להסתמך על הסרטוט?

chim chim

New member
להסתמך על הסרטוט?

לפי המרכז הארצי:לא(אבל מצד שני הם אומרים הרבה דברים) לפי הספר של קידום:כן וממולץ אני יותר מאמין לקידום ומסתמך על הסרטוט(חוסך הרבה זמן יקר!) מה אתכם מסתמכים או לא?

Kiru

New member
בדר"כ דווקא לא כדאי

בהשוואות כמותיות, לדוגמא, אם מסמכים על השרטוט אפשר לענות תשובה שהיא אולי נכונה (מבחינת מדידה בסרגל) אבל לא ניתנת להוכחה מתמטית ע"פ הנתונים. בקיצור, ממש לא מומלץ.

REUTREUT

New member
באופן כללי לא להסתמך על השרטוט,

אלא אם מדובר בצורה משוכללת ואז רצוי וכדאי. (צורה משוכללת אי אפשר לעוות).

pilpelet85

New member
זה תלוי...

בכמה נתונים נותנים לך. אם אין לך נתונים מספריים, אם יש לך סימני אי שוויון בהסבר ליד הסרטוט או אם אתה רואה שאפשר לצייר את הסרטוט גם בדרך אחרת אז אסור לך להסתמך על הסרטוט ולפעמים הם בכוונה נותנים שאלות שנראות מ-מ-ש פשוטות בגלל הסרטוט אבל אם תקדיש להן 2 שניות תראה שהסרטוט לא אמין ואז התשובה שונה לגמרי

אפשר להסתמך על השרטוט

רק אם אתה מודא שהוא משקף את הנתונים, כלומר שזוית של 45 מעלות ושל 90 מעלות הן בדיוק מה ששרטטו. אני לא נתקלתי במבחן אמיתי בשרטוט מעוות

גברת ע

New member
אוקי אז ככה

בעקרון המרכז הארצי משתדל לעשות את השרטוטים הכי מדויק שאפשר עדיף לך לא להסתמך על זה ואם את היודע את התשובה לפי ההגיון או מה שלמדת עדיף לך ככה לפתור את זה אבל אם אתה רואה שעברה כבר כמעט דקה ואתה לא מצליח בדרך חרת להגיע לפתרון חבל לבזבז זמן תסתמך עלהשרטוט כל מכון אומר משהו אחר למשל אני לומדת בלחמן והם אומרים שעדיף לא להסתמך אלא אם כן נגמר לך כבר הזמן. לי אישית יצא להתקל בשאלות שהיו במבחנים קודמים שהשרטוט בלבל ולא היה מדויק ויצאו לי שתי תשובות שונות (אחת מהסתמכות על שרטוט והשניה מפתירה לבד)

למעלה