לוותר או להילחם?

מריוס זכריה

Member
מנהל
נח בשבע שיגאות

קודם כל חתול הוא לא חיה מטומטמת. הכרתי חתולים שהיו הרבה יותר חכמים מרוב חברי הכנסת המכהנים, כולל כמה שרים (היה לי פעם חתול מקסים, זכר גדול עם לסת שבורה ושיניים בולטות החוצה, כמו ערפד, ששמו הרשמי היה "כבוד השר אלי ישי").

שנית, בתי הקטנה עברה גיל 20, ועדיין לא שלום על ישראל. לעומת זאת, מאז שהיא נולדה חלפו דרך ביתי דורות על דורות של חתולים שבאו והלכו בדרך כל בשר, מסיבות שונות ומשונות.

למען אהבה גדולה הייתי מוותרת על 10 חתולים

מי שמגדל 5 חתולים בדירה מעניש את החתולים. חתולים זקוקים למרחב, חתול הוא חית רחוב ולא חיית בית. לכלוא חתולים בדירה נוגד את אופי החופש של החתול.

ויתרת על מישהו שפגשת פעם בחיים לא היה דומה לו בכל דרכך לא פגשת דומה לו, את כבר לא ילדה, יש סטיגמות על רווקות שאוספות הרבה חיות הביתה , בקיצור הבחור צודק הוא רוצה אותך ולא את "המשפחה" שמתגוררת אתך בדירה. עד גיל 28 היתה לך רק מערכת רצינית אחת וכשנפלה לידך הזדמנות נדירה (לפי דברייך) ויתרת. נראה לי שעוד זמן רב תתחרטי על השטות הזו.

את ויתרת עליו ומתחרטת כי את מבינה את הטעות שלך , תחבקי את החתולים שלך ותצפי שהם ימלאו את החלל שנותר בליבך השבור.

חתולים יש הרבה אבל למצוא בחור שהוא נפש תאומה לך שהכל זורם, הציע לך לגור יחד ואת דחית אותו, (זה אפילו מעליב את האהבה) למען 5 פחתולים שלעולם לעולם לא ישמרו לך נאמנות , חתול אינו חיה נאמנה ברגע שתפתחי לו את הדלת הוא ירוץ החוצה ולא בטוח שישוב אליך אם ימצא אוכל ברחוב.

כרובית1

New member
כמה סטיגמות..

חתול הוא לא חיית רחוב. הוא בוית על ידי האנשים ונזרק לרחוב, שם למד לשרוד בקושי רב. חתול רחוב חי בממוצע אגב 4 שנים במקרה הטוב. חתול בית יכול להגיע לגיל 17 גם.
וזאת חיה נאמנה. מאוד.
אבל זה לא האישיו כאן..מודה ומתוודה ש 5 זה הרבה. אבל שוב, הם כבר כאן. היו לפניו והם לא כאן עד ש.. יבוא גבר/יוולד ילד..

שנתיים זה הממוצע לרחוב

ושלא יבלבלו לך את המוח. חתול זו חיה מאוד נאמנה, רק מי שמגדל יודע.
ויש גברים אחרים. צריך למצוא אותם. (נשואה+6 חתולים וכלב).

Cade Foster

New member
מקרה קלאסי של

בחור שנכנס לקשר שהוא יודע שלא מתאים לו מתוך תקווה לשנות את בת הזוג שלו ולהתאים אותה לצרכיו.
לך אין מה להרגיש רע, הבהרת לו מההתחלה שזו עסקת חבילה. צאי מנקודת הנחה שכל עוד את לא מוותרת על החתולים זה לא יהיה, ותמשיכי הלאה.

גארוטה

New member
זו רק אני שחושבת

שלהגיד עליו שהוא הציב אוליטמטום, שהוא לא אוהב מספיק וכל הבלה בלה שמסביב כשבעצם
מי שהציבה אולטימטום הרבה קודם זו את???

הבהרתי את עניין החתולים מההתחלה. הם שם, הם חלק ממני take it or leave it

אם זה לא וואחד אולטימטום אז מה זה? מתי אמרת את המשפט הזה? בהתחלה, בפגישה הראשונה או כשכבר
הייתם די עמוק בקשר?

לבוא עכשיו ולהגיד עליו שהוא מוותר כשבעצם הוא היה איתך הכי פייר שאפשר (בהתחשב באי אהבתו לחתולים)
ולהציע מגורים משותפים רק עם 2 במקום עם 5, זו עצימת עיניים, זו התעלמות מוחלטת ממנו וחוסר הערכה מוחלטת
על המון צעדים קדימה שהוא עשה עבורך כשאת בעצם לא עשית כלום למענו.

עדיף גבר אוהב ו-2 חתולים ביד מאשר 5 חתולים ביד ולבד.

