לוגים עם שורש

zhlob

New member
לוגים עם שורש

חברה שלום רב לכולם!! מי עוזר לי לפתור את התרגיל הזה אני יודע שזה פורום פיזיקה וזה תרגיל ב מתימטיקה אבל בכל זאת יש קשר הדוק בין שתי המקצועות הללו ועוד אני יודע ש יושבים פה אנשים תותחים שהוכיחו זאת בעבר ואני ישמח מאוד אם תעזרו לי לפתור את התרגיל הזה אני חייב אתו דחוף log9² 3√3 אם אפשר תצרפו קובץ של סריקה לפיתרון זה שיהיה יותר ברור. שוב הרבה תודה מראש למי שיעזור!!

deathcaster

New member
ממממממ

אני לא מבין מה צריך לעשות וגם התרגיל לא הכי ברור... האם צריך לפשט ולהגיע לביטוי הפשוט ביותר ולמצוא תשובה ? והוא לא הכי כתוב ברור.. אני מעלה קובץ של פתרון... העתקתי את התרגיל ב-2 צורות שלהן חשבתי שהתכוונת.. מקווה שהעתקתי כפי שהתכוונת. להבא כמו שאתה מבקש מאחרים להעלות פתרון בצורת סריקה או קובץ, לתרגילים שאי אפשר לכתוב אותם בצורה ברורה כאן בתפוז, אני ממליץ לך לעשות אותו הדבר ולהעלות את התרגיל כתוב בקובץ וורד או PDF או תמונה מקווה שאין טעות.

zhlob

New member
תודה רבה על ההשקעה שלך

כנראה לא הבנת את מה שנדרש בתרגיל כי לא הסברתי טוב פשוט היית צריך להניח שכל התרגיל שווה ל x ומשם לעבוד לפי חוקי ה לוגים אם זה aak או לאחר מכן מעבר לבסיסים שווים שוב תודה על ההשקעה

zhlob

New member
לפי חוקי הלוגים

a בחזקת a נותן 1 ו k זה מה שנשאר לפי הנוסחא עכשיו מה שמבקשים זה לחשב את את ערכי הביטויים הנתונים כלומר ההנחה הראשונית צריכה להיות שכל התרגיל שווה ל x ובאגף השני אתה לוקח את הבסיס הזהה של הלוג כך שתוכל לצמצם לפי חוקי הלוגים מקווה שכעת ההסבר יותר ברור התשובה בסוף צריכה לצאת שורש שישי של 2 אם תוכל להראות לי איך פותרים אני מאוד אשמח תודה!

התרגיל מאד לא ברור - תוסיף תמונה או PDF של

התרגיל אם אתה רוצה שיפתרו לך אותו ( deathcaster ) כבר ניסה לנחש מה התרגיל ונכשל בניחוש

deathcaster

New member
אני מבין שאתה עולה חדש

ולכן כמו התרגיל שניסית לכתוב, גם ההסבר שלך לא רק שהוא לא מובן, אלא גם רשמת דברים שגויים באשר לחוקי הלוגריתמים. a בחזקת a נותן 1 ? 2 בחזקת 2 לא נותן אחד. אתה מתבלבל בין חזקות ללוגים אני ממליץ להעלות את התרגיל המקורי כקובץ או כתמונה סרוקה ואני מבטיח לעזור.

zhlob

New member
לוגים

לוג בסיס a בחזקת a נותן 1 כנראה שאתה לא מבין אותי אני לא מתבלבל

zhlob

New member
התרגיל במלל

זה הולך כך: שורש שלישי של שלוש בחזקת לוג בסיס תשע חזקה שתים.וצריך למצוא את ערכי הביטויים הנתונים התשובה הסופית יוצאת שוב במלל:שורש שישי של שתיים מקווה שעכשיו הרבה יותר ברור!!! אין לי סורק ידידי כך מזמן כבר היתי מעלה את קובץ הסריקה! שוב תודה מראש לכל האנשים הטובים שרוצים לעזור

ב-WORD יש equation editor

וכנ"ל גם (נדמה לי) ב-open office - כך שאתה לא חייב סורק בשביל לשלוח תרגיל בדפוס.

deathcaster

New member
אתה בטוח שזה הולך ככה ?

כי בהודעה הראשונה שלך רשמת 3 כפול שורש 3 ועכשיו אתה רושם רק שורש שלישי של שלוש ?

deathcaster

New member
אתה כן התבלבלת

כי בהודעה הקודמת רשמת "a בחזקת a" אתה לא הבנת את עצמך

deathcaster

New member
בכל מקרה הנה הפתרון

בקובץ המצורף להבא תכתוב את התרגיל כמו שצריך ואני ממליץ לשאול בפורום "מתמטיקה" או בפורום "עזרה בלימודים ושיעורי בית" שאלות מסוג זה

zhlob

New member
תודה!

תודה רבה אבל כבר הספקתי לפתור בעצמי אני מודה לכל אלו שנענו

zhlob

New member
ישנה דרך נוספת לפתור

ישנה דרך יותר פשוטה והיא כמו שאמרתי להניח שכל האגף שווה ל x ואז להשתמש בחוקי הלוגים אבל גם הפיתרון שהבאת פה הוא נחמד תודה

Mr. Pooh

New member
את התרגיל כבר פתרו לך....

אבל אני חייב: שני המקצועות ולא שתי, אשמח ולא ישמח, ובכלל, קצת פיסוק לא יזיק.

zhlob

New member
אני עולה חדש

מצטער על האי סדר בכיתוב קשה לי להתבטא עדין בצורה יציבה אני עולה חדש תודה על ההבנה

למעלה