להעיז לספר

gayshli

New member
להעיז לספר

בשבוע האחרון, אני נכנסת ויוצאת מהאתר הזה, מקווה למצוא מישהו עם סיפור כמו שלי, שאולי לא אצטרך לספר את כל מה שעובר עלי ולגות את ההפי אנד. אבל אין. אין שני סיפורים זהים לחלוטין, כמו שבעלי ואני לא נספר את הסיפור שלנו בצורה זהה. אנחנו יחד שש וחצי שנים. המון זמן (אני חושבת), היינו ביחד ארבע שנים לפני שהתחתנו, בדקנו את השטח, ניסינו, גרנו ביחד, ידענו מהם החסרונות אחד של השני וקיבלנו אותם כי כל אחד רצה והתאמץ בשביל לעשות יותר. שבוע אחרי החתונה, בעלי חטף התקף חרדה, ומאז ועד היום (שנתיים וחצי) הוא על כדורים נגד דיכאון וחרדה. הכדורים בהתחלה שינו את חיינו, החשק המיני שלו ירד, הערנות פחתה וגם הסבלנות. אחרי שמונה חודשים הרגשתי ממש מתוסכלת, המשפחה שלו הייתה אומרת לי, תחכי בסבלנות הוא יחזור לעצמו - הכול יסתדר (הם מאמינים שדברים מסתדרים מעצמם, אני לא). הוא הפסיק לבשל בבית (היה מבשל מעולה), הפסיק להיות פעיל בעבודת הבית, הפסיק להתקשר אלי במהלך היום, לשאול לשלומי, אחרי שנה, החלטתי לקחת את העניינים לידיים שלי, מצאתי לו פסיכולוג ופסיכאטר מעולים שילוו אותו, יבינו אותו, יגמלו אותו וייתנו לו את מה שהוא צריך על מנת שיבריא ויהיה בסדר שוב. במקביל בתקופה הזו, הוא הספיק לעבוד והתחיל להיות משעומם אז הוא התחיל להסתובב בשכונה הערבית פלסטינאית שליד מקום המגורים שלנו, להיות איתם מהבוקר עד הערב. אחרי מספר פגישות עם הפסיכאטר שהצליח לגמול אותו מסוג כדורים אחד, הוא התחיל להיות ערני יותר, אבל אז הוא התחיל לעשן סמים עם הערבים, וכעבור תקופה מסויימת חזר לכדור שהפסיכאטר גמל אותו, הפסיק את הטיפול הפסיכולוגי והפסיכאטרי והחליט שעכשיו הוא יכול לבד, נרשם ללימודי תעודה של חצי שנה ואמר שימצא עבודה. אחרי חצי שנה הקורס עוד לא נפתח ואני מצאתי לו עבודה אחת שהייתה רק לחודשיים ואחריה מצאתי לו עוד אחת שהוא התעצבן על אחד העובדים, כי לטענתו הוא דיבר עליו לא בכבוד ועזב. כיום הקורס נגמר ועכשיו צריך הכשרה כדי לקבל את אישור ההעבודה לקורס שלמד. לפני ארבעה חודשיים, הצבתי בפניו עובדות, שאני לא מוכנה שוא ימשיך להתעלם ממני, להיות בשכונה העברית, לא לעבוד ועוד.. בהתחלה הוא הסכים ואחרי שבוע הוא התעצבן וזרק אותי בכוח מהבית. אחרי ארבעה ימים חזרתי. חזרתי כי אני מאמינה שבני זוג צריכים להיות ביחד ושהיום מפרקים נישואים מהר מידי ולא מנסים לפתור אותם, כי אני מאינה שלאנשים יש קשיים וצריך לתמוך בהם. בערב ראש השנה, כמו ילד בן ארבע, הוא אמר לי, מבלי שרבנו שלא בא לו לבוא לארוחת החג, ואז הבנתי שאני לבד והתחלתי ללכת לטיפול, כדי שתהיה לי הערכה עצמית יותר טובה, כדי שיהיו לי כוחות, כדי שאגיד לו את כל מה שאני חושת ומרגישה ואולי כדי לעזוב. אז סליחה על הסיפור הארוך, אבל.. האם זה נכון לעזוב אותו? האם הוא במצוקה ואני צריכה לקבל ולעזור לו? האם אמצא זוגיות אחרת? מה יהיה איתי? האם אני תופסת את התמונה לא נכון? ובכלל איך אוספים כוחות כדי לעזוב? תודה רבה!