כרובית1

New member
אני לא הצבתי אולטימטום

אני ציינתי עובדה עוד בתחילת הקשר. כבר בשיחה הראשונה העלתי את הנושא. וגם אחרי חודש יזמתי שיחה כי ראיתי שזה מוביל למשהו רציני ופחדתי להיפגע בהמשך.
הוא כל הזמן טאטא את נושא החתולים מתחת לשטיח כי כנראה קיווה שכשיגיע הרגע אני יוותר למענו.

גארוטה

New member
סורי, אבל את כן

לפחות בעיני להגיד למישהו כבר בתחילת קשר שנראה שהחיבור הוא מיידי, הכימיה מטורפת,
ממש היה ברור לשינו שמצאנו את החצי השני שלנו, היה לנו ברור שזה לכל
take it or leave it
זה אולטימטום!! מה באמת ציפית כשאתם שניכם בתוך ההתאהבות הגדולה הזו שהוא יגיד לעצמו, רגע
אולי אני אחשוב שוב כי יש חתולים ברקע?? הבחור מאוהב מעל הראש וגם את וחתולים אם יהיו או לא זה הדבר
האחרון שמעניין אותו.
אז הגיע הרגע והאולטימטום שהצבת נעמד במבחן. למה לא הספיקה לך הנכונות שלו, כאחד שלא אוהב חתולים,
לקבל רק 2 במקום 5? למה זה היה חייב להיות הכל או כלום? גם זה לא אולטימטום? איפה את באה לקראתו
אם גם את הנכונות שלו לקבל 2 את לא מוכנה לקבל? הכל או כלום ובלבד שהמילה האחרונה תהיה שלך.

על מה בדיוק את רוצה להילחם?

הבהרת לו שאף אחד לא הולך לשום מקום <חוץ ממנו, אם לא מתאים לו>, אז הוא הלך.
שינית את עמדתך במשא ומתן שיש על מה לחזור ולדון ליד השולחן?

מותר לבן אדם בהפסקות מאקסטזת ההתחלה להגיע למסקנות שלא מתאים לו לחיות בגן חיות מסריח. אוהב אותך, אך לא עד כדי כך.
אבל מה שהדיר אותו זה כמובן לא רק החתולים עם הזיפט המתלווה לאחזקה שלהם אלא הגישה הנעולה וחסרת כל נכונות לחיפוש פשרה שלך. בארוע הזה הוא למד שאת משחקת רק משחקי סכום אפס, וככה לא בונים חומה <או זוגיות>
.

hrui2008

New member
את רוצה זוגיות טובה - תלמדי להתפשר

כל עוד את חיה לבד תגדלי גם 20 חתולים.

אם את הולכת לחיות עם בן זוג סביר שלא זה יהיה המצב,
הסיכוי שתמצאי בן זוג שיהיה מוכן לחיות עם 5 חתולים נמוך מאד.

מהתרשמותי הבחור מאד רציני לגביך אבל הבין שאת לא מוכנה לוותר על החתולים
וגם חתול אחד בשבילו זה יותר מידי ... [לדעתי זרק בלון ניסוי לגבי 2 חתולים כדי להמתיק את הגלולה המרה,
תאכלס הוא לא יהיה מכון לגור גם עם חתול אחד- זה ברור]

לכן הבחור הבין שאין סיכוי להמשך איתך וחתך למרות שבתוך תוכו הוא מאד היה רוצה אותך.
לדעתי עם כל הכאב את צריכה לוותר החתולים - יותר חשוב להקים בית וילדים בישראל .

אם כך יהיה את תסתכלי עוד 10 שנים אחורה ותחשיבי -אם לא הייתי מוותרת על החתולים 3 הילדים החמודים האלה לא איתי כאן היום...

או שאת מעדיפה בגיל 42 לומר- איזה כיף יש לי 5 חתולים בדירה ואני לבד לבד וכמראה שלא תהיה לי משפחה משלי?

תתקשרי אילו עוד היום ועדכני אותו שלאחר מחשבה החלטת לעבור לגור איתו בלי חתולים - רק את הוא.

סביר את תהיי מאושרת ואם לא תמיד אפשר לחזור לבית עם חתולים...

Aski7

New member
כמה פסימיות

כבר החלטת שהיא תהיה לבד עד 42 כי היא פספסה את הבחור הזה??? איזה נואשות לזרוק ולהגיד שהיא התחרטה..
זה שטויות ויש הרבה אנשים שאוהבים חיות ויאהבו אותה וגם יעברו לגור איתה גם אם לא יאהבו חתולים ויבקשו שלא תקח עוד ויחכו שימותו טבעית! זה נקרא לחשוב גם עליה, ולא להכריח אותה לעשות הקרבה כה גדולה. אני גם חושבת ש5 זה מוגזם אבל הכי מוגזם זה לנטוש אותם עכשיו אחרי שהם מרגישים בטוחים.
ועוד יותר לבקש ממנה במיידי להעלים 3 מהם.
אני אמנע מלהגיד מה דעתי על אנשים שפתאום ככה נפטרים מהחיות שלהם!

muse18

New member
לפי דעתי

את לא צריכה לוותר על החתולים, הם היו שם הרבה לפני שהוא היה, וזה לא איזה חפץ שאפשר לזרוק. וכשנקשרים לחתולים זה עוד יותר קשה לוותר עליהם. מה זה משנה כמה חתולים...

