להקת הbrain candies בקולטורה ת"א!

אתה בהחלט צריך

תוכיח לי שאני טועה אם אתה מסוגל, ואני אשמח להודות בטעותי. בינתיים לא אמרת שום דבר שאפילו קרוב לשכנע אותי, ואפילו את הטיעונים הכי פשוטים שלי הבנת לא נכון. זאת לא המצאה, אלא היגיון פשוט: מי שפוסל עשרות להקות על הסף בגלל גחמה ותו לא, כנראה שלא באמת אוהב מוסיקה. בסה"כ, זאת הבחירה שלך.

ofekkehila

New member
שוב טעית בקריאה

אני לא מבקש להוכיח לך שאתה טועה כי כל אדם רשאי להחזיק בדעה מכיוון שקשה להגיד מה הדרך הנכונה (ראה חופש הדעה) אלא להוכיח לך שדיברת הרבה שטויות בשעות האחרונות. "קצת קשה יותר לעשות רוק בעברית בגלל כל עניין העיצורים הלא זורמים." אני מצטער אבל קשה לי לא להעלות חיוך על שפתי לנוכח הטענה הלא ממש חכמה הזאת. מי גזען שפות עכשיו? "השירה לא זורמת והמילים נשמעות מטופשות בצורה שאי אפשר להתמודד איתה." זה לא נשמע מטופש, זה נשמע חדשני, לא רגיל ופורץ דרך. האם אתה מאלה שפוחדים מקדמה ומחדשנות? "כי אחרת זה לא יהיה רוק אלא משהו אחר." אני ממליץ לך לקרוא את ספרו של מוטי רגב "רוק ומוזיקה בת ימינו" ולהבין מהי ההגדרה לרוק. רוק הוא המחאה, ההתנגדות, החופש. הוא יכול להופיע בכל ארץ ובכל שפה רק שלך קשה קצת לקבל את זה. "בוודאי שאתה אשם. אתה לא היית זה שאמר "אני לא מתכוון לשלם כסף עבור הופעה של להקה ישראלית ששרה באנגלית"?" בואו נתלה את כל מי שלא אוהב פרוגרסיב! כי הוא אשם בזה שהוא לא הולך להופעות פרוג! אני לא אשם בחוסר ההצלחה של הלהקות. אם תכריח אותי ללכת לראות אותן חזרנו לימי אנטיוכוס. "להקת Right on Time לקחו שיר מדהים שנקרא Figment of Imagination ותרגמו אותו לעברית והפכו אותו ל"יציר דימיון". התוצאה? אסון" אני לא רוצה שאנשים יתרגמו את המוזיקה שלהם. כל מה שאמרתי שלא יזיק אלא יועיל להתחיל ליצור בשפה העברית, שפת היושבים בארץ. "אני סוטה מהתגובה הראשונה שלך? אוקיי. התגובה הראשונה שלך הייתה הצגה ילדותית וקנטרנית וחסרת ביסוס לגבי עולם של שחור ולבן שבו ישראלים מוכרחים לשיר בעברית ויהי מה, ותקפת להקה ישראלית שמנסה לבנות לעצמה שם בלי שום התייחסות למוסיקה שהם עושים. מה אתה רוצה שאני אגיד על זה, כל הכבוד?" מכניס מילים לפי ובכלל מדבר הרבה שטויות. "אתה דרשת, בזה הרגע!!! אתה אומר למוסיקאים, תכתבו בעברית או שתעופו מכאן!" שוב.

בשביל מה קיים השיח?

