להקות מערביות ביפן

Her Circulation

New member
להקות מערביות ביפן

אילו להקות מערביות פופולריות ביפן? אני יודע רק על רדיוהד (מעצם היותי חובב מושבע)

GnomeBubble

New member
אני חושב שכל להקה שמצליחה במערב

במידה סבירה מגיעה גם ליפן. בעצם אני לא חושב שיש הבדל גדול בין המוזיקה המערבית שפופלרית ביפן לבין המוזיקה הלועזית שפופלרית בארץ... אבל צריך כמובן לקחת בחשבון שביפן יש סצינת מוזיקה מקומית חזקה מאוד (שאם כל הכבוד, התעשייה הישראלית שלנו לא מתקרבת אליה), ואולי בגלל זה, באופן כללי, מוזיקה מערבית היא קצת פחות פופלרית מאשר כאן.

tals56

New member
מה פתאום

ואני מדבר על המוזיקה המערבית,היפנים שומעים מוזיקה מערבים של סטארים מפורסמים בעולם בדיוק כמונו אם לא יותר,והרבה. כמה שהתרבויות של המערב ויפן שונות זה לא אומר שהם לא שומעים,אוכלים כמו האמריקאים(אני לא מדבר על הכמויות)וכמונו למה מקדונלדס לא מצליח שם?הולך שם ועוד איך (למרות שבסין KFC יותר הולך) ונגיד מפורסמים כמו מדונה או 50 CENT לא הולך שם?הולך ועוד איך הולך לגבי המוזיקה המקומית,בלי להעליב המוזיקה הישראלית לא שווה כלום זה רק "ראפ" "ראפ" "ראפ" ו"ראפ" ואני בכוונה שמתי מרחאות כי אי אפשר לקרוא לדבר הזה שמתחולל בארץ ראפ או זה שמשלבים שירים ישנים עם שירי ראפ רק בשביל שהם יכנסו למצעדים של גלגל"צ.

GnomeBubble

New member
אם תסתכל על נתוני מכירת אלבומים

אז תיווכח שאצל היפנים מכירות המוזיקה המקומית עוקפות בהרבה את המוזיקה המערבית. זה כמובן בגלל שיש להם תעשייה גדולה ומרשימה. המוזיקה בארץ לעולם לא תתחרה בהם לא בגלל שאנחנו דפוקים מלידה או משהו, אלא בגלל שאתה לא יכול להשוות מדינה של 6 מיליון תושבים למדינה של 120 מליון תושבים

tals56

New member
אהמ...7 מיליון...

ואנחנו לא יכולים להשוות מוזיקת ערסים למוזיקה יפנית נורמלית... ולעזעזל מי היום קונה תקליטים?!היום כולם מורידים באינטרנט!או במקרה של היפנים קונים את השירים באינטרנט!

Her Circulation

New member
איך לעזאזל חיים שם 120 מיליונים

זו לא ארץ גדולה במיוחד :p האם אני צריך להסיק שכמעט ואין טבע?

furrball

New member
אפילו בסין יש מלא טבע XD

בערים הגדולות יש אולי צפיפות... אבל חוץ מזה דווקא מאוד חביב

Her Circulation

New member
בסין זה מובן בהחלט

נניח שאוכלוסיית סין גדולה פי עשרה מזו של יפן, אבל השטח גדול פי הרבה יותר

GnomeBubble

New member
הרי לא סתם אומרים שיפן היא אחת

המדינות הצפופות בעולם. כמו בכל מדינה מודרנית, רוב האנשים מרוכזים דווקא בערים הגדולות, כמו שפורבול אמר, ככה שיוצא שיש דווקא הרבה טבע, אבל הערים הגדולות בהחלט צפופות מאוד.

tals56

New member
אממ נראה לי שתזדעזע שתקרא את זה

רק 10% מיפן היא אדמה "מעובדת" ואני לא מתכוון לחקלאות, תחבר את כל הערים והכפרים וכל מעשי האדם היפנים תקבל רק 10% מיפן לא סתם הצפיפות בטוקיו היא 5562 אנשים לקמ"ר.

