להנות מלהיות לבד

להנות מלהיות לבד

ואני לא מדברת על אדם שגוזר על עצמו בדידות במכוון ישנם אנשים שאין להם את היכולת הזו כשאני שומעת את זה אז זה נשמע לי כמו אני לא אוהב את עצמי או יותר נכון אני לא סובל את עצמי מה דעתכם ?

ב ד ר ך

New member
לבד

זה הרגל נרכש. ולהפך. פעם לא יכולתי לסבול את המחשבה של להיות לבד כשה-X היה יוצא למילואים, הייתי מביאה את אחותי שתישן אצלי. לימים , התרגלתי. התגרשתי ומאוד מאוד אהבתי ונהנתי מהלבד שלי . היום אני מאוד נהנת ומעריכה את השעות המעטות של הלבד המוחלט שלי אבל... רק עד שלב מסויים. מה לעשות , אני טיפוס של ביחד.

אופירה 1

New member
בהתחלה הלבד היה הכי מפחיד..

כשרק עזב את הבית ונשארתי "לבד", הרגשתי רע מאוד, כל הזמן ביליתי אצל הוריי , לא יכלתי להיות לבד, והנה כבר חצי שנה שאני, "לבד" , מיליתי את הלבד הזה בדברים שאני נהניית לעשות וזה אפילו נחמד, קודם לא היה לי זמן לעצמי כלל שלא נדבר על לבד. ואני כל כך בן אדם של בייחד וגיליתי שזה לא רע להיות גם לבד.

אורליט1

New member
בדיוק היום מתחילה פרק ב'

אתמול בערב הודיע לי שהוא עוזב, לא אוהב!!!! זה נראה לי סוף העולם. אני לא בן אדם של לבד, מרגישה אבודה. 15 שנה שאנחנו יחד הורים לשלושה ילדים וברור לי שסוף העולם קרב ובא. איך אני אתמודד? אין לי כלום עם האני שלי, משהו לעצמי, לא תחביבים, לא קריאה, כלום כאילו אדם תלותי חייבת מישהו כדי לחיות. אני אשרוד????

את תשרדי ובגדול....

בתור אחת שתמיד אהבה את הלבד אפילו לי היה קשה להתמודד עם ה-תמיד לבד. אפילו שיש לי מליון עיסוקים ותחביבים אחד הדברים הראשונים שחשבתי עליהם זה מה אני אוהבת לעשות, ביני לבין עצמי הכנתי לי רשימה של בילויים ודברים שאני רוצה לעשות דווקא עכשיו כשאני לבד. תתחליל להזכר מה עשה לך נעים פעם פעם כשהיית לבד, תנסי להזכר מה תמיד רצית לעשות ולא היה לך זמן, מה ראית שאחרים עושים ונראה לך מעניין.... זה הזמן לגלות את עצמך

אופירה 1

New member
גם לי אמר את אותם מילים...

"מבולבל, לא מרגיש שאוהב כמו קודם" אני הייתי בדיוק כמוך....חצי שנה אחרי...ברגע שלוקח את הילדה , אני כבר בחוץ...יש המון מה לעשות ולהנות ,אגב גם בבית, בהתחלה באמת לא רציתי לצאת, רוב היום בכיתי, אבל חצי שנה אחרי כבר מתחילים לראות את האור.הלכתי איך שזה קרה לפסיכולוג בדיוק לשתי פגישות.."הוא שאל אותי מה הכי קשה לך? אמרתי הלבד...כשהילדה הולכת לישון, סופי שבוע....אז תתחילי למלא לך את הזמן הזה בדברים יפים ....עוד הוסיף, את תעברי את זה בגדול" זוכרת לו את זה, ולא חזרתי לשם יותר, ואכן עשיתי מה שאמר והרבה יותר טוב-גם לך זה יקרה.

אורליט1

New member
הוא ניסה לחזור?

או שישר זה הלך לכיוון של רבנות, אני כ"כ פוחדת להגיע לשם. כאילו עוד מקווה שהוא יחזור ויאהב כמו פעם. כ"כ נעלבת, כל היום בוכה. כאילו לא רואה את עצמי מחייכת כמו פעם. מרחמת נורא על הילדים.

אופירה 1

New member
מתוקה...לא ניסה לחזור....

וכבר אין לו לאן לחזור, הצער הוא גדול אך זיכרי אי אפשר להכריח לאהוב, ואין טעם לחיות עם בן אדם שלא אוהב, תחשבי האם היית איתו מאושרת, רק בחודש האחרון הבנתי שבעצם לא הייתי מאושרת, ואני מתגעגעת למשהו שכבר לא היה שם הרבה זמן....חומר למחשבה. בכל אופן אנחנו סיכמנו על "פסק זמן" של 3 חודשים. לאחריו ראיתי שאין שינוי מצידו , רוצה להיות "לבד" כך אמר, אז אמרתי בו נתחיל תהליך גרושין-חבל על הזמן. ככה היה אצלנו, אגב הילדים מסתדרים-אצלי בכל אופן רואה את אבא שלה היום יותר מקודם...ולי יש קצת זמן להנות מהחיים. את מוזמנת להתייעץ גם במסרים.