כל אחד מציג את הצד שלו, ומתדיינים בנושא, במטרה של להגיע לאיזושהי מסקנה משותפת. מה לעשות, אבל לפעמים כשיש שני צדדים בויכוח, צד אחד צודק וצד אחד טועה. אני מאמין שאני צודק, ולכן אני בהחלט מנסה להראות לך למה. אם בכל זאת תצליח להוכיח לי שאני טועה - נפלא. למדתי משהו חדש, גיליתי שאני טועה בקשר לנושא מסוים, ועכשיו אני יודע יותר טוב. רווח נקי. " "קצת קשה יותר לעשות רוק בעברית בגלל כל עניין העיצורים הלא זורמים." אני מצטער אבל קשה לי לא להעלות חיוך על שפתי לנוכח הטענה הלא ממש חכמה הזאת. מי גזען שפות עכשיו?" אתה מוציא דברים מהקשרם, אבל לגמרי. תקרא את כל מה שכתבתי, בבקשה. העיצורים ח' וע' שנפוצים בשפה העברית הם בעייתים בשירה. בניגוד לאנגלית שהיא שפה עגולה, עברית היא שפה מאוד גרונית. זאת לא גזענות, אלה הן העובדות. אתה יכול להגיד שאתה אוהב את העובדה שעברית היא שפה גרונית וזוהי זכותך, אבל זה לא משנה את העובדה שבמוסיקת רוק שמתבססת על שירה זורמת ומתגלגלת, האותיות הגרוניות האלה קצת מפריעות. ושוב, אני לא אומר שאי אפשר, או שאסור. אני פשוט אומר שזה קצת יותר קשה. ""השירה לא זורמת והמילים נשמעות מטופשות בצורה שאי אפשר להתמודד איתה." זה לא נשמע מטופש, זה נשמע חדשני, לא רגיל ופורץ דרך. האם אתה מאלה שפוחדים מקדמה ומחדשנות?"" שוב, תקרא את כל המילים, ולא רק חלק מהן. "הרבה גם עושים רוק בעברית ונכשלים נחרצות מבחינה אמנותית, הרבה פעמים זה נשמע מגוחך לחלוטין. למרות שהמוסיקה עצמה די מוצלחת, השירה לא זורמת והמילים נשמעות מטופשות בצורה שאי אפשר להתמודד איתה." הרבה פעמים, לא תמיד. לא בכל פעם ופעם, אלא לפעמים. לדעתי ישנם הרבה אמני רוק ישראלי שהליריקה שלהם מזעזעת, וכשאתה מוסיף את זה לכל העיצורים הגרוניים והעובדה שהרבה יותר קל להבין מה הם שרים ופחות אפשר להחליק את זה, זה הופך לחוויה מאוד לא נעימה. כשמלחינים שירי משוררים (או אם המלחין הוא בעצמו סוג של משורר), למשל, זה אחרת, אבל הרבה אמנים בארץ מסתמכים על המילים של עצמם למרות שהם לא מסוגלים לכתוב, ומתעקשים לשירים את השירים בעצמם, למרות שהם לא מסוגלים לשיר. כל זה ביחד הופך לנוסחא לאמנות רעועה ולא שלמה. אני לא אומר שאם הם היו עוברים לאנגלית כל הבעיות האלה היו נעלמות, אבל זה היה יכול לפתור חלק מהבעיה (כל עוד לזמר אין מבטא ישראלי כבד כשהוא שר באנגלית). רוק בעברית קשה אבל אפשרי. אם הצליחו לעשות היפ-הופ בעברית, אז הכל אפשרי (אבל בינינו, היפ-הופ בעברית, לא נשמע לך קצת מגוחך?) "רוק הוא המחאה, ההתנגדות, החופש. הוא יכול להופיע בכל ארץ ובכל שפה רק שלך קשה קצת לקבל את זה." שוב, אני לא מתנגד לעשייה של רוק בעברית. ושוב, לא הבנת את דברי. אתה טענת שאמריקניזציה הורסת את החברה שלנו. על פי הטענה הזאת, צריך לזרוק את הרוק לכל הרוחות, כי הרוק הוא תוצר אמריקאי. אני לא חושב שאתה באמת מאמין בזה, כי אחרת לא היית כותב בפורום רוק מתקדם. לגבי ההגדרה הזאת: זאת הגדרה פשטנית למדי שמתארת לא את המוסיקה אלא את הלך המחשבה ששרר בתקופה שבה הרוק נולד. אפשר ליצור רוק ולשיר על שמרנות, התפשרות, המוכנות להיכנע לשלטון ולציית להוראות וזה עדיין יהיה רוק בדיוק באותה מידה. תביא הגדרה מוסיקלית מהספר של מוטי רגב, ונדסקס עליה במקום. "בואו נתלה את כל מי שלא אוהב פרוגרסיב! כי הוא אשם בזה שהוא לא הולך להופעות פרוג!" תשמע, זה רעיון לא רע.
אבל עכשיו ברצינות, אתה מגיב בקיצוניות אבל בסה"כ זה נכון. אם אנשים היו פותחים קצת את הראש במקום לברוח בכל פעם ש "מוסיקה עם כלים" מגיעה לאוזניהם במקום סלסולים מזרחיים, אז התרבות שלנו הייתה במצב הרבה יותר. "אני לא אשם בחוסר ההצלחה של הלהקות." כשיש להקה שמורכבת מנגנים מוכשרים ומקצועיים, שמלחינים היטב, עם זמר מוצלח, ובאופן כללי המוצר שהם מספקים הוא איכותי ועונה לסטנדרטים של להקות בינלאומיות, ולהקה כזאת לא מצליחה, מי אשם? ההצלחה של להקה תלויה בקהל שלה, ואם הקהל סותם אוזניים לפני שהם מצליחים להשחיל אפילו תו אחד, אז כל מה שיש לי להגיד זה - חבל. "כל מה שאמרתי שלא יזיק אלא יועיל להתחיל ליצור בשפה העברית, שפת היושבים בארץ." מסכים איתך, זה באמת לא יזיק. ויש עשרות אלפים רק באתר "במה חדשה" בלבד שעושים את זה. אני פשוט אומר שזה לא יזיק גם ליצור באנגלית בדיוק באותה מידה, ואני עדיין לא מבין למה אתה מתנגד לזה, כי אין שום סימן לכך שזו הסיבה להתדרדרות החברתית במדינת ישראל. זה לטפול את האשמה בשעיר לעזאזל. זה כמו לצאת לקמפיין שמטיף לאנשים שיחגרו חגורות בטיחות, במקום להגיד להם לכבד את האנשים האחרים שנמצאים על הכביש. אני לא מבקש השתלטות של המוסיקה באנגלית בארץ, כל מה שאני מבקש זה שיוויון זכויות. שהקהל ישפוט את המוסיקה ללא דעה קדומה. למה אתה כל כך נגד דו קיום שכזה? הרי הוא קיים בכל מקרה, אתה שומע ברדיו אנגלית ועברית הן יחד. למה לא לתת צ'אנס ללהקות מקומיות ששרות באנגלית במקום ללהקות מחו"ל ששרות באנגלית? למה להן מגיעה תשומת הלב שלך, אבל לאחיך למדינה, לא מגיע? "מכניס מילים לפי ובכלל מדבר הרבה שטויות." דבר איתי דוגרי: לא אמרת שישראלים מוכרחים לשיר בעברית? לא אמרת שלא תלך להופעה של להקה ששרה באנגלית, לא משנה איזו מוסיקה הם ינגנו? לא אמרת שמי שרוצה לשיר באנגלית שילך לאמריקה? לא אמרת את הדברים האלה? אז איפה השטויות, בדיוק?

