להתעורר בבהלה...

להתעורר בבהלה...

חברים אני נסער ואני חייב לשתף אתכם. אני כרגע גר ביחיידת דיור מתחת לבית פרטי. ניקיטה החתולה שלנו כל הזמן נלחמת ששאר חתולי השכונה לא יכנסו לחסל לה את צלחת האוכל בלילה וכל כמה ימים אני שומע אותה בלילות נלחמת כמו לוחמת על. היום קרה לי מיקרה מוזר. פשוט מאמצע שום מקום, כנראה נכנס חתול הביתה וניסה להכנס לחדר השינה, החתולה השתוללה פתאום אבל מה שהדהים אותי הוא שאישתי התעוררה בבהלה והחלה לצרוח כמו מטורפת ואחזה לי את היד כ"כ חזק שלא הצלחתי לקום מהמיטה ונורא הבהילה אותי. ולי כל מה שנותר למעשות חברים....זה לשבת איתה במיטה ולצרוח איתה כי ממש נבהלתי. אפילו לא הספקתי לראות כלום, לא הצלחתי להעריך מצב נכון, או לסגל לי איזו דרך פעולה לתגובה פוטנציאלית.... וזה עורר בי את המחשבה. מה יהיה אם חלילה זה לא יהיה חתול? אם זה יהיה אדם/פורץ/תוקף? כמה זמן ייקח לי או לנו להתעשת, לקבל החלטה ולהגיב בהתאם כשאנחנו מתעוררים בבהלה? סיוט! אשמח לתגובות.... הלך לי הלילה...

zoti

New member
צ'מע. לפחות לא חשבת שאישתך זה הפורץ

ולא פיצצת אותה. גם זה משהו.

זיהוי איומים

הוא אלמנט קריטי בהגנה עצמית. התעוררת בבעתה אבל לא הצלחת ברפרטואר התגובות הבלתי נשלטות שלך, לזהות כל איום ממשי היות ולא היה כזה... לו היה נכנס אדם לחדר, אני נוטה להאמין כי היית מגיב אחרת. תנוח דעתך. מה כבד משקל הוא, האלמנט הפסיכולוגי בהגנה עצמית... שלך, יובל.

מסכים עם דבריך יובל וחושב שהדבר רק מחדד

את הדיון בשרשור בנושא קורס אימפקט של אל הלב . הפאן הפסיכולוגי בעל חשיבות רבה יותר מכל תרגול טכני כזה או אחר , במיוחד בקורסים קצרי טווח . חיים

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מסכימה עם יובל. להבדיל אלף הבדלות, הבן שלי הקטן היה בסכנת חיים פעם, ואני פעלתי על אוטומט באותו רגע (ושחזרתי גם את הקורס החייאה שעברתי שנתיים קודם במגן דוד). שהאיום פחות ממשי, אני מרשה לעצמי להיות קצת היסטרית לפעמים. אם האיום היה ממשי, אני מניחה שהיית פועל אחרת. באסה לקום כך בבוקר
אז אני מאחלת לך לפחות המשך יום מקסים

Raffael

New member
אני מניח שלא התעוררת לגמרי

יכול להיות שהקולות, של החתולה ושל אישתך, גרמו לסיוט, שבתורו גרם לך לקום בבהלה ובצעקות. זה קורה. לא נעים, אבל קורה אפילו לגברים קשוחים
שתי דוגמאות: כשהייתי, לפני שנים רבות, בתקופה של לחץ גדול + חוסר שינה קיצוני ועייפות גדולה, ישנתי יום אחד עמוק מאוד. אמי העירה אותי, בקושי, ושכהתעוררתי פשוט זינקתי בבת אחת, באגרופים קפוצים לכיוונה. תגובה נכונה? דוגמה שניה: מילואים, חדר עם כמה חבר'ה טובים. ישנים. אני חווה סיוט נחמד ומתיישב במיטה בצעקות. החבר שלידי צריך לחזור על הדברים שלו ונסיונות ההרגעה משך זמן רב יחסית, עד שאני קולט מה קורה איתי ומגיע לעירנות מוחלטת ורגיעה. ברוך הבא לאזור הדימדומים...

