להתגרש או לחכות?

redwine33

New member
להתגרש או לחכות?

בת 35, עם 3 ילדים קטנים, בין שנה וחצי ל-4, ואני לא צריכה לספר לכם כמה זה אינטנסיבי ועמוס.נשואים 6 שנים.
ביום יום הוא חוזר לרוב ב-7 בערב, כבר הרבה זמן ושנים שהיחסים מנסים להתרומם ולא מצליחים, עברנו לא מעט טיפולים וכל פעם זה כמו פלסטר כי הוא לא מתמיד ואני מרגישה שנתתי יותר מדי הזדמנויות והגעתי למצב שכבר לא יכולה יותר לסבול את זה, לא נמשכת אליו, כבר די בטוחה שהאהבה לא קיימת ושהדבר היחיד שאנחנו נשארים יחד בשבילו זה הילדים.
אחרי שאיימתי בגירושים והתכוונתי הוא התחיל תהליך של טיפול בעצמו אבל הוא בלתי נסבל לאחרונה ונורא שקוע בעצמו. הדילמה היא אם לקום ולעזוב עכשיו כשהילדים קטנים או לחכות?

חששות כבדים מבחינה כלכלית, אנחנו חיים בנוחות, הוא לא רוצה להתגרש וברור לי שזה יהיה מאבק לא פשוט אם אתחיל מהלך למרות שכבר התייעצתי עם עו"ד שהמליצה לי לבוא כשאהיה שלמה עם ההחלטה.

אני מרגישה שיש לי עוד ילד בבית, הוא בדכאון כרוני שנסחב כבר שנים ואני מרגישה שאני כבר לא רוצה להיות שם.
הוא מוריד אותי, מזלזל, לא מעריך את כל העבודה הקשה שאני עושה (עובדת במשרה חשובה) ולרוב מתנער מאחריות כך שהכל נופל עלי ואני כבר נורא מתוסכלת ומרירה והילדים מקבלים אמא מתוסכלת, עצבנית וחסרת סבלנות וגם כלפיהם זה לא פייר.
אשמח לתובנות ועצות מניסיונכם עד כמה זה מציאותי לקום ולהתגרש במצבי, אין לי ספק שיהיה קשה לבד מכל הבחינות אבל מצד שני הרבה יותר קשה לי כשגם עליו אני צריכה לקחת אחריות ולנהל אותו בנוסף לכל השאר וזה סוחט נפשית וכבר לא טוב לי במקום הזה.

היתקליף

New member
לי נראה שאת מתעסקת יותר מדי בעצמך

מאד מחזיקה מהמשרה החשובה שלך, ומצפה שכולם מסביב יעריכו אותך בלי סוף בזכותה, ובכלל בזכות האישיות היוצאת מהכלל שלך. מנגד הגבר שממנו בעיקר את תובעת את ההערכה הזו הוא בעינייך ילד חסר אחריות.
לא פלא שהוא משתדל לחזור הביתה מאוחר, ושהוא בדיכאון. קשה לחיות עם אדם תובעני.
את רואה את עצמך כצודקת בלעדית במערכת היחסים שלכם. את היא שנותנת הזדמנויות, בזמן שהוא זה שצריך לטפל בעצמו, והוא זה שצריך להשתפר.
זה המקרה הקלסי של זוגיות שנופלת בגלל אגואיזם ואגוצנטריות.
אהבה אם קיימת אצלכם, היא בטוח לא באה ממך, וספק אם אי פעם הייתה. את אוהבת את עצמך בלבד.
בלי קשר לגירושין כן או לא (אנשים עושים את זה כל הזמן, זה לא באמת כזה דבר מסובך), נראה לי שאת צריכה לטפל בעצמך קודם כל. להרגע קצת מתחושת החשיבות העצמית שלך ולרדת מהאולימפוס שעליו נדמה לך שאת חיה. יכול להיות שאם טיפול כזה יצליח, תצליחי יותר להיות בת זוג ואהובה, בעלך ירגיש יותר טוב ומצבכם ישתפר, ולא תצטרכו להתגרש.

