להשתנות

NETA 2005

New member
להשתנות

איך אפשר להשתנות בלי שתרגיש שאתה עובד על עצמך?

שובטמה

New member
תשובה לנטע,,,,,,

להגיע לעצמך באמת שלך. לא להאשים ,אלא לקבל אחריות על מעשיך. כי אתה אחראי על כל מה שקורה לך. רק אתה. כל מה שאתה מאשים חוזר אליך בחזרה.

hilabarak

New member
להיות מוכנה לשלם את המחיר

הזמני, תמורת שיפור ארוך טווח. נניח שיש אדם שנתקע עם הרכב במדבר והוא לוחץ על הגז שוב ושוב ושוב. מתחפר עוד ועוד ועוד. בדואי שבמקרה עובר לידו שואל אותו "צריך עזרה?". הוא אומר לי "בטח, תעמוד בחוץ תנסה לדחוף". הבדואי מנסה לדחוף, אך הרכב תקוע מידי. הבדואי אומר לו "שמע, תקוע, אולי לחצת יותר מידי זמן על הגז, אולי החול פה רך מידי". בוא נסתובב מחוץ לרכב נמצא עץ נשים מתחת לגלגל נעשה מנוף קטן תשים גז ותיסע". האיש עונה "השתגעת ? לצאת מהרכב ? חם בחוץ אני אקבל כוויות מהשמש, אני אתייבש. מה פיתאום שאצא ?". אומר לו הבדואי "במזגן אולי נעים, אבל בקרוב ייגמר הדלק ואז גם תצטרך ללכת 25 קילומטר עד העיר הקרובה להביא דלק וגם תצטרך להוציא אותו מהחול. בקיצור אותה בעיה שהיתה תישאר, רק תוכפל פי 10". איך עושים שיוני אמיתי ? מבינים שב"מזגן" הפנימי של "חוסר ההתמודדות עם בעיות" נוח ונעים, אבל המחיר של ההישארות שהבעיות נשארות וגדלות לאורך השנים. ברגע שמוכנים לצאת מהמזגן, ולשלם את מחיר החום הרגעי, תמורת יציאה מהמקום התקוע, אז מרגישים שהרכב זז. עד אז יודעים טוב מאוד שאנחנו סתם לוחצים שוב ושוב על הגז, אבל הרכב באמת שלא זז.

barak001

New member
היי

את יכולה לפרט? למה את מרגישה שאת עובדת על עצמך? אני כן חושב שאמונה חשובה בשביל הדרך. אם את מאמינה למשל שחשיבה חיובית זה שקר, או שהעולם לא באמת ורוד, תחפשי כיוונים אחרים. אגב, יש כיוונים שיוכלו גם להביא לשינוי החשיבה והתפיסות...

NETA 2005

New member
זהו

אני כן חושבת שאושר מושלם הוא שקר,אבל איך אני יכולה לדעת אם זה נכון? בסופו של דבר זה הכל עניין של הרגשה,ושום דבר אינו קיים מבחינת המציאות. אני חושבת שהעולם הוא גם וורוד,וגם לא,ובכלל המצב רוח שלי הוא דיי שאנן..אני לא מרגישה במיוחד רע,ואני גם לא מרגישה במיוחד טוב. אני רואה אנשים מסביבי שהם באמת או יותר מאושרים וזה מתסכל אותי כי גם אני רוצה יותר מהחיים וזה פשוט לא קורה.

s h i r a n 2 0

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo39.gif

נטוש! מה את רוצה מהחיים ? איך החיים שלך לדעתך צריכים להיראות ? מה לדעתך חסר לך ? מה את חושבת שאת יכולה לעשות בשביל למלא את החסר ?

NETA 2005

New member
אוקיי..

