להתאהב בשיפחתך

A לוןA

New member
אחדד

כשאני מתייחס ליחסי שולט-נשלטת, אני מכוון לכל טווח השליטה- משליטה קלה יותר (מה שאתה מכנה נשלטת) ועד שליטה של 24/7 לוחצת (מה שאתה מכנה שפחה) ואחזור ואשאל, בטרמינולוגיה שלך (כפי שהבנתי אותה)- האם יחסי אדון-שפחה, אינם בבסיסם יחסי גבר-אישה? וככאלה, האם מצבים שונים- ובכללם התאהבות- הם בלתי אפשריים בעיניך במצב זה?

RubenJones

New member
יחסי גבר-אישה, אדון-שפחה, סובייקט-אובייקט

A לון, הכל אפשרי, מבחינת טווח הרגשות, והמגבלה היחידית היא המגבלות הרגשיות של השותפים לקשר. אפשר לחלק את יחסי השליטה לשלושה אופנים עיקריים: 1) קינק: סטייה מוסכמת שעיקרה אירוטית, דבר המוליד צורך בבני זוג שיש להם עניין דומה (יחסים וניליים + היבטי שליטה ''לייט'') 2) פאזה: שלב בחיים, בו מתנסים ביחסי שליטה בכל מיני רמות, אבל בתום הפאזה חוזרים להיות וניליים, או קינקיים. 3) מהות: אנשים שצריכים שליטה בחייהם וזקוקים לשלל ביטויים שלה, במיטה, בזוגיות, בחיי היומיום. אני שייך לסוג השלישי והאמן לי - לא תמיד היה לי קל לקבל את זה. סופו של דבר, אני בחור נחמד ומשכיל אז ''למה לי כל זה''. לשאלתך, במצב בו הצורך בשליטה הוא מהותי, השולט תמיד יראה את הנשלטת כפונקציה של עצמו. במונחים מקצועיים הדבר נקרא ''חסך נרקיסיסטי''. הדבר נכון גם לגבי השפחה - היא תמיד תראה את השולט כ''מורם ממנה'', ואת עצמה כחלק ממנו (יחסי אובייקט-סובייקט). לדברים הללו אין פתרונים. כל שאפשר הוא לעדן את הסטייה וללמוד לחיות איתה. כך, אם השפחה שלי מצליחה ועושה חיל, אני גאה בה ושמח גם שהשליטה שלי מיטיבה איתה. אם היא נכשלת, אני לא אאשים אותה, אלא אשאל את עצמי היכן טעיתי, או האם לא ראיתי משהו בה, שהייתי חייב לראות. בהקשר של התאהבות, אני לא חושב שהדבר קיים. הוא קיים עבור הסוגים 1 ו- 2. עבור אנשים מהסוג השלישי, יש רק ''מתאים'' או ''לא מתאים''. החסך הנרקיסיסטי מחייב אותנו, אנשי ''הסוג השלישי'', לנסות לבחון את בן/בת הזוג כחלק אורגני מעצמנו (ללא קשר לתפקיד הנבחר. גם שפחה, כאמור, רואה עצמה כבשר מבשרו של האדון). לפיכך, מי שרוצה להשתקע בחווית ההתאהבות החולפת, עדיף כי יודה בפני עצמו שהוא קינקי, או שהוא בפאזה של שליטה שהוא רוצה לצאת ממנה. עבור אלו ששליטה היא חלק מחייהם, האפשרות הזו - הרגש החולף של ההתאהבות - אינו פתוח באמת. אפשר להעריץ את השולט, אפשר להיות גאה בנשלטת. די בכך. R

לולה 123

New member
מאד מענין אותי רובן

מהי ההכשרה שלך . כשאדם כותב בצורה כל כך נחרצת , מן הראוי לציין שזוהי דעתו, או לפחות לציין את ההכשרה שמסמיכה אותו להיות אבי התורה. מפריעה לי הנחרצות , האמירות הכל כך חד משמעיות . הסיווג הכל כך ברור לאנשי הסוג הראשון או השני , או אנשי הסוג השלישי , חלוקת יחסי השליטה לשלושה חלקים , מותר ואסור ביחסי שולט-נשלטת/שפחה וכו' ... מי שקורא אותך בכזו נחרצות יכול עוד , חס וחלילה, לחשוב שזה התנ"ך של הבדס"מ , והרי גם התנ"ך יש מי שחולק עליו או מפרש אותו בצורות שונות. בחיי, קצת צניעות לא תזיק, וכדאי לכסות את המקום הזה שלך שממנו זורחת השמש, שלא תתקרר חס וחלילה.

