להתחיל מחדש

להתחיל מחדש

הרבה זמן לא כתבתי כאן ובכלל, לקחתי פסק זמן בשביל לחשוב. כמובן שזה לא היה מספיק אבל כמה זמן אפשר להיות מנותקת? מסקנה חשובה שהגעתי אליה הייתה שאני צריכה להתחיל מחדש ובין היתר - נראה שכדאי שאני אפסיק לצפות מחברים קיימים שיתנהגו כמו חברים ואחפש לי חברים חדשים. יש לי כמה חברות שמאכזבות באורח קבע, ולאחרונה זה החריף כשהן אפילו לא מודעות לפי מה שנראה כמה שהן מאכזבות. הערב התכוונתי לצאת ולהנות, וחברה אחת כזאת הצליחה להרוס לי את מצב הרוח ככה שנשארתי בבית, עם כל התסכולים שהן גרמו לי לאחרונה שרק הולכים וצפים. היה לי יומולדת לפני מספר שבועות, לא חגגתי כי... לא ממש היה עם מי. לכל אחת היה תירוץ אחר כשאחת החברות בכלל לא טרחה לחזור אלי עם תשובה וכמו טמבלית ויתרתי כי נראה לי לא יפה לחגוג בלי כמה חברות טובות, ובילוי עם חברה או שניים אף פעם לא היה כוס התה שלי. ואם נראה למישהו שקיבלתי התנצלות אתם טועים. אז מאיפה מתחילים? מפסיקים לדבר איתן? ואיפה מוצאים חברות חדשות? מדובר כאן על חברות של שנים. בנוסף, לא כולן אכזבו, יש שתיים שאני כן רוצה להישאר איתן בקשר - אבל זה נראה לי בעייתי להישאר עם זו בקשר ועם החברה שלה לא. בילויים משותפים אני מבינה שכבר לא יהיו.

הרבה פעמים בחיים מתחילים מחדש

פעם חשבתי לפתוח כזה פורום להתחיל מחדש ההתחדשות עוזרת ליצור מצבים חדשים בחינו ליצור קשרים חדשים שמתאימים לחיים הנוכחי שלנו ואני מצאתי את עצמי יוצרת קשרים והן מתרחקים ושוב מחדש פוצחת בהתחלות חדשות של קשרים חברתיים וקשרים ללא ציפיות מאנשים , הציפיות אצלי נמצאות בארון כל אחד מביא לקשר את הנחמדות שלו , העקרון לתת מבלי לצפות לתמורה את מעניקה מתוכך מעצמך , ויוצרת קשר אישי של פרגון מנסה להכיר מי מולך ומקבלת כל אחד ואחת כמו שהיא , מנסה ללמוד מי מולך , ללמוד את האשה או האיש ואם חשוב לי אני אתקשר לא מחכה שיתקשרו אלי אני יוזמת ופתוחה לקבל תשובה שלילית , ומקבלת אותה בדיוק כמו ההסכמה כן ולא הן תשובות שבאות מהצד השני , תלוי מה הצד השני מרגיש אני בוחרת שלא לכעוס לא להפגע , זה שומר על קשר בריא יותר

לנושנוש

New member
זה גם משהו שאני לא תמיד טובה בו.

להבין שדברים קורים לעט, כתהליך. חברויות נוצרות בהדרגה ורוב הסיכויים שחברויות חדשות יכולות להווצר רק אחד אחד. מאיפה? מעבודה או מתחביבים שיש לך. אולי עוד מקומות שאת נמצאת בהם ויש לך הזדמנות להתחבר... לא חייבים לנתק. את יכולה לצמצם ציפיות לגבי חברה מסויים ולהמשיך ולתפח קשר עם השנייה שלא יווצר מצב שאחת תשאל על למה ניתקת את הקשר עם השניה. רק תדללי קשר שלא נראה לך. פחות דרמות זה תמיד טוב. לדעתי כמובן.

been there done that

וזה לא קל,זה היה בתהליך. אצלי היה מדובר במריבה עם כמה "חברות" ואז כל הנספחים שמסביב החליטו לקחת צדדים והפסיקו לדבר איתי. ואת יודעת מה-אין לי הרבה חברות,יש לי קומץ חברות אבל כל חברה היא חברה אמיתית,שיכולה לסמוך עליה בעיניים עצומות והיא עליי,אז שווה שיהיה קצת.

חבל להשקיע בזה כוחות

תבני חבריות חדשות , אנשים שיקבלו אותך ויפרגנו לך למה לנהל משא ומתן עם אילו שלא מבינות אותך לאט לאט תתרחקי מהםם ותיצרי קשרים חדשים וטובים יותר

SleeplessBeauty

New member
אצלי זה היה כשעברתי דירה...

כשרק עברתי מהבית של ההורים עוד הייתי נפגשת עם חברות הילדות בסופי שבוע מדי פעם, עד שהבנתי שאני פשוט לא מתחברת אליהן, ואז הבנתי שאני גם יכולה לבחור את החברים שלי. אז היו לי חברים מהלימודים, היום זה יותר מהעבודה. כמו שכבר אמרו אפשר למצוא חברים חדשים בעבודה, או שאת יכולה להתחיל כל מיני חוגים בהם את יכולה לפגוש אנשים בעלי אותם תחומי עניין. זה קשה להתחיל חברויות חדשות, זה נעשה בהדרגה ולאט, אבל אפשר לעשות את זה!

איך עושים את זה?

יצא לי להכיר חברים במסגרות כמו לימודים, אבל פחות יוצא לבלות איתם. איך יוצרים את החיבור? לפעמים אני מרגישה שכנראה שאני עושה משהו לא נכון אבל באמת שלא ברור לי מה. אני לא אדם שלא נעים להיות בחברתו, יש לי חברות כולל חברות של שנים (עזבו את אלו שאכזבו) אז מה השתבש?

SleeplessBeauty

New member
שום דבר לא השתבש...

ברוב המסגרות את פשוט יכולה להציע לעשות איזו יציאה של כל החבר'ה - אנחנו עושים את זה המון בעבודה. גם סתם ללכת לאכול צהרים בחוץ או לשתות קפה עם אחת הבנות אחרי הלימודים. אם את יוצאת עם אחת הבנות שאת בקשר איתן מהשיעור - פשוט תזרקי משהו כמו "וואי, אני מורעבת. בא לך ללכת לאכול משהו?" בהתחלה השיחה תהיה על הלימודים, אח"כ על דברים יותר אישיים ובלי שתשימי לב תהפכו להיות חברות טובות. אז מה? רוצה ללכת לשתות קפה?

מצטערת, אני לא מבינה

אני את הלימודים שלי סיימתי לפני 4 שנים. זה כל הקטע, שאם במסגרות כמו לימודים זה היה יותר פשוט, עכשיו זה אחרת.

אני לא בעד שיטת

הכל או לא כלום. כל חברה שלך היא בן אדם בפני עצמו, עולם שלם. בהתאם, אני מציע להתייחס לכל אחת לגופו של עניין ולא לשפוך תינוקות עם מי האמבטיה. מה דעתך?

למעלה