להרגיש טוב.

• פותח הנושא *g99
  • פורסם בתאריך

*g99

New member
להרגיש טוב.

ומה זה בעצם להרגיש טוב? ומי בעצם יודע שהוא באמת מרגיש טוב? אז נכון שכשואלים אותנו מה שלומכם? אנחנו אומרים מצויין או או שטוב,אבל באמת...תחשבו טוב טוב,החיים שלנו לא ממש מושלמים.בוא נתחיל באופן כללי,במדינה שלנו קשה מאוד לחיות,הכל לחוץ פה,רועש,אנחנו חיים מפיגוע לפיגוע,אנחנו במרתון חיים.במצב האישי אף אחד לא מושלם,והשאלה מה עכשיו? כל אחד שישאל את עצמו ממה הוא לא מרוצה אצלו,ותאמינו לי שיש,הרי אנחנו לא מושלמים...ואני רואה אנשים בעלי מסכה שכזו,אומרים שהכל אצלהם מושלם,על מי אתם עובדים? רק על עצמכם. אז מה זה להרגיש טוב? ניתוח שלי: אני לא מושלמת,יש בי מגרעות שעליהם אני עובדת.אך חשוב לי להבין מי אני,להיכנס אל תוך תוכי ולראות מי אני.היום אני יכולה להגיד שאני מרגישה טוב! ונכון שיש ימים שאני בוכה,ונכון שלא תמיד טוב לי,אך לא לזה הכוונה...שיניתי אורך חיים,תפוסי התנהגות וחשיבה. להרגיש טוב זה להאמין בעצמי ולדעת מה ועד כמה אני שווה! לדעת איך לא לקחת ללב את כל מה שאומרים לנו,להבין שכל מה שקורה לנו זה לטובה,לא לחפש אשמים כי זה הכי קל.להתמודד,זו התשובה שלי! אני מרגישה טוב,ואתם? g99...

*אביבה*

New member
איך את מתמודדת?

איך את יודעת כמה את שווה? איך את מאמינה בעצמך?

*g99

New member
שאלת השאלות,

אני הייתי טיפוס שכשצועקים עליו או מעליבים אותו הייתי מסתגרת ולא מגיבה,אולי מהפחד לתגובה חריפה יותר או אולי כי לא האמנתי שאני מסוגלת להביע את תחושותי. עד לפני מס´ חודשים הייתי כזו,אך הבנתי שאני חייבת להתחיל להציב גבולות למי שמנסה לשלוט בי.רק המחשבה שאני יוצאת "למילחמה" היתה לי קשה,גם כשכבר אמרתי"די!" זה לא היה לי קל,אך כשראיתי שהעצמאות שלי מפצבצת לה,הבנתי שכך היה עלי לנהוג מיזמן.הביטחון שלי התעורר,הבין שזמנו הגיע והתחלתי לבנות את חיי בצורה אחרת.ראיתי כי פתאום כל הסובבים אותי מבחינים בשינוי,מקורבי עודדו אותי וחיזקו אותי,נתנו לי להבין ולראות שאני מסוגלת והינה הוכחתי זאת לעצי ולכולם. בעזרת ההבנה שעלי לקבל את העצמאות שלי בחיים בכלל,גיליתי שיש לי כוח רב לשנות את דפוסי החשיבה שלי וצורת ההתנהגות שלי. ההתמודדות שלי היא יום יומית,ואין מה לעשות תמיד תהיה. ההתמודדות שלי נעשתה דרך כתיבה,מעין יומן אישי,כתבתי את כל תחושותי,הוצאתי את כל כעסי,שאלתי שאלות לעצמי ותוך כדי כתיבה מצאתי את התשובות. אפילו פירסמתי במס´ פורומים מעין סיפור על ילדה שעוברת את התהליך,כמובן שאני הייתי הילדה וכל הסיפור הזה הוא חלק מהתהליך שעברתי. אני מקווה שהצלחתי לענות לך, g99...

*אביבה*

New member
מה שהבנתי מהקריאה זה

שיש בלבול. למה הכוונה : מצאתי את התשובות, הייתי ילדה, הבטחון שלי התעורר ועוד משפטים שאת כותבת ... אולי תתארי את התהליך שעברת? יותר לעומק? איזה שינוי קטקטנן שקרה אצלך לעומת מה שהיה לפני התהליך... איזה עצמאות עליך לקבל? מה הבנת?

*g99

New member
אולי כתבתי בצורה מבולבלת,

מצאתי את הסיפור שיחה עם ילדה שכתבתי בתקופת השינוי ההוא. הילדה היא אני והאיש הוא אדם זר,אך למעשה הוא אני שנמצאת בתהליך של התקדמות,פריצת דרך. ישנם פרקים שנכתבו תוך כדי משבר,שאלתי שאלות ונתתי לעצמי תשובות. אני מקווה שמהסיפור יהיה יותר קל להבין את מה שניסיתי להסביר. g99... שיחה עם ילדה

*אביבה*

New member
אולי תנסי

לתמצת למילים ספורות את כל מה שכתוב שם? את המסקנות האחרונות של סוף הסיפור במילים של היום?