חושבת..

חושבת שהמון פעמים כתבתי על זה. יש הבדל מהותי בין "לבד" ל "בדידות". ואפילו ישבתי לתרגם לעצמי את שתי המילים הללו. אני למדתי לאהוב להיות לבד. אהבתי את הפינה שלי..ולמדתי לבד לעמוד על הרגליים. אני הייתי מאוד בודדה בנישואים שלי. מהי הבדידות..? יכולה לומר לך שזה היה מעין "ריק רוחני" לפעמים אפילו פיזי. עכשיו ה "לבד" שלי..צריך להשתנות. וכל אחד צריך לדעת לאן ומה הוא רוצה. הלבד הזה מלמד איך להתמודד קודם כל עם עצמך...אחר כך אם הסובבים אותך. פינת השלולית היומית שלי.

roksan

New member
זה כיף

אתה אוסף את עצמך אוגר אנרגיה חדשה. מאפשר לעשות סדר לפעמים במחשבות. אבל זה ענין של אופי זה לא קשור ללמידה להיות לבד. יש כאלה שחיים בזוג,ומדי פעם לוקחים אזימוט להיות לבד.

יערית

New member
אין אחד

שמכיר אותי וחושב שאני אוהבת את הלבד,אני לא סובלת את הלבד!!!!!אבל- פתאום מגלה שלמעשה אני לבד,חבר פה חברה שם עדיין לא משנה את העובדה שאני מגדלת לבד את הילדים(מפגשי אבא פעמיים בשבוע ואחת לשבועיים זה קייטנה מבחינתי) אני מטפלת לבד בעיניני הבית אני מכלכלת לבד את עיניני הבית מלמעלה למעלה אני לבד ואני טיפוס של יחד!!!!!!לא רוצה לבד,זה לא שאיפת חיי ומעולם לא היתה,אבל יש איזה שהוא הסכמה ביני לבין עצמי שזה מה שקורה וזה לקראת משהו טוב שיבוא. היכולות הזוגיות שלי הרבה יותר טובות מהיכולת שלי כשאני לבד,כבר כתבתי על זה לפני שבוע,אנשים מתחלקים לכל מיני טיפוסים,אני מהזוגיים לא מהאי זוגיים, מוצאת את הלבד שלי בתוך היחד ומאפשרת לבני הזוג שלי את הלבד שלהם ביחד, מה זה בכלל להיות לבד?כשכל אחד מפרש את הלבד שלו על פי האינטרפרטציה שלו,ה"לבד" הופך להיות מושג כללי. יש ימים שבהם אני מפורשות מודיעה שאני רוצה התכנסות בתוך עצמי, יש ימים שבהם אני מודיעה מפורשות שאני רוצה התכנסות בתוך הוריד האחד של השני, ויש ימים של סימביוזה. עד כאן כתבתינו מהשטח יערית ,לבד עם עצמה וקר..קר שם בחוץ...

יערית

New member
וואלה כ"כ נכון

מה גם אם נשמעתי דכאונית זה רחוק מהמציאות-נמצאת במקום טוב ביותר שלי -לבד- הנה ,שמעתי שזה כבר בא אוטוטו ,או שיחזור לעצמו..
השיר מצויין

אחחח...לבד

תמיד אהבתי...סביר להניח כבר לא ישתנה. כן...פה ושם...מידי פם...לזמנים קצובים...ביחד. אבל ברוב הזמן...אני עם הלבד שלי...הולכים חבוקים.

exciterit

New member
}{

וואלה...אין לי מושג... רק רציתי לאמר לך.........ש........ אממ.......... אני איאיאיאיאמדורוני יאנההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה......... שאני ככה בפרונטליות של הלבלבית..........מרגישה את הפירפור בשמאלית שלו...קופצת לימנית... אוח........ שאני מיאוהבבבבבבבבבבבבבבבבבבת....
ת'אמת...... זה מה זה לא פ'ייר ככה........:}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}

exciterit

New member
זוכרת משו במעורפל.......

זוכרת יום חופש...... שמש..... שרתון ....... ארוחת בוקר אינטרקונטיננטלית... אופפפפפפפס זו לא את.. זה הוא...
אוטוטו יפתי........ הכל ייגמר ואתפנה כל כולי ...לקפה... לאדים... למרחצאות ולעיסויים...

לפי איך

שאני קוראת אותך זה נישמע כמו שיח אינקובטור בינך לבין מג'יק מסקנה: הייתן תאומות סיאם ברחם? היה לכן אינקובטור עם הזנה תוך ורידית משותפת? היה לכן פיטמה אחת? חחחחחחחחחחחחחחח...ת'אמת לא הבנתי כלום. מי יעזור לי עם הבלוג?

למעלה