להתחיל מחדש

להתחיל מחדש../images/Emo80.gif

בעוד מספר ימים, ביום ראשון, אני מתחילה שנה ב' במכללה, והאמת שאני ממש מתרגשת ומצפה לזה בקוצר רוח, זה יביא אותי לשגרה קצת שונה מרק לעבוד לעבוד ולעבוד, עכשיו זה יהיה ללמוד ללמוד וללמוד ובכל הזדמנות לעבוד...
בשנה שעברה היה לי קצת קשה מבחינה חברתית- הייתי שם רק אם היו זקוקים לי, כלומר רק אם היו צריכים סיכומים למבחנים או עזרה במשהו- הייתי קיימת מבחינת הכיתה שלי, חוץ מזה בקושי התייחסו אליי... והייתי מאוד רוצה לשנות את זה- פעם אחת הייתי רוצה להיות "מקובלת", להיות חלק מהחבר'ה ולא לשבת בצד עם מסלולים אחרים... איך מתחילים מחדש ומשנים נורמה שקיימת כבר שנים והיא להיות בצד, עם אחרים ולא עם החבר'ה שאיתם אני לומדת

מאחלת לך הצלחה ../images/Emo24.gif

אין נוסחא איך לשנות דברים, חשבי חיובי, חשבי שאינך מוכנה להיות קורבן. חשבי שצריכים אותך גם כשאין עבודות. ומה לא טוב להיות עם מי שאת מתחברת? ופחות עם אלו שאת לומדת? חברים ללימודים זה זמני ביותר, למי שאת מתחברת זו חברות נכונה. באהבה אריאלה

בהצלחה יקירתי ../images/Emo24.gif

שוב אני קוראת אותך ומוצאת את עצמי בין המילים שלך. כל כך הרבה פעמים אני רוצה להיות "מקובלת", הבחורה החברתית, ואני לא... לא במיוחד. לאחרונה זה עולה לי לא מעט ולו בגלל הבת שלי, שאני מנסה לקדם אותה מבחינה חברתית. להראות לה את החשיבות שלה לכך (אם כי זה לא מעניןי ו/או חשוב לה במיוחד). ולמה אני מספרת את זה ? את כותבת בעצמך - "הייתי שם רק אם היו זקוקים לי". וגם אני כזו. נותנת, עוזרת, תומכת, נמצאת כשצריכים אותי. כשלא ? אני נעלמת. אמרתי כבר שאני שבלול, לא ? חחחחחח התייעצתי עם אשת מקצוע בנוגע לבת שלי והיא שאלה אותי על החיים החברתיים שלי. סיפרתי לה. אין לי. למה היא שאלה ? אמרתי לה שמתי שיש לי זמן אני מעדיפה לשבת בבית ולקרוא או לעשות כל דבר אחר שהוא שלי. ומה עם חברות שאלה והשבתי לה שאם הן באות אז בשמחה, ואם לאו אז לא. לא חסר לי מה לעשות. אז מה את רוצה שהבת שלך תלמד מזה הקשתה עלי ? וואלה צודקת. והנה... את שם רק שזקוקים לך. וכשלא זקוקים לך ? האם את מרימה טלפון, ניגשת, יוצרת קשר שהוא כביכול סתמי ולא לשם עזרה כזו או אחרת ?? איך משנים... שוב העבודה הקשה או יותר נכון ההתמדה קופצת כאן לראש. צריכים לעשות מעשה. להיות אלו שניגשים ולא אלו שניגשים אליהם כי צריכים אותם. למצוא את הסיבה להתחיל בשיחה ופשוט לזרום איתה. לתת להם לראות את מלאכי עליון כאדם.

דיברתי על זה עם הפסיכולוגית...

והיא אמרה שאני פשוט חייבת לשנות את הגישה שלי, לא לבוא בגישה של "אני לא רצויה", אלא לומר לעצמי עד שיחלחל, שאני רצויה ורוצים לשמוע אותי, ומי שלא ישמע אותי ולא ירצה את חברתי- הוא המפסיד הגדול. להרים טלפון וכו' לחבר'ה מהלימודים לא עושה, אבל יוזמת התכתבויות באתר של המכללה, וניסיתי להרים מפגש חברתי של כולם אבל בקושי טרחו להגיב לי ומי שכן לא רצה לבוא...

להקדים את המאוחר

לדעתי לקיים מפגש חברתי זה קצת מוקדם מדי... יותר כדאי להשאיר לאח"כ, אחרי שכבר מכירים וכיף להיות ביחד. אני מסכימה עם הפסיכולוגית שלך כל כך מכירה את זה, את התחושה והמחשבה של אני לא רצויה, או למה מדברים איתי, או מה רוצים ממני וכיו"ב. את צריכה להעמיד את עצמך במרכז, כדי שיכירו אותך, שידעו מי את ויגלו איזו בחורה מדהימה ומעניינת את !

לא הבנת- מדובר באנשים שלמדו איתי

בשנה א', אנחנו כיתה שנשארת ככיתה עד השנה הרביעית ללימודים, זה קונספט שונה מאוניברסיטה ומכללות אחרות- זה הולך לפי כיתות שלומדים הכל כמעט ביחד.... אז זהו שאני אף לא מרגישה מעניינת, כי איכשהו תמיד מרגישה שמנסים להתחמק מלשוחח איתי, שתמיד לא רוצים לשמוע אותי ושאני קיימת רק כשצריך אותי...

אבל אם לא הכרת אותם קודם לכן

אז זה כאילו הם חדשים ולא מגובשים עדיין. למה את חושבת שמנסים להתחמק משיחה איתך ? מאין נובעת התחושה הזו ? האם היא אישית שלך או שמא זה כבר קרה ?

זאת תחושה אישית מעורבבת בצפייה

בתגובות שלהם אליי- שלא ייצרו איתי שום קשר אלא אם צריכים משהו, שלא יתייחסו אליי אם אני אומר משהו אלא אם זה אומר שאני אעזור להם בדרך כלשהי, שאם אני אגיד משהו, ינסו להתחמק מלהמשיך לדבר איתי...

candy77091

New member
אני חושבת שזה בגלל..

שהם מכירים אותך כאחת שמתרחקת ולא מתקרבת ונמצאת במרכז ולכן זה הפידבק שאת מקבלת.החברה היא כמו מראה, מה שאת מראה במראה ככה מתייחסים אלייך.תתייחסי אליהם יותר בהתעניינות וכנסי לעניינים תראי שהם יגיבו לך בהתאם.

דווקא מנסה להתקרב...

אני כמעט תמיד איתם, אבל בשלב מסוים כשמתעלמים מקיומך, כשאתה אומר משהו ואו שמלגלגים עלייך או שמתעלמים ממך- אתה עובר לנסות להתחבר לאחרים ועובדה שעם אחרים התחברתי מאוד- אני מכירה מלא אנשים ממסלולים שונים, משנים אחרות וכו'...

candy77091

New member
למה שלא..

תפני אליהם ישירות ותגידי לאחת מהן למההם מתייחסות אליך באופן הבא?יכול להיות הרבה סיבות, הם לא שמות לב, את נראית להם אחת שלא מתקשרת או כל מיני.כנות ופתיחות זה הדרך הכי קלה ופשוטה להגיע להבנה.

למעלה