tals56

New member
תחשב את היחס בראש

תסתכל על מפת העולם אתה תראה שישראל קטנה פי 10,20 יותר מיפן אז תחשוב 120 חלקי 15 נגיד זה יוצא משהו כמו 8,9,10 עכשיו אתה יכול להגיד:איך במדינה כזאת פיצקית חיים 12 מיליון אנשים?(תזכרו לא כולם בארץ אזרחים אז אנחנו לא מחשיבים אותם,אבל רק במרכז יש 10 מיליון ראיתי פעם בידיעות אחרונות לפני כמה חודשים)

Kawaii Baka

New member
חלק מההצלחה של השוק המקומי

נעוצה בעובדה שהתעשייה היפנית, בשונה מחברות אמריקאיות, לא הכחידה במכוון את פורמט הסינגלים (ז"א: דיסק עם 1-3 שירים מרכזיים, במחיר מוזל למדי). את האמריקאים סינוור הכסף לטווח קצר, עשור או שתיים מאוחר יותר הם משלמים את מחיר הטיפשות שלהם.

tals56

New member
מחקרים בדקו והוכיחו ש...

ארצות הברית היא המדינה השמנה בעולם והטיפשה בעולם גם.(40% מארצות הברית לא יודעים קרוא וכתוב!!!) ונכון את האמריקאים הכסף סינוור מאוד סינוור,אבל ת'אמת רק בארצות הברית נמצא הכסף הגדול לכל השחקנים והזמרים\להקות...איפה בישראל בריטני תקבל 99 מיליון דולר לאיזה פרסומת עלובה של פפסי?

CountDust

New member
אם 40% אנאלפבתים היה המקסימום

מצבנו היה טוב יותר. למרבה הצער, במקומות רבים בעולם אחוז האנלאפבתיות הוא גבוה בהרבה.

tals56

New member
אהמ אנחנו מדברים על מדינה מערבית

שאין שום וויכוח בעולם שהיא לא מדינה מערבית, בארץ כמה שיש ערסים אין איש אחד שלא יודע לקרוא ולכתוב.

GnomeBubble

New member
אני חושב שהמספר שלך קצת מוגזם

40% אחוז אנאלפביתים? לפי ה-CIA World Factbook (שהוא כמובן מוטה
) אחוז יודעי הקרוא והכתוב בארה"ב הוא 99%. בישראל הוא 97.3% אצל גברים ורק 93.6% אצל נשים. מסתבר שאפילו אחוז יודעי הקרוא והכתוב בקזאחסטאן הוא יותר גבוה, למרות שלא נראה לי שאנחנו רוצים להידמות לקזאחסטאן. ובכל זאת, האמריקאי הממוצע אולי לא חכם במיוחד, אבל הוא יודע לקרוא.

tals56

New member
ממש לא

זה לא חדש ש35%+ מארצות הברית לא יודעים לקרוא,והספר הזה יכול להגיד מה שבא לו. מי שחי בארצות הברית מרגיש את זה בצורה מאוד חזקה שיש הרבה מאוד אנשים שלא יודעים לקרוא, וכמו שידוע לך אני חובב משחקי רשת לא קטן,ואני מרבה לדבר ופגשתי אחת מארה"ב ושאלתי אותה את זה(בשביל לבדוק כי בהתחלה גם אני לא האמנתי)והיא אמרה שזה נכון מאוד. ובישראל אני לא מכיר מישהו שלא יודע לקרוא או לכתוב והנתונים שהבאת מוטעים לדעתי. זה כמו שפרסמו נתון בעיתון:"בכל בית חמישי בישראל יש מחשב" הנתון הזה ממש אבל ממש לא נכון,היום כמעט בכל בית יש מחשב לא משנה ישן או חדש אבל זה עדיין מחשב ואני לא חושב שאחוז היודעי קרוא וכתוב בקזאחסטאן יותר גבוהה מישראל,הוא נמוך בהרבה מאיתנו ולפי מה שידוע לי זאתי מדינה ערבית,ובלי קשר לגזענות 90% מהנשים הערביות לא יודעות לקרוא(לא 90% אבל לא פחות מ60%)

