להקת הbrain candies בקולטורה ת"א!

redoctopus

New member
להקת הbrain candies בקולטורה ת"א!

ב-7.8 ה-brain candies (אני הבסיסט) מופיעים במועדון הקולטורה תל אביב, בשעה 22:00. הלהקה מנגנת חומר מקורי באנגלית, עם השפעות חזקות של רוק מתקדם ופסיכדליה...היכונו להפתעות! חברי הלהקה: גיטרה חשמלית ושירה: איל פיק קלידים, גיטרה אקוסטית ושירה: ניר יונה בס: אורן מגן תופים וכלי הקשה: דניאל עצטה

ofekkehila

New member
זה עצוב ופתטי לשיר באנגלית

כששפת האם שלך ושל הציבור היא עברית. אם המוזיקה היא עברית גם המילים צריכות להיות עבריות. מוזיקה באנגלית יש ויש הרבה ממנה. יש לאמנים בארץ איזו שהיא טראומה מהשפה הזאת וחבל כי התרבות שלנו הפכה לחיקוי לא מוצלח של התרבות האמריקאית. ההתעקשות הזאת על שפה זרה היא מגוחכת.

זה עצוב ופתטי

לשפוט להקה על פי השפה שהיא שרה בה עוד לפני ששמעת את המוסיקה עצמה. ההתעקשות על שפה מקומית היא מגוחכת. לבחור לשיר באנגלית זאת בחירה אמנותית, בדיוק כמו שלבחור לנגן בשיר מסוים על גיטרה במקום על פסנתר זאת בחירה אמנותית. שפה היא כמו גוון שצריך לבחור אותו בקפידה, ומה לעשות שלפעמים כל החחחחים והעעעעעעים לא מתאימים למסגרת של רוק. מה שאתה אומר נובע מאיזושהי מחשבה צרת אופקים שמבוססת על גיאוגרפיה במקום שתהיה מבוססת על אמנות. אמן צריך לשיר בשפה שבה הוא מתקשר ומתבטא הכי טוב, ואם השפה הזאת היא אנגלית ולא עברית, אז הוא מוכרח לשיר באנגלית, ולא לאלץ את עצמו לשיר בעברית רק בגלל מניעים גיאוגרפיים או לאומיים. למה בשבדיה כל כך הרבה להקות שרות באנגלית, חלקן אפילו הפכו למפורסמות ברחבי העולם (כמו אבבא ואייס אוף בייס) ואף אחד שם לא מצקצק להן שישירו בשבדיה? רק כאן יש את הקסנופוביה המיותרת הזאת. יש מספיק מוסיקה בעברית גם, ומוסיקה ישראלית באנגלית לא באה על חשבון שום דבר. בינתיים אתה רק מחמיץ הרבה מוסיקה טובה בגלל דעה שרירותית לחלוטין.

ofekkehila

New member
אוקיי

1. לא שפטתי את הלהקה, זאת הייתה קריאה כללית. 2. זאת לא אמנות כש90% מהאמנים שלא הגיעו למיינסטרים בוחרים ב"דרך הקלה". זהו פחד אמיתי לשיר בעברית ואפילו לשמוע מוזיקה בעברית, אני יודע, וצריך להתגבר עליו. זאת כמובן השאיפה, המציאות היא כמו תמיד משהו אחר. 3. מניע גיאוגרפי? אתה תצטרך לפרט לי על זה. מה הקשר לגיאוגרפיה? אתה יודע שמדברים עברית במקומות אחרים חוץ מבשטח שמכונה מדינת ישראל. 4. ישנן הרבה להקות שכתבו את השירים שלהן באנגלית ולא בשפת האם שלהן וזאת ברוב המקרים בגלל שהן לא הצליחו לפרוץ בארצן. הבעיה מתחילה כשבוחרים בדרך הזאת מההתחלה. זה ממש לא אמנותי. וזה חבל כי הציבור שכן דובר עברית מפספס את כל הלהקות האלה שמייצרות מוזיקה טובה. עברית היא שפה יפה ובחירה באנגלית מפוררת את התרבות שלנו.

