לוותר או להילחם?

כרובית1

New member
לוותר או להילחם?

אז הסיפור הוא כזה, אני בת 28 והכרתי מישהו לפני 4 חודשים, גם הוא בגילי. החיבור היה מיידי, הכימיה מטורפת, ממש היה ברור לשנינו שמצאנו את החצי השני שלנו. היה לנו ברור שזה לכל החיים.
לי היתה לפני רק מערכת רצינית אחת בחיי של שנה ועוד כמה של מס חודשים. אבל מעולם לא הרגשתי ככה, אפילו לא קרוב. תמיד אמרו לי שאני סגורה רגשית, ובאמת הייתי. אף פעם לא נתתי לעצמי להרגיש והייתי סגורה ועצורה.
אבל איתו.. הכל הלך "לפי הספר". עשינו תוכניות לעתיד, הוא הכיר לי את המשפחה שלו ולהיפך, החברים, בילינו, נסענו יחד, בקיצור הכל היה ורוד.
אבל היתה בעיה אחת, לי יש חתולים והוא..לא מחבב אותם במיוחד.
הבהרתי את עניין החתולים מההתחלה. הם שם, הם חלק ממני take it or leave it , הוא אמר שככה הוא הכיר אותי וכשיגיע הרגע הוא יתמודד.
אז הגיע הרגע.. הוא העלה את רעיון הלגור ביחד. האמת, אני בכלל לא חשבתי על זה, היינו רק 3 חודשים ביחד. אבל לשנינו נגמר החוזה בדירה באותו הזמן והוא החליט להעלות את הנושא.
התלהבתי, שמחתי כמו שלא שמחתי בחיי, אבל אז באותה נשימה הוא אמר שהוא לא רואה את עצמו חי עם החתולים, אבל כן רואה איתי עתיד ואו שמפרקים את החבילה עכשיו או שלוקחים איתנו רק 1-2. (יש 5..)
אני לא הסכמתי לוותר עליהם, אמרתי לו שיחשוב על זה כמה ימים, לא באמת האמנתי שהוא יוותר עלינו. שנמצא פתרונות, הם לא יכנסו לחדר שינה וכאלה, אני ישאב 7 פעמים ביום אם צריך (הוא חולה נקיון..) אבל לוותר עליהם אני לא יכולה.
אז הוא חשב ומשך אותי שבוע ואז העלתי את זה באחת השיחות בטלפון ואז הוא אמר שהוא החליט. שאין סיכוי שיגור איתם. אף פעם. הוא רצה שנישאר בקשר אבל אני אמרתי שאם זה לא מתקדם למקום רציני אין לי מה לחפש שם. ושם זה נגמר. בטלפון.
שבוע לא דיברנו, שבוע שהייתי שבר כלי, בחיים לא בכיתי בגלל בחור, בחיים לא הרגשתי ככה, כאילו חתכו לי חתיכה מהלב. שאני לא יכולה לנשום, לא יכולה לאכול, ללמוד או לעבוד.
נשברתי ושלחתי לו הודעה. שקשה לי ושאני מרגישה פספוס. הוא אמר שקשה לו גם אבל ההתכתבות לא הובילה לשום תקווה שנחזור. למחרת הוא רצה להיפגש שאני יביא לו משהו שהוא השאיר אצלי. נפגשנו מחוץ לבית שלי, היה מוזר ולא הצלחתי להגיד דברים שישבו על הלב.
זאת היתה סתם שיחה ריקה ששיחקתי אותה שהכל בסדר. כשלמעשה, אני שבורה. אחרי שנכנסתי הביתה הוא התקשר ושתק. כנראה רצה להגיד משהו ולא היה מסוגל. כשהדמעות התחילו לרדת לי ניתקתי.
עברו מאז 3 שבועות, וזה רק נהיה יותר קשה. זה לא עובר לי. אין שניה שאני לא חושבת עליו. אני לא רואה את חיי בלעדיו. נכון, שהיינו יחד רק 3 חודשים, וזה כלוםם.. אבל בחיים לא הרגשתי כזאת שלמות עם מישהו וכזאת שבורה בלעדיו.
אני יודעת שיכולנו למצוא פתרונות, אם הוא רק היה רוצה. ואולי החתולים היו רק תירוץ? הרי בהתחלה כשדיברנו על זה הוא אמר שהוא יתמודד עם זה.
אני מרגישה פאתטית.. אני מחזיקה את עצמי לא להתקשר.. אבל מרגישה גם שאת שלי עשיתי, שלחתי לו כבר הודעה, נתתי לו את האופציה לדבר על הדברים והוא התחמק.
אז בקיצור..לשחרר ולוותר על החיבור הזה שלא היה לי עם אף אחד? או לנסות ליצור קשר ולהסתכן בעוד אכזבה?