התייחסות טכנית ....

כלכלית - את יכולה לצפות לנפילה של לפחות 30-40% ברמת החיים שלך כתוצאה מהגירושין.
עומס עם הילדים - את יכולה לצפות לכך שמירב העומס ייפול עליך, קרוב לוודאי שיותר מאשר כיום
זוגית - גרושה + 3 קטנים ... לא הייתי אומר שזה בחלק העליון של גרף הביקושים בשוק הגו"ג ...

מאידך כמובן גם ייתכן שבן זוגך רק מחכה שתמשכי את הפלאג ממכונת ההנשמה של הזוגיות שלכם, ומרגע שזה יקרה תתגרשו במהירות ובהסכמה, הוא יתרומם חזרה בזריזות, ישלם מזונות נדיבים שישמרו את רמת החיים שיש לך כיום, ירצה במשמורת משותפת איתך על הילדים, יגיע מוקדם מהעבודה כדי להתחלק איתך בעומס ועל הדרך תפגשי די מהר את אהבת חייך ...

כבר היו דברים מעולם ...

העו'ד שלחה אותך להכין שעורי בית

שזה לשבת את עם עצמך
ולשאול את עצמך
מה באמת אני רוצה לעצמי מעצמי אח"כ מהזוגיות
והאם אפשר לשלב את זה עם השניים וזה יהיה המקום בו תצטרכי
לדבר עם בנהזוג שלך
כשתדעי לזהות את מה שאת רוצה קודם כפרט לעצמך בחיים האישיים
שלך שאינם קשורים לזוגיות תדעי להסביר את עצמך טוב יותר יבינו אותך יותר

וזה מה שנקרא לבוא בשלה...ולא עם רעיון נשלף של להתגרש
יתכן שבאמת זה יהיה הצעד
ויתכן שהשינוי יהיה בזוגיות המשותפת יחד עם שינוי בהתנהלות אישית
ופאן האישי אולי עבודה אולי זמן איכות לעצמך
רק שתבואי לזה עם מטרה מסוימת ולא עם מה שיצא יצא

הוקוס פוקוס לא קורה בגרושים
זה תהליך אישי קודם
שמשולב עם התמודדויית שנגזרות מעצם הגרושים

לכן לכי על עצת העו'ד תתבשלי עוד קצת
תשאלי את עצמך שאלות

וואוו מתוקה....

קראתי את דבריך ושל מקליף זה שהגיב תחתיך....
ואומר לך שרק מי שלא עמד במצבך לא יבין את המצוקה שלך...

ואני באה לומר לך שאני מאודדד מבינה את המצוקה, הדילמה, הסבל,
חוסר עונים, ועוד...

מאחר ואת הזכרת לי נשכחות...אני חד משמעית אומרת לך תלכי על זה....
תלכי עם רחשי לבך ויותר תהיי נאמנה לעצמך, מדבריך נשמע שניסית,
בדקת, נלחמת, קיוות ואת עדין באותו מקון והכי שצורם לי שאת רואה
אותו כנטל ובעיניך הוא הילד הנוסף שלך...

תלכי על גירושים, אין שום סיבה בעולם שתחיי חיי נישואים כשאין לך
בעל, בן זוג, חבר, שותף, מאהב, ואם הוא רק האבא הו יכול להיות גם
כשאתם נפרדים....

אין שום סיבה שתעבירי שנים של חיים לידך ושלא תחיי אותם.....

יחד עם זאת משהו מאוד מקומם אותי, חוסר האחריות שלך.....
אם שנים המערכת יחסים שלך לא תקינה ולא ממלא מדועעעעעע...
ילדת עוד ילד????? איפה האחריות שלך??? אותי מקומם שנשים
יולדות ילדים על אף המערכות הפגומות ועוד חושבות שיצליחות למריא
את היחסים...איך?... כשילד כזכותו לקבל את המאה אחוז בכל דבר..
אז איך אפשר לגדל ילדים ויחד עם זאת לטפל ולהשקיע ביחסים????