כמו שאתם אומרים שהיא וויתרה עליו בגלל החתולים ככה אפשר להגיד עליו, שהבחור וויתר עליה רק בגלל החתולים (מילא אלרגי), זה משהו שהוא דורש ממנה מה שהופך את זה שהוויתור שלו עלייה היה הרבה יותר חמור ופחות קשה מהוויתור שהוא ביקש ממנה.

הוויתור שהוא מבקש ממנה לפי דעתי לא הגיוני, וזה הוגן כלפיה, כי הוא בתחילת הקשר אמר לה "כשיגיע הרגע הוא יתמודד" ובעצם כל מה שהוא חשב זה שהיא תיקשר אליו ותיהיהי מוכנה "להיפטר" מהחתולים שלה בשבילו, איזה מן אדם עושה את זה?? למה לא אמר מההתחלה שזה לא מתאים???. עוד מעט הוא יתחיל גם להגיד לה לוותר על דברים אחרים....

לא יודעת, הרוב רואים את זה אחרת, אולי אני עם חשיבה ילדותית. במערכת יחסים יש הרבה ויתורים אבל אני חושבת על זה שאם היה לי בעל חיים שהייתי אוהבת ונקשרת אליו היה לי מאוד קשה לוותר עליו. אולי בימינו אין מקום להבנה גם כזאת ואם תרצי זוגיות תצטרכי לוותר על החתולים. \

Aski7

New member
את ממש

לא היחידה שחושבת ככה.

יש לי כלבלב והוא משפחה שלי ואני לא מוותרת עליו בעד שום דבר שבעולם.
אני רואה את זה כאחריות שלקחתי על עצמי (מעבר לזה שהוא עושה לי ממש טוב בחיים) ואם זה לא נוח לפעמים (כשאני רוצה לטייל) אז אני יודעת שזו אחריות שלי שהיתי צריכה להשאיר אותו בחנות אם לא יכולתי, אבל כשלקחתי ידעתי שזה יהיה כרוך בניקיונות חוזרים, בהוצאות ובעוד מישהו לדאוג לו.,
ממש כמו ילד.. רק שהוא תלוי בי לעד. אבל כמו שאי אפשר כי לבן זוג מפריעים הילדים להעלים אותם ככה גם חיות שזקוקות לך.
ואני יודעת שזה לא אותו דבר ובכל זאת זה שם! והבחור צריך להבין שהיא לקחה על עצמה את האחריות הזו ובמיוחד שהיא עדין רוצה בה. יש כל כך הרבה אופציות בדרך כמו למשל עדין לא לגור יחד.. לארגן אזור רק לחתולים ואז הם לא מטנפים הכל..

זה פשוט קל לו יותר לוותר עליה, ולהצהיר שזה דרישה הגיונית לבקש ממנה אחרי שיש לה אותם כבר זה פשוט אנשים שלא מבינים מה זה האחריות הזו.
וזה לא משנה ש5 זה הרבה. להבא שלא תקח עוד. אבל הם שם! ואסור לקחת לחיות האלה את הבית ואת אמא שלהם!!! במיוחד לא בגלל בחור שלא התאמץ למצאו רעיונות אחרים כדי להיות עם ״אהובתו״

את בסדר גמור

מי שאין לו בע"ח לא יבין את החיבור הרגשי איתם ולא יבין שלמצוא להם בית אחר זה לא משימה קלה (אם אפשרית בכלל) ולא ממש הוגנת כלפיהם.

אני חושבת שאם את מגדלת 5 חתולים והוא במקום אחר לגמרי זה משקף גם פערים אחרים שקיימים ביניכם ואולי עוד לא עלו מעל לפני השטח לפני מגורים משותפים. אבל הם היו עולים בכל מקרה. גם חוסר הנכונות לפתור את הדברים היה עולה.

אם הקשר היה באמת חשוב לו הוא היה מוכן להתגמש ולמצוא פיתרון על משהו שהוא חלק בלתי נפרד מחייך. ואם הוא לא - אז לדעתי: הוא לא שווה את זה. ועדיף שתשלימי עם זה ותעברי הלאה, מאשר שתעשי צעדים שיפגעו בך ובחתולים שלך בשביל לגלות עוד כמה שנים שעשית טעות וויתורים מיותרים עבור גבר שלא שווה את זה.

יש מספיק גברים שאוהבים בע"ח, יש מספיק גברים שמוכנים לקבל נשים עם רגישות לבע"ח. אם הוא לא כזה ואת כן כזו, עדיף לך להיות בלעדיו.

למעלה