*g99

New member
זה מה שניסיתי להסביר

אך זה יצא מבולבל. הייתי ילדה שבמקום לפתור את הבעיותהיא היתי ממציאה תרוצים איך לא להתמודד. כשהבנתי שהנזק שנעשה פוגע בי החלטתי להפסיק להמציא תרוצים,להתחיל לחיות חיים אמתיים.זה לא קל להתמודד מול פחדים,אך חייבים. אני ממליצה לקרא את הסיפור. g99...

*אביבה*

New member
ואיזה ילדה את היום?

כי מה שעשית זה להמציא תרוץ למה לא לכתוב את מה שביקשתי... קראי את השאלות ששאלתי אותך שוב.

*g99

New member
אז ככה,

יש דברים שאי אפשר לתמצת,אין הנחות פה,צריך לקרא בכדי להבין.קשה לי לתאר בדיוק את השינוי שחל בי,אך אני יודעת שהשינוי הזה הפך אןתי לפיקחית יותר, עצמאית יותר ובעלת ביטחון עצמי גבוה. g99...

*אביבה*

New member
לתמצת

זה לנסות "לנקות" מכל הרפש שמסביב שבא לידי ביטוי במילים אין ספור ומשפטים חסרי פשר וערך.... כשקוראים - כל אחד יכול להבין את מה שהוא רוצה ולא את מה שאת רוצה שהוא יבין.... ההתעקשות אינה מראה על פקחות,או עצמאות,או בטחון... ממה שאני קראתי לא הבנתי בכלל את מה שאת אומרת... (אני מכירה את מה שכתבת כבר מקודם) אגב, איך קוראים לך? למה את מסתתרת? נ.ב.- מה תעשי אם יעמוד מולך אדם בחיים ויגיד לך שהוא לא מבין? תגידי לו זבש"ך או תנסי לעזור לו להבין את מה שהתכוונת? שאם לא כן, למה אמרת?

*g99

New member
שאלה,

את קראת את הסיפור? אני לא מתעקשת,זה כמו שיצא ספר לחנויות ותבקשי שמישהו יספר לך בתימצות את הכתוב,אז כתבתי לך שזה מסופר על תהליך שעברתי...נישאר רק לקרא ולהבין לבד. את יודעת מה? אין לי בעיה שמי שקורא יראה את הדברים מנקודתו שלו,להפך,אולי קח יראה לי זויות חדשות שאני לא ראיתי. אגב,אנני מסתתרת,אני ב"תפוז" כשנתיים מנהלת פורום בכינוי הזה ורבים יודעים מי אני,אין לי ממה או ממי להסתתר. אגב,אילו היית קוראת לעומק לא היית מפתחת איתי דיון מסוג זה,אולי אני עקשנית (ולעיתים מאוד),אך אני לא מתעצלת לקרא סיפורים ומבקשת שיתמצתו לי אותם. מבחינתי הויכוח הזה הסתים,מעולם לא הגעתי למצב שכך הגיבו לי,ועל כך נאמר:"תמיד יש פעם ראשונה" g99...

*אביבה*

New member
אז למה השאלה?

אם הויכוח הסתיים. ואם תקראי טוב בהודעה שלי, אז תראי שאמרתי שראיתי אותו כבר כשנכתב. אז, עכשיו, אחרי הפעם הראשונה אפשר להמשיך? איך קוראים לך? (אגב, ראיתי מצבים גרועים יותר בכתיבה שלך...) אין כאן שום ויכוח, את לא חייבת להסכים אם שום דבר שאני אומרת. יש דיון. את רוצה? בבקשה. לא? אז לא. מה זה "לא היית מפתחת דיון מסוג זה?" איזה סוג של דיון זה?

*g99

New member
אז ככה,

קוראים לי מיכל. תראי אני סה"כ רשמתי סיפור,אני לא חושבת שאפשר לתמצת אותו.אף אחד לא חייב לקרא אותו.בהמשך הודעתי רשמתי שאילו היית קוראת את הסיפור לעומק... למה כוונתך"ראיתי מצבים גרועים יותר בכתיבה שלך"? מי קובע מה טוב ומה גרוע??? יש ימים שאני כותבת ככה,ויש ימים שכתיבתי אחרת. אם את מכירה את כתיבתי למה שאלת מדוע אני מסתתרת? היה עליך להבין שאנני מסתתרת! אני רק חושבת שהעברת ביקורת לפני שבדקת מי עומד מולך,ואילו היית קוראת לעומק לא היית צריכה שאתמצת לך את הכתוב. g99...