ובכן

1. זאת בדיוק הבעיה! לא שפטת אותם, אלא פסלת מראש. למה שלא במקום להגיד "למה לא בעברית" תנסה להקשיב למוסיקה, שזה מה שבאמת חשוב? 2. סליחה? הדרך הקלה? הדרך הקלה במוסיקה בארץ היא לשיר בעברית, כי חצי מתחנות הרדיו לא משמיעות מוסיקה ישראלית באנגלית לא משנה מה הסגנון של המוסיקה או מה רמת האיכות שלה. 90% מהקהל אומר איכס על מוסיקה ישראלית באנגלית, ובו זמנית שומע רק להקות לועזיות באנגלית (אמריקאית, שבדיות, גרמניות, צרפתיות) בזמן שהלהקות הישראליות מציעות את אותה המוצר בדיוק. איך זאת הדרך הקלה בדיוק? אף אחד לא מפחד לשיר בעברית. תאמין לי שיש אנשים שפשוט לא רוצים? שיותר נוח להם באנגלית? שהם מרגישים שהם מבטאים את עצמם יותר באנגלית? ויש מאות להקות ישראליות ששרות בעברית ולא מגיעות למיינסטרים, ולא עוברות לאנגלית. אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים האלה. זה לא שהאמנים לא מגיעים למיינסטרים ואז בוחרים באנגלית, זה שהם לא מגיעים למיינסטרים בגלל שהם בחרו באנגלית. 3. אתה אמרת שאנשים ששפת האם שלהם היא עברית מוכרחים לשיר בעברית. כמעט כל האנשים ששפת האם שלהם היא עברית חיים בארץ. ואם לא, אתה בעצם אומר שמוסיקאים יהודים שגרים בארה"ב מוכרחים לשיר בעברית, למרות שהם נמצאים במקום שאף אחד לא יבין מה הם שרים. זה אבסורד, כמובן. רוב אמריקאים לא מבינים עברית ולא שומעים מוסיקה בעברית, אבל חלק נכבד מהישראלים כן מבינים אנגלית (ברמה בסיסית לפחות) וכן שומעים מוסיקה באנגלית. הקביעה שבגלל שמישהו נולד בארץ מסוימת שיש בה שפת דיבור עיקרית הוא גם מוכרח ליצור בשפה הזאת היא סתומה ואין בה שום הצדקה אמנותית או מוסיקלית. רק הצדקה גיאוגרפית, לאומנית וקסנופובית. יש בזה אפילו מאפיין רודני, שקובע שמותר להשתמש רק בשפת "הקודש", ומי שלא עושה זאת, הוא אויב העם. 4. אם הציבור מפספס את הלהקות הללו, שמייצרות מוסיקה טובה, אך ורק בגלל שהן שרות בשפה האנגלית, אז תסלח לי, אבל הציבור אשם ולא הלהקות. ישראלים מקשיבים למוסיקה באנגלית כל הזמן, ואין שום סיבה הגיונית לא להקשיב לאותה מוסיקה באותה שפה רק כשהיא מבוצעת על ידי אנשים שנולדו בישראל. זה לא כאילו הם שרים בשפת שבטים אינדיאנית שאף אחד בארץ לא מבין, זאת אנגלית, השפה הבינלאומית בימינו. עברית שפה יפה, אבל מה לעשות, הרוק נולד באנגלית, ואנגלית זאת השפה שהכי מתאימה לו. קצת קשה יותר לעשות רוק בעברית בגלל כל עניין העיצורים הלא זורמים. זה כן אפשרי, ומי שמצליח לעשות את זה, כל הכבוד לו. אבל זאת לא הדרך היחידה. הרבה גם עושים רוק בעברית ונכשלים נחרצות מבחינה אמנותית, הרבה פעמים זה נשמע מגוחך לחלוטין. למרות שהמוסיקה עצמה די מוצלחת, השירה לא זורמת והמילים נשמעות מטופשות בצורה שאי אפשר להתמודד איתה. אתה מתלונן על זה שהתרבות שלנו הופכת לחיקוי לא מוצלח של התרבות האמריקאית. אז קודם כל, אני מעדיף חיקוי של התרבות האמריקאית מאשר חיקוי חיוור של התרבות הרוסית, או חיקוי גס של התרבות הערבית. שנית, אתה לא יכול לרצות לשמוע להקות ישראליות עושות רוק, סגנון מוסיקלי שהוא בבסיסו אמריקאי\אנגלי, ובו זמנית לדרוש מהלהקות האלה להתכחש לרקע האמריקאי\אנגלי של אותו סגנון. זה פשוט לא הולך ככה. אין פסול בלחפש מוסיקת רוק שמשולבת עם מוטיבים מהתרבות הישראלית (שנניח שהיא קיימת בכלל, לצורכי הדיון) אבל אתה לא יכול לצפות שאנשים יעשו רוק אם הם מתעלמים מהשורשים של הרוק. כי אחרת זה לא יהיה רוק אלא משהו אחר. הבחירה באנגלית מפוררת את התרבות שלנו? אתה מתלוצץ, נכון? יש הרבה דברים שמפוררים את התרבות שלנו, ולהקות ששרות באנגלית זה לא אחד מהם. הלהקות ששרות באנגלית לא מבקשות להשתלט, הן רק מבקשות שישמעו אותן, מבקשות נתח קטן בעולם המוסיקה הכל כך קטן מלכתחילה שיש לנו בארץ, ואפילו את זה הן לא מקבלות בגלל הטיעונים הלאומניים הפארנואידיים האלה שאתה משמיע כאן. מאיה בוסקילה, רוני סופרסטאר, האחיות פיק, סאבלימינל והצל - הם אלה שמפוררים את התרבות שלנו, ושים לב: כולם שרים בעברית.

