להתמודד עם אי ודעות

BellA עלמה

New member
להתמודד עם אי ודעות

איך אתם מתמודדים למשל כתבתם מבחן וצריך לחכות לציון. בנתיים אין לכם ממש מושג. איך אתם מתמודדים בזמן שאתם ממתינים? או למשל ראיון עבודה וההמתנה לתשובה. איך אתם מתמודדים עם ההמתנה הזו? מנסים לשכוח מזה ולהעסיק את עצמכם עד מועד התשובה? או "מגלגלים" את הראיון \ מבחן בראש מנסים לנתח את הדברים שוב ושוב

מתעלמת מהמחשבה במכוון..

פשוט לא מתעמקת בה ואומרת שמה שיהיה יהיה, זה לא ממש משהו שאני יכולה לשלוט בו בזמן הביניים הזה. יודעת שיש זמן עד שיתקבל הציון, או עד שיתנו תשובה (אם בכלל). - ולקראת הזמן למשל, שבו אמור להגיע הציון, אני פשוט מתחילה להיות מודעת יותר לזה שהוא צריך להגיע. - עד הזמן הזה לא אהיה טרודה בכך.. לפחות שלושה שבועות מהבחינה עצמה.

magenta73

New member
עם אי וודעות כזאת

של מבחנים/ראיונות עבודה אני דווקא מסתדרת יופי. פשוט לא חושבת על זה עד שזה מגיע. כשהציון/תגובה מגיעים, ואם הם לא טובים, אז אני עוברת בראש מה היה לא בסדר, אם היה. אצלי ההתמודדות היותר קשה עם האי וודעות זה במערכות יחסים. במיוחד בהתחלה. רוצה, לא רוצה, יתקשר, לא יתקשר... כשיש כבר אדם אחר שאחראי שאת נותנת לו סוג של שליטה או כוח על החיים שלך... או אולי העובדה שאני רואה את זה כשליטה זו הבעיה... אולי זה פשוט שיתוף. את משתפת משהו, נותנת לו להכיר אותך ובכך את גם נותנת לו חלק מעצמך... כי עבודה/לימודים וכו'... זה רק את. זה בידיים שלך. בסופו של דבר. מערכת יחסים זה כבר להכניס משהו אחר... וזה קשה לי...

BellA עלמה

New member
התכוונתי באי וודעות באופן כללי

אגב באריון עבודה זה לא רק את אני יכולה ללכת לראיון ולצאת בהרגשה מעולה אבל לקבל תשובה שלילית. אני מצידי היה אחלה אבל כנראה שהמראיין חשב אחרת. כנ'ל גם למבחן האי וודעות ביחסים זוגיים אכן קשה. במיוחד שהזוגי טיפוס מופנם ולא מרבה לשתף. זה לא רק קשה אלה גם מתסכל.

magenta73

New member
וזה בסדר...

בראיונות עבודה... אין לי בעיה בדרך כלל... אני יודעת מי אני ומה אני, בכל הקשור לקטע המקצועי. אני יודעת גם מה ה"התקלות" ולמה לא יקבלו אותי למקומות מסויימים וכו'. ויודעת שזה לא קשור אלי, אלא לסוג של סטיגמות. <אני עושה קד"מ ועיצוב ולכן לא יקבלו אותי למשרד פרסום> וזה כבר לא מעצבן אותי, גם ככה אני עצמאית ולא שכירה יותר...
. וכן. קשה ומתסכל. שוין...

לירננה

New member
אי ודאות

נורא קשה לי אי ודאות. אני לא מצליחה לחיות במצב שבו אני לא יודעת מה יהיה הלאה. אני צריכה סדר יום מסודר. לדעת מה אני עושה השבוע ובשבוע הבא. אם מודיעים לי משהו מאוחר מדי קשה לי להיות ספונטנית ולבוא, למרות שהרבה פעמים אני כן עושה את זה. אני מסוגלת להתמודד עם שינויים בתנאי שהבסיס ברור לי. למשל מאז שהתחלתי לעבוד לא לגמרי ברור לי הבסיס של העבודה שלי,השעות שלי כל הזמן השתנו. בחודשיים האחרונים ובחודש הבא זה תהיה אותה מסגרת,אבל מה יהיה אחר כך אני לא לגמרי בטוחה כי מקום העבודה שלי עובר המון שינויים עכשו. וזה משגע אותי לגמרי. כל הזמן יש לי בלב מן לחץ כזה כי אני לא יודעת מה יהיה הלאה,ואני מרגישה שאני לא מצליחה לתכנן ככה דברים. במערכת יחסים אני בכלל משתגעת. אני רוצה לדעת מיד מיד אם זה זה או לא. אם אני אתאהב בבחור או לא. לא נותנת חופש. ואני הרבה פעמים נתפסת בעיניי אלה שאני יוצאת איתם כלחוצה ולא החלטית ומתלבטת נורא. תמיד אני זו שבמקום הזה,הם יודעים מה הם רוצים או שהם לא יודעים אבל לא עד כדי כך אכפת להם, הם מוכנים להמתין בסבלנות ולזרום. לגבי ראיון. לפני הראיון אני לחוצה נורא. ואז אני משתדלת להעביר בראש מה יכולים לשאול אותי ולהתכונן. אחרי זה אני אומרת לעצמי:עשית את זה.עכשו הם יחליטו. תרגעי. וזה עוזר לי.

kopel eliezer

New member
לירננה כתבת על שלושה דברים

1. חוסר וודאות - אני לא יודעת מה יהיה... 2. חוסר שליטה - משהו יקרה וישפיע עלי ואני לא יודעת איך. אני חוששת ש... 3. חוסר יכולת לדחות סיפוקים - אני רוצה עכשיו.. אין לי כבר סבלנות... שלושת האלמנטים הללו קשורים אבל לא תמיד. וגם הפתרונות וה'פטנטים' שאנשים מסגלים לעצמם שונים. אני חושב, שהדברים (שלושתם) הללו הם מעלי חרדה אוניברסאליים.

לירננה

New member
חילקת את זה יפה מאוד

מעניין להסתכל על זה ככה. אני בהחלט חושבת שהדברים קשורים. כי ודאות נותנת תחושה של שליטה באמת. וכשיש ודאות גם יותר קל לדחות סיפוקים ולהיות בסבלנות.

התמודדות עם חוסר ודאות ../images/Emo4.gif

בד"כ מנסה לעסוק בדברים שעושים לי טוב, שיעסיקו אותי נטו- למשל יצירה, להיפגש עם חברות, שופינג, ים וכו'. לנתח ולחקור יותר מידי, מניסיון, לא עוזר בדבר...

behappy

New member
משתדלת לא להכנס למעגל סגור של

לחשוב על זה, ולהתעסק בזה. אחרת זה באמת מעלה כל מני ספקולציות ושאלות וניחושים, וזה פשוט מוציא כל כך הרבה אנרגיות.. אני חושבת שזה עניין של כמה אמון את נותנת בעצמך, כמה את סומכת על עצמך, שיהיה מה שיהיה ולא משנה מה- את תהיי בסדר, את תדעי להתמודד.

BellA עלמה

New member
זו הבעייה

הביטחון העצמי שלי בגובה דשה
למשל כל הזמן מגלגלת לי בראש אל איזה ראיון עבודה שהייתי בו מה אמרתי מה היא אמרה שפת גוף שלה(מנסה לפרש ) שלי זה משגע אחרכך מטלבטת עם לשלוח מייל לשאול מה קורה למרות שאמרו שיהו בקשר לקראת סוף השבוע או מבחן שעשיתי איך עניתי לנתח שוב ושוב

למעלה