להרגיש טוב?

שבילים

New member
משהו שקרה לי אתמול

אתמול חידשתי את המנוי בספריה, ואחד משני הספרים שלקחתי היה הספר "פיטר פן". בזמן שהספרנית החתימה אותי על הספר, היא אמרה: "תדעי לך שבדרך כלל אי אפשר לקחת ספר ילדים במנוי של מבוגר, אני נותנת לך את זה חד פעמי אבל בעקרון, שתדעי". נו, אז האם החוקים של המבוגרים לא מטופשים לפעמים? ואפילו מרגיזים
אני משלמת מנוי לספריה והם יקבעו לי מה לקרוא ומה לא? בכל זאת התחלתי לקרוא את הספר אתמול, ומה אומר לכן, אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה נהניתי כל כך מספר כמו שאני נהנית לקרוא את הספר שרק לילדים מותר לקרוא אותו.

שבילים

New member
בורג קטן במערכת

או במילים אחרות: עוד רובוט שעובד כפי שתכנתו אותו לעבוד. אמרו לה שאלה הם הכללים, שלמבוגר אסור לקרוא ספרי ילדים (ואני מניחה שגם ההפך) והיא, שרוצה לשמור על מקום העבודה שלה (וזה מאוד הגיוני ומובן) נוהגת לפי הכללים. וכללי החברה קובעים שיש דברים שמתאימים לילדים ולא למבוגרים וההפך. יש דברים שמתאימים לבנות ולא לבנים וההפך. יש דברים שמתאימים לגיל כזה או אחר (ראה ההודעה בתחילת השרשור) ולגיל אחר הם לא מתאימים. בקיצור העולם הוא בית חרושת גדול של מכונות ומרביתנו, בני האדם, מכונות שעובדות לפי איך שתכנתו אותנו. מזל שלא כולם ככה. מזל שיש גם אמיצים שמעיזים לראות דברים בצורה שונה. ושבכלל מעיזים להיות שונים. בלעדי אותם אמיצים, העולם היה מאוד משעמם, לא?

הנסיך הקטן...

כל מי שחושב פה שלהיות ולהישאר במובן מסויים ילד זה לא טוב שיקרא את הספר הזה.. הספר הכי טוב שאי פעם קראתי... אוהבת על השמים והכוכבים! איב

שבילים

New member
היתה לי הרגשה...

שהספר הזה יוזכר. גם בגלל שהרבה חושבים עדיין שהנסיך הקטן זה ספר ילדים.

אדוני!

קראתי את המכתב שלך .. ובמקום להתייחס לתוכן, אני רוצה להתייחס לנימה שנשמע שזה נכתב בה. לא שאלת שום שאלה .. לא ביקשת עזרה.. לא רצית לדעת כלום באמת.. שים לב ! ואני ממליץ מאוד מאוד שתקרא את המכתב שלך כדי להבין תהליכי מחשבה שלך! שים לב ..... כל המכתב הוא הצהרה של משהו, הוא ביטוי של משהו, הוא בסך הכל דיעות שלך, ידע שלך, קביעה של מצב.. אין שם שאלה.. לא רצון להתפתח או ללמוד או לצמוח.. ואפילו סיימת את המכתב ב "טוב.... נראה מה יהיה.." כאילו אתה איבדת תקווה ומקבל את המצב. הצעד הראשון שלך יהיה לשאול שאלה .. מה זה שאתה רוצה לדעת? חשוב על כך ! מה באמת אתה רוצה לדעת ? מה לא עובד שהיית רוצה שכן? אפילו לא כתבת בתוך המכתב שאתה לא אוהב את המצב ! רק הנחת כמובן מאליו שאנחנו נבין שאתה מתכוון לזה .

~דויד~

New member
איש יקר

כל סבל שאתה מרגיש הינו תוצאה של פעולותיך, ושל פעולותיך בלבד, בגלגול הזה או בגלגולים קודמים. ישנם חוקים ביקום. ואתה יכול לבחור להמשיך לסבול או לבחור להתחיל ללמוד את החוקים הללו. אני בטוח שתוכל לקבל תמיכה ועידוד כאן בפורום, אבל זה לא מספיק. עליך להחליט בינך ובין עצמך מה אתה מתכוון לעשות בקשר לסבל שבחייך. האם חשבת למשל ללמוד את תורת הקבלה?

למעלה