גם אני מאמינה שצריך לתמוך

אבל וואוו.. מי יעזור לך .. אם התחלת טיפול והערכתך העצמית תחזור, אני מאמינה שלא תרצי להיות במקום הזה..וכל עוד אין ילדים יותר קל.

ofza1

New member
כל העבוד לך

באמת כל הכבוד להתמדה , אל תתיאשי לאט לאט גם מיים יעשו חור בסלע,תהי חזקה,לא כתבת על ילדים אם יש זה חשוב מאוד למקרה שלך, אך בחוץ לא נוצצ ותמיד יש קשיים, השאלה האם את חזקה,האם יש תמיכה משפחתית וכו' ועוד...

רפסודיה

New member
עצוב מאוד

קשר זוגי זה כמו סירה- הכי טוב זה כשהשניים חותרים אבל תשוט גם כשרק אחד חותר בה. זאת עד שגם האחד הזה יהיה מותש מכדי לחתור. מי שבמצוקה זו את. זו כבר לא זוגיות. את אישה שמטפלת באיש. ומה לך יש שם בקשר איתו מעבר לסיפוק היחסי בתחושה שהוא כה תלוי בך כדי לשרוד ושאת מצילה אותו? לא ברור בכלל אם הוא אכן במצוקה. ייתכן ולו נוח להתבטל מעבודה ולהמשיך להסתובב עם החברים שמצא לו. וגם אם כן, זה עדיין לא מחייב אותך אוטומטית לקחת את העול הזה על עצמך. צריך גם לזכור שמדובר באיש שאינו בודד אלא יש לו משפחה מלבדך, למה שתקשרי את גורלך כבר בשלב כזה? עד כה בחרת בו להיות בן זוגך- מה שאת רואה זה מי שהוא- האם את עדיין רוצה אותו? האם את רוצה להפוך למטפלת שלו? לפי מה שתיארת נראה לי שעדיף לך להפרד כעת, כשמדובר רק בך ובו ואין ילדים בסיפור. אבל קודם כל תגיעי להבנה עם עצמך האם לך נכון לעזוב אותו וגם תתמודדי עם תחושות האשם שיש לך על שאת מפקפקת האם להמשיך להקריב את עצמך כדי כביכול להציל אותו. השאלות האחרות ששאלת בנוגע למה יהיה איתך, האם תהיה לך זוגיות אחרת או איך תאספי את הכוחות לעזוב הן כבר שאלות נפרדות לגמרי. כשתקחי החלטה ותהיי מגובשת איתה תמצאי את הכוחות גם לעזוב וגם לדאוג לעצמך בנוגע למה שיהיה איתך ביחס לחייך לבד או כולל זוגיות אחרת.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים לגמרי

לעזור לבן זוג חולה - כמובן. אבל מה שאת מתארת זה אדם שלא לוקח את הטיפוך ברצינות, לא לוקח את עצמו ברצינות ולא לוקח אותך ברצינות. אני חושב שאת שלך, מבחינת עזרה ונאמנות, די מיצית. ההחלטה הסופית היא כמובן שלך, והיא צריכה לדעתי להתבסס על כמה נקודות חיוביות עדיין את מוצאת בו, המצב הזה. את למעשה לא מתארת אף נקודה חיובית, ואולי באמת אין. או שאולי יש איזה שהוא רצון כנה שלו להיות איתך, לעזור לעצמו ולעלות חזרה על הפסים. השאלות לגביך - מה יהיה איתך, האם תמצאי זוגיות אחרות - נראות לי קצת תלושות מהמציאות. ברור שתמצאי, לא? יש לך יכולת לאהוב, יכולת לקשר, וכלן את תמצאי. השאלה המעניינת בעיני היא מה קרה לבן זוגך. האם סתם כך התפרצה מחלה, ללא סימנים מוקדמים? אבל מבחינה מעשית, השאלה הזאת לא מאוד חשובה.