Alice in wonder

New member
תתפשרו

על 2.5 חתולים.

אבל ברצינות - ההסתברות שתמצאי מישהו שכ"כ מתאים לך ממילא נמוכה, ההסתברות שתמצאי מישהו שיסכים לחיות עם 5 (!) חתולים גם היא נמוכה מאוד, עכשיו תכפילי את ההסתברויות. נראה לי no brainer...

ובכלל, קצת מוזרה בעיני הציפיה שלך שמישהו יסכים לחיות עם 5 חתולים, ייתכן שאת עוד לא בשלה למגורים משותפים?

שבת שלום ומיאו כפול 5.

Another Girl

New member
חתול הוא לא איזה בגד ישן

שפשוט אפשר להפטר ממנו כלאחר יד. לרוב בעלי החיות חיית המחמד היא סוג של בן משפחה, שלא נאמר ילד. ומעבר לזה, לזרוק חתול בוגר מהבית לעמותה פירושו לגזור עליו, כמעט בוודאות, גזר דין מוות.

לא ברורה לי הקלות שבה את ממליצה לה (גם אם בעקיפין) להעיף את החיות שלה ועוד רומזת שבגלל זה לא תהיה לה זוגיות. נכון, אין עוררין על כך שמדובר בהרבה חתולים, אבל לא חסרים חובבי חתולים שרופים בעולמנו, ומי שיאהב אותה באמת לא יתנה לעולם את חייהם המשותפים בהיפטרות מהם, גם אם הוא לא חובב חתולים מושבע. זה הכל.

כרובית1

New member
ההתפשרות היא לא על מספר החתולים

נכון שזה תיק רציני 5 חתולים, אבל הם פה והם לא הולכים לשום מקום. את עניין החתולים העלתי מההתחלה. זה לא שהסתרתי או ייפתי את הדברים.
ולא הבנתי את הקשר בין בשלות למגורים משותפים לחתולים?
כבר גרתי עם חבר אחר, כן עם כל החבורה ועוד אצלי בדירה הקטנטנה שלי.

שבת שלום בחזרה

תמבר

New member
יש לי חתול אחד

ובן הזוג חי איתו למרות שהוא היה מעדיף בלעדיו. אני חולה על שניהם ותודה שאף פעם לא הייתי צריכה לבחור כי אני לא יודעת מה הייתי עושה (מן הסתם אם הייתי יודעת, בתחילת בקשר, שאני צריכה לוותר על החתול בשביל הקשר הייתי מוותרת על הקשר ומוצאת מישהו שכן מסכים).

אני חושבת שיהיו אנשים שיסכימו להתגורר עם חמישה חתולים אבל זה אתגר. זה גבולי. זה לא פשוט עבור מישהו שלא אוהב חתולים. אנשים שלא אוהבים חיות (או חתולים) לא מבינים את הקשר הזה.

אני מסכימה איתך שאפשר היה למצוא פתרונות, ולכן לדעתי הבחור ויתר עליך די מהר. נראה שהוא החליט ושלם עם ההחלטה.