ofekkehila

New member
אני לא הולך להגרר לויכוח מייגע

כי זאת לא הייתה הכוונה שלי מלכתחילה. 1.עכשיו אני מבין שאתה מחליט בשבילי מה יותר חשוב - מוזיקה או ליריקה? 2. אני לא מדבר על תעשיית המוזיקה בארץ אלא על האנשים שבאמת יוצרים מוזיקה קודם כל בשביל המוזיקה ואח"כ בשביל הכסף ולא להיפך. 3. גם את זה לא אמרתי. תפסיק לשמוע את הדברים איך שאתה רוצה לשמוע אותם. אני מתייחס לארץ. תפסיק לנסות להפוך את הדיון להוצאת קיטור על אנשים שיש להם דעות שונות משלך. 4. הרוק נולד באנגלית אז אסור לשיר אותו בעברית? זאת אמרה פונדמנטאליסטית. הרבה אנשים עשו פה רוק משובח בעברית. זה נשמע לך מגוחך כי אתה פשוט מוגבל במחשבה שלך. בשבילך רוק שהוא בעברית הוא מגוחך. התרבות הישראלית קיימת. לומר שהיא לא קיימת שוללת את המהות שלך ושל כל מי שחי פה. חיים כעם וכמדינה מצריכים היווצרות תרבות. התרבות הישראלית לא מבוססת(סכ"ה 50 ומשהו שנים, קשה לבסס בכל כך קצת זמן) ויצירת בשפה זרה יוצרת ניכור מהתרבות. חבל. עכשיו אתה טוען שאני אשם בזה שלהקות שרות באנגלית ולא מקבלות נתח. אז תנסו דרך אחרת. אני מודיע כבל עם ופורום שאני לא מתכוון לשלם כסף עבור הופעה של להקה ישראלית ששרה באנגלית(מלבד להקות קאברים שזוהי תכליתן). זה פוגע בי ובתרבות.