ofekkehila

New member
לפי דבריך

האידאה שלך היא שכל המוזיקה בארץ תיעשה באנגלית. קשה לי מאוד לקבל את זה. ואני לא מסכים שמוזיקה מסויימת נשמעת יותר טוב באנגלית. האוזניים שלך ושל כולם פשוט התרגלו לכך. עוד 50 שנה גם היפהופ באנגלית יראה די טבעי.

לא!

האידאה שלי היא שמוסיקה מכל הסוגים תתקיים בכל הרמות ובכל השפות, בהתאם לצרכים האמנותיים של היוצרים. אתה פשוט לא קורא את מה שאני כותב!

ofekkehila

New member
תגובות להודעה שלך

"אתה טענת שאמריקניזציה הורסת את החברה שלנו. על פי הטענה הזאת, צריך לזרוק את הרוק לכל הרוחות, כי הרוק הוא תוצר אמריקאי. אני לא חושב שאתה באמת מאמין בזה, כי אחרת לא היית כותב בפורום רוק מתקדם." מה שיפה בחברה שלנו היא שהיא הצליחה ללקט מכל תרבות ששלטה עליה ומכל תרבות שהגיע האליה בעזרתם של יהודים מהגולה. כל זה טוב ויפה. אני אמרתי שהסכנה מתחילה כשמתחילים עם חיקוי גורף של חברה מסויימת. ולשם אנחנו מתקדמים במלוא הקיטור אם לא שמת לב. "אפשר ליצור רוק ולשיר על שמרנות, התפשרות, המוכנות להיכנע לשלטון ולציית להוראות וזה עדיין יהיה רוק בדיוק באותה מידה. תביא הגדרה מוסיקלית מהספר של מוטי רגב, ונדסקס עליה במקום. " לא מסכים איתך. מאת הספר רוק של מוטי רגב: "המשמעות החברתית של מוזיקת הרוק מצוייה עבור יוצרייה ומאזינייה במרדנות שהיא מגלמת. ניסוחה המילולי של משמעות זו, המעוגנת במרכיבים הצליליים של המוזיקה ובהקשר החברתי וההסטורי בו היא מתקיימת, מהווה מעין אידיאולוגיה של חתרנות מתמדת." כך, אי אפשר ליצור רוק שדיברת עליו כי הוא כבר לא יהיה רוק אלא פרופגנדה פרו ממשלתית או משהו בסגנון. "דבר איתי דוגרי: לא אמרת שישראלים מוכרחים לשיר בעברית? לא אמרת שלא תלך להופעה של להקה ששרה באנגלית, לא משנה איזו מוסיקה הם ינגנו? " לא. אמרתי שזה הורס אותם אבל מצידי שיעשו מה שהם רוצים, יש לנו מדינה דמוקרטית. "לא אמרת שמי שרוצה לשיר באנגלית שילך לאמריקה? לא אמרת את הדברים האלה?" נכון. מי שרוצה לשיר באנגלית יצליח גם באמריקה אבל הוא יכול גם להשאר בארץ, אין לי בעיה. הם לא יראו אותי בקהל עם גינס ובוטנים, זה הכל.

