להרגיש "גדול".

להרגיש "גדול".

ילדה בת 11 רוצה לשבת במושב הקדמי של הרכב, כדי להרגיש "גדולה". ברכב אין כרית אויר, וידוע שהמושב שליד הנהג הוא המקום הכי פחות בטוח בכל מכונית. שלחתי מייל לארגון "בטרם" את השאלה לגבי הושבה במושב הקידמי והם ענו לי שמבחינת החוק אין בעיה להושיב ילד בן 11 במושב הקידמי אך הם לא ממליצים על כך כי זה לא בטיחותי מספיק. מה דעתכם? עד מתי אפשר לשמור עליהם? הרי מבוגר לא ישב במושב האחורי. האם נכריח ילדה בת 11 לשבת מאחור? באיזו הצדקה בעצם?

noa128

New member
נדמה לי שמבחינת החוק

מותר להושיב מקדימה רק מגיל 14. אני עדיין לא מרשה למרות שהם מאד רוצים (והם בהחלט "גדולים" במידה, הבכור כבר בן 13 אז עוד מעט לא יהיו לי יותר תירוצים
)

לורליי43

New member
מסתבר שהיה שינוי בתקנות

. הגנת ילדים ברכב – תקנה 83 אהתקנה נוסחה כולה מחדש. תינוקות יוסעו רק כשגבם לכיוון הנסיעה. תינוקות ופעוטות לא יוסעו ברכב במושב שלפניו מותקנת כרית אויר פעילה. ילדים מגיל 3 עד 8 ישבו במושב מגביה ומותר להם להיות מוסעים גם במושב הקדמי. ילדים מעל גיל 8 יוסעו כמבוגרים. (ק"ת 6344, 20/10/2004). (באתר של בטרם הם מדברים על גובה 1.45 סמ').

לורליי43

New member
אני גם חושבת על השאלה הזו

מה הסיבה שהחליט מי שהחליט- שפתאום אין עם זה בעיה.

לורליי43

New member
אבל הם כותבים שמקדימה לא להושיב

ילד על כסא מתאם, אלא רק אחרי שלא צריך כבר התאמה. בגלל זה בגיל 8 אפשר לשבת מקדימה (לפי התקנה החדשה), כי בין 3-8 יושבים על בוסטר.

זה לא מה שכתוב

תסתכלי שוב בהודעה של חני: "בהתאם לתקנה החדשה מותר להושיב ילד במושב הקידמי אבל... כאשר מושיבים ילד במושב הקידמי הוא צריך להיות חגור בהתקן ריסון בהתאם לגילו ומשקלו: עד גיל שנה (הגדרת התקנה) ועד 9 ק"ג (המלצת ארגון בטרם) - סלקל נגד כיוון הנסיעה. לעולם לא מול כרית אויר פעילה!!!!!! מעל גיל שנה ומעל משקל 9 ק"ג (שני התנאים יחדיו) ועד למשקל 18 ק"ג (התקנה מחייבת לפחות עד גיל 3) - מושב בטיחות עם כיוון הנסיעה ולא מול כרית אויר פעילה. "

לורליי43

New member
אז התשובה היא

(מאותה תשובה) אם אין ברירה (ורק אז) ובכל זאת חייבים להושיב ילד מתחת גיל 8 במושב הקידמי יש לנתק את כרית האויר, יש לוודא שהמושב עגון כנדרש, שהילד קשור כפי שצריך. במקרה של ילד מעל גיל 8 שאינו יושב על בוסטר ומתחת לגיל 14 ולא ניתן לנתק את כרית האויר חייבים להרחיק את המושב לאחור עד כמה שניתן. כלומר- אפשרי אבל לא רצוי.

חני ב

New member
מעתיקה לך מה ענו לי אתמול

לי בפורום של "בטרם": הסעת ילדים במושב הקידמי בעיקרון איננו ממליצים להושיב ילד במושב הקידמי, תמיד יש להעדיף את המושב האחורי !! המיקום המומלץ למושב בטיחות הינו המושב האמצעי האחורי, בו הילד מוגן מפגיעות צד ומפגיעות חזית. העדיפות השניה הינה למושב האחורי הצדדי (ימין/שמאל). בהתאם לתקנה החדשה מותר להושיב ילד במושב הקידמי אבל... כאשר מושיבים ילד במושב הקידמי הוא צריך להיות חגור בהתקן ריסון בהתאם לגילו ומשקלו: עד גיל שנה (הגדרת התקנה) ועד 9 ק"ג (המלצת ארגון בטרם) - סלקל נגד כיוון הנסיעה. לעולם לא מול כרית אויר פעילה!!!!!! מעל גיל שנה ומעל משקל 9 ק"ג (שני התנאים יחדיו) ועד למשקל 18 ק"ג (התקנה מחייבת לפחות עד גיל 3) - מושב בטיחות עם כיוון הנסיעה ולא מול כרית אויר פעילה. מעל משקל 18 ק"ג ועד למשקל 36 ק"ג (התקנה מחייבת גיל 8 לפחות) - בוסטר עם חגורת אגן-כתף (חובה חגורת אגן-כתף!!!) ולא מול כרית אויר פעילה. מעל משקל 36 ק"ג (ועבר את מבחן 5 השלבים) - חגורת הבטיחות של הרכב (מצורף קישור). ילדים מול כרית אויר: לפי התקנה החדשה אסור להסיע ילד במושב בטיחות מול כרית אויר אלא אם כרית האויר מנותקת. ההמלצה שלנו הינה לא להושיב ילד במושב בטיחות/בוסטר במושב הקידמי (עד לגיל 14 לפחות). אם אין ברירה (ורק אז) ובכל זאת חייבים להושיב ילד מתחת גיל 8 במושב הקידמי יש לנתק את כרית האויר, יש לוודא שהמושב עגון כנדרש, שהילד קשור כפי שצריך. במקרה של ילד מעל גיל 8 שאינו יושב על בוסטר ומתחת לגיל 14 ולא ניתן לנתק את כרית האויר חייבים להרחיק את המושב לאחור עד כמה שניתן.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

מה יכול להיות כל כך מצחיק בציטוט של הודעה מבטרם? אתמול רציתי לשאול על הושבה במושב קדמי (תכף אומר למה), התלבטתי אם להתיעץ בתפוז, והחלטתי ללכת לבטרם. בעמוד הראשון - תשובה לשאלה בדיוק בשבילי
ששאלת. הנה למה שאלתי: נוסעים חמישה ילדים מארבע משפחות, בד"כ בשתי מכוניות. אתמול אחת לא באה - נשארו ארבעה. אפשר היה להסיע אותם יחד, אם אחד מלפנים (אצלינו כרית אוויר ניתנת לכיבוי), אבל ההורים האחרים לא הסכימו, אז נסעו שתי מכוניות. מה אתם אומרים? מכונית אחת עם כל הילדים (לשתיים מהמשפחות יש מולטיפלות כך שזה אפשרי), או שתי מכוניות (על בזבוז הדלק, הזמן של ההורים, והסיכון של שתי מכוניות על הכביש לעומת אחת)?

לורליי43

New member
מה גילאי הילדים?

ועל איזה מרחק נסיעה מדובר? כמו שכתבת- יש סיכון כפול בשתי מכוניות לעומת אחת.

משהו כמו 15 ק"מ, בני חמש +-

(כביש גלילי הררי), (אני מורידה שיקולים רגשיים, כי לרוב הילדים ברוב הימים אין בעיה לנסוע לא-עם-אמא, והורה אחד בהחלט יכול להסתדר עם לשמור על חמישה סווצ'רים וחמישה זוגות נעליים).

למעלה