להתחיל מחדש

smurfete

New member
להתחיל מחדש

לאחרונה יש לי הרבה ספקות. סיימתי שנה א' באוניברסיטה. מהתחלה לא הייתי צריכה להירשם למסלול הזה. הבנתי שזה לא בשבילי. אני עוד מעט בת 23 ואין לי מושג מה אני רוצה לעשות בחיים. לכולם מסביבי יש תוכנית, לכולם יש מטרה. למה אני לא מוצאת את הדרך שלי? חשבתי על זה המון המון זמן ובאמת שאני לא יודעת מה אני רוצה לעשות. ההורים שלי יהיו מאוד מאוכזבים אם אעזוב. וזה לא שיש לי בעיה ללמוד, להפך, אני כרגע במסלול מאוד קשה ותובעני. כל החיים הייתי תלמידה מצטיינת. אבל אני באמת לא יודעת מה לעשות. פוחדת לעזוב ולהיות תקועה בבית כל היום. שאני לא אבין את הדרך שלי לא משנה כמה זמן יעבור והחיים שלי יתבזבזו. רק רציתי להוריד מהלב..

MyTaoWay

New member
אמממ...

מה נגיד לך שמחה שבאת לשתף אותנו
את כתבת ''ההורים שלי יהיו מאוד מאוכזבים אם אעזוב '' לפעמים אנחנו חושבים שהמטרה של חיינו זה לרצות את ההורים, אבל למעשה מגיל 18 אנחנו כבר עצמאים להחליט החלטות לבדנו, בין אם זה על לימודים או על כל תחום אחר בחיים... פשוט תקחי מחברת ותתחילי לרשום: מה את אוהבת לעשות ? מה התחביבים שלך? מה רצית לעשות כשהיית קטנה? לפעמים ההורים נותנים לנו ''תוכנית'' שלהם, למשל אמא/אבא שרצו להיות רופא בילדות ולא הצליחו לממש את החלום -מדרבנים את הילד שלהם ללמוד רפואה.. תחשבי על זה.. מוזמנת לשתף אותנו במחשבות שלך

עוד לא מאוחר לעבור למסלול אחר,אולי באותו מקום

ואז פשוט יתווספו לך השלמות-הרבה עשו את זה בזמנו כשלמדתי בסמינר. אל לך להישאר במקום שאת מרגישה שלא נכון ולא מתאים לך.

לא הבנתי

לא הבנתי למה ללמוד משהו, שאפילו אם את מרגישה שלא מתאים לך ולא נכון לך ולא מעניין אותך- מונע ממך לגלות את מה שאת באמת רוצה? צריכים לשבת לבד, בבית, בחושך כדי להגיע "להארה" בנוגע למה את רוצה לעשות בחיים? צריך להתקדם תוך כדי תנועה, לא כדי עצירה מוחלטת ולעשות פאוז על הכל. כרגע את יודעת מה את לא רוצה. את לא רוצה להיות איפה שאת נמצאת, אוקיי. אף אחד לא אומר שזה מרוץ ושאת צריכה להחליט דווקא עכשיו וברגע זה. תחליטי שאת לא מחליטה כרגע, כי את לא נמצאת בעמדה להחליט ובינתיים תמשיכי לעשות את מה שאת עושה כדי שלא תתחרפני עם עצמך בבית מחוץ לכל מסגרת, עד שתגיעי למסקנה יותר בשלה. לא בשביל ההורים, לא בשביל העולם, בשבילך.

למעלה