זרקת טיעון פולמוסי - קיבלת תגובה

"עכשיו אני מבין שאתה מחליט בשבילי מה יותר חשוב - מוזיקה או ליריקה?" אתה כנראה לא מבדיל בין צורה ובין תוכן. ליריקה גרועה באנגלית תהיה גרועה בעברית באותה מידה. אני אומר שחשוב שהליריקה תהיה בשפה שהכי מתאימה למוסיקה. לא אמרתי שהמוסיקה יותר חשובה מהליריקה, אמרתי שהתוכן יותר חשוב מהצורה. כלומר, המסר יותר חשוב מהשפה שבה המסר מועבר, והשפה צריכה להתאים את עצמה למסר ולא להיפך. "גם את זה לא אמרתי. תפסיק לשמוע את הדברים איך שאתה רוצה לשמוע אותם. אני מתייחס לארץ. תפסיק לנסות להפוך את הדיון להוצאת קיטור על אנשים שיש להם דעות שונות משלך" זאת הייתה הלצה כדי להראות לך שיש סתירה בדבריך. אני לא מוציא עליך קיטור, אני מתנגד לדברים שאתה אומר. דעתך מבוססת על שגיאות לדעתי, ולכן אני מנסה להראות לך את האור.
"הרוק נולד באנגלית אז אסור לשיר אותו בעברית?" תקרא שוב, זה לא מה שכתבתי. אני כתבתי "קצת קשה יותר לעשות רוק בעברית בגלל כל עניין העיצורים הלא זורמים. זה כן אפשרי, ומי שמצליח לעשות את זה, כל הכבוד לו. אבל זאת לא הדרך היחידה." קשה יותר, אבל אפשרי. בשום פנים ואופן לא השתמשתי במילה "אסור". בניגוד אליך, אני לא פוסל שום דבר ללא סיבה מוצדקת. "עכשיו אתה טוען שאני אשם בזה שלהקות שרות באנגלית ולא מקבלות נתח." בוודאי שאתה אשם. אתה לא היית זה שאמר "אני לא מתכוון לשלם כסף עבור הופעה של להקה ישראלית ששרה באנגלית"? אתה, ואנשים כמוך, שפוסלים להקה לפני שהם בכלל שומעים אותה ממניעים שטחיים ובלתי מוסיקליים מקרקעים את הלהקה לפני שהיא התחילה אפילו בלי לתת לה שום צ'אנס. למה שננסה דרך אחרת, אם אנחנו נאמנים לאמנות שלנו? לשנות את השפה בגלל שהקהל דורש זה שווה ערך ללקחת שיר עם משקל מורכב ולנגן אותו בארבעה רבעים כי הקהל דורש את זה. זאת התפשרות. זאת התמסחרות, חד וחלק. אתה רצית אנשים שיוצרים למען היצירה לפני הכסף, לא? אבל הטיעונים שלך סותרים את הרצון הזה. בוא ואתן לך דוגמה: להקת Right on Time לקחו שיר מדהים שנקרא Figment of Imagination ותרגמו אותו לעברית והפכו אותו ל"יציר דימיון". התוצאה? אסון. השיר נהרס לגמרי, וכל זה כי הם ניסו לרצות אותך ודומים לך וכי הם רצו שישמיעו אותם ברדיו. גלגל"צ פוגעים בתרבות. כוכב נולד פוגע בתרבות. לימור לבנת פוגעת בתרבות. אם ללהקות ששרות באנגלית בארץ היה אימפקט מטורף על המדינה, והיו משמיעים אותן בכל תחנות הרדיו ובכל ערוצי הטלוויזיה, וכתוצאה מכך, הבימה והקאמרי היו פושטים את הרגל, כל האמנים הישראלים היו מתחילים ליצור באנגלית וכל בני ישראל היו מתחילים לדבר באנגלית בלבד וזונחים את העברית לחלוטין, אז הייתה איזושהי לגיטימציה לדעה שלך. אבל אין, כי זוהי דעה קדומה וחסרת ביסוס לחלוטין. צר לי, אבל אתה מבסס את כל הטיעון שלך על "הרגשה" שאיכשהו הBrain Candies אשמים באיזשהו פשע נגד האנושות, או היהדות לפחות. דבר לא רחוק יותר מהאמת. הם כמה מוסיקאים שרוצים ליצור ולהופיע וליהנות. הם לא המחריב. הם מוסיקאים, שמגיע להם שאנשים שאוהבים מוסיקה יתייחסו אליהם בכבוד ולא בבוז שרירותי.

ofekkehila

New member
אתה סותר את עצמך חבר

נכון. ליריקה גרועה באנגלית תהיה גם גרועה בעברית. לכן אין דבר כזה שפה מתאימה למוזיקה. זאת המצאה פאראנוידית ורודנית. אף אחד לא דרש מהאומנים לשנות את השפה. מצידי שישירו בהונגרית ויקליטו בהונגריה ויופיעו בהונגריה. פה מדינת ישראל. תעשו מוזיקה באנגלית. תהיו אמריקאים. אני לא אהיה שם. אני ישראלי ואני גאה בכך. אני גם מתכוון ליצור בעברית כי זאת השפה שגדלתי עליה ושאגדל את ילדי על פיה. תסלח לי אבל אתה מדבר הרבה מאוד שטויות ובכלל סוטה כל שנייה מהנושא ומהתגובה הראשונה שלי.

cut2

New member
נראה כאילו השרשור הזה מוכיח

שימין (יותר כהלך מחשבה מאשר פוליטיקה בישראל) לא הולך עם פרוגרסיב (יותר כסגנון מוסיקה או כהלך מחשבה?). תנסה קצת לצאת מהפרובינציאליות הזו, ולפני זה תשאיר את הלאומנות בצד כשזה בא למוסיקה. מה שחשוב זה המוסיקה, המילים בסה"כ נותנות צבע (כמו ההחלטה אם לנגן תו בלגאטו או סטאקטו או עם פייזר או דיסטורשן) למלודיה של השירה. אם יש להן משמעות זה ערך מוסף, אבל זה פשוט לא משנה. מי שרוצה טקסטים 'על רמה' מוזמן לגשת לחנות הספרים הקרובה ולבחור ספר מאת המשורר האהוב עליו. אני יודע שאני דמגוג ומעצבן, אבל חשבתי על זה שהייתי יכול לנסח את אותה ההודעה בצורה הרבה יותר מנומסת ומעודנת, אך ככה יפספסו חצי מהפואנטות שלי, אז אני מעדיף להיות גס רוח. מצטער מראש
.

ofekkehila

New member
אז לדעתך מילים במוזיקה זה סתם

לצרכי אסטטיקה. אני חושב אחרת. לדעתי המשקל של המילים מול הסאונד הוא 50-50. בנוסף, אני מאמין שרמת מילים גבוהה יכולה להוסיף למוזיקה נפחים עצומים.

orbiti

New member
ואתה לא חושב שזאת בחירה מהותית?