*אביבה*

New member
טוב, מיכל

בואי נתחיל שוב מההתחלה. אני אומרת את מה שאני חושבת, מי שירצה לראות בזה ביקורת זאת זכותו. ואני אומרת גם הרבה דברים טובים מן הסתם, ואז זה לא ביקורת? הדבר היחיד שרציתי זה להביא אותך היום לכתוב את מה שהיה. זה היה מביא איתו משהו נוסף, יתכן, שאז כשכתבת את הדברים, לא צץ. לדברים יש פרספקטיבה שונה בראי הזמן... לעולם אל תשערי מה אני אמורה להבין או לא.יש דברים חדשים שאת עוד לא מכירה. ואותי את עדיין לא מכירה. אז יש הפתעות. אני מבינה את מה שאני מבינה, ואת מה שאני לא, אני מספיק אמיצה לשאול. יש כאלה שלא עושים את זה ומסתתרים. מה זה "מי עומד מולך"? סליחה, אני אמורה להרכין את ראשי כשאני כותבת לך? אנחנו כאן כבר הרבה זמן ביחד. בואי הצטרפי והיי אחת מאיתנו, לא מעלינו ולא מתחתינו. אנחנו מדברים, אוהבים, כועסים, תורמים, ועושים דברים אחד למען השני. את עומדת מולי בדיוק כמו כל אחד אחר כאן. לא לפני ולא אחרי. עכשיו, ההתנצחות הזאת לא לרוחי. גם לא ההתנשאות. אם תרצי "לרדת" אלי, כי אולי יש לי מה להוסיף לך אז בבקשה. אם לא אז היי שלום. תמיד תזכרי שאני לצידך ולא נגדך. דויד אמר פעם "קשה זה טוב" אז... כשקשה זה מביא למקום אחר שלא היכרנו, לכן זה קשה, כי את מה שאנחנו מכירים -כבר לא קשה. החדש, השונה, הלא רגיל -הוא קשה. הוא מביא איתו התמודדות.

*g99

New member
אביבה,

באמת שלא בא לי על ויכוחים,אנחנו בוגרות שניגררות למשהו טיפשי. אני אנני טיפוס מתנשא,ולא רוצה ליות כזו. אם הייתי מסוגלת לכתוב היום סיפור המשך או דומה,הייתי עושה זאת,אך אני ריקה מכתיבה כרגע,מתמקדת בפתירת בעיות להמשך דרכי. אני בן אדם בדיוק כמוך,לא פחות ולא יותר. יש לי עוד דרך ארוכה לפני,אני נעזרת באנשים סביבי בכדי להתגבר על מכשולים,ומנסה לעזור לאחרים ע"י נתינת כלים שעזרו ועוזרים לי. הסיפור היה כלי עזר שלי.כשאחרים קראו אותו תגובותיהם היו שונות,חלק ראו את מה שאני ראיתי וחלק ראו דברים שאני לא ראיתי,זה עזר לי יותר ללמוד על עצמי ולהמשיך הלאה. אשמח אם אנשים יקראו ויגיבו ואו ישאלו שאלות. כשניסיתי להסביר על הסיפור הרגשתי שאת רוצה שאני אספר לך בקצרה על מה מסופר...וזה משהו שלדעתי לא ממש ניתן. אני הרגשתי מותקפת,אולי זה לא היה בכוונהוזה ממש לא משנה כבר,אני לא מתכוונת לדוש בזה. g99...

night mistress

New member
סליחה..בעיות מחשב..

אני מאמינה שהכי טוב זה לפתור את הכל לבד.. להתמודד עם מה שמפחיד ולהיות מוכנים לתוצאות.. כעת..אני מרגישה ממש טוב..אני שלמה עם עצמי..אפילו שנותרו לי דבר או שניים לפתור..אני בן אדם חדש ביחס לפעם.. ניתן לראות את זה מבחינת אופי, התנהגות..סבלנות והכי חשוב שקט אישי.. אני הייתי אחת הבנות היותר טרוריסטיות ובעלות הרס עצמי שהיו..אבל יום אחד כשכבר לא יכולתי לסחוב יותר החלטתי להניח את החבילה..וזה מה שעשיתי.. לקחתי נשימה עמוקה..חשבתי עם עצמי, הסתכלתי על מחברת..חשבתי עם עצמי שוב.. לקחתי עיפרון והתחלתי לכתוב..עוד ועוד..הוצאתי את הכל ואז ניגשתי בעיה בעיה..גם לאלה שלא היו כתובות וניסיתי לראות איך אני פותרת אותן.. בהתחלה זה היה קשה, הרבה דמעות וכאב..כאב עצום..אבל ברגע שמנצחים וחיים חיים שלמים.. יודעים שזה היה שווה

*g99

New member
מחשב מחשב...איזה מרושע הא?

אוי,כמה שזה נשמע לי מוכר...את יודעת מה הכי כיף? הכי כיף זה להיזכר בימים שבו עברתי את התהליך,זה תהליך מיוחד ושווה כל רגע ורגע שיש לנו. כאבתי המון ולמדתי המון...וכן,כשבמינים דברים ומגיעים לשקט הנפשי יודעים שזה היה שווה!!! g99...

night mistress

New member
אני דווקא מעדיפה לחיות את הרגע

אני מלאה גאווה בעצמי על כך שלא נפלתי ..הרי המרחק בין לבתגבר לבין ליפול הוא מרחק אדיר..אז אני שמחה שלא נתתי לכאב לשלוט בי אלא אני פיתחתי את האפשרות לשלוט בו.. לפעמים אני אוהבת לראות את השינויי שנעשה בי..כ"כ חזקה וחדשה..

למעלה