השאלה כאן אם תמציאי כוחות לגדל ילדים קטנים כל כך וגם לעמוד
מול הליכי גירושים????? זה לא מובן מאליו ועליך להתכונן נפשית
ומערכתית...אם תהיה לך עזרה ותמיכה כלכלית אז לכי על הגירושים
ואם את ממש לבד בעניין.... תבני את הפרידה בקצב שלך עד שתבססי
ותחזקי את עצמך.

בכל אופן את כעת עדין לא מוכנה לגירושים מניסיוני את רק בונה את עצמך
נפשית ומעשית.... כשאת תהיי מוכנה את ממש תרגישי ותדעי....
זה יהיה מן דחף חזק שלא יתן לשום סיבה לעצור בעדך....

חיזקי ואמצי... ובהצלחה בכל דרך שתבחרי....

בדד1

New member
כל הכבוד

לעורכת הדין שלך ששלחה אותך הביתה "בעדינות"
(ואת - האם עברת בעצמך איזה שהוא טיפול מבעל מקצוע או שזה רק הוא?)

redwine33

New member
וואוו כמה שיפוטיות..

אנסה לענות ולהבהיר את התמונה.
אני אחרי כמה שנים של טיפולי מודעות, עשיתי תהליך עם עצמי ותאמינו לי שאם הגעתי למצב שאני מעדיפה להיות לבד עם 3 ילדים קטנים אני באמת מותשת.
אני עושה באמת מעל ומעבר ומג'נגלת בין קריירה ל-3 ילדים קטנים וכל בקשה שלי ממנו לעזור ולתרום נתקלת באדישות ואטימות או שאני קודם מקבלת תשובה שלילית לפני שבאה החיובית. זה מתיש.

לגבי הילד האחרון, זה הגיע אחרי תקופה שהיתה טובה אחרי טיפול זוגי, לא הכי מתוכנן אבל מצד שני אני שמחה שיש לי 3 ילדים מאותו אבא והחלק הזה לא יטריד אותי בעתיד.
אני לא מוטרדת ממציאת זוגיות חדשה,כרגע מעניין אותי להתמקד בילדים ובקריירה ומאמינה שכשארצה זה יגיע. לא חסר לי כלום ואני מעריכה את עצמי ויודעת שיש חיים גם אחרי פרק ב',ג' ויותר וגם בגילאים מאוחרים.

גם כשאני יוזמת דברים הוא עושה טובה שהוא מצטרף ולרוב אנחנו פשוט תקועים בבית. אחרי הלידה האחרונה נכנסתי לדיכאון אחרי לידה כי הכל נפל עלי וטיפלתי בעצמי כי יש לי 3 ילדים קטנים ואחריות.
אני היום אחרי למעלה מחצי שנה של התבשלות בעניין, הוא אבא טוב ומטורף על הילדים, הוא מה"פחדנים" , שלא אוהבים לעשות שינויים בחיים ואני מאלה שמתקדמים ורוצים להתפתח ועשיתי המון בשנים האחרונות והתחושה היא כאילו שהוא מנסה כל הזמן למשוך אותי למטה.
אנחנו אחרי 4 שנים של טיפולים און אוף וזה עוזר לתקופה אבל עד היום הוא לא באמת עשה שינוי בעצמו בצורה משמעותית לאורך זמן. אנחנו יחד כבר 9 שנים. הדברים האלה היו גם אז בהתחלה אבל במקום שהייתי בו פחדתי. היום אני הרבה יותר בטוחה בעצמי וביכולות שלי ויודעת שמגיע לי להיות מאושרת.
כל סוף שבוע אנחנו רק רבים כי הוא שקוע בעצמו ואני צריכה להתחנן לעזרה עם הילדים, כשהוא חוזר הביתה בערב ואני כבר מותשת אני צריכה להתחנן לעזרה ואם אני לא אגיד ואניע כלום לא יקרה. בקיצור, אני כבר ממש ממש מיואשת.
אני מרגישה שאני נשמעת כמו תקליט שבור וגם חברים ניסו לדבר איתו אבל הבנאדם אטום.