ושהבחירה אם לנגן קטע בלאטו או סטאקטו היא לפעמים מהותית ביותר, ולא סתם ערך מוסף?

cut2

New member
ברור

אבל מותר לבחור גם בזה וגם בזה. מי שבוחר סטאקטו או אנגלית או לא יותר או פחות ציוני או וואטבר. סה"כ החלטה אמנותי נטו, וכל ניסיון לדחוף פנימה פוליטיקה ואידאולוגיה הוא לחלוטין עמרי שרון.

אם היא מהותית, אז אדרבה אדרבה

הבחירה בשפה משמעותית אפילו יותר, ואסור לבחור אותה על פי שיקולים לאומיים. זה כמו לבחור לנגן בלגאטו כשהימין בשלטון, ולבחור לנגן סטאקטו כשהשמאל בשלטון.

חבר, אני לא סותר את עצמי בכלל

כנראה שיש לך קשיים בהבנת הנקרא. נסה לעבור לאנגלית. ברצינות, או שאתה לא קורא ההודעות שלי עד הסוף, או שאתה משמיט מילים או משהו. תקרא שוב. יש ועוד איך דבר כזה שפה שמתאימה למוסיקה, כי כפי שנאמר, שפה היא גוון. כשאתה שר מילה מסוימת, יש לה משמעות מוסיקלית, מעבר למשמעות הלירית. יש מילים באנגלית שיש להן גוון מסוים שאין למילים בעברית. יש מילים בעברית שיש להן גוון מסוים שאין למילים באנגלית. אני, בניגוד אליך, לא אומר שאנגלית יותר טובה מעברית. אני נוקט בגישת Best man for the job. שפה במוסיקה צריכה להיבחר על פי מה הכי מתאים, ולא על פי העדפה גזענית. אני סוטה מהתגובה הראשונה שלך? אוקיי. התגובה הראשונה שלך הייתה הצגה ילדותית וקנטרנית וחסרת ביסוס לגבי עולם של שחור ולבן שבו ישראלים מוכרחים לשיר בעברית ויהי מה, ותקפת להקה ישראלית שמנסה לבנות לעצמה שם בלי שום התייחסות למוסיקה שהם עושים. מה אתה רוצה שאני אגיד על זה, כל הכבוד? "אף אחד לא דרש מהאומנים לשנות את השפה." אתה דרשת, בזה הרגע!!! אתה אומר למוסיקאים, תכתבו בעברית או שתעופו מכאן! אתה לא חושב שאולי יכול להיות שגם הם ישראלים גאים, ובכל זאת הם רוצים לשיר באנגלית? למה שהם יעזבו את הבית שלהם בגלל שהם בוחרים לשיר בשפה אחרת? תלך אתה!

ofekkehila

New member
זה מתחיל לשעמם אותי

אני לא קורא את ההודעות שלך עד הסוף מכיוון שהן גיבוב חסר טעם. אדם עם אוצר מילים נמוך מאוד לא יידע להתאים מילה לגוון המוזיקלי שהוא רוצה ליצור. אם הוא באמת במצב כזה, אני אעריך את היצירה שלו הרבה פחות. יכול להיות שאתה משתייך אל הקבוצה הזאת אבל זה לא מענייני. שוב אתה מפרש דברים בצורה דמגוגית להחריד והופך את הדיון לחסר טעם. אתה באמת משעמם אותי.

יופי, איזה חכמולוג אתה

אין לך את היכולת להבין את הטיעונים שלי או להגיב אליהם בצורה הכי בסיסית, אז אתה מכריז שכל מה שאני אומר זה שטויות. כל הכבוד לך, אתה גבר גבר, חכם בלילה, ממש ישראלי למופת. אולי אתה ישראלי גאה, אבל אתה חובב מוסיקה עלוב.

ofekkehila

New member
עכשיו אני גם חובב מוזיקה עלוב

אין קץ לכושר ההמצאה שלך. אולי תפסיק לגדף ותוציא את האנרגיה שלך במקום אחר? אני מקווה שאני לא אצטרך להוכיח לך שאתה מדבר שטויות.

למעלה