במבי53

New member
מריוס

מדובר כאן בדיכאון. לא בסתם מחלה. כידוע - מחלות נפש אינן "נפתרות". המקסימום זה לחיות על כדורים באופן פסיבי למדי מבחינת החיים. מה גם שבהתחלה, הכדורים משפיעים ונראה לחולה שהוא "יצא" מהמחלה ומפסיק על דעת עצמו ליטול אותם ומשם הדרך להתדרדרות היא קצרה מאד. כי הנפילה הבאה שלו תהיה חריפה יותר ויהיה צורך לשנות לו את הכדורים, דבר שישפיע שוב על חוסר האיזון במוח. וחוזר חלילה. ורק לכיוון מטה. מבחינת המחלה עצמה - יכול להיות שהיה טריגר להתפרצות אך לא תמיד חייב להיות טריגר. ולא קיבלנו מספיק אינפורמציה אבל זה ממש לא משנה כרגע את המצב. זו מחלה שיכולה לתקוף כל אחד, לעיתים יש גם הסטוריה גנטית. דיכאון זו מחלה של חוסר איזון בסרוטונין במוח. אין שליטה על זה מלבד כדורים שפועלים במקום החוסר. יש דרגות שונות של המחלה. אנשים רבים חיים איתה אך מדווחים על אורח חיים של "חי - מת". לכאורה וכלפי חוץ - הכל נראה רגיל אך בפנים המחלה אוכלת בהם כל חלקה טובה, כמו סרטן. היא יכולה להחליט שהיא תשמש על תקן מטפלת עבורו. זו בחירה שלה. אך היא צעירה עדיין והכל פתוח בפניה. וטוב שאין ילדים. ואני מקווה שאין לה מחשבות בכיוון.

מריוס זכריה

Member
מנהל
נכון, אבל...

זה שיש שם דכאון זה ברור. אבל אדם בדיכאון עדיין איננו עציץ. יש לו אישיות והחלטות וסגנון חיים. יש כאלו שסובלים מהדיכאון אבל מנסים לעזור לעצמם: בטיפול נכון, בהקפדה על לקיחת התרופות, בנסיון לשקם את עצמם, בלקיחת אחריות על מצבם, ומעל לכל - ביחסים טובים ומתחשבים עם בן בת הזוג. ויש כאלו שהדכאון מתווסף לבעיות אישיות אחרות, חוסר לקיחת אחריות ושאר התנהגויות שליליות - שלא ניתן לתלות אותן רק בחוסר סרוטונין. וזה המקרה פה. יש פה שנתיים וחצי של התנהגות נלוזה, נכון, בהשפעת הדכאון, אבל זה לא רק דכאון. בכל מקרה, אני לא שופט את האדם. אבל הסיכוי והתוחלת לחיים עם אדם שלא לוקח על עצמו אחריות ולא מטפל בעצמו, הוא גרוע מאוד.

chenby

New member
זה קטע

כאילו שנייה אחרי שהוא התחתן הוא קיבל התקף חרדה - מדהים. מה יותר רמז מזה שזה כנראה לא אמור להיות.. נשמע שעברו עלייך שנתיים מאתגרות מאוד, המון חמלה מצד אחד ותמיכה, ומצד שני המון ייאוש ותסכול.. בעיקר נתת אהבה, ולא קיבלת תמורה.. הסיבה לזה אגב- זה כי לא היה לו כלום לתת.. פשוט ככה - גם לעצמו.. בעיקר לעצמו.. אחרי שקראתי שהוא זרק אותך מהבית, התשובה בעיני מאוד ברורה. כנראה שזה יהיה נכון לעזוב אותו. היית וקיבלת ועזרת לו כל זמן שהוא היה במצוקה - זה רק הביא אותך למצוקה. למה שלא תמצאי זוגיות אחרת? מאיפה לך לדעת מה יהיה - האם חוסר הידיעה יותר מפחיד מהידיעה מה כן יהיה אם תישארי? הסיפור שלך נשמע לי נורא מוכר. היה לי חבר כזה- אמנם לא 6 שנים אבל שנה וחצי.. גם אני חשבתי שזה הצ'אנס היחיד שלי לזוגיות (כי לא היה לי לפני זה הרבה זמן) אבל זה היה רע. הייתי דופקת בדלת, בלי לדעת מי יפתח אותה- ד"ר ג'ייקל או מיסטר הייד.. כשמיסטר הייד היה יוצא החוצה, ישר המחשבות שלי - אוקי חן, שנסי מותניים, את צריכה להרתם ללהוציא אותו מזה.. ובסוף אני נכביתי. ועדיין פחדתי לעזוב.. רציתי להלחם עליו כדי רק להרוויח אותו (גם הוא טבח.. מצחיק..)ידעתי שאם הוא היה הולך לטיפול, ומוציא את החרא שלו, הוא היה יכול לפתור אותו - ואז ישאר רק הבן אדם המקסים שהכרתי והתאהבתי בו בהתחלה.. ובכן, ממש לא. ובטח לא אני הסמכות לשלוח בן אדם לטיפול, בעיקר אם הוא לא חושב שהוא צריך, בעיקר שעדיין כל העצבים יוצאים עליי בסופו של דבר. ובסוף הוא נפרד ממני.. עשה לי את טובת חיי למרות שלא ראיתי את זה בהתחלה.. אבל תוך 4 שבועות, הוא חזר למקום של אותו הזר שהיה לפני שהכרתי אותו.. גם ראיתי אותו בדיקו פעם אחת מאז חודש וחצי אחרי שנפרדנו.. מאז עברו 4 שנים.. ואני רק פורחת. וכן הטיפול שלך חשוב הרבה יותר. התמיכה שאת תתני לעצמך, החוסן שאת תצרי לעצמך דרך הטיפול, ספרים, מודעות, התפתחות. כל הכבוד. אין ילדים, לא צריכה להיות דרמה מאוד מאוד גדולה - ואת תראי איך שבשנייה שיעלה לך החיוך הטבעי הראשון אחרי שתיפרדו (הטבעי - לא המאולץ) את פתאום לא תכירי את עצמך, תהיי מלאה באור ופשוט תתפוצצי על העולם. את רק בת 29.. למה לדון את עצמך לכל כך הרבה קשיים- בעיקר שאין הערכה בתוך המשפחה- שזה המינימום.. מתוך כוונה לחיים שלך - תמצאי את הכוחות לעזוב. שולחת חיבוק! חן

