להעלות לכיתה א' או לא?

להעלות לכיתה א' או לא?

הזאטוט חגג 5 בימים אלו ולכן הוא הכי קטן בשנתון שלו . תמיד חשבתי שהוא יעלה בזמן למרות שהוא הכי קטן אבל בימים האחרונים מתגנבות לליבי מחשבות נוספות בעניין. אני חושבת שהוא לפעמים ילדותי מאוד, עדיין קופצני ועליז, אמנם מגלה עניין בלמידה של אותיות לאחרונה אבל כשאנימשווה אותו לילדים אחרים בשנתון - אלו שבעו ד חודש יהיו בני 6 - אני רואה את ההבדל המשמעותי . איך מחליטים מה נכון לעשות? להעלות לכיתה א' במועד או להשאיר עוד שנה בגן?

מה הגננת אומרת?

לדעתי, אם את מרגישה שהוא ילדותי מידי, עדיף שלא-תני לו עוד שנה לשחק במשחקים, להנות מהלמידה בלי לחץ של כיתה, מבחנים וכו'. בביה"ס היסודי, למעשה, נבנית, היכולת החברתית של הילד ואם הוא יהיה הכי קטן שם, הוא כבר יבוא למעשה עם נקודה לרעתו, ותהיי בטוחה שהילדים ישתמשו בכך לרעתו.

עוד לא התיעצנו עם הגננת. אני הייתי הכי קטנה

ומעולם לא הפריע לי או לא הרגשתי שזו נקודה לרעתי מול הילדים בכיתה.

חני ב

New member
לא היתי מהססת לרגע

ומשאירה אותו עוד שנה בגן. וכמו שאת יודעת, הבן שלי יליד 12 לאוקטובר והשארנו אותו בלב שלם עוד שנה בגן, החלטנו על זה לפני שהגננת בכלל פנתה אלינו.

גם אלינו הגננת לא פנתה ולא התיעצנו איתה עדיין

זה רק בשלבי הרהורים. ככה שזה עוד לא בלב שלם מבחינתנו , אז מה עושים כשמגיע מכתב הרישום לכיתה א'?

כדאי להתייעץ. הוריה של אחת מנכדתי

התלבטו בבעייה דומה. שאלו התייעצו ו מה הכריע את הכף? הילדה גבוהה (ורזה) מיתר ילדי הגן, אם תשאר שנה נוספת בגן היא תהיה ממש "גוליבר בארץ הגמדים". כך נפלה ההחלטה. הילדה לומדת יפה, משולבת בחברה. ואני חוששת קצת מהפן החברתי - אני הייתי הצעירה בכיתה, לא הפריע לי עד גיל ההתבגרות כשחברותיי הפכו לנשים קטנות ואני נשארתי ילדה...

romi 5

New member
תעשי רישום כפול

לי לא היתה הבעיה הזו כי היה לי ברור שהוא לא יעלה לכתה א'.

את סומכת על הגננת?

אם כן, הייתי מתייעצת איתה. איך הוא מבחינה מוטורית? והתארגנות? וסף תסכול? עליה לכיתה א' היא הרבה מעבר לעניין בלמידה של אותיות. ותמיד, אם לא בטוחים, אפשר לעשות אבחון על ידי איש מקצוע שסומכים עליו... (אני, שהבן שלה יליד ינואר ולכן מהגדולים בשנתון ונחסכה ממני ההתלבטות)

beky1

New member
שיחה עם הצוות

הפדגוגי יכול לתת לך תמונת מצב אוביקטיבית יותר לגבי הילד , במקרה קיצון אבחון מקצועי יעשה זאת. אם יש בעיה של בשלות לא הייתי מהססת להשאיר את הילד שנה נוספת , אני כאמא לא עשיתי זאת עם בכורתי והצטערתי על כך בהמשך.

טלטוש

New member
אני החלטתי לא להעלות את שלי

אז נכון, הוא קטן יותר מהבן שלך. הבן שלי יליד פברואר. נכון להיום הוא בגן חובה עם ילדים שבשנה הבאה יעלו לכיתה א' והחלטתי שהוא פשוט לא בשל. פיזית הוא גדול יותר מכל הגן, גם אינטלקטואלית. אבל רגשית הוא עדיין קטנצ'יק והחלטתי שעדיף לי שיהיה הכי גדול בכיתה מאשר הכי קטן. במיוחד לאור העובדה שהמון מטלות שמתבצעות בכתה א' קשורות להתפתחות מוטורית ודידקטית שלבים שהוא עדיין לא הגיע אליהם.

