להרגיש "גדול".

חבר'ה, תודה על התשובות, אבל אתם

קצת מפספסים את הנקודה: ברור לי שאפשר להושיב אותה מלפנים, וברור לי שזה פחות בטיחותי. השאלה כאן היא לא אופרטיבית, אלא מוסרית-חינוכית. האם יש לאסור רק בגלל שאני ההורה ויש לי את הכוח לאסור ובגלל שיש כאן סיכון מסוים, או שלנערה יש את העמדה המוסרית הצודקת 0במידה מסוימת), שאומרת: אתה המבוגר מחליט לקחת סיכונים מסוימים, שהרי גם אתה לא נוסע מאחור. מדוע לא יורשה גם לי לקחת את אותו סיכון?

פלגיה

New member
קודם כל חשוב לדעת מה המלצות החוק

אבל לעניין - יש סיכונים שמבוגר לוקח אותם על עצמו (למשל לעשן) ועדין זכותו המלאה להגיד לילד - זה סיכון גדול עבורך, אתה לא תעשה זאת. (אגב - לפי המינימום של המשקל - הבת שלי בגיל 11 לא יכולה לשבת במושב הקדמי)

לורליי43

New member
אצלינו גם המשקל וגם הגובה

אם הגובה המגביל הוא 1.45סמ' (ואת זה ראיתי באתר של בטרם)- זה מתאים לגיל ממוצע של 10+. (http://padeh.net/pediatrics/growth_charts.htm)

noa_f

New member
וסיכונים של עישון, שתיית אלכוהול,

סמים, הימורים, הליכה באזורים מסוכנים בלילה לבד, אחזקת נשק, נהיגה (!), אי לקיחת תרופות וכו' - את מאפשרת לה? למרות שלך יש את החופש לבחור בהם עבור עצמך (אולי חוץ מסמים). אגב, אני לא יושבת מאחור, כי מושבים מאחור פשוט לא מותאמים, ברוב המכוניות, עבור מבוגרים. המושב קצר מדי, אין מספיק רווח לרגלים ולעתים גם לראש ובוודאי שאין מקום לשלושה, אלא אם הם פאקירים. אני כן יושבת מאחור, אם מישהו אחר חייב לשבת מלפנים, למשל סבא שלי, שקשה לו להכנס אל המושב האחורי ולצאת ממנו.

אביבקיץ

New member
זה אחד תפקידייך כאמא

עם כל הרצון שלנו להיות הורים "דמוקרטים", "זורמים", "מודרנים" - אני חושבת שיש מקום להיות "אמא". ובמקרים כאלה את מעבירה מסר מאד ברור של "יש מישהו יציב, שמבין, ודואג לך ושומר עלייך". קשה לי להסביר, אבל יש כאן העברת מסר/תחושה של "את יכולה להתנסות, לבדוק, להסתכן. אני הרשת בטחון שלך". ובתור רשת בטחון, את לפעמים קובעת את הגבולות ההתנסות. מתישהו הרשת צריכה לזוז הצידה, אבל בהדרגה. (קצת כמו שבגיל חצי שנה לא איפשרת לה לטפס על הנדנדה, בגיל שנתיים עמדת לידה, ובגיל ארבע כבר ישבת רחוק ונתת לה להחליט איך היא משתוללת על המתקנים).

לורליי43

New member
זהו, שלנו זה לא היה כל כך ברור../images/Emo13.gif

ועד היום הייתי עונה לא בגלל ענין החוק. התשובה שלי תלויה היתה במידת הסיכון שהייתי מרגישה שאני לוקחת. וזה גם תלוי במבנה של הילד (גדול, רחב, רזה, צפלון).

Kalla

New member
לא, לא לאסור כי את ההורה

אלא כי זה לא מומלץ ומסוכן. דברים כאלה מבחינתי אינם נתונים לשיקול דעתו של ילד בן 11 (גם לי יש כזה והוא יודע היטב שהוא נוסע רק במושב האחורי), פשוט כי אינו מסוגל להעריך נכונה את הסיכונים, ואינם ניתנים לדיון.

אבל זו שאלה נכונה -

למה אמא כן נוסעת מלפנים, והילד לא? למה אמא מגינה על הילד, ולא מגינה על עצמה (נניח - בשביל שתשאר לו אמא)? (לצורך הדיון, יש רק ילד אחד באוטו).

לורליי43

New member
גם בעיני זו שאלה נכונה

ביחוד מגיל מסויים (של הילד כמובן). למה שהאם לא תשב עם הילד מאחורה (אם האב נוהג למשל)? העובדה היא שבדרך כלל המבוגרים יושבים קדימה, אלא אם כן אין מקום.

noa_f

New member
כי המושב האחורי של מכונית יפנית

(וגם אירופאית) ממוצעת לא מתאים לתחת של האמא הישראלית הממוצעת. זה למה.

לורליי43

New member
לא הבחנתי בבעיה כזו

בטח לא לגבי האירופאיות (לנו יש צרפתיות ואף פעם לא היתה בעיה). אלא אם כן מדובר על משקלים של 80 קג' וצפונה.

Kalla

New member
אפשר להסביר שמטבע הדברים

ההורים אחראים לבטחונם של ילדיהם ותפקידם קודם כל להגן עליהם ולשמור על חייהם בכל מחיר. המושבים הקדמיים, בהיותם הכי מסוכנים ברכב, מיועדים למבוגרים: לנהג ולמבוגר נוסף במידה ויש, שעצמותיהם, גובהם, מבנה גופם ושיקול דעתם גדולים, חזקים ומפותחים יותר מאשר של ילדה בת 11, וזה, כאמור, בנוסף לעובדה שעל ההורים לדאוג לבטחון ילדיהם אפילו לפני שהם דואגים לבטחון של עצמם.

למעלה