זה עצוב, גם אני איבדתי אהבה גדולה בגלל מישהו שלא מצא פתרונות לאתגרים שניצבו בפנינו, ופתאום יש לי בן זוג שכל דבר ביננו עד עכשיו היה פתיר (גם כשאין הסכמה). לא צריך להילחם ולא צריך לשכנע, הוא פשוט פה ונשאר גם כשאני מביאה לשולחן אתגרים.

את יכולה ליצור קשר ולהציע פתרונות קונקרטים כפתרון, אבל לדעתי הוא כבר החליט.

גאוי 7

New member
גם לי יש חתול וזו ממש תראפיה בשבילי

חתול בבית מאד מרגיע ונעים , נכון שצריך יותר לנקות , ולא נראה לי שאוותר עליו בשביל בחור ,

הוא כבר 5 שנים איתי , ישנם גברים שמראש אמרו שלא יסתדרו עם חיה ועליהם אני וויתרתי

Aski7

New member
אני דווקא חושבת

שאכן החתולים זה לוא דווקא האישיו..
אולי הוא לא רוצה אותם אבל אולי הוא רק מתח את החבל ועכשיו זה עניין של אגו.
היית שם עם החתולים (שהן חיות יותר נקיות יותר נוחות מכלבים אז זה לא כמו 5 כלבים שעוד היתי מבינה מאוד).
זה החבילה שהוא מקבל ויש לו אפשרות לקחת או לא אבל לדרוש שתוותרי זה לא הגיוני בעיני לא אחרי שלושה חודשים.
אני חושבת שאם הוא מוכן לוותר עליך בגלל זה אז תני לו ללכת
אני ממש לא מסכימה שלא תמצאי כזה חיבור עוד ולהיפך.. וגם בגלל שלפעמים רגשות וסינוור מאנשים הוא כזה חמקמק כן היתי ממליצה לחכות יותר משלושה חודשים ולראות אם הרגשות עדין שם ואז לעבור לגור יחד. ובטח ובטח לקבל כזו החלטה לוותר על חתולים.
מה אם היית מוותרת וכשהיית גרה איתו הית פתאום מתאכזבת ממנו??? הוא רוצה משקל כזה על עצמו שוויתרת על כמה מחברייך הכי יקרים שיש בשבילו?
נראה לי אכזרי מה שהוא עשה:
״אהובתי אני כל כך אוהב אותך בואי נעבור לגור ביחד! איזה כיף!
אבל את צריכה לוותר על החיות הקטנות שלך אחרת תשכחי מזה!״

איכסה!! את בטוחה שאת עדין מסונוורת?

כרובית1

New member
אני גם נוטה להאמין שזה לא האישיו

אבל אני רואה את זה ממקום של מאוהבת ואני יודעת שאם זה היה הפוך הייתי מקבלת אותו גם עם פיל בתור חיית מחמד. אבל הוא יותר הגיוני ממני..אני יותר רגשית אז אולי הוא חזק יותר ומצליח לוותר עלינו בקלות יותר...

אגב, על החתולים לא הייתי מוותרת. והוא ידע את זה.

ותודה על תגובתך

כל יום

New member
פוס סיימון פעם כתב באחד משיריו

So goodbye, goodbye
I'm gonna leave you now
And here's the reason why

I like to sleep with the window open
And you keep the window closed
So goodbye, goodbye, goodbye

התבררה לך העובדה הפשוטה והכואבת, שהמציאות לעתים נדירות מתמזגת עם האהבה כי, עם כל הכאב על ההתפכחות, אהבה אינה עונה ומתגברת על הכל. חיים משותפים פירושם אנחנו, ופירושם ויתור, וכאשר כל צד אומר כולה שלי, אין סיכוי להיפגש באמצע, והעובדה שיש אהבה או נכון יותר התאהבות אינה יכולה לגשר על כל הפערים.

ובכלל הסיכוי של אהבה להצליח כאשר יש פערים בין שני בני הזוג, תרבותיים, התנהגותיים, השכלתיים, אינו גדול.

