לה וידה דה נוה צדק

ר ח י לו

New member
סניוריקה לא משנה איפה בכל שכונה

היה אותו סגנון חיים, אפילו במרכז ת"א של אז.

ר ח י לו

New member
אני גרתי ביפו ליד גלידה "קוזו"

המפורסמת, אבל את ילדותי העברתי בגבעת עליה, שם גרה סבתי ז"ל, רוב הזמן שרצנו אצלה. אני זוכרת את קולנוע גל-רון, ואת חוף הים, לאורך הירידה לחוף עמד איש שמכר מלפפונים חמוצים, היינו קונים מלפפון חמוץ ושותים קצת מהמים (איכס) אחריו עמד איש שמכר "תורמוס", אחריו התירס חם, זו היתה חגיגה לשמה. ואחר הצהריים היינו יוצאים לשחק בגינה הגדולה (ליד שגרירות צרפת) או שהיינו מטיילים לאורך רח' 60 שהיה מלא ב"קאב'אנס", תמיד ישבו שם גברים ששיחקו "טאולה"(שש בש) והיו יושבים עם הנרגילות, מועבט אמיתי. אח היו ימים.

etica

New member
יפו

רחלו עד פחות או יותר מהשנתון שלי זכור לי גם מול בית חולים צהלון דג'ני עמד שם אדם בולגרי לבוש סינר לבן וכובע לבן וטיגן שם מאפה שעל זה הוסיף אבקת סוכר, משום מה שכחתי את השם של המאפה כמו כן, זכור לי גם עוד אדם בולגרי שכל יום אחר הצהרים היה מוכר מין ממטק ורוד שקראו לו "מלינה מסטיק,היה לו פעמון ביד וצוהק מלינה מסטיק ועוד משהו זכור לך עוד בולגרי שהיה לו על הראש תבנית גדולה מלאה בסופגניות והיה צוהק טרי טרי שלא נשכח את המלבי של הבולגרי.הצמוד לבית החולים צהלון לשעבר .כתבי אם זכור לך

ר ח י לו

New member
למאפה קראו "מיקיצה", אזכיר לך גם

את מוכר ה"בוזה"- המשקה של הבולגרים. והיה עוד בולגרי שהיה מגיע עם העגלה, היינו יורדים עם ביצה ביד מחכים לו שיטגן לנו מן "בורקה" ובה היה מכניס את הביצה שהבאנו. זוכרת גם את המלינה מסטיק, ואת האיש עם תבנית עוגות השמרים שהיו מבריקות למעלה מהדבש, היה צועק "טרי בריא", והמלבי קיים עד עצם היום הזה צמוד לצהלון. היה גם את הגזוז עם הדובדבן הבודד בכוס, צמוד לקולנוע "צליל" אני יכולה להמשיך ככה עד מחרתייייםםםם

מואיס

New member
הגזוז הטוב ביותר היה נמכר בעגלה

במדרכה מול מוכר המקיצות ליד תחנת האוטובוס. היה עוד אחד בגן תמר. האם הכרתם את מוכר הירקות "גמבה" היתה לו מין עגלה עקומה רתומה לחמור. והיה מוכר פופקורן ממתקים והגרלות בתלת אופן קראו לו "פ'רסקו"

אסטרלו

New member
אהההה אנחנו מכירים

גם את מלינה מסטיק וגם את טרי טרי, הבולגרי העצבני. טרי טרי זה לא סופגניות זה עוגות שמרים. העוגות שלו היו הכי טעימות בעולם !!! עם הציפוי המבריק מלמעלה. וגם כמובן כמובן המלבי שליד צהלון, לדעתי קיים עדיין ואם לא- אז היה קיים עד לא מזמן, עם הצלוחיות מפח הקרות מהקרח - מעדן אלוהי. את מכירה גם שרה דה לוס גואב'וס? כל שבת אבא שלי היה לוקח אותי על הווספה לחצר שלה לקנות חאמינאדוס. היו ימים.....

מואיס

New member
איסטי אומברי קי ב'ינדאב'ה פיפיניקוס

די טרושי קון קלדיקו, לו יאמאב'אמוס "אינצ'יקידאנה"

שימור מאכלים מסורתיים

מואיס, חייבים לעשות איזה יריד של מאכלים למען הדור הצעיר. לא יכול להיות שהבוזה תיעלם מן העולם- שימור או לא שימור!! מחר אשאל את סבתא על הריבה והסיד. תדע לך שתחקרתי את אחת הסבתות על הסיד והסיגריה והיא אמרה לי שאותו הכלל נכון גם לזיתים.

רופאל

New member
טרושי קון קלדיקו די קול

לו יאמאב'אמוס טרושידן היה עובר בשכונה וצועק טרושידן עם עגלה

etica

New member
טרושי

זה נכון שהוא היה מוכר בשבתות בחוף הים של גבעת עליה?

tsiporganeden

New member
סניוריקה איזה יופי העברת את זה,

כולי מלאה נוסטלגיה, ממש עם עיניים דומעות, אגב אני מחפשת כזה פעמון, אם מישהו יודע משהו אני כאן, השבוע קיבלתי מכונת תפירה כזו שהיו מגלגלים את הגלגל ביד והיא היתה תופרת, בת 100 אולי, וכבר סידרתי לה מקום כבוד ב סלון שלי.

may55

New member
גראסייאס סיניוריקה קה נוסטלגיה

גם אצלנו צילצל השרת בפעמון פעם קראנו לו שרת" היום "אב בית" איזה זיכרון כל אחד באיזור שלו ולכולנו מכנה משותף סיניוריקה האם התיאור שלך מרמת גן ???

אסטרלו

New member
קן סה אקודרה דה לה מאנטקה

גראנדה? און קאלופ דה מאנטקה אמרייה? לה מטייאן אנריב'ה דה לה מזה דל באקאל, אי אל קורטאב'ה פדאסוס. סין מקרר. און קולו דה פאן פרטו ינו דה אסטה מאנטקה... אמאן אמאן

בוז = קרח בטורקית המילה חדרה לשפה

משום שלא היתה מילה כזו באוצר המילים בלאדינו. הים בספרדית קרח = ילו.

למעלה