טלטוש

New member
הבנתי שאפשר להכניס גם בגיל 5.5

אם את אומרת שזה לשיקולי, הרגעת אותי, כי למרות הכל תמיד יש ספקות... שאולי.. שמא... ומי יהיו בכלל החברים שלו?

כמה שאלות

איך הגודל הפיזי שלו,דרדס או ענק? מי הם החברים שלו,הגדולים או הקטנים בגן? איך ההשתלבות החברתית וקוגנטיבית שלו? האם עוד ילדים ישארו שנה נוספת בגן או שכולם יעלו לכיתה א'?

ראשית כדאי להתייעץ עם הגננת כי היא רואה את

הילד ביחס לילדים אחרים בני גילו ותוכל להגיד אם היא רואה בעיה כלשהי. אני ילידת סוף אוקטובר כך גם אחותי האמצעית ואחותי הקטנה ילידת אמצע דצמבר - כולנו נכנסנו לבית הספר עם השנתון שלנו והיינו הקטנות של השכבה. זה אף פעם לא הפריע לנו רק שהיתה לנו חצי שנה חופש לפני הגיוס לצבא... צריך לקחת בחשבון שבנות תמיד מפותחות יותר ובוגרות יותר ובנים תמיד יותר ילדותיים מטיבם ולכן חשוב להתייעץ עם הגננת האם הילדותיות והוקפצנות שלו היא גם ביחס לבנים אחרים בני גילו. אם מדובר בבת לא הייתי משאירה אותה כיתה (אלה אם יש בעיה ברורה שעליה מעידה הגננת) לגבי בן, זה יותר מורכב, הייתי מעדיפה שהבן יהיה הגדול של השכבה, זה נותן לו יותר בטחון מאשר הקטן .

צימעס

New member
נדמה לי

שבגלל שהנטיה (ממה שאני רואה) היום היא להשאיר גם ילידי אוקטובר-נובמבר, כדאי לכם להשאיר, אחרת הוא יהיה הקטן ביותר עם פער משמעותי, ולא "בין הקטנים ביותר".

רינת200

New member
בנים

אצל בנים זה אחרת מבנות, ההערכה שלהם את עצמם ומקומם בחברה קשורה בצורה חזקה ליכולות מוטוריות. הבן שלי בכיתה ב, מדרג את הילדים כל הזמן לפי מי תופס הכי טוב, מי רץ הכי מהר מי קולע לסל הכי טוב וכו כך שלבן יש יתרון מלהיות בין הגדולים ולא בין הקטנים. דבר נוסף זה גודל פיזי, אם הוא מהנמוכים אז ללא ספק הייתי משאירה אותו שנה בגן. אם הוא ענק אז אולי כדאי להקדים בהצלחה

ילדי סתיו

ראשית - אני מאחלת לך שתמיד יהיה קופצני ועליז, אך כמובן, שידע מתי כן ומתי לא. לדעתי, לא מזיק לילד להשאר שנה נוספת בגן ולהגיע יותר בשל ומוכן לביה"ס. דבר אחד בטוח - לא מפסידים בטווח ארוך. גם בתי היא ילידת סתיו, אך ההתלבטות היתה מאד קצרה - כאשר יום אחד ספרה שהיום היה כייף בגן - הגננת הרשתה לה להשאר לעבוד בחוברת במקום לצאת לחצר. חברה שלה שהיתה מאד קופצנית, הגננת לחצה על ההורים לא להשאירה בגן, (השערה - לגננת לא היה כוח אליה). ההורים התלבטו, אך קבלו את דעת הגננת (סמכות מקצועית). לאחר שנה בכיתה א' - השאירו את הילדה כיתה. זכור לי שאז נאמר לי שהיות ואצל בנים ההתפתחות היא יותר איטית - לבנים עדיף להשאר שנה נוספת בגן. בהצלחה בכל דרך שתבחרו.

תשובות

מבחינה פיזית - הוא ממוצע לחלוטין. לא יודעת איך הוא יהיה בעוד חצי שנה. אני לא זקוקה לאיבחון כי אני לא רואה בעיה חשיבתית או מוטורית או התנהגותית. אכן יהיה פער משמעותי בינו לבין אחרים בשנתון - כי יהיו ילדים בני 7 בכיתה עוד לפני שהוא יהיה בן 6. קבענו שיחה עם הגננת לשמוע מה דעתה . תודה לכולן.

למעלה