A לוןA

New member
מנסה להבין

אבל באמת לא מצליח. יש כל כך הרבה סתירות ולופים לוגיים במה שאתה כותב, שאני קצת הולך לאיבוד. 1. על מנת להיות שולט "מהותי"- לשיטתך- על השולט לסבול מחסך נרקסיסטי, שהוא מעין "תנאי מוקדם" לשליטה מהותית. האמנם? 2. חוויית השליטה, כמו אינטראקציות רבות בין שני אנשים, יכולות לנוע על טווח רחב של רגשות- מאדישות בצד אחד, עד אהבה מצד שני. להיתקע על הרגש ה"בינוני" (בעוצמתו ובעומקו) של "להעריץ את השולט...להיות גאה בנשלטת" הוא החלט מוגבלות אישיותית. ההצהרה החד משמעית שזו שליטה ואין בילתה היא לטעמי במקרה הטוב תוצאה של החסך הנרקסיסטי עליו דיברת (זו דרכי והיא הדרך היחידה) ובמקרה הרע מניפולצייה ריגשית. 3. הבעייתיות הגדולה ביותר בשיטת השליטה שאתה מציג היא לטעמי אובדן הבחירה, ומתוכה אובדן ההסכמה. ובאין כזו- זה כבר לא בדסמ. ובתגובה לחלק מהדברים שכתבת ל-C: כשאני עולה לאוטובוס, אני "מוסר את חיי" בידי מי שהוסמך לנהוג באוטובוסים על ידי המדינה. שאני הולך לצבא אני פקוד של אלו שעברו הכשרה מסודרת, ומפקד על אלו שעברו כזו, ואף נתונים לביקורת על תיפקודם. בשני המקרים אני תחת חסות והכשרה מסודרת ומתועדת, והמסגרת בה אני נמצא- טוטאלית יותר (צבא) או פחות (אוטובוס) ידועה מוסכמת ומוגבלת. כשנשלטת מגיעה לחוויית שליטה כזו שאתה מתאר- מה בדיוק ההכשרה אותה עבר השולט, לבד ממילתו-הוא שהוא כזה? לבד מזאת, לשיטתך- לשליטה זו אין גבולות ואין מסגרת והיא הכל-מכל-בכל-כל. מעבר לכך- אתה רואה קשר שליטה כקשר בו השולט הוא בעצם היחיד שנמצא, ואילו הנשלט מבוטל לחלוטין על ידו. זו גישה מסוכנת, ולדעתי גם לא מעניינת כלל, כחוויית שליטה. הבעייתיות עם התיזות שאתה מציג היא (מעבר לביסוס העובדתי שאתה טוען שיש בידך, אבל לא הוצג) שאתה לוקח אמיתות מקובלות ומקצין ומעוות אותן עד שהן מאבדות את המשמעות המקורית ונכנסות לתוך איזור שיתכן וכבר אינו בדסמ כלל. מנסה לא לשפוט, רק להבין.

Cגלית

New member
התיאור שלך

"שפחה זקוקה לכך שאדונה יהווה את הציר הרגשי שלה. היא זקוקה לחוש דרכו, לחיות דרכו בעצם (ובהכרח - להרגיש את רגשותיו ולחיות את חייו). " מפחיד, לא נשמע שפוי בלשון המעטה ומסוכן. ובכלל איפה נמצאת האישיות שלה, שלו? או שהכיף הוא לשלוט בפלסטלינה? אני תוהה מי נכנס לקשר כל כך מבטל ולמה? אשמח לקבל הסבר.

RubenJones

New member
תשובה ל Cגלית

מפחיד? לא שפוי? Cגלית, אנשים מוסרים את נפשם בשביל הרבה פחות מאשר הזכות להיות מי שהם באמת. למשל - אנשים שהולכים לצבא ומתים בשביל איזה מנוול שמן שיושב בירושלים. למשל - כל מי שעולה על אוטובוס (ומפקיד את חייו בידי הנהג/ת). אני מבקש שנימנע כאן משיפוטיות. באנו לבחון ארחות חיים פחות מקובלות ואם נתחיל לשפוט, אז אנחנו לא טובים יותר ממי ששפטו אותנו. האישיות של עבד/שפחה אמיתיים נגזרת מהגמישות המנטאלית שלהם, לרצות להתאים את עצמם לצרכים של אדונם/גבירתם וגם להצליח בכך - לאורך זמן. צורך השליטה שואף למקום של ''לשלוט בפלסטלינה'' - לעצב את חייו של אדם הסומך עליך, כפי ראות עיניך. מי שנכנס לקשר כה מבטל, לרוב אלו אנשים משתי קבוצות עיקריות: או אנשים חזקים מאוד (הזקוקים לביטול ברמה ההולמת את עוצמתם), או אנשים המודים בכך שהם חלשים ורוצים להפוך את החולשה הזו לעוצמה והערכה. לגבי הסיבה, שאנשים נכנסים לקשר כזה - התשובה היא: מתוך צורך פנימי. הצורך הפנימי לרוב נובע מנסיבות שמקורן בגילאי הילדות, אנשים שחוו ביטול רגשי כחלק מאהבה של הוריהם. רק כאשר הם ישובו וימצאו את המקום הנדיר הזה - להיות עם אדם שאוהב אותם אך גוזר עליהם ביטול רגשי - רק אז הם ישובו להרגיש שלמים ואהובים באמת. כאמור, כולנו נושאים את הטראומות שלנו, וכמאמר הפתגם "מה שכתוב על המצח, היד לא יכולה למחוק". כל שאנו יכולים לעשות הוא - לעבד את הטראומות לזכרונות ולהשתדל לחיות חיים מענגים של מימוש עצמי, גם אם זה אומר להודות בחולשותינו העתיקות. R