שנים נלחמתי על לשמר את הזוגיות הזו, שיהיה לנו יותר טוב, אבל צריך שניים לטנגו ואני רוקדת לבד כבר המון זמן. אז מן הסתם כשאתה מתאכזב ונפגע פעם אחרי פעם הלב נסגר בשלב כלשהו.

הילדים אצלי באים לפני הכל והבית ואני משתדלת למצוא זמן לעצמי פה ושם ולהתאוורר קצת עם חברות אבל מספיק יציאה אחת שלילית שלו וכל הרוח יוצאת לי מהמפרשים ואני מסתכלת קדימה ויודעת שלא ככה אני רוצה לחיות את חיי. מצד שני לקום וללכת עם שלושה ילדים קטנים לבד זה לא פשוט.
אני אשמח לקבל חיזוקים ותובנות ממי שהיה שם.
אם הייתי אימפולסיבית כבר הייתי קמה והולכת לפני חצי שנה אבל נתתי את כולי בחודשים האחרונים כדי לנסות ולשקם ואני מרגישה שאין פרטנר אמיתי שרוצה להשתנות .

חיזוקים את תצטרכי למצוא בעצמך

אפח'ד כאן לא יתן לך חיזוקים שזה בעצם
מה שאת מחפשת כדי לאשר את הצעד
שלך כי את בעצמך לא בטוחה בו עדין

ושוב להתבשל זה לא עניןהשל זמן
ויתכן שחצי שנה זה לא מספיק
להתבשל זה להגיד"זהו אני מוכנה לקחת אחריות על חיי" ומשם לקבל את החיזוק
והכח לפעול

איש חכם היה אומר
אל תקשיב למה. שאנשים אומרים
תסתכל על מה שהם עושים
ולפעמים זה ממש ההפך

ואם ראית בתגובותנו אליך שיפוטיות
אינך חזקה מספיק לצאת עדין

אם כל זה נכון

בראייה שלי העסק שלכם די גמור
<ואני האחרונה שמעודדת פירוק משפחה עד שלא מוצו כל האפשרויות האחרות>
כל שנותר לכם לעשות זה לראות איך אתם מסיימים את זה בצורה היפה והטובה ביותר לטובת כל הצדדים
שיהיה בהצלחה!

בדד1

New member
ברשותך

אתיחס למשפט האחרון שלך בלבד

יכול להיות שזה שאת לא אימפולסיבית
יכול להיות שזה שאת מחושבת להחריד
זה בעוכרייך

נסי לבדוק למה עורכת הדין שלך שלחה אותך הביתה עם עצה להתבשל קצת עם המחשבות שלך

וההחלטה תהיה שלך בלבד - אף אחד לא יכול לעזור לך בזה

atomic kitten

New member
תתחילי בצעדים קטנים בכיוון

נשמע קצת כמו האקס שלי... רק שלנו אין ילדים.
לא מוכן ללכת לטיפול זוגי (יותר נכון עזב באמצע ) ובטח לא לטיפול לבד.
לא מוכן לצאת מהבית - לא עם חברים ולא שנינו לבד- אלא אם כן זה בדיוק מתי ואיך שהוא רוצה וגם אז עסוק בלהיות לא מרוצה ממני. רק עבודה וטלויזיה.
פשוט התחלתי לעשות הכל לבד!
למשל- אם בסופ"ש הוא לא רוצה לעשות כלום או לצאת מהבית- מעולה! שישאר עם הילדים בזמן שאת עושה מה שבא לך - דמייני שאתם גרושים וזה הסופ"ש שלו עם הילדים.
כמובן שכאשר תחזרי הביתה יתכן ותגלי שהוא השאיר לכלוך ובלגן בכל מקום והילדים אכלו רק במבה כל היום- אבל זה יקרה גם אם תהיו גרושים...
אולי זה יתן לך להתאוורר ואת הכוחות לעשות שינוי.

