לפי המרכז הארצי:לא(אבל מצד שני הם אומרים הרבה דברים) לפי הספר של קידום:כן וממולץ אני יותר מאמין לקידום ומסתמך על הסרטוט(חוסך הרבה זמן יקר!) מה אתכם מסתמכים או לא?
בהשוואות כמותיות, לדוגמא, אם מסמכים על השרטוט אפשר לענות תשובה שהיא אולי נכונה (מבחינת מדידה בסרגל) אבל לא ניתנת להוכחה מתמטית ע"פ הנתונים. בקיצור, ממש לא מומלץ.
בכמה נתונים נותנים לך. אם אין לך נתונים מספריים, אם יש לך סימני אי שוויון בהסבר ליד הסרטוט או אם אתה רואה שאפשר לצייר את הסרטוט גם בדרך אחרת אז אסור לך להסתמך על הסרטוט ולפעמים הם בכוונה נותנים שאלות שנראות מ-מ-ש פשוטות בגלל הסרטוט אבל אם תקדיש להן 2 שניות תראה שהסרטוט לא אמין ואז התשובה שונה לגמרי
בעקרון המרכז הארצי משתדל לעשות את השרטוטים הכי מדויק שאפשר עדיף לך לא להסתמך על זה ואם את היודע את התשובה לפי ההגיון או מה שלמדת עדיף לך ככה לפתור את זה אבל אם אתה רואה שעברה כבר כמעט דקה ואתה לא מצליח בדרך חרת להגיע לפתרון חבל לבזבז זמן תסתמך עלהשרטוט כל מכון אומר משהו אחר למשל אני לומדת בלחמן והם אומרים שעדיף לא להסתמך אלא אם כן נגמר לך כבר הזמן. לי אישית יצא להתקל בשאלות שהיו במבחנים קודמים שהשרטוט בלבל ולא היה מדויק ויצאו לי שתי תשובות שונות (אחת מהסתמכות על שרטוט והשניה מפתירה לבד)