להקות מערביות ביפן

tals56

New member
ווקמן?

כבר שחכתי שהדבר הזה קיים אני נשבע לך שנים שנים לא ראיתי ווקמן אבל שניםםםםםם בעצם ראיתי ווקמן אבל זה היה הסוני אריקסן W800I... אבל דיסק מן בארץ נדיר לראות אם בכלל. הא והאייפוד שם יותר זול מאשר בארץ,באיזה 300 שקל...(7446 יין)

GnomeBubble

New member
האמת שיש סיבה טובה

למה הישראלים לא קונים מוזיקה: המחירים. המחירים של הדיסקים בארץ גבוהים יותר אפילו מבאירופה (לפחות ממה שהיה בפעם האחרונה שהייתי באירופה), וכוח הקנייה של הישראלים לא מתקרב לזה של האירופאים. האמת המרה היא שלרוב הישראלים אין אפשרות להיות חובבי מוזיקה רציניים וגם לקנות את כל מה שהם שומעים. היום מורידים מהאינטרנט, אבל כולם כאן זוכרים בטח שגם לפני האינטרנט היו דיסקים מזוייפים וקלטות (ומי מאיתנו שחי עוד בימי הטייפ לא הקליט מחבר שהקליט מחבר שהקליט מחבר? "שיתוף קבצים" זאת לא המצאה חדשה). לפני ימי האינטרנט המהיר, כשהייתי עוד תלמיד תיכון, מאוד אהבתי מוזיקה, אבל הייתי מרוויח כמה מאות שקלים בשנה במקרה הטוב. היו המון דיסקים שרציתי לקנות, אבל המחירים שלהם היו לגמרי לא ריאלים בשבילי. דיסקים פיראטים לא רציתי לקנות, כי אני לא אהבתי את הרעיון של התעשיה של הזיופים, וממילא לא היה שם שום דבר מעבר לפלייליסט של ערוצי הרדיו שממילא קדח לי בראש גם בלי שביקשתי
. מה שאני הייתי עושה אז, זה פשוט לקנות תקליטים יד-שניה. עגולים גדולים וישנים כאלה מויניל, שמנגנים עם פטיפון. תקליט ממוצע היה עולה בין 5 שקל ל-20 שקל, בעוד שדיסק חדש עלה אז בין 40 ל-80 שקל. אלה היו מחירים נורמלים וריאלים, והמוצר היה יותר מושקע מדיסק (עם קופסת פלסטיק מכוערת שבדרך כלל אפילו לא כללה ספרון עם מילים לשירים). עכשיו, אם מחירי הדיסקים בארץ ישראל היו ביחס להכנסה של האנשים החיים בה, לשם שינוי, אז אנשים יתחילו לקנות - אפילו הישראלים התחמנים. בסין למשל, אחרי המון מאבקים עם תעשיית הזיופים, החברות הגדולות הבינו את העסק, ודיסקים (חוקיים!) של מוזיקה עולים בסביבות ה-4 שקלים, ועכשיו עומדים לצאת גם סרטים בדיבידי (חוקיים) שיעלו 8 שקלים. עדיין יותר יקר ממזוייפים, אבל אנשים שרוצים מוצר אמין ואיכותי ורוצים לתמוך ביוצרים, יקנו. קודם הם פשוט לא יכלו להרשות לעצמם.

tals56

New member
4 שקל לדיסק?

בארץ באתר של NMC 4 שקל זה שיר,ועוד ישראלי ככה שתחשבו כמה יעלה שיר של כוכב בינלאומי?!

ThePiper

New member
וכמו שאמרו בסרט spinal tap

אם יש לך להקה לא מצליחה ואתה רוצה להפוך אותה למגה סטאר, פשוט תטיס אותה ליפן XD וזה לא משהו חדש שלהקות מערביות יופיעו ביפן, זה קיים כבר מתחילת שנות ה-70.

tals56

New member
זה קיים משנות ה70

אבל בארץ זה יהיה קיים מה6.6 או התאריך שהבלאק אייד פיאס יבואו לארץ תגידו שמתם לב שזמרים ולהקות פתאום עטים אל עבר ארצנו?

dannyshadow

New member
נכון../images/Emo6.gif

מייקל ג'קסון זוכה בעולם בהרבה זלזול בגלל הפרשה עם הפדופיליה זוכה לכבוד של סלבריטי מהשוראה הראשונה ביפן..

tals56

New member
מייקל ג'קסון לא נהיה מוסלמי?

אבל גם ככה הקרירה שלו נגמרה ממזמן...

neko

New member
יש ביפן חיבה עזה למטאל,

וספציפית הלהקה האהובה עלי (Sonata Arctica) די מצליחה שם, אפילו הגיעו להופעה והקליטו. גם Dream Theater עשו הופעה שהיתה מאד מדוברת בBUDOKAN.

למעלה