עמית, אני מסכים עם רפאל, כנראה לא ממש התעוררת

סביר שאם היית מתעורר לגמרי היית מנער את היד האוחזת בך ויוצא לסריקה מהירה בדירה - למקרה שאולי אשתך ראתה מישהו שהיה בחדר והתחמק רגע לפני שהתעוררת והוא עדיין בדירה , במיוחד אם יש לך ילדים בחדרים אחרים... לא תמיד יהיה "איום בעין" - . זיהוי איום חשוב, ולכן אם לא זיהית ועדיין יש סימן לאיום (צרחות, בהלה של אשתך) עליך ליזום מגע. באבטחה ממלכתית מחדירים את הנושא הזה בצורה שנשארת לדעתי לכל החיים.

תודה חברים על התגובות

מתחקיר שעשיתי לעצמי ביומיים האחרונים הגעתי למסקנה כי באמת כנראה זיהיתי כי לא היה איום ולכן הגבתי בהתאם ל"אין איום". תודה לכם.

סיסטמתי

New member
יש כמה נקודות כשל, שאפשר אולי לטפל בהן ../images/Emo8.gif...

1) צריך להחריש את החתולה. 2) צריך להחריש את האישה. 3) לא חובה לישון איתן אם אי אפשר להחריש (חתולות ונשים ידועות כקשות אילוף). 4) לא צריך להתעורר מכל שטות, תן להן להרגע לבד. 5) אם יש פורץ אולי עדיף שלא תתעורר, יש גישה כזו בארניס. 6) גם אם תתאושש ותתעשת, בשביל מה? אשתך מסוגלת לרתק אותך למיטה ביד אחת ואתה מתיימר לטפל בפורץ? במחשבה שניה, אולי עשית מספיק, תחשוב לרגע על הפורץ המסכן שיכול להכנס אליכם הביתה, קודם הוא ידרוך על צלחת אוכל לחתולים, אחר כך תקפוץ עליו חתולה עם צפרניים שלופות, ובסופו של דבר כשהוא יברח ממנה לחדר השינה, ישאג עליו בשני קולות, זוג מטורפים אחוזים זה בזו - תרגע, לא נראה לי שמישהו יהיה מוכן לקחת את הרכוש שלך במחיר הטראומה הזו.

אבל סיסטמתי, ישנה אופציה עדיפה:

אופציה שכזו, או לחילופין כאלו רק בואריאציה קצת יותר גמישה ומבוססת חבלים... האמן לי שאינך מקנא באידיוט שיעיז לפרוץ לטריטוריה שלי.

../images/Emo5.gif

אני כבר שעה מסתכלת על זה, ולא משנה כמה אני מנסה להיות יצירתית..עדיין לא הבנתי מה עושים עם זה. יש לי גם את התחושה שאני לא ממש רוצה לדעת
מסכן הפורץ שיכנס אלייך לבית.

סיסטמתי

New member
יקירתי, זו....

מלכודת דובים נדרכת קפיץ. יש מקומות בעולם שהן לא חוקיות, אבל אם ביש גדא דורך עליהן, בדרך כלל זה שובר לו את עצם השוקה. יכול להיות שאפשר להשתחרר מזה באופן עצמי, אבל זה מאוד משבש את סדר היום (או הלילה) של המשתמש. וזה חוסך התקנת אזעקה, כי בטוח שישמעו את הפורץ אחרי קול הנקישה של הקפיץ.

עדיין ../images/Emo5.gif

מסכנים הדובים
ורק אלוהים יעזור לי, לאיזה מחשבות הראש שלי נדד, שניסיתי להבין מה זה...
...בוא רק נגיד שלא היו שם דובים

למעלה