redoctopus

New member
אולי כדאי שתבואו להופעה ותיווכחו

בעצמכם למוזיקה! תשפטו אותה אחרי ששמעתם (ולא תתאכזבו) ולא לפני?! והטיעון של הבחור הוא חסר שחר לחלוטין. הרבה מאוד להקות ישראליות מנגנות חומר באנגלית (אגרול, מג'נטיק, אבק, אטמוספירה) ואנחנו בחרנו בשפה כי אנחנו מושפעים ממנה, חושבים שהיא מתאימה יותר למוזיקה שלנו, מתחברים אליה יותר, אולי מתמערבים קצת.... אבל אין לך זכות לשפוט אותנו לפני ששמעת!

ofekkehila

New member
אני ממליץ לך רד אוקטפוס

לקרוא את הדיון שהיה לנו ולהבין מדוע אני שופט לפני שאני שומע

הוכחות לתגובות שלך

"אני אמרתי שהסכנה מתחילה כשמתחילים עם חיקוי גורף של חברה מסויימת. ולשם אנחנו מתקדמים במלוא הקיטור אם לא שמת לב." תוכיח. אני לא רואה שום ראיות לכך. ומה כל כך גרוע בלנסות להידמות לאומה החזקה ביותר בעולם, בעצם? אפשר להתווכח על הנושא הזה הרבה, אבל זה כבר לא רלבנטי לפורום. ודרך אגב, גם ארצות הברית היא מדינת מהגרים, לקט של תרבויות שהתערבבו ביניהן. מה שכן רלבנטי - תראה לי משהו שתומך בטענה שלך שלהקות ששרות באנגלית הורסות את התרבות. קשר ליניארי כלשהו בין להקות ששרות באנגלית וההתדרדרות התרבותית של ארצנו. איזשהו מחקר שמוכיח שזה-זה מה שממוטט אותנו. "כך, אי אפשר ליצור רוק שדיברת עליו כי הוא כבר לא יהיה רוק אלא פרופגנדה פרו ממשלתית או משהו בסגנון." אתה מדבר על המסרים הליריים, אני מדבר על מוסיקה. המוסיקה בהחלט יכולה להתקיים ללא מסרים מרדניים. מה לגבי רוק נוצרי? מוסיקלית, זה רוק לכל דבר, רק שהם שרים על ישו. תשמע, לד זפלין שרים הרבה על אהבה ותינוקות וכדומה - מה הקשר של זה לחתרנות ומרדנות? כלום. למעשה, יותר מחמישים אחוז משירי הרוק בארבעים השנה האחרונות מדברים על אהבה וכדומה, ולא על מלחמה בממשל. אתה פשוט צריך להפריד את המוסיקה מהמסר - הם לא אותו דבר. מה שאני מדבר עליו יהיה רוק שמשתמשים בו לפרופגנדה ממשלית - אבל הוא עדיין יהיה רוק just the same, כי הוא יענה להגדרות המוסיקליות של הסגנון המוסיקלי. אני אמרתי: "לא אמרת שישראלים מוכרחים לשיר בעברית? לא אמרת שלא תלך להופעה של להקה ששרה באנגלית, לא משנה איזו מוסיקה הם ינגנו? " ואתה עכשיו אמרת: "לא. אמרתי שזה הורס אותם אבל מצידי שיעשו מה שהם רוצים." קודם כל, אם מצדך יעשו מה שהם רוצים, אז בשביל מה פנית אליהם ושאלת למה באנגלית? הרי, שיעשו מה שהם רוצים, לא? חיה, ותן לחיות. לא חיה, ותן לי להעביר עליך ביקורת כאוות נפשי. זה לא לתת לחיות בכלל. שנית, מה שנחמד בפורום הוא שאחרי שאתה אומר דברים, יש ראיות לדברים שאמרת, ככה שהרבה פחות קל להכחיש דברים. אתה אמרת בפירוש: "אני מודיע כבל עם ופורום שאני לא מתכוון לשלם כסף עבור הופעה של להקה ישראלית ששרה באנגלית." כלומר, אמרת כן אמרת. למה אתה מעמיד פנים שלא אמרת? או שתעמוד מאחורי דבריך, או שתחזור בך, אבל אל תעמיד פנים שלא אמרת משהו כשיש רישום ברור שכן אמרת אותו. אתה רוצה להתעלם ממוסיקה חדשה ממניעים אנטי מוסיקליים? בסדר גמור. אתה לא מעוניין ללכת להופעה של כל להקה ישראלית שעושה חומר מקורי באנגלית? זכותך. אבל המינימום שאתה יכול לעשות זה לכבד חבר לפורום שמזמין אותך להופעה שלו, ולא להעביר עליו ביקורת מבלי שאפילו שמעת תו אחד מהמוסיקה שלו. זה לא הוגן, זה מרושע, וזה חסר תועלת. תחשוב כמה היית חוסך לעצמך אם פשוט לא היית כותב את ההודעה האנטגוניסטית הזאת.

