לוגיקה בפירוש המקרא?

נו באמת מה?

א. למעשה אין סתירה בין הדברים. ב. "התברברויות פילוסופיות" - זה אתה קבעת. ולמה? כי ככה. ומה שהמשכת לברבר על חוסר ביסוס או אפשרות להוכיח שמוחמד וכו', כלל אינו רלוונטי שכן דבריי בהודעתי הקודמת לא נאמרו כהוחכה ולא התיימרו להיות כאלו. נא להבדיל - את קיום הבורא ניתן להוכיח וכבר הוכחנו ולמעשה אין צורך להוכיח כי זה טרוויאלי. ואילו דברים הקשורים בעיקרי הדת כגון אמיתות התורה ותושב"ע, עולם הבא, תחיית המתים ועוד - כאן אנו מגיעים סוף סוף ל - "אמונה". אך לא אמונה עיוורת חלילה. לאחר שמפסיקים להתעקש ומבינים שיש בורא לבירה, ומתחילים לחפש מה התכלית בעולם הזה, יש לשקול ברצינות את בחינת עיקרי הדת, מה הם אומרים למעשה, ומה טמון בהם. אין צורך להאמין בשום דבר לחינם. יש רק להבין שחיפוש התכלית בעולם היא המעשה העיקרי שראוי לאדם לעסוק בו בימי חלדו ולתת קרדיט לבוראנו שאכן יראה הוא את הדרך למי שיחפש באמת. וכשמחפשים באופן זה גם מוצאים. מוצאים את האור שבתורה והאמונה הולכת ומחזקת והאור הגנוז הולך ומתבאר. כי מתוק האור לעיניים ונחמד הוא להשכיל ואכל האדם וחי לעולם. ובאשר לגימטריות - הרשה לי שלא לשהות לבקשתך ומידי פעם כשיראה לי אקשט את דברי באיזה גימטריה או שתיים. כשניסיתי לעסוק כאן בעניני מדע נתקלתי רק בטפשות ואטימות מהסוג הנלוז ביותר שלא העלתי בדעתי כלל שהוא אפשרי (ראה הויכוחים על מודלו של ויזיני) ומכיוון שאני רואה שנושאים אלו הם מעל הרמה של המתווכחים כאן וחס אני על כבוד השכל והמדע, אני מעדיף לעסוק בעניין פחות מחייב כגימטריות אשר הינן למעשה "פרפראות" לדברי תורה ועל אף שאי אפשר לחיות על מיני פרפראות וקינוחים, לא יזיק להוסיף גם מהם לסעודה.

neko

New member
נו באמת דה.

א. שתי תאוריות: 1. כל מי שמת חוזר לחיים בתחיית המתים. 2. כל מי שמת עובר לעולם אחר שכולו טוב בו הוא חי לנצח. לא ברורה הסתירה? תחיית המתים, אם אכן קיים עולם הבא, מוציאה את המתים מהעולם שכולו טוב, ומחזירה אותם לעולם "האמיתי". כל אידיוט יכול להבין שהצורך להגן על האנשים מהפחד מפני המוות גרם להמצאת שתי הבדיות הנ"ל. ב. אם דבריך לא נועדו להוות הוכחה, ואינך מעוניין לעסוק במדע, ודבריך אינם התברברויות פילוסופיות, אז מה הם? מה נותר? כל ההוכחות מצביעות על כך שאין בורא לעולם, ומשנה לשנה מתגלות עוד ועוד טעויות בכתבים העתיקים. FACE IT - העולם לא נברא בשבילך, בני האדם אינם נזר הבריאה, ואין אף אחד שמסתכל לך בתפריט ומחפש חתיכות חמץ ע"מ לכרות נפשך מעם ישראל.

אה, אז עכשיו מובן הכל

כנראה שאתה מדבר על עולם הבא אליבא דנוצרים. אני בכל אופן דיברתי על אליבא דיהדות. העולם הבא הוא זה שלאחר התחייה. כל מי שמת עובר ל"עולם הנשמות" אשר בו שורה נשמתו ובהיותה משחררת מכבלי הגוף, מזדהרת היא באורה לפי מעשיו של אותו אדם עד שתכנס בכל כוחה בגוף בזמן התחייה. and I do face it ולשמחתי העולם כן נברא בשבילי ובני אדם הם כן נזר הבריאה - לזכותם ולחובתם. והקדוש ברוך הוא "חופש כל חדרי בטן" ורואה ויודע הכל. ואגב, אין איסור כרת על החזקת חמץ בפסח אלא רק איסור לאו. וגם לא על אכילת תערובת חמץ. איסור כרת הוא לאוכל כזית חמץ בפסח במזיד. וידוע שכל ההבדל בין חמץ למצה הוא רק הפתח הקטן שיש לאות ה ואין לאות ח. וידוע שהעולם הבא נברא באות י והעולם הזה באות ה אשר יש לה פתח מלמטה כדי ליפול בו ופתח קטן מלמעלה כדי לחזור בתשובה.