nowonder

New member
לדעתי,

אם היית יכולה לעזור לו, או לטפל בו, הוא כבר היה נעזר בך ומשתפר. כנראה את לא הבנאדם שיכול להציל אותו מעצמו. אין שום סיבה שתהרסי את עצמך. נראה לי שבמצבך, צריך יותר כוחות להשאר מאשר לעזוב. החיים קצרים. אין שום סיבה להיות אומללים בכח.

הלכת קצת רחוק עם הקטע התומך

לתמוך - כן , לעשות במקומו (לקחת אותו לפסיכיאטר, למצוא לו עבודה) - לא. אני חושבת שאם לא הצלחת במשך שנתיים להחזיר אלייך את הבחור שאיתו התחתנת, אז או שאין סיכוי שזה יקרה או שהנוכחות שלך מפריעה לזה לקרות. במקומך הייתי עושה צעד אחד אחורה, אולי אפילו חוזרת להורים לתקופה ונותנת לו קצת להתמודד בעצמו.

את מזכירה לי

ניסוי חברתי מעניין - במרכזו של כלוב ובו 10 קופים שמו עמוד מתכת גבוה ובראשו אשכול בננות. כל קוף שניסה לטפס כדי לאכול חטף מכת חשמל - מהר מאוד הבינו הקופים את הפרינציפ והפסיקו לנסות. אחרי יומיים התחילו להחליף את הקופים שבכלוב - כל יום אחד. לחוקרים התברר שהקופים נמנעים מלטפס על העמוד גם כשבכלוב לא נשאר ולו קוף אחד שחווה על בשרו את התוצאות. ככה זה אצל הקופים - כמה זמן יקח לך להפנים את המסר?

קצת נסחפת הייתי אומר

תמשיכי

אייבורי

New member
בחיי את עובדת סוציאלית

אם זאת דעתך ורצונך מזוגיות, אשריך. אישית, לא מטפל לא מטופל וזוגיות היא לא תוכנית בטיפול.

אדווה34

New member
זה נראה כאילו המשבר הגיע בעקבות החתונה

הוא רצה להתחתן? התגובה שלו לכדורים מאד מוזרה, כי הכדורים האלה יכולים רק לשפר, למעט את הקטע המיני. וסמים? אני חושבת שהכדורים פשוט לא השפיעו. השאלה מה כל כך מפחיד בלעזוב אותו? הכוחות שאת מדברת עליהם אלו כוחות להתמודדות עם פחד. צריך לדעת אם יש לך תמיכה משפחתית. לבד זה באמת קשה! למרות שאחרי העזיבה תרגישי טוב יותר. אני בעד לעזוב. שום דבר רע לא יכול לקרות אם תעזבי. זה נראה מפחיד יותר ממה שזה. אחרי שתעזבי תקבלי פרופורציה על כל הענין.

czar

New member
כנראה שנכון לעזוב

וכמו כל אחד אחר זוגיות מוצאים ועפי רוב לא תשארי לבד גם אם תרצי.

למעלה