jeyleno

New member
שום טיפול זוגי לא יעזור לגבר דכאוני

הנגזרת הדכאונית היא פגיעה בזוגיות
איך אומרים : אל תהרגי יתושים תייבשי את הביצה
ההצלחה שלך אפילו מעצימה את תחושת הדכאוניות שלו כי מהווה ניגודיות שמחדדת את תמונת הכשלון האישי שלו
תגובת הלא לא לא העיקבית שלו נובעת
פשוט מהסתגרות שהינה אחד הסימפטומים לדכאון
אז נסי לבחון מה גורמי הדכאון ואיך מחלצים אותו משם

ערסlight

New member
גירושין

גירושין זאת פריוילגיה. הטבה שהחברה של היום מאפשרת ומשהו שלא תמיד היה מובן מאליו.
השאלה היחידה כאן האם אתם יכולים להרשות לעצמיכם את זה.
כי אם לא... אז לפחות תרדו אחד מהשני עם הציפיות. וותרי על הפנטזיות של המשפחה המושלמת [הגוויה הזאת כבר לא תקום לתחיה.] ותחכו את שתוכלו להפרד מבלי שזה ימוטט אתכם.
ובינתיים תרגיעי. זה לא יהיה יותר קל בלעדיו. [ובינתיים, אם למשל, הוא ימצא לעצמו למשל מישהי מהצד... זה משהו שכדאי לך לפרגן לו.]

ye44

New member
למה לחכות

תביאו עוד ילד אולי זה ישפר שוב את הזוגיות
גם לימון בסופו
של תהליך נסחט ומה עושים בסוף ? לימונדה

גיסתנו לעתיד את רק בפרומו של העייפות תתכונני נפשית ועדיף
שתדאגי לעזרה וגיבוי לפני שתעשי צעדים זה לא יהיה פשוט.

יש מבצע במגה ספורט על נייקי תרכשי לך זוג כי את הולכת לרוץ
מרתון

בוא׳נה....

רעיון טוב,
נעלי ריצה של נייקי במבצע,
הרופא אומר שטני חייב לרזות 30 ק״ג,
טוב, רצתי לקנות...
עד הקיץ אולי ארזה...
אולי!!!

ye44

New member
לפני שתתחילי לחבב אותי

תצטרכי לקחת קוקטיילים של

אתה צודק....

למה לי להיכנס למיטה חולה... הרי אתה חסר תקנה....
תודה על ההזהרה ....

אנרגיות שלילית מרגישה מרחוק.... לא עיכלתי וכנראה שלא אוכל לעכל.

חלפו...

אם הייתי בקטע של דייטים,
ומישהי הייתה כותבת לי,
״יחבב״....
רק אם היא הייתה כפילה של מירי בוהדנה,
אולי הייתי מסכים לדייט איתה...
״יחבב״...נו באמת...

שאלת שאלה: להתגרש או לחכות...ואני אומר...

...זאת שאלה לא נכונה...
לו השאלה היתה: להתגרש או לא?... היתי אומר...שאלה טובה, פשוטה ונכונה...

את שואלת: האם להתגרש או לחכות?...
לחכות למה?... לטו' באב?...
אני גורס שפירוש הביטוי זה להמתין עם ההחלטה...
זאת אומרת, כבר החלטת להתגרש... רק התזמון לא ברור לך...

זה כמו בכדורגל, את ממתינה ברחבה כשעל גבך מס' 9 הקלאסי ומצפה שימסרו לך ל"וולה"...

בינתיים עוברות 90 דקות + זמן פציעות ולא קבלת הרבה ל"וולה"...
נו טוב, שבוע הבא יש עוד משחק...

למעלה