ehudt

New member
חוסר עקביות? לא יכול להיות!

"כל מי שמת עובר ל"עולם הנשמות" אשר בו שורה נשמתו" ואני חשבתי שדווקא מי שמת עובר לעולם הבא שם הוא מקבל גמול על מעשיו. הצדיק - יזכה לחיי נצח טובים, והרשע יסבול. אי אפשר אפילו לשמור על גרסה אחת? אם חוזרים חזרה לחיים בתחיית המתים, אז לאן נעלם הרעיון של "חיי נצח בעולם הבא"? ואל תתחיל להתחכם, כי זה לא יעבוד.

טענת חוסר עקביות

בדרך כלל נטענת כלפי אדם שאמר דבר והיפוכו. לא שמעתי מעולם על טענת חוסר עקביות בין שני אנשים ובפרט כאשר הם משני צידי הויכוח. "כל מי שמת.." וכו' - זה אני אמרתי. "ואני חשבתי שדוקא..." - זה אתה חשבת. אז מה אתה טוען בדיוק? שאני לא עקבי אתך? אם כבר נראה לך שאנו צריכים להיות מתואמים ועקביים, הייתי מציע לך שתתאים עצמך אלי וזאת מכיוון שכשאתה לעצמך, לא תמיד אתה ממש שם לב למה שאתה אומר.

ehudt

New member
כשאמרתי

את המקורות שלי לגבי "חיי נצח בעולם הבא" לקחתי ממקורות דתיים. אז אולי אתה עקבי, אבל הדת שלך ממש לא.

olioli

New member
You are amazing.

What an anti climax. You fight ferociously the Evolution theory with a lot of critical thinking. You scrutinize its validity using a range of thoughtful arguments. You argue with no doubt thoughtful adversaries and it seems that you understand a lot. And now you post this Mambo Jumbo. Are you the same person?

שאלה טובה

ובכן ידידי, את התרוץ לשאלה תצטרף לתרץ בעצמך. אתה רשאי להחליט שאני סכיזופרן ומפוצל ולהמשיך הלאה. או, שאיני סכיזופרן וזה לא ממבו ג'מבו. אלא שאתה אינך מורגל בדברים אלו. אז תשאיר בלבך איזה צל צילו של ספק - אולי בכל אופן אני יודע על מה אני מדבר. ואני אומר לך שאני אותו אדם. והמושגים ודרכי חשיבה שהעלתי כאן על קצה המזלג הם חלק מחכמה שזכיתי להכיר ושלמיטב שיפוטי שום חכמה בעולם לא תשווה לה. אם יותר נח לך, אז כדי לסבר את האוזן תתיחס לדברי כמשלים ולך אחר הרעיון ולא אחר המילים והסמלים. רק תדע, שאין אלו משלים בעלמא אלא נשרשים בחכמה שהיא שורש כל החכמות. צא ובדוק לעומק. ואל תצפה למצוא רק את מה שאתה מכיר ומורגל בו כי אז לא מצאת כלום.

L7

New member
אאודט, הוצאת מהמשוואה את אלוהים

כרגיל לא דנת במהותו.

ehudt

New member
סליחה?

אני צריך לדון במהותו של דבר שאינו קיים? אני רק מציג את המטרות האנושיות בהמצאת אלהים. ציפיתי שתבין את זה. מי שמחוייב על ההסבר המהות של האל "שדרכיו נסתרות" הם אלה שמאמינים שהוא קיים.

L7

New member
בקטע המשואה עם אלוהים נסה לציין

קוים לדמותו החידתית והתמוהה. ללא זה אתה מדבר במושגים דתיים גם אם אתה אתאיסט.

ehudt

New member
אני לא חושב שהבנתי אותך...

אתה יכול להבהיר את כוונתך?