לולה 123

New member
אשמח לשמוע מאיפה התזה הזו

"...לגבי הסיבה, שאנשים נכנסים לקשר כזה - התשובה היא: מתוך צורך פנימי. הצורך הפנימי לרוב נובע מנסיבות שמקורן בגילאי הילדות, אנשים שחוו ביטול רגשי כחלק מאהבה של הוריהם. רק כאשר הם ישובו וימצאו את המקום הנדיר הזה - להיות עם אדם שאוהב אותם אך גוזר עליהם ביטול רגשי - רק אז הם ישובו להרגיש שלמים ואהובים באמת..." חשבון פשוט : כ-400 ש"ח לטיפול פסיכולוגי X עשרות טיפולים. כל מה שצריך זה לקרוא אותך וחסכתי עשרות אלפי שקלים.

Dan_Kap_

Active member
+1

Cגלית

New member
יתכן ולא הבנתי,

איפה יש כאן בכלל גמישות מנטלית? רצון אישי? בחירה אישית, או נכון יותר לכתוב, רצון בריא? ועוד, איך ניתן להגיע דרך ביטול רגשות לשלמות ואהבה? אהבה היא לא רגש? ואיך הנשלט/ת מצליח/ה לקבל את האהבה הזו מהשולט/ת אם הוא היא לא מאמין/ה שנכון לאהוב או להכניס אהבה לקשר השליטה הזה? איך אפשר להגיע למימוש *עצמי* אם המימוש העצמי לא קיים שהרי הנשלט מממש את עצמיות השולט? אנסה לסכם את דבריך בצורה שהבנתי מכתיבתך, יש מצב שאני טועה ובגדול, תקן אותי אם טעיתי ו/או נמשיך משם. לדעתך שפחה/עבד, הם אנשים שהילדות שלהם הייתה נטולת אהבה והם זקוקים, כמהים לאהבה. הם הגיעו לבדס"מ מחוזק, אומץ או חולשה <תלוי באופי שלהם> הם בוחרים לסמוך על מישהו אחר שילמד אותם לחיות דרכו שהיא שלטעמו הדרך הנכונה לחיים בריאים, תקינים, מוצלחים בשבילם, משמע לחיות דרך אדם אחר - השולט בהם, חלק מהדרך היא ביטול רגשי ומימוש רצונותיו ושוב, ה"טיפול" אבחון" והדרך נרכשת ע"י השולט. אשמח להבין איפה אני טועה, כי יש לי הרגשה שטעיתי ובגדול.

Cגלית

New member
עדיף שתהי מהממת

אף אחד לא חייב דבר, בטח לא לקרוא ולהשתתף. לי חשוב לבאר את הנושא, להדגיש שזהו דיון, ניסיון להבין דעה, גישה <גם אם נראה לך כהתפלספות> של אדם מסוים ולא כסיכום הגדרות עולם הבדס"מ.

RubenJones

New member
תודה C

כן, לרגע כבר חשבתי שזה ''הכלוב'', מבחינת התלהמות והשתלחות. הדברים שאני מביא הם פרי ניסיון אישי כמו גם לימודים בתחומים רלוונטייים - מדעי הנפש ומדעים קוגניטיביים. כך או כך, אלו דעות שלי והן מייצגות את תפישתי. אשמח לקרוא דעות אחרות או וגם הפרכות של הדעות שלי, רק אנא - בלי גנון. תודה, R

Dan_Kap_

Active member
מקורות בבקשה

R - כמי שטוען שהדברים הבאת הם "פרי ניסיון אישי כמו גם לימודים בתחומים רלוונטייים - מדעי הנפש ומדעים קוגניטיביים." האם תוכל להאיר את עינינו בהבאת מקורות לתיאוריה שלך, על פי כל כללי הציטוט המדעי
בתודה מראש, דן קפדן

Dan_Kap_

Active member
היום יום ד', 14/12

וטרם התקבלה אסמכתא אחת ממר ReubenJones או הסבר מהי ההכשרה הרלוונטית שלו שמאפשרת לו לדבר במונחים קליניים.
סקרן מאד

Dan_Kap_

Active member
מה באהבה

שולל שליטה עבורך
ומדוע הברירה היחידה שאתה מוצא היא להיות שולט ללא רגשות וללא אהבה

newcharm

New member
יתכן שלא הבנת אותו

(או סתם לא טרחת לקרוא הכל) הוא ענה (לא זוכר למי) איפושהו בשרשור שאהבה ורגשות - כן. התאהבות - לא בבית ספרו

A לוןA

New member
אני אצטט:

"אפשר להעריץ את השולט, אפשר להיות גאה בנשלטת. די בכך." אלו אמנם רגשות, אך אינם אהבה.

Dan_Kap_

Active member
נשמע לי כמו פשרה בעייתית

לכל הצדדים - לכן הייתי שמח לשמוע תשובות שלו שאולי יעזרו להבין איך הוא מגיע לאוסף בחירות כל כך מגביל ומוגבל.

למעלה