ofekkehila

New member
אתה ממש נודניק

בקשר לרוק, לפי הספר של מוטי רגב מהרגע שהרוק לא מושתת על מרדנות הוא כבר לא רוק אבל אני ממליץ לך לקרוא את הספר ולא לצפות ממני להיות מתווך כי אני מקבל את הרושם שאתה לא שווה את ההשקעה. ובקשר לדברים שאמרתי, שוב אתה מסלף את כל מה שאמרתי. כפנייה שלי אליהם הבעתי את דעתי. אסור? וממתי אסור לי להעביר ביקורת? כמו הבעת דעה, גם ביקורת היא מותרת מאוד במדינה דמוקרטית אם לא ידעת. נכון. זה בדיוק מה שאמרתי. עכשיו אתה רוצה להסגיר אותי למשטרה כי אני לא מוכן לבזבז כסף על משהו שמנוגד לעקרונות שלי? אתה הופך הכל ולא משחק לפי הכללים.

orbiti

New member
קראתי את הספר של רגב

למיטב זכרוני, גם הוא מדבר על רוק כסגנון מוזיקלי, והציטוט שאתה מזכיר מדבר רק על פן אחד של הרוק, שהיה קיים בשנות ה60. אז היו מוזיקאים שיצרו פולק, למשל, אבל הופיעו בוודסטוק ופסטיבלים אחרים שהיה בהם את 'רוח הרוק', ולכן קישרו אותם לז'אנר. היום הרוק הוא כבר דבר אחר, ששונה לחלוטין מאותם ילדות צווחניות שברחו מהבית כדי לשמוע את ג'רי לי לואיס מנגן שירי בלוז רגילים לחלוטין עם גרוב קצת אחר. בכל מקרה, לשיר היו כאן כמה טיעונים מאד טובים, ומשום מה אתה מפספס אותם לגמרי. באופן אישי, אני מעדיף לשמוע ישראלים כותבים בעברית, פשוט כי רובם הגדול לא יודע להתבטא כמו שצריך באנגלית, ובעיות המבטא, הדקדוק ואוצר המילים מאד בולטות אצל רוב הישראלים שמנסים לעשות את זה. למרות זאת, יש אנשים שחלק מהחזון האומנותי שלהם כולל צבע מסוים, שלשפה חלק גדול ממנו. עבור רוקפור, למשל, שגדלו על פסיכדליה בריטית משנות ה60, השפה העברית רק מנעה מהם להשלים את תפיסת העולם המוזיקלית שלהם, וכשעברו ליצור באנגלית המוזיקה שלהם פשוט נשמעה הרבה יותר טוב. אם אתה מתעניין, נסה לשמוע את השיר 'Route 66', ואז בגרסתו העברית 'כביש 66'. אני חושב ששיר כועס עליך כי אתה פוסל את הלהקה מראש, בלי שבדקת עם החיבור בין המוזיקה שלה לבין השפה באמת מלאכותי. אולי כותב הטקסטים של הלהקה הוא בכלל ממוצא אמריקאי, למשל, ואנגלית היא השפה שהוא מתבטא בה הכי טוב? היית מעדיף שהוא יכתוב בכל זאת בעברית, למרות שכנראה רוב הניואנסים של השפה יאבדו כך?

