאין?

שירשולי

New member
אמממ אייך מקבלים את מה שיש...???

נורא קשה ,כי תמיד אנחנו שואפים ליותר,ורוצים דווקא את מה שאיין תמיד,ביכולתיינו להשיג. ווויתור על ציפיות גבוהות זה הכל,תלויי בך. אוליי תסביר למשפחה שלך את מצבך,ולמה החלטת דווקא ,ללכת הפוך ,ולעשות את מה שמתאים לך, ולווא דווקא את מה,שמצפים ממך, תלמדז לשחרר,ולדעת שרק אתה יכל להחליט, בשביל עצמך ולא אף אחד אחר. מקווה שהסברתי את דעתי נכון.

לפעמים חלומות מתגשמים ../images/Emo57.gif

פשוט צריך לגרום לזה לקרות, גם אם צריך לחכות קצת או להמתין עם החלום, או לממש אותו בצורה שונה. אני למשל אוהבת מאוד לשיר, לימודי פיתוח קול זה מאוד יקר וגם לא מצאתי את מי שיעשה את זה בראש שלי ושהלימודים יהיו מהנים, אז ירדתי מזה ואני מבטאת את הצד הזה שבי פשוט בעבודה-בגן עם הילדים, שאוהבים מאוד לשיר איתי ביחד במפגש בוקר
. אני חושבת ששום דבר לא מאוחר, אולי שווה לקחת את השנה הזאת לעבוד בה במרץ במשרה מלאה, אולי אפילו ב-2 עבודות כך שתאגור מספיק כסף לצאת מהבית, ולהצליח לממן את התואר-יש מלגות, אולי הבנק יוכל לעזור בהלוואה, אולי המשפחה כן תסכים לעזור. עדיין לא מאוחר, תזכיר זאת לעצמך. החלום כן יכול להתגשם, אז תהיה חזק.

wood walk

New member
שנינו יודעים שאתה לא תעשה את זה

לוותר על חלומות? כן... ממש... התחלת מאפס והגעת רחוק, התמודדת עם קושי מתמיד שליווה אותך כל הזמן, הוכחת לעצמך למעלה מפעם אחת שאתה שווה הרבה ובנוסף על כל זה ניכר שאתה בחור פיקח ולא בור. ידידי, אם לרגע עוברת לך המחשבה שחומר אנושי כמוך יוותר על החלומות של עצמו, אתה טועה. אתה יכול לנסות - אין עם זה שום בעיה - אבל אתה לא תחזיק מעמד. אתה תפרוץ, בדיוק כמו שלא נשארת לטבוע בביצה בה גדלת. אז קח את הזמן שלך ותתמרמר כמה שתרצה אך בסופו של דבר אתה תמצא לבד את הייתרונות שבמצב שלך, תנצל אותם ותתכנן את הדרך החדשה שלך למעלה. רק דבר אחד אני מבקש ממך - שתף אותנו. בהצלחה תותח.

למעלה