מה אני רוצה מהחיים? אני רוצה להבין דברים יותר! אפילו שאני מבינה דברים יותר,עדיין חסר לי,ואני לא יודעת איך להשלים את החסר...:(

barak001

New member
אושר

ייתכן שאנשים מסביבך מאושרים קצת יותר או קצת פחות, אבל אנשים לא חווים בד"כ אושר אולטימטיבי מעצם מהותנו והתפיסות שלנו. מה שאת רואה מבחוץ הוא הדימוי שלך לגבי אושרם של האנשים, אך לא המציאות עצמה. כשאדם כל הזמן רוצה ומשתוקק, ולא מסתפק בקיים, נוצר סבל. כשאדם מטפח את האגו, ויוצר הפרדה גדולה יותר בינו לבין סביבתו, נוצר סבל. וזה נוצר כל הזמן. אפילו עכשיו, כשהכל "בסדר", את רוצה יותר. את רוצה ריגוש, אושר אולטימטיבי. אפילו התשוקה לאושר היא עצמה יוצרת סבל. הכל ארעי וחמקמק בעולם הזה - גם זה יוצר סבל. לא זה, אלא האחיזה בדברים חמקמקים, וחוסר ההבנה שהם כאלה. ע"פ הבודהיזם, החיים הם סבל בגלל האשלייה שלנו (התפיסה השגוייה שלנו לגביהם, הרצון להיצמד, התשוקות, ההפרדות). לפי הבודהיזם כשמבינים את שורש הסבל אפשר גם להגיע לאושר אולטימטיבי (הארה). בכל מיני טקסטים ההארה מתוארת כאושר אולטימטיבי, אקסטזה. יש שאומרים שזה קשור לגוף האנרגטי, להתמרה אנגרטית שמתרחשת בגוף, לשינוי מצב התודעה המוחי. צריך להבין שכמו שהתודעה שלנו יוצרת את הסבל שלנו, ככה היא יכולה ליצור את האושר שלנו. האובייקטים החיצוניים פחות רלוונטיים. אם תתמקדי בהם תוכלי לתפוס קצת יותר, להתרגש קצת יותר, אך בסופו של דבר גם האובייקטים החדשים יהיו זמניים וחמקמקים. אני יכול להציע לך לקרוא יותר על פילוסופיה מזרחית, שם יש טענות ברורות לגבי האושר המושלם, וגם אם לא מגיעים להארה, הרבה דברים יכולים להשתנות לטובה בדרך הזו.

NETA 2005

New member
אתה יכול להסביר את המשפט

"התשוקה לאושר היא עצמה יוצרת סבל"? זה מדוייק ביותר,אשמח אם נעביר את הדיון ונתמקד בזה לשנייה!

barak001

New member
התשוקה לאושר

התשוקה לאושר היא חוסר סיפוק מהמצב הקיים, חוסר הערכה למה שיש. אושר הוא ארעי וחמקמק (לפחות כזה שמושג מאובייקטים חיצוניים), ולכן ככל שיש פער בין התשוקה למדצוי יש יותר תסכול. כל תשוקה היא תסכול, אובייקט התשוקה לא כל כך משנה.

שובטמה

New member
תשובה לנטע2005,,,,,,אשר

לאושר אין תשוקה , האשר נמצא בכולנו, ומה שיש לעשות זה רק לצאת מהאשליה שיוצרת סבל, העבודה של האי -עשיה - היא להסיר את וילון האשליה כדי שהאשר יתגלה. כמו שאתה מדליק אור והחשך נעלם.

תפסת מרובה לא תפסת

שקר/אמת, טוב/רע, מלא/ריק, ורוד/שחור, מציאות/אשליה, מצב רוח, מה שרואים אצל אנשים אחרים ואצלנו, מה שרוצים יותר - הכל זה תפיסות. איך שרואים דברים. מה מונע ממך אושר? מה גורם לך סבל? מה חסר שאין ברגע הזה שבו יש חיים?

f64

New member
אפשר!

לפני כמה ימים נתקלתי לגמרי במקרה באתר מדהים. אולי זה יוכל לעזור לך לצמוח:

למעלה