אני לא מעוות - אתה פשוט לא קורא

אם שמעת את הלהקה ולא אהבת - מותר להעביר ביקורת. אם לא שמעת את הלהקה בכלל, על מה בדיוק אתה מעביר ביקורת? זה אבסורד מוחלט. אתה זה שלא משחק לפי הכללים. הכללים שלי אומרים שכשאתה מנהל דיון עם מישהו צריך להקשיב למה שהוא אומר ואז להגיב לדברים שלו, ולא להגיב לדברים שלו מבלי לדעת מה הוא באמת אומר. אבל בעצם, זאת כבר מגמה אצלך. אתה קוטל להקות מבלי לשמוע אותן, אתה מבטל את דברי מבלי לקרוא אותם, ובסוף אני הנודניק. איך אפשר לתת ביקורת ללהקה מבלי ששמעת את המוסיקה שלה? באיזה עולם אתה חי בדיוק, שדבר כזה הוא אפשרי?

zambush

New member
מספיק עם החפירות האלה ../images/Emo73.gif

אני לא מצליח לקרוא פיסקה וחצי ממה שאתה כותב. כדאי שתתחיל לחשוב על טיעונים קצת יותר קצרים, כדי שגם אנשים שאין להם סבלנות לקרוא את המגילות שלך יוכלו להבין למה אתה מתכוון. ולגבי השפה, זה פשוט שאלה של טעם. אני שומע בעיקר מוסיקה באנגלית, כי זו שפה שאני מבין. אני גם שומע אנגלגארד ולא מבין מילה, אז אני לא יכול לדעת האם הליריקה שלהם זה גיבוב שטויות או פנינה לשונית

orbiti

New member
אל תדבר שטויות

שיר כותב הודעות ממש יפות. הוא מפתח את הטיעונים שלו בצורה הגיונית, ומתנסח טוב. ממש מגעיל אותי שאנשים מתגאים בעצלנות שלהם עד כדי כך שהם מאשימים את מי שבאמת עושה משהו עם הפורום.

zambush

New member
זה לא שטויות ../images/Emo73.gif

שיר כותב בעצמו שאופק לא קורא את הטיעונים שלו. לא אמרתי שהם לא מנוסחים כיאות, פשוט שהם ארוכים מידי. לפעמים צריך להתרכז רק בדברים המרכזיים ולא להתעמק על כל מילה קטנה.

אתה לא חושב שזה הגיוני

שאם אין לך כוח או זמן לקרוא טיעונים ארוכים, אז ראוי שתגיד את זה לבן אדם שפונה אליך, במקום שתעמיד פנים שכן קראת למרות שלא קראת, ותגיב בהתאם? מילא אם הוא היה מתרכז בדברים העיקריים, אבל הוא לא! הוא קורא משפט עיקרי, משמיט מילה, ומשנה את המשמעות של הדבר העיקרי לחלוטין!

zambush

New member
עזוב מה אני חושב ../images/Emo73.gif

מה אתה חושב? אתה באמת ובתמים חושב שאם תכתוב הודעות ארוכות כשנות הגלות יוכלו לקרוא אותם ולהתייחס ברמה המתאימה? אני חושב שלא, ולכן אתה סתם מבזבז את זמנך לריק (וויקמן
)

אולי אני נאיבי

אני באמת בתמים חושב שאנשים באים לפורום בשביל לתקשר, ולא בשביל לזרוק מילים אקראיות זה על זה ולברוח. עכשיו אני מבין שהאיש הנ"ל הוא מעבר לכל תקווה, אבל לא ידעתי זאת מקודם. חשבתי שבכל זאת יהיה אפשר לתקשר איתו, אבל מסתבר שזה קוף אחד שמתעקש לא לעבור את תהליך האבולוציה. ניחא, לפחות ניסיתי.

If you can't stand the heat

Stay out of the kitchen. לא מדובר כאן בשאלה של טעם, בכלל לא. אני לא טוען למען האנגלית ונגד העברית, וגם הצד השני לא טוען בעד עברית ונגד אנגלית. הרי הבן אדם כן שומע מוסיקה באנגלית. יש כאן שאלה של אידיאולוגיה, שלדעתי פוגעת במוסיקה.

למעלה