Ryo

New member
כמעט על להקת מיין סטרים מגיע לפה

אני לא חושב שיש להקות מערביות שמכבדות את עצמן ולא מגיעות ליפן אם לסיבוב הופעות ואם לקידום מכירות של מה שזה לא יהיה. בנוסף לכך, ואני חושב שאתה בתור חובב רדיוהד יודע טוב מאוד, לא מעט להקות מוציאות גרסאות מיוחדות לאלבומים שלהן שניתן לקנות אותם רק ביפן, בד"כ יש עוד 2-4 טרקים נדירים. האלבומים האלו בד"כ נמכרים בפי 2 מחיר באתרים אמריקאים כדוגמת איביי וכו. ביפן כמו באירופה וארה"ב יש בתקופת הקיץ פסטיבלי רוק שמביאים את השמות הגדולים ביותר של התעשיה (שוב, אנחנו מדברים בעיקר על מיין סטרים, לפחות בפסטיבלים האלו). אם בשנה שעברה היו פה הפיקסיז, אואזיס, בק, גרין דיי, יו 2, אר אי אם וכו, השנה יש לנו את הצ'ילי פפרס, מאסיב אטאק, מיוז, מטאליקה וכו. שוב, חלק איכותי אבל בעיקר מיין סטרים. לדוגמא, שני פסטיבלים בקרוב: http://www.summersonic.com/index.html http://www.fujirockfestival.com/artist/index.html יצא לי להיות בשלושה פסטיבלי קיץ באירופה, אפילו ביותר גדולים שביניהם (רוסקילדה, דנמרק וגלטונסבורי), מבחינת אווירה והיצע, פוג'ירוק לא הרבה מאחור. יש גם מודעות לזרמים יותר שוליים כגון פאנק ופרוגרסיב למיניהם. עוד חודש וחצי יהיה פה פסטיבל פרוגרסיב/אינדי שלפחות לפי הליין אפ, הולך להיות משהו פיצוצי, פורקופיין טרי, פייבמנט וכו. אבל זה לא רק בקיץ, לאורך כל השנה מגיעים לפה אמנים אמניות ולהקות מהמובילות בעולם, ושלא יהיה לך ספק, הכרטיסים נעלמים לפני שאתה מספיק להגיד ג'ק רובינזון. בנוסף לרוק, אם זה באמת מעניין מישהו, הג'אז גם מאוד חזק פה, על כל זרמיו. אם יש מישהו שמכיר את ג'ון זורן לדוגמא, אז זורן הגיע ליפן לפחות 4 פעמים בשנתיים הראשונות שלי פה. ו last but not least המוסיקה המקומית, יש להם פה תעשיה מדהימה (אני לא מדבר על איכות, כיוון שאני לא מתחבר למוסיקה היפנית העכשווית יותר מידי), התעשיה מגלגלת כסף בכמויות שאנחנו יכולים רק להתקנא בהן. היפנים לרוב קונים דיסקים (לא מורידים מהרשת!) עובדה שמאוד עוזרת לתעשיה המקומית ומעודד להקות, אמנים ואמניות זרים/ות לבוא ליפן ולקדם אלבומים. מקווה שלא הארכתי יתר על המידה! חג שמח!

tals56

New member
מאוד יפה וטוב לדעת!

אני לא מאמין שהיפנים באמת קונים דיסקים היום כולים קונים\מורידים מהאינטרנט וישר מכניסים לאייפוד שלהם. ותגיד יש עדיין יפנים שמסתובבים עם דיסק-מן? כבר שנים לא ראיתי דיסק-מן ברחוב אני רואה רק אייפוד ואת הMP3 הקטנים והיותר פשוטים.

Ryo

New member
תאמין לי קונים פה...

וסליחה על שגיעות הקטיב שלי בהודעה הקודמת. בכל מקרה, הם קונים, בכמויות. לאחר שהם קונים הם מעבירים את התכנים לנגן המדיה שלהם, בד"כ אייפוד (רק לידיעה, יפן היא השוק מספר 2 בעולם במכירות מוצרי אפל [ממחשבים ועד נרתיקים לאוזניות של אייפודים). כשאתה נכנס ל HMV or TSUTAYA or TOWER RECORDS ביפן אתה ישר מבין על מה אני מדבר. וזה לא מתבטא רק בדיסקים של מוסיקה, מדובר גם על משחקי ווידאו לקונסולות, תוכנות מחשב (מי ממשתתפי הפורום פה רכש רשיון חוקי לבבילון? :) ) סרטי די וי די וכו. יש גם שוק מאוד חזק למשחקי קונסולה משומשים. דיסק מן - אין הרבה, אבל זה לא נעלם לחלוטין. ראיתי יותר מפעם אחת, ואפילו, רחמא לצלן, ווקמן (קסטות :) ).

למעלה