לה וידה דה נוה צדק

etica

New member
לה וידה דה נוה צדק

שריקה כרידה לוידה דה נוה צדק ארה וידס דל ישראלה אנטרה לוב אניוס 50-60 אנדה סטאן פסרון קון אמור אי דולור.אני גדלתי בשכונת גבעת עליה שכונה הצמודה ליפו והקרובה לים.לשכונה קוראים גיבעת עליה בערבית ג'יבלייה, גדלתי שם עד שנות 1962-5 עד שכל משפחתי עברה לשכונות הצמודות ליפו ובת-ים.חבל שילדנו לא טעמו התקופה הנהדרת הזאת תקופה אומנם קצת קשה כלכלית אך היושר והתמימות ואהבה שכולם נתנו אך איפה הם חבל..

התלבטתי רבות , לאחר שקראתי את

מה ששריקה כתבה נהנתי ביותר במיוחדכשזה קורה בזמן שאני מנסה לרשום מספר רשמים מאותה תקופה שגם את מדברת עליה נפל הפור ואני מצרפת פה את אשר כתבתי.

Sarika

New member
סניוריקה, נפלא !!! איזה נוסטלגיה

תודה שהחלטת לשתף אותנו ברשמייך, נהנתי מאד !

etica

New member
כל בית צריך מרפסת

בהמשך לנוה צדק אני ממליצה על ספר חדש כל בית צריך מרפסת ובספר הזה אנו קוראים על כל החיים החברתיים שבתקופה של שנות ה-50 60 אצל משפחחה ספרדית דוברת לדינו מעורבת במשפחה רומנית ממש תענוג עורר בי געגועים ורגשות עזים ,
ממליצה.,

רותי ב.

New member
אם אהבתם את זה אז יש

עוד ספר שפעם מישהי המליצה עליו פה, מראות מצחיקות. גם מומלץ ואם תרצו תפנו אלי במסר. יש גם מהדורת PDF שזו מהדורת אינטרנט של הספר כולו.

אסטרלו

New member
../images/Emo63.gifמראות מצחיקות, ספר

נהדר, בהזדמנות ראשונה אקרא גם את כל בית צריך מרפסת.

Sarika

New member
הספר -"כל בית צריך מרפסת" כתבה:

רינה פרנק מיטרני, הוצאת ידיעות אחרונות-ספרי חמד

רותי ב.

New member
סניוריקה, סיפרת כל כך יפה,

מציעה לך להמשיך את הזכרונות שאספת. תענוג לקרוא.

rifka1

New member
סניוריקה רגעים נעימים עברו לי ב

בקוראי את מה שכתבת וגרמו לי להרחיק בזכרונותי שלי הרחוקים בימיה הראשונים של המושבה שכיום היא עיר. יפה ומרגש ספרת.

אסטרלו

New member
../images/Emo45.gifאוחחחח סניוריקה, העברת בי

צמרמורת. אנחנו מחכים להמשך !!! התרנגול האדום, ידית הנשיאה של הקרח, מוכר הנפט וכן הלאה - נוסטלגיה אמיתית.

angelici

New member
סיניוריקה ממש כייףף לקרוא../images/Emo24.gif

למרות שהסיפור קצת קודם לפני הולדתי, בזמני כבר התקדמו יותר אך תמיד אוהבת לשמוע סיפורים על זמנים שבגרוש היה חור תודה לך

ר ח י לו

New member
../images/Emo178.gif../images/Emo175.gifאח סניריקה תודה החזרת

אותנו למחוזות ילדותינו, איזו נוסטלגיה, הזדהתי עם כל מילה שכתבת אפילו יכולתי להזכר בריחות של הגזוז, המכולת, אפילו ריח השק שנשאו בו את הקרח, ואת השכנות הפולניות שתמיד היו מטופחות ולא יצאו לרחוב בלי ה"רוז'" (אודם) אפילו הלחם הריח אז אחרת. תודה ששיתפת אותנו, נהניתי. סאנה אי רזייה קרידה

Sarika

New member
ב'רדה אס אתיקה, לה ב'ידה אקיוס

דיאס ארה לו מזמו אן קדה לוגאר אן ישראל. אן אל אנב'יראנו מי מאמא איצ'ייה אל ססטו קון מדיו קארפוס אי סנדב'יצ'ס דן פאן קון קאשקוול או קאזו בולגארו, אי מוס טומאב'ה אלה מאר די ג'בלייה.

etica

New member
לה בידה אקיוס../images/Emo24.gif

שריקה מאקודרו קאנדון ממדרה מתומו על סינימה גלרון סמפרה וינו קון אל ססטו דה קומר פן קון קשקבל אי פרוטס. היום בית הקולנוע גלרון לא קיים ובמקומו בנו בית לקשיש.

terigo

New member
אך אנדה אסטאן אקייוס דיאס

ויותר מזה ...חבל שפינו את השכונה והעבירו אתכם לשכונות הצפופות של בת-ים. רק רואי עתיד יכלו לחזות את הפוטנציאל הנדלני של יפו העתיקה.... וראי מזה צמידות(צ'ומוד) הערבים חזרו ותפסו בחזרה כל חירבה שפינינו...יפו חוזרת להיות ערבית ממש בעצם הימים האלה...בשקט ובעקשנות...והיתר עוד יסופר בתולדות ישראל...

למעלה