יתרונו של המפץ הגדול

"למעשה, כל יתרונו של המפץ הגדול הוא שהוא דוחס את כל הקושיות לתוך נקודה קטנה כל כך עד שהם אינם נראות" לא. יתרונה של תיאורית המפץ הגדול הוא שהיא מספקת מודל מוצלח להסטוריה של היקום, בכך שהיא מסבירה היטב אינספור תצפיות אסטרונומיות, וכן העובדה שתגליות חדשות ניתנות להסבר על פי תיאוריה זו. "טבע = חומר מת..." וואלה???????????????????

יתרון זעום

לעומת כל חסרונותיו ואבסורדיותו. אגב, אתה יכול למנות כאן חלק מאינספור הדברים שתאוריית המפץ מסבירה? ידוע לי רק על כך שהיא מסבירה את תופעת התרחקות הגלאקסיות ותופעת קרינת הרקע. אני משער שיש תופעות נוספות שניתן להסבירן ע"י המפץ. ואולם איני רואה מה משקלם של הסברים אלו. תופעות אלו ניתנות תאורתית להיות מוסברות בעוד מליון דרכים. בגלל זה נעזוב את השכל הישר? ""טבע = חומר מת..." וואלה??????????????????? " - לא הבנתי את שאלתך. או שיש בורא חי עולמים שברא כל זאת והפיח חיים בחומר או שהכל חומר מת. לא כך????????????????

ehudt

New member
רגע רגע

מהם בדיוק החסרונות והאבסורדים שבמפץ הגדול? פרט לנו בבקשה.

אה, חשבתי שהסברתי

כוונתי לאבסורדיות שבהנחה שמנגנונים מעין אלו שציינתי או שצרפתי תמונתם ועוד מליוני מנגנונים משוכללים, מתוחכמים ומהונדסים מעין אלו, נוצרו מהתפוצצות מקרית מחרישת אזניים. דבר זה הינו אבי אבות האבסורדים וגם אם תגיד שזה נעשה לאט לאט לאט במליארד בריבוע שנים. וגם אם תקרא לזה תהליכים "טבעיים" או מה שתרצה. האבסורד בעינו עומד. אז נאמין באבסורד בגלל שאפשר להסביר לפיו את התרחקות הגאחאקסיות? חלילה וחס. את האבסורד נדחה ולגלאקסיות - או שנמצא הסבר אחר או שנניח להן במקומן ונתעסק בעצמנו ובתכליתנו.

ehudt

New member
קודם כל

לא בדיוק ברור איך אתה מכנה חיזוי והסבר של תופעות "יתרון זעום" לתאוריית המפץ הגדול, אבל כמו כן לא ברור לי איך אתה מתיימר לדעת מה יכול לקרות במשך 15 מיליארד שנה. אתה יכול לחשוב כמה שתרצה, אבל בחיים לא תצליח (גם אני לא) לתפוס 15 מיליארד שנה שזה 15000000000 שנים, שזה 5475000000000 ימים. כמו כן, אתה גם לא יכול לתפוס אפילו מיליארד אחד של שנים, או את כמות הזמן שעבר מהיצור האורגני הראשון עד להופעת האדם, או עד היום. כמו כן, אין לך גם כל כלים מדעיים כדי לסתור את התאוריות האלו, וכל מה שתגיד הוא חסר משמעות יחסית ל 15 מיליארד שנה של התפתחות שהולידו אנשים כמוך, שרק עוסקים ברמייה עצמית.

L7

New member
לעומת המפץ , התאוריה האלוהית

מסבירה היטב כיצד אלוהים ברא את העולם. נורא נורא פשוט. הוא אמר יהי אור ואח"כ עשה אדם מעפר. ואח"כ נח. הסבר אינטליגנטי ביותר ומבוסס לחלוטין. ואף פקולטה לפיזיקה לא השכילה להכניס זאת לתכנית הלימודים.

ehudt

New member
נכון

פשוט מאד להמציא הסבר ולטעון שאי אפשר להסביר אותו כי הוא "בלתי נתפס" ע"י בני האדם. זה מה שכוהני הדת עושים כי אין להם סבלנות לחפש את האמת. כי יש להם דברים שנמצאים בסדרי העדיפויות לפני האמת. כמו שליטה וניצול ההמונים (מדובר כמובן על ממציאי הדתות השונות, אך גם על חלק מכוהני הדת בימינו).

למעלה