מה המסקנה: חפשי לך אוהב בין אוהבי החתולים.

habubnik

New member
אני יודעת שזה לא מרגיש ככה עכשיו

אבל החיבור לא היה מושלם. הוא ויתר עליך בגלל חתולים? אני בחיים לא הייתי מבקשת מאדם אהוב לוותר על בני משפחה בשבילי, שלא לדבר על זה שהסיכוי למצוא בית טוב לחתולים בימינו הוא כמעט אפסי. בתור מתנדבת ופעילה בתחום בע"ח הנטושים שאני לא אגיד מה דעתי על אנשים שזורקים מהבית בעלי חיים בשביל מערכת יחסים חדשה. עצם זה שהוא בכלל חשב שזה לגיטימי לבקש ממך משהו כזה הוא דוחה בעיני. בסופו של דבר כנראה שהוא לא הרגיש כמוך, לא משנה מה הוא אמר, כי אחרת שום חתול לא היה מונע ממנו לגור איתך.
אני יכולה לומר לך שאני עמדתי בסיטואציה שלו, במצב הרבה יותר מסובך (כלבה לא קלה בכלל בשלב בחיים שלי שהכי לא רציתי כלב בעולם), והיה ברור לי שאם אני רוצה את הבחור זה אומר בחור+כלבה. זה מה יש. זה קל? לא. אבל ברור שאם הייתי מוותרת עליו "בגלל הכלבה", כנראה שלא רציתי אותו עד כדי כך מהתחלה.

Aski7

New member
תסלח לי

אבל זה שטויות.
היא שמה אותם לפני אולטימטומים אגואיסטיים נטולי אהבה והתחשבות בה. מול בנאדם שכנראה לא כזה אוהב כמו שהיא חושבת.

מריוס זכריה

Member
מנהל
שחררי

אולי לא היה לך מעולם חיבור כזה, אבל זה לא אומר שלא יהיה לך בעתיד.
מי שלא רוצה אותך, ולא מקבל אותך, לא משנה מאיזו סיבה, שילך.

ובלי שום קשר: 5 זה קצת הרבה, לא? אני לא מציע שתזרקי מי מהם, אבל להבא, אחרי שתהיה הידלדלות טבעית, כדאי לעצור ב-3.... [ואני אומר את זה בתור חובב חיות מובהק]

שילה1

New member
עם כל הכבוד וההבנה,תמשיכי להתעקש-תפסידי!

לדעתי-וותרי על החתולים,בשלב זה של חייכם,ובדקי מה יקבה של אמת-זה שם ה בעתיד.
אהבה אמיתית-לא חבל עליה?

אני לא אשת בשורות

הסטטיסיקה מראה תאימות מלאה בין כמות החתולים שיש לרווקה לבין סיכוייה להנשא. והמתאם הוא הפוך. כיום, גיל 28, עם 5 חתולים, סיכוייך להנשא הם 3.7%.
המחקר נעשה על רווקות תל אביביות. אם את גרה ביזור אחר, יית שהמצב שונה.

אגב, אני מצדיקה לחלוטין את הבחור

5 חתולים מצריכים לא מעט כסף ואנרגיה (מזון חתולים, חול חתולים, וטרינר, מישהו צריך לנקות את החול חתולים וכו') בדירה קטנה, זה גם גורם לריח חזק. שלא לדבר על האחריות (נגיד שהיא נוסעת לכמה ימים, אפילו נשבעה שלעולם לא תבקש ממנו לטפל בחתולים - הוא ימצא את עצמו נובר בחול חתולים מסריח ושונא אותה על כך)

מריוס זכריה

Member
מנהל
כן, אבל

מבחינת כסף, זמן וכאב ראש, 5 חתולים = 0.25 ילדים.
נכפיל את שני צדי המשוואה ב-4, ונחלץ את הילד: 1 ילד = 20 חתולים.
כלומר, מי שמראש לא מוכן לקום בלילה ולנקות שלולית של פיפי או קיא, איננו אבא לעתיד (הנראה לעין).

למעלה