להעלות לכיתה א' או לא?

ע נ נ ת

New member
מה נכון?

אני לא חושבת שיש תשובה ב100% נכונה. אני עברתי את ההתלבטות הזו פעמיים - שני הילדים שלי ילידי דצמבר. לגבי שניהם ההמלצה של הגננת היתה חד משמעית - להשאיר עוד שנה. עם הבת, הבכורה, ראינו בבירור שזו היתה החלטה נכונה. אמנם שכלית היא היתה מוכנה, אבל נפשית היא היתה מאד ילדותית, בוכה בקלות, נעלבת נורא... במשך השנה הנוספת בגן, היא בגרה, קיבלה ביטחון עצמי, הרגישה טוב עם עצמה. היא הגיעה לבי"ס מוכנה ונכונה לכל. והיום... החברה הטובה ביותר שלה היא ילדה שהוקפצה - צעירה מהבת שלי בשנה וחודש... והן מסתדרות נהדר. לגבי הבן שלי - כשקבלנו את ההחלטה להשאיר אותו עוד שנה, היה לנו ברור שגם כאן זו החלטה נכונה. הוא לא התעניין כלל בכתיבה או קריאה, או בעיסוקים שאינם בנית מגדלים וארמונות. הוא היה יושב עם לגו או קוביות או כל חומר בניה שהוא, ובונה. חודש אחרי שהחלטנו להשאיר אותו עוד שנה בגן - הוא התחיל להתעניין בקריאה. אחרי עוד חודשיים - הוא כבר קרא ברמה של אמצע כתה א', צייר, גזר, סָפַר... הילד שלי התחיל כתה א' כשהוא קורא ספרים של "מנהרת הזמן" של גלילה רון פדר להנאתו, ועושה פעולות חיבור וחיסור עד 50 בערך ללא שגיאות. והכל הוא למד במהלך השנה הנוספת בגן, מיוזמתו. אז... האם צדקתי, כשהשארתי אותו עוד שנה בגן? ואם הוא היה מגיע שנה קודם לבי"ס, בלי לדעת חשבון, ועם ידיעת קריאה בסיסית? אני מאמינה שהוא כן היה מסתדר גם אם הייתי מעלה אותו קודם. אבל אני לא מצטערת על ההחלטה להשאיר אותו עוד שנה בגן. היתה לו שנה נעימה ומאושרת, הוא למד דברים בקצב שהוא רצה (והיה מקריא ספרים לכל ילדי הגן... כזה חמוד) - והגיע לבי"ס מוכן ומזומן וצמא לידע. בקיצור, אני הייתי מתייעצת עם הגננת, ובכל מקרה, אם הלב שלך אומר לך להשאיר עוד שנה - אז תשאירי. אין מה למהר.

אור 4

New member
אין מה למהר

כיתה א' לא תברח וגם לא השנים שאח"כ. דברי עם הגננת ושמעי מה יש לה להגיד, אבל לפני הכל תקשיבי לבטן שלך. ודבר נוסף - אם אכן הוא נשאר עוד שנה, האם זה גן רב גילאי? אם כן, כדאי להתחיל ליצור קשרים חברתיים עם אלה שישארו עוד שנה.

בהחלט עוד שנה גן

אני רואה הבדלים עצומים בכיתת האלפים שאני מלמדת בן ילדים שנשארו עוד שנה בגן. מה המהירות? תני לו להנות מהגן ומקסימום קני לו חוברות עבודה של אותיות לבית. איזה יתרון יש בלעלות לכיתה א' מוקדם? שום כלום.

רדבק

New member
אני מסכימה עם דיקלה

אמא שלי גם הייתה בגישה של לתת לילדים להינות עוד שנה בגן אם הראו רצון או חוסר בשלות היא טענה שהמושג של "להפסיד" שנה מוטעה וכי ככה הילד מרוויח עוד שנה של משחקים ורכישת ביטחון עצמי ויכולות חיברות שלא ניתן לרכוש בלחץ של כיתה א'.

../images/Emo20.gifלדעתי

לאור מה שציינת אני הייתי משאירה שנה את הבת שלי השארתי זה היה צעד מעולה. להיכן יש לו למהר? בגרות ומוכנות לבית הספר תמנע ממנו בעתיד המון קושי חברתי לימודי ואחר תעניק לו ביטחון עצמי אני אישית בעד שנה נוספת בגן. בהצלחה

זה תלוי גם במדיניות העיריה. יש עיריות שלא

מאפשרות שנה נוספת בגן ללא המלצה מבעל מקצוע בתחום.

b o t t e n

New member
עונה בלת"ק.

להשאיר עוד שנה בגן. להזיק זה לא יזיק אם לא יועיל. בד"כ כניסה מוקדמת לאל"ף נותנת אותותיה דווקא בתיכון.

לא הייתי בגן חובה בגיל 5 כיתה א' אני לא גאון

פשוט לא היה גן חובה בשנות ה50 באזורוהלכתי לבי"הס .אף פעם לא הפריע לי, נהפוך הוא זכיתי בשנה . אבל בנים זה אחרת .הם מתפתחים גם גופנית וגם מנטאלית יותר מאוחר מהבנות ולכן לדעתי עדיף שיבשיל עוד שנה בגן אבל יש מאבחנות שזה המקצועשלהן ויש להן ניסיון רב ותפקידן להחליט מה עדיף עבור ילדך .

שאלת מיליון הדולר

אצלנו המצב הפוך ברור לי שהקטנה לא עולה - מפספסת את התאריך בשבועיים הגננת טענה שכדאי שהיא תעלה ואז ראתה את התאריך וחזרה בה לי קשה רק הסיבה שהיא נפרדת מכל החברות שלה שעולות לכיתה א

למעלה